Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τα λεφτά μας πίσω!!

Αυτό που γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει πλέον με Αμερικάνικη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Κάθε φορά λέμε και νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα όμως συνεχώς διαψευδόμαστε.

Λες και υπάρχει ένας τεράστιος μετροπόντικας που σκάβει προς τα κάτω και δημιουργεί συνεχώς καινούργια επίπεδα «πάτου». Σήμερα υφιστάμεθα ένα συνδυασμό μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης εντός και εκτός γηπέδων και μιας πολιτικής ηγεσίας που αρχίζει από το τέλος μη γνωρίζοντας ή μη μπορώντας να προβεί σε κάποια σημαντικά σκληρά αλλά και λειτουργικά μέτρα. Για να εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε, αναφερόμαστε στην δεύτερη κατά σειρά απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Κοντονή που ορίζει την διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής με κενές τις εξέδρες.

Δεν γνωρίζουμε αν σε αυτή του την απόφαση έπαιξε ρόλο ο προχθεσινός αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Αν ίσχυε  όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ορίσει να γίνουν και οι αγώνες της footballleague δίχως οπαδούς. Κάτι που δεν το έκανε. Ανεξάρτητα από το παραπάνω εμείς θεωρούμε αυτή του την απόφαση από παράλογη έως καταχρηστική για να μην πούμε και παράνομη. Διότι δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιο γήπεδο στο οποίο ουδέποτε έγιναν επεισόδια.

Ούτε να παίρνεις ουσιαστικά από την τσέπη πολλών φιλάθλων χρήματα τα οποία με κόπο και ιδρώτα έβγαλαν και στέρησαν από τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας. Δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι που έχουν αγοράσει διαρκείας και για δεύτερη , προς το παρόν, φορά δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τον αγώνα για τον οποίο έχουν ήδη προπληρώσει. Είναι αρκετές χιλιάδες και από τη στιγμή που ούτε και η ομάδα τους έχει τιμωρηθεί για κάποιο λόγο τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν.

Είτε από τις ομάδες είτε από τον κ. Κοντονή και τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.

Κανονικά η διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει ακριβώς ανάποδα. Δηλαδή το τελευταίο μέτρο να είναι η συνολική αναγκαστική έξωση των φιλάθλων από όλα τα γήπεδα. Το πρώτο μέτρο νομικά υφίσταται. Είναι το ηλεκτρονικό- ονομαστικό εισιτήριο. Όποιο γήπεδο δεν το κάνει δεν παίρνει άδεια. Το δεύτερο είναι οι κάμερες. Όποιοι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν παραδίδουν το υλικό από τις κάμερες ,που θα λειτουργούν φυσικά, στην αστυνομία να απομακρύνονται και να αφαιρείται για κάποιο διάστημα η άδεια του γηπέδου.

Αυτό το υλικό θα χρησιμεύει για πολλά πράγματα. Εκτός που θα πιστοποιούνται οι παρανομούντες οπαδοί και θα συλλαμβάνονται δικαίως, θα καλύπτουν και τις «παραλείψεις» των διαιτητών. Τα βίντεο θα δίνονται στους αθλητικούς αλλά και σε κανονικούς εισαγγελείς.

Οι μεν πρώτοι θα έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να τιμωρούν ομάδες από το βίντεο, να παραδίδουν δεσμευτικές προτάσεις προς την ΚΕΔ για τις παραλήψεις διαιτητών. Οι δε κανονικοί εισαγγελείς θα επιλαμβάνονται για ζητήματα του κοινού ποινικού δικαίου που προκύπτουν στην τέλεση ενός αγώνα. Για μας τα πράγματα είναι απλά. Γι'  αυτούς γιατί είναι τόσο δύσκολα;
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: