Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Δεν αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η ρύθμιση εξπρές!!

Χθες το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ρύθμιση εξπρές, διάρκειας δέκα ημερών, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο.

Η ρύθμιση προβλέπει πλήρη απαλλαγή προστίμων και προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής. Επιπλέον, η ρύθμιση καλύπτει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ ευνοεί κυρίως παλιές οφειλές με μεγάλες προσαυξήσεις. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 27 Μαρτίου.

Η συγκεκριμένη όμως ρύθμιση δεν αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αφενός διότι δεν περιλαμβάνει τα παγωμένα χρέη και αφετέρου διότι είναι ρύθμιση που δεν καλύπτει τους μεγαλοοφειλέτες. Το νομοσχέδιο που αν περάσει τελικά στην Βουλή θα καλύπτει απόλυτα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αυτό που έγινε γνωστό από το απόγευμα της Πέμπτης και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στην «Μ» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το νομοσχέδιο αυτό καλύπτει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι όταν γίνει νόμος του κράτους θα τοποθετηθεί δημόσια. Σε αυτή τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει αίτηση υπαγωγής μέχρι τις 27 Μαϊου, οπότε και προλαβαίνει να κινήσει όλες τις διαδικασίες (γενική συνέλευση) για να είναι πανέτοιμη να καταθέσει τα 10,4 εκατομμύρια ευρώ για να μηδενίσει το χρέος της.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: