Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Όταν θέλει... μαγεύει!! (vids)

Η Άρσεναλ, με τρία εξαιρετικά σε δημιουργία γκολ, πήρε τη νίκη (3-0) επί της Γουέστ Χαμ στο «Έμιρεϊτς» για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και παραμένει κοντά στα πρώτα σκαλιά της βαθμολογίας.  
Οι «κανονιέρηδες», στις φάσεις που κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αντριάν, πραγματικά ήταν... ευχαρίστηση για κάθε οπαδό της αλλά και ουδέτερο φίλο της Πρέμιερ.
Οι Ζιρού (45' + 2'), Ράμσεϊ (81') και Φλαμινί (84') πήραν την πέμπτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, με τους παίκτες του Βενγκέρ να πραγματοποιούν θαυμάσιες συνεργασίας και να αλλάζουν τη μπάλα με μια επαφή για να φτάσουν στο γκολ.
Προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ, αλλά δεν απέδωσε καρπούς η βελτίωση της εικόνας της.
Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Κρις Φόι, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού (!) στο πόδι και τη θέση του πήρε ο τέταρτος, Άντονι Τέιλορ!
Το ματς:
Πίεση ψηλά, υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας και μια εξαιρετική χαμένη ευκαιρία από τον Γουόλκοτ που καθυστέρησε στο 5' να πλασάρει ολομόναχος απέναντι από τον Αντριάν είχε το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι όμως και λύσεις για να βρεθεί με καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ μπροστά από την εστία του Αντριάν. Προσωρινά απάντησε στις καλές στιγμές η Γουέστ Χαμ με ωραίο μονοκόματο σουτ του Νόλαν στο 22' από σέντρα του Τζάρβις από αριστερά, ενώ ο Ράμσεϊ προσπάθησε να σκοράρει με το γόνατο, για να δει τον Αντριάν να διώχνει με ωραία επέμβαση. Ο πορτιέρο των «σφυριών» ήταν αυτός που κρατούσε το σκορ στο 0-0, μέχρι να έρθει ο Ζιρού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και με ωραίο αριστερό σουτ να δώσει το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες».
Η απόδοση της Άρσεναλ στην επανάληψη έπεσε αισθητά και αυτή της Γουέστ Χαμ έγινε καλύτερη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν την αντίπαλη εστία και να προσπαθούν ώστε να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» το είχαν πάρει πλέον πιο χαλαρά έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Την ίδια στιγμή που η ομάδα του Άλαρνταϊς είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και πίεζε, οι παίκτες του Βενγκέρ έβρισκαν διαδρόμους για να τρέξουν στην αντεπίθεση όποτε έκλεβαν τη μπάλα και φάνηκε να τους λείπει μια καλή τελική πάσα σε κάθε προσπάθειά τους. Όλα τελείωσαν στο 81ο λεπτό από εξαιρετική συνεργασία των Ζιρού και Ράμσεϊ και γκολ του Ουαλού για το 2-0! Πραγματικά υπέροχη συνεννόηση των δύο, με τον Γάλλο να κάνει πρώτα προσποίηση αφήνοντάς του τη μπάλα κι έπειτα να του «σερβίρει». Το κερασάκι στην τούρτα, ξανά με ωραία συνεργασία, έβαλε ο Φλαμινί με πλασέ σε κενή εστία.








Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Γουόλκοτ (72' Καθόρλα), Εζίλ (83' Φλαμινί), Σάντσες (65' Γουέλμπεκ), Ζιρού
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν, Κόλινς, Κουγιατέ, Κρέσγουελ, Νομπλ (82' ντε Καρβάλιο), Σονγκ, Ντάουνινγκ, Νόλαν, Τζάρβις (75' Αμαλφιτανό), Σακό

Το ξεπέρασε και συνεχίζει...

Η Γουέστ Μπρομ βρήκε πρόσφορο έδαφος για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο απανωτές ήττες από την Άστον Βίλα και επικράτησε 1-0 της Στόουκ στο «Χόθορνς» για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, διατηρώντας καλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. 
Οι «baggies» μετουσίωσαν σε γκολ και νίκη την υπεροχή τους στο πρώτο ημίχρονο και διαχειρίστηκαν το ματς στην επανάληψη για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Κακή η Στόουκ, έμοιαζε ανίκανη να κοντράρει την αντίπαλό της και να πάρει κάτι από το παιχνίδι.
Το ματς:
Η Στόουκ δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ. Κι εφόσον οι «baggies» έψαχναν ένα ξέσπασμα μετά τις δύο σερί ήττες από την Άστον Βίλα και από το 20ο λεπτό απέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε κεφαλιά του Ιντέγιε από σέντρα του Γκάρντνερ. Βέβαια, στο γκολ έχει μεγάλη ευθύνη ο Μπάρντσλεϊ για τον τρόπο με τον οποίο έχασε το μαρκάρισμα... Η ομάδα του Πιούλις ήταν πολύ καλύτερη και δίχως να αντιμετωπίσει την παραμικρή αντίσταση.
Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τη Γουέστ Μπρομ και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να χτυπήσει ο Μπεν Φόστερ στο γόνατο, να αντικατασταθεί από τον Μπόας Μίχιλ και να ανεβάσει τον ρυθμό η Στόουκ για να εκμεταλλευτεί τον «κρύο» πορτιέρο, μήπως και καταφέρει να απειλήσει. Στο 68' ο Ιντέγιε είχε μια σπάνια ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι από κοντινή απόσταση όμως ο Μπέγκοβιτς έπεσε και έσωσε για την Στόουκ, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες, δίχως όμως να διατρέξει σοβαρό κίνδυνο το προβάδισμα της Γουέστ Μπρομ.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ (65' Μίχιλ), Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ, Σεσενιόν, Φλέτσερ, Γκάρντνερ, Μόρισον, Μπεραΐνο (90' + 5' Μπερντ), Ιντέγιε (90' Όλσον)
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς (45' Κάμερον), Ενζονζί, Γουέλαν, Γουόλτερς (68' Ντιούφ), Άνταμ, Μόουζες (58' Αρναούτοβιτς), Κράουτς

Διασυρμός… από ημίχρονο!


Ποιος είδε την Άστον Βίλα και δεν φοβήθηκε! Η ομάδα του Τιμ Σέργουντ διέσυρε τη Σάντερλαντ μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» με το εμφατικό 4-0, σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο!   
Οι «χωριάτες» έπιασαν εκπληκτική απόδοση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους τραγικούς σήμερα γηπεδούχους, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους (την μεγαλύτερη σε εύρος σε εκτός έδρας παιχνίδι από το 2008) στην Πρέμιερ Λιγκ που τους έδωσε σημαντική ανάσα για τη συνέχεια. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Μπεντεκέ και Αγκμπονλαχόρ, ευκαιρίες για να μεγαλώσουν το δείκτη του σκορ έχασαν οι φιλοξενούμενοι!
Αποδοκιμασίες και παράπονα από τον κόσμο της Σάντερλαντ που… τα’ χωσε στον Γκους Πογιέτ και στους παίκτες του! Παραλίγο επεισόδια με ορισμένους φίλους της ομάδας που πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις τον προπονητή των «μαυρογατών», τον οποίο και θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την τραγική πορεία του συλλόγου.
Το ματς:
Και όμως το κατάφερε και αυτό ο Τιμ Σέργουντ. «Διέσυρε» την αντίπαλό του από το πρώτο ημίχρονο! Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς το 4-0 της Άστον Βίλα με το πέρας των πρώτων 45 λεπτών; Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον νέο τεχνικό των «χωριατών», καταπληκτική εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» και μια Σάντερλαντ να… παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο!
Κάθε «κατεβασιά» των φιλοξενούμενων… μύριζε ευκαιρία. Προς ικανοποίησή τους, οι τέσσερις από αυτές μετετράπησαν σε γκολ, δίνοντας από το 44’ διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Η έκβαση που θα έπαιρνε το ματς είχε φανεί από το νωρίς. Μόλις στο 16’ ο Κριστιάν Μπεντεκέ έγραψε το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αγκμπονλαχόρ να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο ίδιος παίκτης στο 37’ εκμεταλλεύτηκε τα κενά της τραγικής σήμερα αμυντικής γραμμής της Σάντερλαντ και έδωσε αέρα τριων τερμάτων στην ομάδα του, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Βέλγος- με το δεύτερο του προσωπικό γκολ σήμερα- διαμόρφωσε το 4-0.
Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, οι οπαδοί άρχισαν τις μουρμούρες για τον Πογιέτ, ενώ πολλοί αποχώρησαν από το γήπεδο πριν τελειώσει καν το ημίχρονο. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι εκνευρισμένοι φίλοι της Σάντερλαντ άρχισαν να αποδοκιμάζουν από κοντινή απόσταση τον έμπειρο προπονητή, αναγκάζοντας την ασφάλεια του σταδίου να επέμβει!
Ενδεικτικό του ότι οι γηπεδούχοι τα… είχαν χαμένα, το απίστευτο σκηνικό που συνέβη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου! Ο Σεμπάστιαν Λάρσον δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους (ορισμένα Μέσα λένε ότι ίσως χρειάστηκε να τον ελέγξουν οι γιατροί για τυχόν πρόβλημα) και η ομάδα του ξεκίνησε με δέκα παίκτες! Ο Σουηδός… θυμήθηκε να μπει τρία λεπτά μετά!
Κατά τ’αλλα, η Βίλα μπήκε ξανά δυνατά και επιχείρησε να σημειώσει και πέμπτο γκολ, όμως στην αρχή η προσπάθεια του Ενζόγκμπια δεν βρήκε στόχο. Η ψυχολογία ήταν ξεκάθαρα με το μέρος της και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κυκλοφορεί τη μπάλα. Φάνηκε από ένα σημείο και έπειτα ότι οι ποδοσφαιριστές περίμεναν να τελειώσει το ματς και δεν κυνήγησαν μετά μανίας το επόμενο γκολ, με το 4-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σάντερλαντ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο’ Σέι, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Ρόντγουελ, Μπρίτκατ, Λάρσον, Άλβαρεζ (46’ Γουίκαμ), Ντεφό, Φλέτσερ (83’ Γκρέιαμ)
Άστον Βίλα: Γκουζάν, Μπακούνα, Οκορέ, Κλαρκ (64’ Σάντσες), Λόουτον, Κλέβερλι, Ντελφ, Ενζόμπια (79’ Βέιμαν), Σινκλέρ, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ (83’ Μέρφι)


Αν όχι τώρα, πότε;
Η Λέστερ έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Χαλ, που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, και δεν μπόρεσε να πάρει ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο για να φτάσει τις ΚΠΡ και Μπέρνλι (ματς λιγότερο αλλά με την Μάντσεστερ Σίτι) στους 22 βαθμούς, βλέποντας τα περιθώρια για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ να στενεύουν επικίνδυνα.  
Οι «αλεπούδες» μείωσαν την διαφορά φτάνοντας τους 19 βαθμούς και τις δύο ισοπαλίες στα τελευταία τρία παιχνίδια. Αγνοούν όμως τη νίκη από τις 10/1 (1-0 τότε κόντρα στην Άστον Βίλα) και σε συνδυασμό με την εμφατική νίκη των «χωριατών» κόντρα στην Σάντερλαντ (4-0) είδαν την ασφαλή ζώνη να απομακρύνεται στους πέντε βαθμούς.
Από την πλευρά τους οι «τίγρεις» έφτασαν τους 28 βαθμούς και παρέμειναν (μαζί με την Βίλα)στην 15η θέση.
Το ματς:
Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την επιθετική τους παρουσία στα πρώτα λεπτά, με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στην φιλοξενούμενη Χαλ. Ο Ελμοχαμάντι σέντραρε στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Νίκιτσα Γέλαβιτς... κατάφερε να μην σκοράρει κλωτσώντας χορτάρι.
Στο 25’ ο Γέλαβιτς κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με τον διαιτητή να σφυρίζει επιθετικό φάουλ στον Νταμ Εντόι.
Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο ο Αντρέι Κράμαριτς ήταν πρωταγωνιστής σε δύο περιπτώσεις, κάνοντας κακό τελείωμα στο 34ο λεπτό και σουτάροντας αρκετά εκτός στο 37ο.
Στο δεύτερο μισό οι «αλεπούδες» μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να γίνου απειλητικές. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο είδε προσπάθειά του να σταματά στα σώματα, ενώ οποιαδήποτε ενέργεια των συμπαικτών του δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Τα πράγματα έγιναν φαινομενικά πιο εύκολα για τους γηπεδούχους στο 72’, με τον Τομ Χάντλστοουν να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο ματς, αυτή τη φορά για μαρκάρισμα στον Βάρντι, και να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ωστόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα έμοιαζε σαν να μην έχει καμία σημασία.
Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου ο Βάρντι έκανε πολύ ωραία ενέργεια ξεπερνώντας τρεις αντιπάλους, όμως ο Νιούτζεντ δεν μπόρεσε να του χρεώσει την ασίστ και να σηκώσει το γήπεδο στο πόδι.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λέστερ: Σβάτσερ, Ντε Λε (76’ Λόρενς), Μόργκαν (84’ Νιούτζεντ), Χουτ, Άπσον, Σλουπ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Μαχρέζ, Βάρντι, Κράμαριτς (61’ Ουγιόα)
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Ρόμπερτσον (79’ Μέιλερ), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ραμίρες (85’ Ερνάντες), Εντόι, Γέλαβιτς (78’ Κουίν)

*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: