Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Εφτασε η ώρα να μιλήσει ο Σαββίδης;

Το νομοσχέδιο που έδωσε χθες σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση και ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ για να λύσει το πρόβλημα με τα χρέη του, είναι αυτό που ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, κ. Βαλαβάνη, από την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας και λεπτομέρειες σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Δεν άλλαξε κάτι. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει όσα είχε ανακοινώσει η κ. Βαλαβάνη, αφού, όμως, πρώτα απέσυρε ένα άκρως δελεαστικό άρθρο που σκόπευε να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο, αυτό που προέβλεπε για όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν cash, να «κουρεύουν» και μέρος του αρχικού κεφαλαίου.

Αυτό θεωρήθηκε πρόκληση και αναγκάστηκε η υπουργός να το πάρει πίσω. Ωστόσο, και έτσι όπως προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο η κ. Βαλαβάνη, εξυπηρετεί απόλυτα τον σχεδιασμό του κ. Σαββίδη, έρχεται έτσι όπως το επιθυμούσε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, ώστε να κάνει πράξη την υπόσχεσή του και να απαλλάξει οριστικά την ΠΑΕ από τα χρέη της.

Βέβαια, επειδή για περισσότερο από δύο χρόνια τώρα έχουν ακούσει άπειρες υποσχέσεις οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και έλαβαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις την διαβεβαίωση ότι τακτοποιείται το θέμα χωρίς ακόμη να έχει τακτοποιηθεί, είναι λιγάκι επιφυλακτικοί.

Η επιφύλαξή τους δεν έχει να κάνει με τα άρθρα και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, αλλά με το αν θα ψηφιστεί ή θα το μπλοκάρει το BrusselsGroup.

Συμβαίνουν τόσα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε. Το ίδιο και οι επιτελείς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο από τότε που ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης τον ΠΑΟΚ. Διότι, σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει πρόβλημα με τους θεσμούς και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις περάσει, τότε πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να κάνει πράξη την πιο σοβαρή από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη.

Κι είναι σίγουρο ότι αν συμβεί αυτό, οι περισσότεροι από τους φίλους του ΠΑΟΚ θα ξεχάσουν πως προστέθηκε άλλη μια αποτυχημένη σεζόν αγωνιστικά για την ομάδα τους, αφού θα είναι, πλέον, υγιής και απαλλαγμένη από ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.

Εφόσον ο Ιβάν Σαββίδης πληρώσει τα χρέη, κανείς στον ΠΑΟΚ δεν θα ανησυχεί για το τι θα γίνει αν κάποια στιγμή σηκωθεί και φύγει ο ομογενής επιχειρηματίας, αφού χωρίς χρέη η ομάδα τους θα είναι ελκυστική για οποιονδήποτε επιχειρηματία θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο.   

Μακάρι, λοιπόν, να έφτασε η ώρα για να συμβεί αυτό που εύχονται οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ, από την στιγμή που ο έλεγχος της ομάδας τους πέρασε στον Ιβάν Σαββίδη. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: