Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αποθέωση για Ιτούδη!!

Ο κόσμος δεν ξεχνά! Οι φίλοι του Παναθηναϊκού χάρισαν παρατεταμένο χειροκρότημα στον άνθρωπο που επί 13 χρόνια μεγαλούργησε στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη.

Αποθέωση για Ιτούδη!
Επέστρεψε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Έστω και ως... αντίπαλος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όμως δεν ξεχνά τη σημαντική προσφορά του στο να γίνει αυτό που είναι σήμερα ο Εξάστερος.

Έτσι κατά την είσοδο του Δημήτρη Ιτούδη στο παρκέ (του επί 13 χρόνια... δεξιού χεριού του Ομπράντοβιτς), οι παραπάνω από 10.000 φίλοι του τριφυλλιού σηκώθηκαν όρθιοι και του χάρισαν παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα.

inner

Και φυσικά ο ίδιος ανταπέδωσε, ενώ στάθηκε για περίπου 3-4 δευτερόλεπτα μπροστά απ' τη Θύρα 13. Παρόμοια υποδοχή έτυχε και ο Ντάριλ Μίντλεντον που εξίσου ως παίκτης έχει προσφέρει στο παρελθόν στους πράσινους και πλέον ανήκει στο τεχνικό τιμ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε Σλότερ, ούτε... Λαουάλ!

Εκτός 12άδας του Παναθηναϊκού στο τρίτο ματς με την ΤΣΣΚΑ έμεινε ο Έι Τζέι Σλότερ που κρίθηκε προφανώς ανέτοιμος και δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκο στο τριφύλλι. Νέο... μήνυμα σε Λαουάλ.

Ούτε Σλότερ, ούτε... Λαουάλ
Αν και έχει ξεπεράσει εν πολλοίς το πρόβλημά του, αν και ανεβάζει στροφές, προφανώς ο Έι Τζέι Σλότερ κρίθηκε ανέτοιμος και προτιμήθηκε να μην ρισκάρουν με... βίαιη επαναφορά του στη δράση. Ως εκ τούτου ο Αμερικανός γκαρντ θα χάσει και το αποψινό τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ξανά εκτός -μετά τα δύο παιχνίδια στη Ρωσία- έμεινε και ο Γκάνι Λαουάλ, που φαίνεται όλο και περισσότερο πως δεν υπολογίζεται απ' τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Στην 12άδα επέστρεψε ο Μποχωρίδης (που δεν είχε ταξιδέψει στη Μόσχα) αντί του νεαρού Λούντζη.

Αναλυτικά η 12άδα: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Νέλσον, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπατίστα, Μπλουμς, Παπαγιάννης *Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι… τρέλα αυτός ο ΠΑΟΚ!!


Αυτός είναι ο φετινός ΠΑΟΚ! Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση, αλλά στο 5ο ματς της σειράς στην κατάμεστη Πυλαία ο «Δικέφαλος του Βορρά» προκρίθηκε πανηγυρικά (3-0) στον πρώτο τελικό της ιστορίας του!

Είναι… τρέλα αυτός ο ΠΑΟΚ!
Στους μέχρι τώρα ημιτελικούς τα βρήκε σκούρα κόντρα στον ψυχωμένο Παναθηναϊκό. Στο πιο κρίσιμο ματς όμως, ο ΠΑΟΚ απέδειξε -με τη βοήθεια περίπου 7000 κόσμου που δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα στο κλειστό της Πυλαίας- πως είναι το απόλυτο αφεντικό και έκανε το 3-2 στα ματς της σειράς.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε 3-0 σετ των «πράσινων» στη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague και τσέκαρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για την τελική φάση του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, θα αγωνιστεί στους τελικούς έχοντας πλεονέκτημα έδρας, ως πρώτος της κανονικής διάρκειας και πάει… φουλ για το νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος σε όλους τους τομείς στο σημερινό παιχνίδι, αφού η υπεροχή του σε εμπειρία -αλλά και οι «ντόπες» απ’ τον κόσμο, που γέμισε το «παλατάκι»- αφόπλισαν τον Παναθηναϊκό, που δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που είχε στα μέχρι τώρα παιχνίδια.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς με «δεμένα» τα χέρια, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα με 9-1. Μοναδικές στιγμές αντίδρασης για τους φιλοξενούμενους ερχόταν απ’ τον Κουκ, με τους Πρωτοψάλτη και Μπέλο να μην βρίσκουν επιθετικές λύσεις. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, αφού απέναντί του είχε τους τρομερούς Γκόμεζ και Χιμένεζ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε «σβηστά» στην κατάκτηση του πρώτου σετ, με τους «πράσινους» να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο, πιέζοντας περισσότερο απ' το σερβίς. Ένα σερί 5-0 όμως, με πρωταγωνιστή τον Κουβανό απ’ το μπλοκ, έκανε το 8-5 για τον ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα, έχοντας μεγάλο όπλο το μπλοκ (11 στην ολοκλήρωση του δεύτερου σετ) έναντι του ανίσχυρου, σ’ αυτόν τον τομέα, Παναθηναϊκού που ολοκλήρωσε το ματς χωρίς πόντο (!) απ’ τη γραμμή του μπλοκ.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ανταγωνιστικός. Ανέβασε τα ποσοστά του στην επίθεση, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε να χαλαρώνει, με τα συχνότερα λάθη να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα σερί 3-0 έδωσε τα ηνία στους γηπεδούχους στο 19-15 και ουσιαστικά «καθάρισε» το σετ και την πρόκριση.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έγιναν αμέσως ένα κουβάρι στο γήπεδο και γνώρισαν την αποθέωση απ’ τον κόσμο που γέμισε το κλειστό της Πυλαίας, ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές για την ιστορία του τμήματος, με την πρόκριση σε τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Τα σετ: 25-16, 25-16, 25-19
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λίβερπουλ χωρίς κούπα... ξανά!!

Τρίτη χρονιά χωρίς κούπα και το πλάνο της Λίβερπουλ «ναυαγεί»! Ο Ρότζερς έγραψε... ιστορία, όπως και οι 23 μεταγραφές που κράτησαν στα χαμηλά τους «κόκκινους».
Κανένα πλάνο, καμία μάχη, κανένα τρόπαιο... ξανά! Η Λίβερπουλ βυθισμένη στα λάθη και η φετινή σεζόν αποτελεί ένα ακόμα πισωγύρισμα! Τρία χρόνια χωρίς κούπα για τον Βρετανό τεχνικό, το όνομά του οποίου μπήκε ξανά στη λίστα αυτών που θα κουνήσουν μαντήλι το καλοκαίρι! Μάλλον πίστευε κι αυτός στην ιστορία με το... καλό τέλος και τον Τζέραρντ να λέει αντίο με έναν τίτλο!
Οταν η ομάδα του όμως παίζει χωρίς ενέργεια, καμία στρατηγική τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα! Οι ευθύνες που τον βαραίνουν πολλές, η πίεση προς το πρόσωπό του ολοένα και μεγαλώνει και οι Βρετανοί αναρωτιούνται γιατί υπάρχει αυτή η στήριξη από τη διοίκηση! Χωρίς κούπα, η ομάδα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και οι μεταγραφικές επιλογές για κλάματα!
  
Πριν όμως στραφούμε στον σχεδιασμό τις τελευταίες τριετίας και τις αποτυχημένες επιλογές να δούμε λίγο τους αριθμούς που... καταδίκασαν τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ και της στέρησαν την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό! Ο Σέργουντ κατάφερε και βραχυκύκλωσε τον Βορειοιρλανδό, ο οποίος προσπάθησε στο α' μέρος να αλλάξει το 3-5-2 σε ένα... καταστροφικό 4-2-2-2 αφήνοντας τον Στέρλινγκ να χαθεί!
Μετά τη νέα αποτυχία, ο Ρότζερς έγινε ο πρώτος τεχνικός της Λίβερπουλ έπειτα τον Φιλ Τέιλορ (1956-1959) που στην πρώτη τριετία του δεν έχει κερδίσει κούπα! 
Στο ματς με τη Βίλα τα περισσότερα σουτ είχε ο Ντέγιαν Λόβρεν! 
Η Λίβερπουλ είχε μόλις τρία σουτ εντός εστίας σε όλο το ματς,
Με τον Τζέραρντ βασικό η Λίβερπουλ έχει κερδίσει 12 από τα 31 ματς (ποσοστό 39%). Σε όσα δεν ξεκίνησε, οι «κόκκινοι» είχαν ποσοστό νικών 62%. 
Ο Στέρλινγκ ήταν τόσο... εγκλωβισμένος που κατάφερε να περάσει σε 90 λεπτά μόλις 18 πάσες! 
Οι αριθμοί δείχνουν τις αιτίες για το νέο σοκ και ο Βορειοιρλανδός συγκεντρώνει πλέον τα «βέλη» του Τύπου, αλλά και μερίδας φίλων της Λίβερπουλ. 

Η πρώτη τριετία με τον Ρότζερς στον πάγκο δεν έφερε κούπα, έφερε όμως… 23 παίκτες, εκ των οποίων ελάχιστοι κατάφεραν να διασωθούν και να δικαιώσουν τις προσδοκίες των «κόκκινων».  Το τιμ των Γκόρντον, Εντουαρντς, Φάλοους, Χάντερ έδωσε το πράσινο φως για μεταγραφές, το κόστος των οποίων ξεπέρασε τα 200 εκατ. λίρες. Δυστυχώς για τους κόκκινους, ελάχιστοι από τους παρακάτω έχουν θετικό πρόσημο.
Ο Αλεν μπορεί να μην είναι ο παίκτης που θα σκοράρει ή θα δημιουργήσει πολλές φάσεις, αλλά παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο και από τα καλύτερα… deal της τριετίας! Ο Στάριτζ είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών τον έχουν περιορίσει και κάποιοι τον σύγκριναν με τον Χάρι Κιούελ. Βέβαια, ο τελευταίος είχε βοηθήσει στην κατάκτηση τίτλων…
Κουτίνιο, ένα από τα λίγα «success stories» της τελευταίας τριετίας στο «Ανφιλντ». Υπέροχος παίκτης, θα δημιουργήσει, θα σκοράρει και όταν ο επιθετικός τον βοηθήσει, η προσφορά του θα είναι εντυπωσιακή! Ο Μινιολέ μπορεί να βρέθηκε ακόμα και στη λίστα με τους υπό παραχώρηση, δεν ήταν καλύτερος από τον Ρέινα, αλλά η βελτίωσή του είναι σημαντικό και πλέον εμπνέει εμπιστοσύνη! Πολυ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Τσαν άλλαξε σελίδα στην καριέρα του με την αλλαγή θέση και φέτος τα πάει περίφημα... Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις αυτών που... ναυάγησαν!
Ο Μάρκοβιτς και ο Μπαλοτέλι δεν κάλυψαν ποτέ το κενό του Σουάρες, ο Μορένο μπήκε πολύ δυνατά, αλλά μετά... τέλος, ενώ οι Λαλάνα, Λόβρεν αποδείχθηκαν σκέτη απογοήτευση! Ο Κλοπ ακούγεται και στο Ανφιλντ, αλλά ακόμα και αν δεν γίνει αλλαγή τεχνικού, ο Ρότζερς ξέρει πως δεν μπορεί να αποτύχει! Οι κινήσεις του πρέπει να είναι σωστές γιατί η ευκαιρία του θα είναι και η τελευταία στη Λίβερπουλ! Οσο για τις φήμες της τελευταίας στιγμής, ο Βορειορλανδός τσεκάρει τον Ιτούρμπε της Ρόμα και είναι διατεθειμένος να δαπανήσει 18 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει…

Οι μεταγραφές της τριετίας!
Φάμπιο Μπορίνι 10.4 εκατ. λίρες από Ρόμα
Τζόε Αλεν 15 εκατ. από Σουόνσι
Ουσάμα Ασαϊντί  3 εκατ. από Χέρενφεν
Σαμέντ Γιεσίλ 1 εκατ. από Λεβερκούζεν
Ντάνιελ Στάριτζ 12 εκατ. από Τσέλσι
Φιλιπ Κουτίνιο 8.5 εκατ. από Μίλαν
Λουίς Αλμπέρτο 5 εκατ. από Σεβίλλη
Ιάγκο Ασπας 7 εκατ. από Θέλτα
Σιμόν Μινιολέ 9 εκατ. από Σάντερλαντ
Κόλο Τουρέ Ελεύθερος
Μαμαντού Σακό 15 εκατ. από Παρί
Τιάγκο Γιόρι 7 εκατ. από Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ρίκι Λάμπερτ 4.5 εκατ. από Σαουθάμπτον
Ανταμ Λαλάνα 25 εκατ. από Σαουθάμπτον
Εμρέ Τσαν 9 εκατ. από Λεβερκούζεν
Λαζάρ Μάρκοβιτς 20 εκατ. από Μπενφίκα
Ντέγιαν Λόβρεν 20 εκατ. από Σαουθάμπτον
Αλμπέρτο Μορένο 12 εκατ. από Σεβίλλη
Μάριο Μπαλοτέλι 16 εκατ. από Μίλαν
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που έγινε»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και μίλησε για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ανταπόκριση του κόσμου στο νομοσχέδιο:
«Περπατάει το νομοσχέδιο που είχαμε προτείνει και με την εφάπαξ δόση είχαμε γύρω στα 145.000.000 ευρώ αλλά και τώρα ο κόσμος φαίνεται πως δέχεται το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο προχωράει και στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν δυσκαμψίες και τα πράγματα έγιναν πιο απλά και πιο λειτουργικά».
Για το αν θα υπάρξει προέκταση της καταληκτικής ημερομηνίας:
«Καλό θα είναι όσοι σκέφτονται να ρυθμίσουν το θέμα να το ρυθμίσουν μέχρι την ημερομηνία λήξης. Όταν έχουμε ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο ο πολίτης καλείται να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του καλό είναι να μην υπάρχουν παρατάσεις και προεκτάσεις. Με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζουμε και τις δαπάνες μας».
Για τις επαφές με τον ΠΑΟΚ:
«Είχαν γίνει οι επαφές με τον ΠΑΟΚ, λύθηκε και το διαδικαστικό πρόβλημα και πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρέος».
Για το αν τον χαιρετάνε φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στον δρόμο:
«Καταρχάς θα πρέπει να με ξέρουν. Με πολλούς αποφοίτους έχουμε κάποιες επαφές και με κάποιους έχουμε δουλέψει παραπάνω από κάποιους άλλους που δεν πατούσαν καν στο Πανεπιστήμιο».
Για την πρόθεση του Σαββίδη να τον ευχαριστήσει:
«Στο φόρτο της δουλειάς παρακολουθούμε τα δυσάρεστα και όχι τα ευχάριστα. Είναι καλό που αναγνωρίστηκε μια προσπάθεια που έγινε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν βιάζονται για προπονητή στην Πόρτσμουθ!

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα παρθεί η απόφαση για το νέο προπονητή της Πόρτσμουθ.
Ο σύλλογος της League Two βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού μετά το «διαζύγιο» με τον Άντι Όφορντ την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, η διοίκηση δεν μοιάζει να βιάζεται.
Σύμφωνα με το «Skysports», οι άνθρωποι της Πόρτσμουθ είναι διατεθειμένοι να περιμένουν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, ώστε να έρθουν άνετα σε επαφή με τους υποψήφιους προπονητές.
Τα πρώτα ονόματα πάντως για την κενή θέση στον πάγκο της ομάδας έχουν ήδη αρχίζει να ακούγονται και πρόκειται για τους Νιλ Γουόρνοκ και Φιλ Μπράουν.
*Πηγή: England365.gr*

Μισοάδειο το «St James’ Park» (pics)

Το είπαν και το έκαναν οι φίλοι της Νιούκαστλ, η οποίοι προτίμησαν να απέχουν από τις εξέδρες του «St James’ Park» στην αναμέτρηση με την Τότεναμ, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα αντίδρασης στην πολιτική της διοίκησης Άσλεϊ.
Οι οπαδοί της Νιούκαστλ είχαν προαναγγείλει όλη την περασμένη εβδομάδα πως θα «μποϊκοτάρουν» το εντός έδρας ματς με τους «spurs» και η κίνησή τους φαίνεται πως απέδωσε καρπούς…
Το «St James’ Park» ήταν… μισοάδειο στην ήττα (1-3) από τους Λονδρέζους, ενώ την ίδια ώρα έξω από τη γήπεδο οι οπαδοί των «καρακαξών» εξέφραζαν για ακόμα μία φορά την επιθυμία τους να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας ο Μάικ Άσλεϊ.
Δείτε τις φωτογραφίες:




*Πηγή: England365.gr*

«Πρόταση για Ιτούρμπε η Λίβερπουλ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιταλία και Αγγλία, η Λίβερπουλ έχει χτυπήσει επίσημα την πόρτα της Ρόμα για να κάνει δικό της τον Χουάν Ιτούρμπε!
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ιτούρπε συνδέεται με τους «κόκκινους», ωστόσο, πλέον οι φήμες δεν κάνουν λόγο μόνο για ενδιαφέρον, αλλά για πρόταση των Άγγλων, η οποία μάλιστα έχει ήδη κατατεθεί!
Με βάση λοιπόν τα ρεπορτάζ, τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς  προσφέρει στους «τζιαλορόσι» το ποσό των 18 εκατομμυρίων λιρών ώστε να καταφέρει να κάνει κάτοικο «Άνφιλντ» τον 21χρονο εξτρέμ το καλοκαίρι.
Ο Ιτούρμπε, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2019, διανύει μια πολύ μέτρια σεζόν, με μόλις ένα γκολ σε 20 εμφανίσεις στη φετινή Serie A.
*Πηγή: England365.gr*

Μπετινέλι για αντί-Τσέχ στην Τσέλσι!!

Στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Πετρ Τσεχ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» το ερχόμενο καλοκαίρι, βρίσκεται η Τσέλσι, με τον Μάρκους Μπετινέλι της Φούλαμ να έχει μπει στο «στόχαστρο» των «μπλε».
Ο τερματοφύλακας της Φούλαμ, Μάρκους Μπετινέλι, φαίνεται να είναι ο «εκλεκτός» της Τσέλσι για τη θέση Νο2 κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.
Με τον Τιμπό Κουρτουά να θεωρείται... ακλόνητος για πολλά ακόμα χρόνια και τον Πετρ Τσεχ να είναι έτοιμος για την αποχώρησή του από το «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οι «μπλε» ψάχνουν για αναπληρωματικό πορτιέρο.
Με το συμβόλαιο του νεαρού Άγγλου με τους «κότατζερς» να λήγει σε περίπου έναν χρόνο, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο εκτιμά ότι θα μπορέσει να τον πάρει με σχετική ευκολία, από τη στιγμή που δεν ανανεώνει τη συνεργασία του με την ομάδα που αναδείχθηκε.
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι παρακολούθησε από κοντά τον 22χρονο στο ματς της Φούλαμ την περασμένη Τετάρτη κόντρα στην Ρόδεραμ.
*Πηγή: England365.gr*

ΠΑΟΚ: «Μόνιμος» κάτοικος Θεσσαλονίκης!!

Ο Γιώργος Σαββίδης πλέον είναι πιο συχνά στην Θεσσαλονίκη και κοντά στον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλύτερος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα και στο γήπεδο της Πυλαίας για να παρακολουθήσει το παιχνίδι βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό.  
Ο Γιώργος Σαββίδης περάνει όλο και περισσότερο χρόνο στον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Σαββίδης έχε πάρει πολύ ζεστά τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο πατέρας του. Να εποπτεύει με μια σχετική διακριτικότητα αυτά που γίνονται στην ΠΑΕ, αλλά και στην ομάδα. Ο Γιώργος πλέον έχει γίνει ένα με τον κόσμο της ομάδας και δεν το κρύβει. Σε λογαριασμούς που έχει στα social media έχει δεκάδες αναρτήσεις ια τον κόσμο και την δυναμική που βγάζει. Ο Γιώργος Σαββίδης βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Στο τέλος γιόρτασε μαζί με τους παράγοντες του ΠΑΟΚ την πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο μεγαλύτερος γιός του Ιβάν Σαββίδη ήταν μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ιάκωβο Αγγελίδη

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βγήκαν τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα!

Στη διάθεση των φίλων του Ολυμπιακού βρίσκονται από τη Δευτέρα (20/4) τα εισιτήρια για τον τέταρτο προημιτελικό στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπαρτσελόνα (23/4, 22:00).

Βγήκαν τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα
Σε κυκλοφορία τέθηκαν από τη Δευτέρα (20/4) τα εισιτήρια του τέταρτου προημιτελικού της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, που θα γίνει την Πέμπτη (23/4, 22:00). Οι τιμές ξεκινούν από τα 10 και φτάνουν μέχρι τα 35 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Euroleague, OLYMPIACOS – FC BARCELONA, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23/04/2015 με ώρα έναρξης 22:00 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

• Μέσω του INTERNET από το www.olympiacosbc.gr από την Δευτέρα 20/04/2015 και ώρα 21:00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

• Από το Επίσημο Κατάστημα της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από την Τετάρτη 22/04/2015 και ώρα 09:00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους (Καραολή κ’ Δημητρίου 8, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ) (ώρες λειτουργίας καταστήματος: Καθημερινές 09:00-21:00 Σάββατο 09:00-18:00, Κυριακή 10:00-15:00).

• Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλέφωνο 210 8938007 από την Τετάρτη 22/04/2015 από τις 09:00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

• Από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Τετάρτη 22/04/2015 και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

• Από τα καταστήματα ΟΤΕ από την Τετάρτη 22/04/2015 και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

• Από τα εκδοτήρια του Σ.Ε.Φ. την Τετάρτη 22/04/2015 και ώρες 09:00 – 18:00 και την Πέμπτη 23/04/2015 από τις 09:00 μέχρι και εξαντλήσεώς τους.

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 15, 20, 30 και 35 ευρώ.

Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών και VIP, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210 4527600.

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα αγοράς και εκτύπωσης του εισιτηρίου “Print at home”. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε φίλαθλος μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς καμία άλλη διαδικασία, προσκομίζοντας απλά στη θύρα το εισιτήριο που θα έχει τυπώσει ο ίδιος. Έτσι θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της παραλαβής των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια, ο συνωστισμός της τελευταίας στιγμής και θα διευκολύνεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον αγώνα της Πέμπτης 23/04/2015 με την FC BARCELONA ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:

Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέχρι και την Τετάρτη 22/04/2015, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 8 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.

• Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους
• Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από τη θύρα 8
».

Επιτέλους… play offs!

Όλα δείχνουν πως η κλήρωση για τα play offs της Football League θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη και την Κυριακή θα αρχίσει το μίνι πρωτάθλημα.

Επιτέλους… play offs
Έστω και με καθυστέρηση, τα play offs θα αρχίσουν. Μέσα στη μέρα αναμένονται οι αποφάσεις για τις υποθέσεις των Ηρακλή Ψαχνών, Ζακύνθου, Λάρισας και Απόλλωνα Καλαμαριάς, προκειμένου να επικυρωθεί η βαθμολογία και να είναι σε θέση να αρχίσει το πρωτάθλημα που θα κρίνει την άνοδο (play offs), αλλά και τον υποβιβασμό (play out).

Η δράση αναμένεται να αρχίσει την Κυριακή 26 Απριλίου, ενώ η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 2 Μαΐου, καθώς Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλής συμμετέχουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Επίσημη ενημέρωση από τη Football League αναμένεται μέσα στη μέρα.

ΑΕΚ, Ηρακλής, Παναχαϊκή, Απόλλων, Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την επιστροφή στα σαλόνια.

Αναλυτικά η βαθμολογία των play offs:

1. ΑΕΚ 10
2. Ηρακλής 7
3. Απόλλων Σμύρνης 0
4. Λάρισα 0
5. Ολυμπιακός Βόλου 0
6. Παναχαϊκή 0

Όσο για τα play out, Ερμιονίδα και Ζάκυνθος είναι εκείνες που μπαίνουν με το σημαντικότερο πλεονέκτημα, ενώ πέντε ομάδες συνολικά θα ξεκινήσουν χωρίς βαθμό το μίνι-πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες τωνplay out

Νότιος όμιλος

1. Ερμιονίδα 8
2. Παναιγιάλειος 6
3. Αχαρναϊκός 4
4. Καλλιθέα 3
5. Επισκοπή 0
6. Ηρακλής Ψαχνών 0

Βόρειος όμιλος

1. Ζάκυνθος 6
2. Αναγέννηση Καρδίτσας 3
3. Αιγινιακός 1
4. Πιερικός 0
5. Αγροτικός Αστέρας 0
6. Τύρναβος 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Εν ψυχρώ εκβιασμός. Μας άφησαν χωρίς χρήματα…»

Την στάση του ΠΣΑΠ, του Κιάσου και του Βαγγελόπουλου (πρώην παίκτες της Παναχαϊκής) καταγγέλλουν οι νυν ποδοσφαιριστές και προπονητές του συλλόγου, με αφορμή τα χρήματα που ζήτησαν μέσω προσφυγής.

«Εν ψυχρώ εκβιασμός. Μας άφησαν χωρίς χρήματα…»
«Πυρά» όλης της Παναχαϊκής (παικτών, διοίκησης, προπονητών, υπαλληλικού προσωπικού) προς τον ΠΣΑΠ, τον Κώστα Κιάσσο (περισσότερο) και τον Σταύρο Βαγγελόπουλο.

Οι Πατρινοί καταγγέλλουν τη συμπεριφορά των δύο ποδοσφαιριστών -με τη στήριξη του οργανισμού όπως χαρακτηριστικά λένε- και τους κατηγορούν πως εκβίασαν για να βγάλουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που δικαιούνταν (μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει), με αποτέλεσμα οι νυν παίκτες του συλλόγου να μείνουν χωρίς χρήματα!

Η ανακοίνωση

Εμείς οι ποδοσφαιριστές οι προπονητές και το υπαλληλικό προσωπικό της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή καταγγέλλουμε την Διοίκηση του ΠΣΑΠ και τους πρώην συμπαίκτες Κιάσσο και Βαγγελόπουλο γιατί με ένα εν’ ψυχρώ εκβιασμό που έγινε στα γραφεία της Football League και με την απειλή του αποκλεισμού της Π.Α.Ε. στην οποία εργαζόμαστε και απέσπασαν 35000,00€ περισσότερα χρήματα από αυτά που εργάστηκαν οι πρώην συμπαίκτες μας Κιάσσος και Βαγγελόπουλος.

Οι Κιάσσος και Βαγγελόπουλος δικαιούντο να εισπράξουν και οι δύο μαζί 20000,00€ και τα οποία είχαν συμφωνήσει και με την παρέμβαση του ΠΣΑΠ και με τον εκβιασμό του αποκλεισμού της ομάδας μας από τα Play-off αποπειράθηκαν να μας οδηγήσουν στην ανεργία για να εισπράξουν χρήματα που δεν εργάσθηκαν οι Κιάσσος και Βαγγελόπουλος οι οποίοι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα θα εισπράξουν διπλά χρήματα φέτος (και από τις ομάδες τους και από την Παναχαϊκή χωρίς να εργάζονται στην Παναχαϊκή) και άφησαν εμάς και τις οικογένειες μας που εργαζόμαστε στην Παναχαϊκή χωρίς χρήματα.

Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα τον πρώην συμπαίκτη μας Κιάσσο ο οποίος είναι μέλος του ΠΣΑΠ και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτός και ο Βαγγελόπουλος και το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ έκαναν αυτόν τον στυγνό εκβιασμό υπέρ άλλων ομάδων.

Τον Κιάσσο τον καλούμε να σταματήσει τις δηλώσεις και να εξηγήσει γιατί σταμάτησε την εργασία του με την Παναχαϊκή στην οποία εργάσθηκε φέτος ένα μήνα σαν εργοφυσιολόγος.

Όσον αφορά την διοίκηση του ΠΣΑΠ ότι αποπειράθηκε να κάνει στην Παναχαϊκή και σε εμάς να το κάνει και για τις άλλες δύο ομάδες που συμμετέχουν στα Play-off και οφείλουν εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ σε παίκτες και προπονητές».

Με εκτίμηση

Οι προπονητές

Σπανός Δημήτριος
Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος
Φουσέκης Γεώργιος
Παρασκευόπουλος Γεράσιμος

Οι ποδοσφαιριστές

ASIGBA MARK
GATIAGA CHEIKH
HOXHALLI GERTIN
ΑΛΛΑ ΑΛΜΠΙ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΙΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΡΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΟΡΕΤΑ ΓΙΟΑΝ
ΚΥΒΕΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΔΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
ΤΡΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΧΑΡΤΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΥΣΑ ΑΝΤΡΕΑ

Το υπαλληλικό προσωπικό

ΛΙΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΑΤΣΗΣ ΑΗΔΟΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

Πασκουάλ: «Παιχνίδι για άντρες στο ΣΕΦ»

Ματς για… άντρες χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ αυτό της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό.

Πασκουάλ: «Παιχνίδι για άντρες στο ΣΕΦ»

«Παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, σε μια δύσκολη έδρα και με εχθρική ατμόσφαιρα. Για να το πω απλά, είναι ένα παιχνίδι για άνδρες. Μετά την ήττα μας την Παρασκευή είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε στην Αθήνα, αλλά ξέρουμε καλά πως δεν θα είναι εύκολο. Τις μέρες που προηγήθηκαν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε την οδυνηρή ήττα που προηγήθηκε. Το πρώτο που πρέπει να διορθώσουμε είναι να μπαίνουμε πιο δυνατοί στις μονομαχίες. Το ξεκίνημα του αγώνα θα είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα πλάνα του Αντσελότι!!

Αρκετές εναλλακτικές έχει στο μυαλό του ο Κάρλο Αντσελότι σχετικά με το πως θα παρατάξει τη Ρεάλ στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο λόγω των πολλών τραυματισμών. Σκέψεις μέχρι και για Πέπε στα χαφ.

Τα πλάνα του Αντσελότι
Οι πολλοί και ξαφνικοί τραυματισμοί σε θέσεις «κλειδιά» έχουν αποδεκατίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του επαναληπτικού με την Ατλέτικο για το Champions League, και σε συνδυασμό με την τιμωρία του Μαρσέλο (συμπλήρωσε κίτρινες στο προηγούμενο ματς), ο Κάρλο Αντσελότι αναγκάζεται να προβεί σε αλχημείες.

Εκτός από τον Βραζιλιάνο μπακ, σημειώνεται πως από τους «μερένχες» θα λείψουν οι Μόντριτς, Μπέιλ και Μπενζεμά.

Ποιες οι σκέψεις του Ιταλού τεχνικού:

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο 55χρονος σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2, όμως, στο μυαλό του είναι ότι φέτος, πέρα από τους Ίσκο και Βαράν, κανένας άλλος παίκτης από τον πάγκο δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και γι' αυτό ίσως χρησιμοποιήσει κάποιους ποδοσφαιριστές σε εναλλακτικές θέσεις.

Τέρμα
Η μόνη γραμμή που υπάρχει ξεκάθαρη επιλογή. Ο Ικέρ Κασίγιας θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια για τη «βασίλισσα», στην προσπάθειά της να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League.

Άμυνα
Εδώ, τρεις από τις τέσσερις θέσεις είναι «κλειδωμένες», με τους Καρβαχάλ, Ράμος και Κοεντράο να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα του Αντσελότι. Από εκεί και πέρα, δεύτερος στόπερ θα είναι είτε ο Βαράν, που βρίσκεται και σε καλή κατάσταση, ή ο Πέπε, που όμως γύρισε πρόσφατα από τραυματισμό και υπάρχει ακόμη και η σκέψη να χρησιμοποιηθεί στο κέντρο.

Κέντρο
Από το ποιους θα επιλέξει ο Ιταλός γι' αυτή τη γραμμή θα εξαρτηθούν και ποιοι θα χρησιμοποιηθούν σε επίθεση και άμυνα.

Εδώ οι σίγουροι είναι ο Κρόος, ο Χάμες και ο Ίσκο. Μετά υπάρχουν σκέψεις για Πέπε ή για Ιγιαραμέντι στη θέση του αμυντικού χαφ, με τον Κεντίρα να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ξεκινήσει.

Εναλλακτικά, ο Ίσκο θα αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ, και θα παίξει ο Χεσέ στα άκρα.

Επίθεση
Ο Ρονάλντο θα αποτελέσει τον έναν από τους δύο επιθετικούς, με τον Τσιτσαρίτο να είναι ο πιθανότερος παρτενέρ του, καθώς ο Αντσελότι δείχνει να τον προτιμάει αντί του Χεσέ, που επίσης μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ.

Η πιθανότερη ενδεκάδα:
Τα ισπανικά Μέσα κάνουν λόγο πως η πιθανότερη αρχική ενδεκάδα θα είναι οι Κασίγιας, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Κοεντράο, Κρόος, Ιγιαραμέντι, Ίσκο, Χάμες, Ρονάλντο και Τσιτσαρίτο ώστε να υπάρχουν κάποιες αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο (Πέπε, Χεσέ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντάνστον: «Μπορούμε καλύτερα»


Την άποψη πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμα την καλύτερή του εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Μπράιαντ Ντάνστον, μιλώντας πριν την τελευταία προπόνηση πριν τον τρίτο προημιτελικό.


Αναλυτικά, ο Μπράιαντ Ντάνστον δήλωσε:
«Θα πρέπει πάνω-κάτω να κάνουμε ένα παιχνίδι ανάλογο με το τελευταίο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή και να τους επιτεθούμε, όπως ακριβώς στο δεύτερο παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι πιο επιθετικοί και σε άμυνα και σε επίθεση. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στην πιεστική μας άμυνα και θα είναι πολύ δύσκολο.

Αυτό που ξέρω είναι πως ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ έντονος και σκληρός και θα υπάρχει πολύς κόσμος εδώ. Είναι δεδομένο πως οι φίλαθλοι θα έχουν ρόλο στο παιχνίδι και θα μας δώσουν εξτρά ώθηση ανεξάρτητα με το τι θα συμβαίνει στο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως ακόμη δεν έχουμε κάνει το καλύτερό μας παιχνίδι. Στο δεύτερο ματς παίξαμε καλύτερα, βελτιώσαμε πολλά πράγματα, αλλά μπορούμε και καλύτερα».

«Κατεδάφισε» αντίπαλο ο Μάρντι Κόλινς!! (video)

Ο Μάρντι Κόλινς ξάπλωσε στο παρκέ αντίπαλο, επειδή-όπως είπε-του απηύθυνε ρατσιστικές προσβολές. Τιμωρία για τον Αμερικανό πρώην άσο του Ολυμπιακού.

«Κατεδάφισε» αντίπαλο ο Μάρντι Κόλινς (video)
Άσχημη τροπή πήρε ένα-αρχικά-λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον Μάρντι Κόλινς και τον Πρέμισλαβ Φρασούνκιεβιτς μετά τον αγώνα της Τουρόβ με τη Γκντίνια για την πολωνική λίγκα.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα «κοκορομαχίας», ο Αμερικανός πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού ξάπλωσε με ένα χτύπημα στο πρόσωπο τον αντίπαλό του. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος μετά τον αγώνα, ο Πολωνός άσος χρησιμοποίησε ρατσιστικά σχόλια εναντίον του. «Μου είπε ‘αράπη, δεν θα φύγεις ζωντανός από την Πολωνία», ανέφερε ο Κόλινς.

Ο Κόλινς δεν γλίτωσε την ποινή, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.750 ευρώ και τρεις αγωνιστικές αποκλεισμού, σε αντίθεση με το… θύμα που απέφυγε την «καμπάνα» αφού δεν αποδείχτηκε η ρατσιστική επίθεση στον Αμερικανό άσο.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάντζαρης: «Καρδιά και θέληση σε τέτοια ματς»


Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την αντίδραση της Μπαρτσελόνα είναι άπαντες στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Μάντζαρης: «Καρδιά και θέληση σε τέτοια ματς»
Μία εντελώς διαφορετική Μπαρτσελόνα περιμένει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως ο κόσμος, που θα γεμίσει το ΣΕΦ, θα δώσει ρυθμό στους «ερυθρόλευκους», ενώ πρόσθεσε πως σε τέτοιου είδους ματς δεν παίζει ρόλο τόσο η τακτική, όσο η καρδιά και η θέληση.

«Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόν θα θέλει να αντιδράσει, ενώ είναι μια ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Παρ’ όλα αυτά εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και στο δεύτερο ματς. Ξεκινάμε πάντα από την άμυνα και θέλουμε να είναι ακόμη καλύτερη, ειδικά στην έδρα μας», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν πολλά που θα αλλάξει η Μπαρτσελόνα. Αρχικά, την άμυνά της. Όμως, σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η καρδιά και το πόσο θες τη νίκη. Η τακτική είναι περίπου το 20% γιατί περισσότερο μετράει το πόσο θες το παιχνίδι».

Για τον κόσμο: «Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος, όπως συνηθίζει να κάνει, θα δώσει βροντερό “παρών”. Θα είναι ο έκτος παίκτης μας και θα μας δώσει ρυθμό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο και πιστεύω να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη».

Για να καταλήξει: «Είναι μία δύσκολη σειρά, η οποία μπορεί να φτάσει και τους πέντε αγώνες. Όμως, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και είναι τελικός. Έτσι κι αύριο το ματς είναι τελικός. Ερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη και είναι πιο δύσκολο να παρουσιαστείς προσγειωμένος μετά από κάτι τέτοιο. Κάναμε ένα σημαντικό διπλό, έχουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Απολύθηκε ο Κορκούτ!

Σε αλλαγή προπονητή προχώρησε το Ανόβερο, καθώς απομάκρυνε τον Ταϊφούν Κορκούτ ύστερα από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα που έχουν φέρει την ομάδα κοντά στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Απολύθηκε ο Κορκούτ
Τέλος από την τεχνική ηγεσία του Ανόβερου αποτελεί ο Ταϊφούν Κορκούτ ύστερα από 16 μήνες. Ο 41χρονος προπονητής πλήρωσε το… μάρμαρο για την πολύ κακή αγωνιστική παρουσία των «κόκκινων» στην Μπουντεσλίγκα, αφού αγνοούν τη νίκη μέσα στο 2015, έχοντας έξι ισοπαλίες και επτά ήττες στις τελευταίες 13 αγωνιστικές.

Χαρακτηριστικά, η τελευταία φόρα που το Ανόβερο «γεύτηκε» τους τρεις βαθμούς της νίκης ήταν στις 16 Δεκεμβρίου του 2014 απέναντι στην Άουγκσμπουργκ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το Ανόβερο να απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς βρίσκεται στη 15η θέση με 29 πόντους σε 29 αγωνιστικές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει Νομπόα με Πανιώνιο!

Την ποινή μίας αγωνιστικής, λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, θα εκτίσει στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο ο Κριστιάν Νομπόα, έπειτα από απόφαση του Γιώργου Γεωργιάδη.

Χάνει Νομπόα με Πανιώνιο
Εκτός από τα πλάνα του για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Γιώργος Γεωργιάδης καλείται να διαχειριστεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του που έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Ένας από αυτούς είναι ο Κριστιάν Νομπόα, που έφτασε τις τέσσερις κίτρινες στο παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα.

Ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» αποφάσισε ο μέσος από τον Ισημερινό να εκτίσεις την ποινή του στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λαφαγέτ: «Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι»

Ακόμη καλύτερος και από το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσίασε την Παρασκευή στη Βαρκελώνη πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός την Τρίτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Όλιβερ Λαφαγέτ.

Λαφαγέτ: «Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι»
Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή ήταν εξαιρετικός. Όμως ακόμη και μια αντίστοιχου επιπέδου εμφάνιση δεν θα είναι αρκετά για να γίνει την Τρίτη το 2-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε ο Όλιβερ Λαφαγέτ.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αυτή της Παρασκευής. Έπρεπε να την κάνουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά τώρα πρέπει να το διατηρήσουμε. Η Μπαρτσελόνα δεν θα τα παρατήσει και θα έρθει να μας νικήσει», ανέφερε.

«Ο κόουτς εστίασε στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Κάποιες λεπτομέρειες που αλλάξαμε έφεραν τη νίκη της Παρασκευής. Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι την Τρίτη για να νικήσουμε», πρόσθεσε ο Αμερικανός γκαρντ.

Όσο για το αν διαφοροποιεί τα δεδομένα πιθανή απουσία του Μπραντ Όλεσον (που ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί) είπε: «Ο Όλεσον είναι ένας παίκτης-κλειδί. Έχει ηγετική φυσιογνωμία και βάζει μεγάλα σουτ. Πάντως η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα, με ή χωρίς αυτόν».

Τούντορ: «Δεν αξιοποιήθηκα στον Παναθηναϊκό»

Ο Φραν Τούντορ δήλωσε πως θεωρεί ότι αδικήθηκε στον Παναθηναϊκό, ενώ αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του στον Ντάνιελ Πράνιτς.

Τούντορ: «Δεν αξιοποιήθηκα στον Παναθηναϊκό»
Η δημόσια κριτική που άσκησε ο Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό για τη μη διατήρηση του Φραν Τούντορ στο ρόστερ του φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνο τον 20χρονο δεξιό μπακ.

Ο νεαρός Κροάτης έκανε χθες ντεμπούτο με τη Χάιντουκ και άνοιξε το σκορ στην ήττα από τη Ριέκα (1-2) αφιερώνοντας μετά τον αγώνα το γκολ που πέτυχε στον συμπατριώτη του μέσο του Παναθηναϊκού.

«Οι μάνατζέρ μου με πρότειναν στον Παναθηναϊκό και πέρασα ένα χρόνο εκεί, αλλά δεν αξιοποιήθηκα. Έκανα παρέα με τον Πράνιτς, τον Πέτριτς και τον Σίλντενφελντ. Ο Πράνιτς ειδικά με βοήθησε πολύ και γι’ αυτό του αφιέρωσα το γκολ. Ήθελα να πανηγυρίσω όπως εκείνος, αλλά έπεσαν όλοι πάνω μου και δεν πρόλαβα», τόνισε ο Τούντορ.

Δείτε το γκολ του…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολ… άλλου επιπέδου!! (vid)

Μπορεί να μην είναι αστέρας ή γνωστός όμως ο Ραφαήλ Πέττας κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με έναν απίστευτο τρόπο.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ζακυνθιακού έπιασε γυριστό σουτ εν κινήσει, σημειώνοντας… γκολάρα επιπέδου!
Δείτε το βίντεο στο 0:39 και θα καταλάβατε!






*Πηγή: arenafm.gr*

«Υπάρχει συμφωνία»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος του Άρη, Χάρης Κοκκώνης και μίλησε για τους νέους επενδυτές που υπάρχουν στον μπασκετικό τμήμα των «Κίτρινων».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Υπάρχει συμφωνία και αυτό είναι ευχάριστο γιατί έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Πλέον, πρέπει να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει αλλά και να ανταποκριθούμε στις θέσεις μας. Περιμένουν οι επενδυτές να πάρουν αποδεικτικά στοιχεία για την εταιρεία και μετά μπορούν να τρέξουν όλα άμεσα και να υπάρξει μια χρηματοροή. Ένας από τους λόγους που έκλεισε προφορικά η συμφωνία είναι η εικόνα που αποκόμισαν οι επενδυτές από τον κ. Ρούσο και τον κ. Αρβανίτη. Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι οι λόγοι που προχώρησαν τάχιστα τα πράγματα. Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βοηθήσει κατά την προσωπική μου κρίση αν υπάρξει διευκόλυνση και από τους παλιούς πιστωτές».
Για την διοίκηση Αρβανίτη:
« Η αρχική τοποθέτηση τους είναι να μείνει κ. Αρβανίτης».
Για τον ρόλο του Γιώργου Σφυρή:
«Χωρίς τον κ. Σφυρή δεν θα γινόταν τίποτα. Αυτός έκανε την πρόταση. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως βάλαμε κάποιο λιθαράκι και εγώ με τον κ. Χριστοφορίδη. Η αφετηρία είναι ο κ. Σφυρής».
Για το τι θα μπορεί να πετύχει ο Άρης:
«Θα μπορέσει να κάνει μια επανεκκίνηση αυτή η εταιρεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαροί και θα κινηθούν βήμα – βήμα. Τώρα κάνουμε το πρώτο».
Για το αν θα πάρουν τις μετοχές:
«Μπορεί να πάρουν το 10% μπορεί και το 70%. Εγώ έχω υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι».
Για τα παιχνίδια που θα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για τον Άρη:
«Θέλουν να έρθουν σε όλα τα παιχνίδια αλλά σε πιο παιχνίδι θα έρθουν θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα. Έχω την εντύπωση πως δεν προλαβαίνουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για μια μέρα. Αυτοί θέλουν να έρθουν σε όλα τα παιχνίδια».
Για το τι πρέπει να ξέρει ο κόσμος του Άρη για αυτή την συμφωνία:
«Μέχρι να γίνει τίποτα, μόλις γίνει θα μάθει τα πάντα. Θα είναι κάτι πολύ ευχάριστο αν γίνει. Προχωράμε βήμα – βήμα».
Για το επόμενο ραντεβού:
« Μιλάμε καθημερινά και υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τον κ. Σφυρή».
Για την πιθανότητα να υπάρξει ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο:
«Δεν τον ξέρω αυτό. Αν γίνει το πρώτο βήμα θα ρωτήσουμε τον ίδιο μεγαλομέτοχο».
Για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία:
«Ρεαλιστικά κάνω μια πρόβλεψη και θέτω ως στόχο το διάστημα το διάστημα 5-15 Μαΐου».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Την Κυριακή θα έχουμε αγώνες»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πιερικού και αντιπρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και τόνισε πως την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι αγώνες των πλέι – οφ και των πλέι – άουτ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον Πιερικό:
«Η ομάδα είναι σε ετοιμότητα και έτοιμη να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ο Πιερικός είναι μια ομάδα της Μακεδονίας και μια πολύ μεγάλη φανέλα στον Βορρά. Τα σημάδια είναι θετικά και ελπίζω να αποφύγουμε τις περιπέτειες».
Για την κλήρωση των πλέι – οφ:
«Νομίζω πως σήμερα θα τελειώσουν οι διαδικασίες, αύριο θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας και στις 15:00 θα γίνει η κλήρωση για τα πλέι – οφ και τα πλέι – άουτ. Την Κυριακή θα έχουμε παιχνίδια».
Για τις ώρες των αγώνων:
«Τα ματς στα πλέι άουτ θα γίνονται την ίδια ώρα και θα είναι επιλεγμένα και τηλεοπτικά ενώ τα πλέι οφ δεν ξέρουμε αν θα γίνονται ταυτόχρονα αλλά θα είναι όλα τηλεοπτικά».
Για το θέμα της Παναχαϊκής:
«Νομίζω πως θα τακτοποιηθούν όλα. Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται αλλά με βάση την αίσθηση που έχω δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ενστάσεις και όλες οι ομάδες θα παίξουν κανονικά. Δεν εμποδίζει η ανάκληση της εγγυητικής την συμμετοχή της ομάδας. Η κύρωση είναι οικονομική και δεν έχει να κάνει με αποβολή της ομάδας. Ότι θέμα έχει η Παναχαϊκή θα το αντιμετωπίσει. Δόθηκε ένας αγώνας και είναι δίκαιο να συνεχίσουν όλες οι ομάδες».
Για τους διαιτητές των πλέι – οφ:
 «Θα έχουμε αξιολογημένες διαιτησίες. Αύριο θα γίνει μια συζήτηση και θα ξεκαθαρίσει το θέμα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Bundesliga: Τα καλύτερα γκολ της 29ης αγωνιστικής! (vid)

Δείτε τα 5 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στην 29η αγωνιστική του Γερμανικού πρωταθλήματος.










*Πηγή: arenafm.gr*

Καταδίκη σε θάνατο για 11 για τη σφαγή στο Πορτ Σάιντ!! (video)

Με την δική τους ζωή θα κληθούν να πληρώσουν τον θάνατο 74 οπαδών οι  11  που κρίθηκαν ένοχοι για την προ τριετίας σφαγή στο στάδιο του Πορτ Σάιντ.
Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2012, στην αναμέτρηση Αλ Αχλί – Αλ Μασρί για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου  της Αιγύπτου  βρήκαν τραγικό θάνατο 74 οπαδοί της πρώτης και τραυματίστηκαν άλλοι 254 και πλέον υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου για τους ενόχους. Συγκεκριμένα 11 άτομα  καταδικάστηκαν σε θάνατο ως υπαίτιοι της σφαγής.
Αρχικά (Φεβρουάριος 2014) οι ένοχοι ήταν 21, αλλά έπειτα από εφέσεις και παρασκηνιακές παρεμβάσεις  10 άτομα γλίτωσαν την ζωή με τους οκτώ εξ αυτών να είναι αστυνομικοί. Πλέον την τελική η απόφαση  ο Μεγάλος Μουφτής που καλείται να την επικυρώσει, αλλά θα ασκηθεί εκ νέου έφεση, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στις 30 Μαΐου. Η ετυμηγορία του μεγάλου μουφτή είναι απαραίτητη στη χώρα για την επιβολή της εσχάτης των ποινών.





*Πηγή: onsports.gr*

Γκουαρντιόλα: «Μένω στη Μπάγερν»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φρόντισε να  βάλει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αφήνει στο τέλος τη σεζόν τη Μπάγερν Μονάχου και να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι.
Οι μέρες του Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο των «πολιτών» μοιάζουν να είναι… μετρημένες και εδώ και καιρό δημοσιεύματα στην Αγγλία ήθελαν τους «πολίτες» να εξετάζουν την περίπτωση του Γκουαρντιόλα για την επόμενη ημέρα στον πάγκο της ομάδας.
Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για τα συγκεκριμένα σενάρια και η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη και… αποστομωτική!
«Το μέλλον μου είναι: Τετάρτη ρεπό, Πέμπτη προπόνηση και φυσικά την επόμενη σεζόν θα είμαι εδώ. Αυτό είναι το μέλλον μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μπάγερν, μία ημέρα πριν το δεύτερο παιχνίδι των Βαυαρών με την Πόρτο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο οι πρωταθλητές Γερμανίας καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 από το πρώτο ματς στην Πορτογαλία.
*Πηγή:England365.gr*

«Χαμηλή η πρόταση της Τσέλσι για Ντιμπάλα»

Την χαμηλότερη πρόταση συγκριτικά με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους για την απόκτηση του Πάολο Ντιμπάλα από την Παλέρμο έχει καταθέσει η Τσέλσι, βάσει των όσων δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Γκουστάβο Μασκάρντι.
Δύσκολα θα καταφέρει η Τσέλσι να εντάξει στο δυναμικό της τον Πάουλο Ντιμπάλα, αν δεν ανεβάσει κατά 10 εκ. λίρες την υπάρχουσα πρόταση που έχει καταθέσει στην Παλέρμο για την αγορά του.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του παίκτη, Γκουστάβο Μασκάρντι, στην «Gazzetta dello Sport», οι «μπλε» έχουν προσφέρει 28,8 εκ. λίρες, την ώρα που η πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν ανέρχεται στα 32,4 εκ. λίρες.
Βέβαια ούτε οι Παριζιάνοι έχουν μέχρι στιγμής τύχη, καθώς τα 36 εκ. λίρες που εγγυάται ότι θα «σκάσει» η Γιουβέντους παραμένει η καλύτερη προσφορά μέχρι στιγμής.
«Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη έρθει με μία πρόταση κοντά στα 32,4 εκ, λίρες και της Τσέλσι έχει ήδη αγγίξει τα 28,8 εκ. λίρες. Βρισκόμαστε σε μία φάση που η τιμή του δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 36 εκ. λίρες. Ο Πάουλο δεν βιάζεται και θα πάρει την απόφασή του ήρεμα»δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μασκάρντι.
*Πηγή:England365.gr*

Όλα καλά με Νταβίντ Σίλβα!!

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Νταβίντ Σίλβα έχει υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό, με την Μάντσεστερ Σίτι να διαψεύδει τον συγκεκριμένο τραυματισμό, αναφέροντας πως η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί μέσα στην εβδομάδα.
Απέφυγε τα χειρότερα ο Νταβίντ Σίλβα.
Οι πρώτοι φόβοι για σοβαρή ζημιά στο πρόσωπο του παίκτη απομακρύνθηκαν, αν και πρωινά δημοσίευμα της Δευτέρας (20/4) ανέφεραν πως ο Ισπανός έχει υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό.
Η επίσημη πλευρά της Μάντσεστερ Σίτι προχώρησε στη διάψευση της συγκεκριμένης είδησης, σημειώνοντας πως ο παίκτης θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
*Πηγή:England365.gr*

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»

Στον αυριανό τρίτο και πολύ δύσκολο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα έχει το μυαλό του ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»
Προσηλωμένοι στο τρίτο παιχνίδι, χωρίς να σκέφτονται καν την εκπληκτική εμφάνιση του δεύτερου είναι άπαντες στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου του αυριανού (21/04, 20:00 ΣΠΟΡ FM και sport-fm.gr) αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. «Περιμένουμε αλλαγές από την αντίπαλό μας, αλλά έχουμε τις λύσεις για να τις αντιμετωπίσουμε», επεσήμανε.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Είμαστε παραμονή ενός παιχνιδιού μιας σειράς που θα κρίνει ποιος θα πάει στο φάιναλ φορ. Όλοι στην ομάδα έχουν επίγνωση των αγώνων αυτών. Το σκορ είναι 1-1 και όλοι στην ομάδα έχουν προσήλωση στο τρίτο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό να είσαι έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ενόψει του αγώνα αυτού. Είναι ανεξάρτητος ο αγώνας από τους προηγούμενους. Το βλέπουμε ως τελικό και θα κάνουμε το παν για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα υπάρχουν στοιχεία τακτικής. Κάποιες μικρές αλλαγές. Περιμένουμε αλλαγές από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιδράσει μετά το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για έναν τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο και με την πίεση του να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε για:
-την διαχείριση συναισθημάτων μετά το 1-1:
«Εμείς το ξεχάσαμε το δεύτερο παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε σε αυτό που έρχεται. Μας ενδιαφέρει πως θα μπορέσουμε να είμαστε καλοί, Έχουμε έμπειρους παίκτες και ξέρουν πως να είναι. Μπορεί να μην έχουμε ανάλογη βραδιά με την προηγούμενη, Το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτά που πρέπει στην άμυνα. Αυτή είναι που δίνει τα παιχνίδια. Ξέροντας πως οι παίκτες είναι έμπειροι, για μένα είναι εύκολα τα πράγματα».

-την εμπειρία των παικτών:
«Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς πως οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πως πρέπει να είναι για να παίξουν τέτοια σειρά αγώνα. Είναι σημαντικό ότι θα κατευθύνουν και τους υπόλοιπους για να ετοιμαστούν πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι».

-τις επιστροφές παικτών:
«Είναι μια στιγμή που επέστρεψαν οι τραυματίες στο πιο κρίσιμο σημείο. Όλες οι απώλειες καλύπτονταν εκ των έσω, αλλά πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε λύσεις και επιλογές».

-τα ριμπάουντ:
«Έξτρα τρόπος για να πάρουμε τα ριμπάουντ δεν υπάρχει. Με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα υπερτερεί σε ύψη πρέπει να κάνουμε μποξ άουτ για να απαγορεύσουμε στους αντιπάλους να πάνε στο ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλη μάχη και σε αυτό τον τομέα».

-τα προηγούμενα παιχνίδια:
«Είχαμε πει και τότε ότι στο πρώτο παιχνίδι ενώ ξεκινήσαμε καλά, η επίθεση δεν πήγε καλά και αυτό είχε απόρροια και στην άμυνα. Το ότι δεν πήγαμε καλά επιθετικά μας επηρέασε και στην ψυχολογία μας .Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Η άμυνα πρέπει να είναι πάντα δυνατή».

Σα Πίντο: «Είμαι έκπληκτος…»

Άγνοια για τα περί παρεμβάσεων που σύμφωνα με τον Τάκη Φύσσα δέχτηκε για την ενδεκάδα του Ατρομήτου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Σα Πίντο: «Είμαι έκπληκτος…»
Την έκπληξή του εξέφρασε ο Ρικάρντο Σα Πίντο για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση που ήρθε στην επιφάνεια σήμερα. Ο Τάκης Φύσσας κατέθεσε πως ο Πορτογάλος προπονητής είχε δεχτεί παρεμβάσεις από τον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου, Γιάννη Αγγελόπουλο, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για να μη χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους παίκτες.

«Είμαι έκπληκτος από αυτή την ιστορία. Δεν έχω κάτι να πω. Το μόνο που θέλω είναι η πρώην ομάδα μου να προκριθεί στα play offs και να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Έχω εμπιστοσύνη στους πρώην παίκτες μου και ξέρω ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ευχαριστώ», ανέφερε ο Σα Πίντο σε δήλωσή του.

Αρχίζουν οι απολογίες!!

Ξετυλίγεται το κουβάρι στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Η έκπληξη για την κλήση του Αγγελόπουλου και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις. Το sport-fm.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αρχίζουν οι απολογίες!
«Παρέλασης» συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή Ανδρεάδη καθώς είχαμε τη συνέχεια των κλήσεων σε απολογία για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες λόγω Πάσχα, η πόρτα του ανακριτή άνοιξε και η κίνηση άρχισε πάλι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Το μενού περιελάμβανε Σαρρή, Δούρο, Αγγελόπουλο, Μπριάκο και Γιάχο, με τον τελευταίο να γίνεται ο 6ος διαιτητής που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Γράφει ο Γρηγόρης Ποζιός

Η πρώτη σημαντική είδηση της ημέρας ήταν η κλήση για να απαγγελθούν κατηγορίες στον τεχνικό διευθυντή του Ατρόμητου κ. Αγγελόπουλου. Εντύπωση βέβαια προκάλεσε ο τρόπος και ο λόγος με τον οποίο κατηγορήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατηγορία η οποία αντιμετωπίζει ο κ. Αγγελόπουλος είναι η δωροδοκία- δωροληψία και αφορά το φετινό παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατρόμητος (2-1). Η συγκεκριμένη κατηγορία προκύπτει από ένορκη κατάθεση του Τάκη Φύσσα, στην οποία φέρεται ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού να έχει ενημερωθεί από τον τέως προπονητή του Ατρόμητου Σα Πίντο ότι δέχθηκε παρέμβαση στον καταρτισμό της 11άδας και για αυτό το λόγο έμειναν εκτός οι Ναπολεόνι, Κατσουράνης, Κυβρακίδης και Πίτου Γκαρσία.

Φυσικά, σε όλους γεννήθηκε το ερώτημα γιατί δεν έχει κληθεί ο ίδιος ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου, ώστε, είτε να επιβεβαιώσει, είτε να διαψεύσει τα όσα, ενόρκως, κατέθεσε ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η έκπληξη του κ. Αγγελόπουλου για την κλήση στον ανακριτή ήταν έντονη καθώς όπως αποχωρούσε μονολόγησε ότι «δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η ομάδα που έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια».

Όπως προκύπτει από την κλήση του κ. Αγγελόπουλου αλλά και κάποιων διαιτητών, στο «κουβάρι» της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» υπάρχουν αρκετοί κατηγορούμενοι για περιστατικά, τα οποία πλαισιώνουν τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς να την αφορούν άμεσα αλλά έμμεσα.

Η δεύτερη σημαντική είδηση της ημέρας αφορά το τι θα γίνει αύριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αύριο θα ξεκινήσουν οι απολογίες των πρώτων κατηγορούμενων, οι οποίοι είχαν περάσει από το γραφείο του ανακριτή πριν το Πάσχα. Ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες από εδώ και πέρα θα έχουμε παράλληλα και απολογίες αλλά και απαγγελίες κατηγοριών και νέες προθεσμίες για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ίσως τους πιο σημαντικούς της υπόθεσης.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ημέρες, καθώς οι απολογίες αναμένονται να τελειώσουν μέχρι τέλος Μαΐου. Ο κ. Ανδρεάδης, αφού ολοκληρώσει το φάκελο της υπόθεσης, θα τον παραδώσει σε εισαγγελέα, ο οποίος θα κάνει τις προτάσεις προς το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασιστεί εκεί ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τρέχει με πολλαπλάσια ταχύτητα από αυτή του «Koriopolis» το οποίο έχει φτάσει αισίως τα τέσσερα χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακούφιση στον ΠΑΟΚ με Όντουμ!!

Ευχάριστα ήταν τα νέα στον ΠΑΟΚ, καθώς η μαγνητική που υποβλήθηκε ο Τζέικ Όντουμ στον ώμο ήταν «καθαρή» και έτσι είναι πολύ πιθανό να προλάβει την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ανακούφιση στον ΠΑΟΚ με Όντουμ
Στη… θέση τους επέστρεψαν οι καρδιές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Τζέικ Όντουμ.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε υποστεί μία ελαφρά κάκωση στην αριστερή ωμοπλάτη, ωστόσο η μαγνητική που υποβλήθηκε τη Δευτέρα (20/4) ήταν «καθαρή», με αυτό να σημαίνει πως θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες τρεις ημέρες, προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία.

Από ‘κει και πέρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου (27/4, 17:00), με τους Απόλλωνα Τσόχλα και Κέβιν Λάνγκφορντ να ήταν απόντες, καθώς είχαν ζητήσει μία ημέρα άδεια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφές για έλεγχο ΠΑΕ και ΚΑΕ ο Κοντονής!!

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα Εμπορίου με θέμα τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο ΠΑΕ και ΚΑΕ είχε ο Σταύρος Κοντονής.

Επαφές για έλεγχο ΠΑΕ και ΚΑΕ ο Κοντονής
Την ώρα που η διαμάχη με την ΕΠΟ υπό τον κίνδυνο κυρώσεων από UEFA και FIFA συνεχίζεται, ο Σταύρος Κοντονής προχωρά σε κινήσεις για άλλα ζητήματα που απασχολούν τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη με θέμα συζήτησης τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη σύσταση μιας ομάδας εργασίας από τη ΓΓΑ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με αποστολή να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου από τις ΠΑΕ και ΚΑΕ και να εισηγηθεί προτάσεις για την διασφάλιση της τήρησης των νόμων και των κανονισμών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στιγμιότυπα... χωρίς στιγμιότυπα!! (video)

Έχουν πλάκα στην Ντονκάστερ... Προφανώς το παιχνίδι με την Φλίτγουντ ήταν «μάπα» και για να μην κουράσουν κανέναν -με αρκετή δόση χιούμορ- έφτιαξαν video (27'') με τα highlights... χωρίς highlights!

Στιγμιότυπα... χωρίς στιγμιότυπα (video)
Αυτοσαρκάζονται στην Ντονκάστερ και με ωραίο τρόπο! Οι άνθρωποι της ομάδας δεν... υπνοβατούσαν και αντιλήφθηκαν πως το ματς τους απέναντι στην Φλίτγουντ ήταν «σούπα». Γι' αυτό και δεν θέλησαν να κουράσουν τον κόσμο (τους). Έτσι, έφτιαξαν video με τα highlights της αναμέτρησης, που ουσιαστικά... δεν είναι highlights διότι δεν κουνήθηκε φύλλο!

Έχει την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, τη σέντρα και τη λήξη (με το βολέ του τερματοφύλακα). Μέσα σε 27''... Αυτό ήταν όλο το ματς!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποβολή για κουτουλιά σε γυναικείο ποδόσφαιρο!! (video)

Ποιος Ζιντάν; Η Τζιλ Σκοτ μπορεί να μην ξέρει την μπάλα του «Ζιζού», αλλά στις… κουτουλιές τον πλησιάζει.

Αποβολή για κουτουλιά σε γυναικείο ποδόσφαιρο (video)
Μια ξεγυρισμένη κουτουλιά σε αντίπαλο, που αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πέσει κάτω έδωσε η Τζιλ Σκοτ στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για το γυναικείο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η… δράστης αποβλήθηκε και η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε με 1-0.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Με 25 μετάλλια η επιστροφή απ’ το Μεσογειακό!!

Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός των Εθνικών ομάδων ανδρών/γυναικών και παίδων/κορασίδων σ το Μεσογειακό Πρωτάθλημα πάλης της Μαδρίτης, όπου κατέκτησαν 8 χρυσά, 5 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια.

Με 25 μετάλλια η επιστροφή απ’ το Μεσογειακό
Με απολογισμό οκτώ χρυσά, πέντε ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια, επέστρεψαν από τη Μαδρίτη και το 5ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, οι εθνικές μας ομάδες πάλης ανδρών/γυναικών και παίδων/κορασίδων.

Την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η ελευθέρα ανδρών, η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με 73 βαθμούς έναν λιγότερο από την Ισπανία. Στις κορασίδες, η ελληνική ομάδα ήταν 2η με 35 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση με 47 και 43 βαθμούς αντίστοιχα βρέθηκαν οι γυναίκες και η ελληνορωμαϊκή ανδρών. Μία θέση πιο κοντά (4η) ήταν η ομάδα ελληνορωμαϊκής παίδωνμε 34 βαθμούς.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Λαοκράτης Κεσίδης (98κ. ανδρών ελληνορωμαϊκής), Ανδρέας Τριανταφυλλίδης (70κ. ανδρών ελευθέρας), Γιώργος Σαββουλίδης (74κ. ανδρών ελευθέρας), Μιχαήλ Τσικοβάνι (97κ. ανδρών ελευθέρας), Ιωάννης Αρζουμανίδης (125κ. ανδρών ελευθέρας), Μαρία Λουίζα Βρυώνη (69κ. γυναικών), Ιωάννης Σιδηρόπουλος (100 κιλά παίδων ελληνορωμαϊκής) και Αναστασία Χασάπη (60κ. κορασίδων).

Στη διοργάνωση της ισπανικής πρωτεύουσα έλαβαν μέρος συνολικά 11 χώρες και συγκεκριμένα Ισπανία, ΠΓΔΜ, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Γαλλία, Πορτογαλία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροατία και Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής:
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
66 κιλά ανδρών -ελληνορωμαϊκή
Βλαδίμηρος Ματιάς

57 κιλά ανδρών - ελευθέρα
Θεοχάρης Καλανίδης

86 κιλά ανδρών - ελευθέρα
Τιμοφέι Ξενίδης

63 κιλά γυναικών
Αγόρω Παπαβασιλείου

65 κιλά κορασίδων
Αγγελική Αλεξάκη

ΧΑΛΚΙΝΑ
71 κιλά ανδρών - ελληνορωμαϊκή
Βασίλης Μυξάκης

80 κιλά ανδρών - ελληνορωμαϊκή
Νικόλαος Βαρκάς

130 κιλά ανδρών - ελληνορωμαϊκή
Αλέξανδρος Παπαδάτος

61 κιλά ανδρών - ελευθέρα
Νίκος Αρζουμανίδης

125 κιλά ανδρών - ελευθέρα
Αρης Θεοδωρούδης

63 κιλά γυναικών
Βιργινία Τσακνάκη

54 κιλά παίδων - ελληνορωμαϊκή
Παύλος Καρακοζίδης
Γαβριήλ Νικήτας

63 κιλά παίδων - ελληνορωμαϊκή
Νικόλαος Δογάνης

69 κιλά παίδων - ελληνορωμαϊκή
Κωνσταντίνος Βάχλας

52 κιλά κορασίδων
Ιορδανία Καραθάνου

70 κιλά κορασίδων
Μελίνα Κουβαρά *Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο όπως ο… προ-προπάππους του!! (pics)

Ο θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να λέει πως «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά». Ο Τζακ Γκρίλις της Άστον Βίλα βρίσκεται ένας ματς μακριά από την απόλυτη επιβεβαίωση της παροιμίας, μόνο που στην δική του περίπτωση αυτό θα συμβεί με διαφορά….110 χρόνων! Το england65.gr σας γυρνάει πίσω, στις αρχές του 20ού αιώνα. 
Το Κύπελλο Αγγλίας είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη.
Στα 144 χρόνια ιστορίας του έχουν «γεννηθεί» αρκετές και άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες, ωστόσο, αυτή του νεαρού άσου των «χωριατών» είναι ξεχωριστή!
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της ομάδας του Τιμ Σέργουντ ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Ντελφ, προτού ο τελευταίος σκοράρει και γράψει το τελικό 2-1 επί της Λίβερπουλ.
Μία νίκη που έστειλε τη Βίλα στον τελικό της 30ής Μαΐου κόντρα στην Άρσεναλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Γκρίλις να πετύχει κάτι σπάνιο!

Και αυτό, γιατί ο έγινε ο δεύτερος της οικογένειάς του που θα συμμετάσχει σε τελικό FA CUP, με την αρχή να έχει γίνει πίσω στο… πολύ μακρινό 1905! Τότε δηλαδή που η Άστον Βίλα επικρατούσε 2-0 της Νιούκαστλ στο φινάλε εκείνης της σεζόν και ο προ-προπάππους του, από την πλευρά της μητέρας του, Γουίλιαμ Γκάρατι, κατακτούσε τον τίτλο με τη φανέλα των «χωριατών»!
Ο μυστακοφόρος Γκάρατι είχε γεννηθεί στο Άστον το 1878. Αγωνιζόταν και αυτός στην επίθεση, πέτυχε συνολικά 112 γκολ σε 260 εμφανίσεις με τη φανέλα της Βίλα, ενώ έπαιξε  και μια φορά με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και στους… απέναντι, τη Γουέστ Μπρομ, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του έγινε οδηγός.

«Ολόκληρη η οικογένεια υποστηρίζει την Άστον Βίλα και πολλά χρόνια πριν γεννηθεί η Τζακ, όλοι ξέραμε την ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας από τον προ-προπάππου του» είχε δηλώσει πριν τον ημιτελικό με την Λίβερπουλ, ο πατέρας του Γκρίλις, Κέβιν, ο οποίος τον έκανε (προφανώς) από μικρό φίλο της Βίλα και το 2010 τον είχε πάρει μαζί του στον ημιτεικό με την Τσέλσι και τον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 15χρονος Τζακ τότε ονειρευόταν μια καριέρα στην αγαπημένη του ομάδα… Όταν όμως ο προ προ-πάππους του σήκωσε τη κούπα το 1905 δεν ήταν ούτε ιδέα… Ανήκε στο μακρινό μέλλον… Ένα μέλλον που πλέον έγινε παρόν και 110 χρόνια μετά προσφέρει στο νεαρό άσο μια ευκαιρία ανεπανάληπτη!
Διότι μπορεί να κατάφερε να φτάσει στον τελικό, όπως και ο Γκάρατι, αλλά πλέον έχει υποχρέωση προς τον εαυτό του να κατακτήσει και την κούπα!
Για να πετύχει ότι ακριβώς και ο… παππούς του παππού του, έναν αιώνα και δέκα χρόνια μετά…
*Πηγή: England365.gr*

Με Όλεσον και πίστη έφτασε η Μπαρτσελόνα!!

Με τον Μπραντ Όλεσον, αν και ακόμη είναι άγνωστο αν θα παίξει, αλλά και πίστη πως θα ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας από τον Ολυμπιακό, έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα η αποστολή της Μπαρτσελόνα.

Με Όλεσον και πίστη έφτασε η Μπαρτσελόνα
Στην Αθήνα προσγειώθηκε το μεσημέρι η αποστολή της Μπαρτσελόνα για τα δύο επόμενα παιχνίδια της σειράς με τον Ολυμπιακό που είναι στο 1-1. Ο Μπραντ Όλεσον ακολούθησε την ομάδα, αλλά είναι ακόμη αμφίβολο αν ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, που γύρισε το πόδι του στον πρώτο αγώνα της σειράς θα μπορέσει να προσφέρει.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει τι τον περιμένει στο ΣΕΦ, αλλά περιμένει από τους παίκτες του ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με την Παρασκευή. «Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα, όπου θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο σε εχθρική ατμόσφαιρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να έχουμε σωστές αποφάσεις. Προετοιμαστήκαμε καλά και προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε μετά την ήττα μας. Ήταν ένα οδυνηρό αποτέλεσμα και δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι. Μπήκαμε με παθητική στάση, χάσαμε τις μάχες, αλλά πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός.

Όσο για τη διαθεσιμότητα του Όλεσον, είπε: «Ακόμη δεν έχει προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Θα δούμε τις επόμενες 24 ώρες αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί».

Από την πλευρά του, ο Τόμας Σατοράνσκι είπε: «Έχουμε θετική σκέψη και είμαστε έτοιμοι. Δουλέψαμε για να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε σε επίθεση και άμυνα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και θέλουμε να ματσάρουμε τον Ολυμπιακό στη δύναμη. Τα παιχνίδια πλέον είναι καθοριστικά και θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, ειδικά στον Σπανούλη. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, πάνω στον οποίο στηρίζεται όλη η λειτουργία της ομάδας. Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις στο ένας με έναν, γι’ αυτό θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αφιερωμένο εξαιρετικά…»

Για τον ένα ήταν το πρώτο και πιο γλυκό. Για τον άλλο το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό. Φορτούνης και Ρομπέρτο δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

«Αφιερωμένο εξαιρετικά…»
Κώστας Φορτούνης και Ρομπέρτο ήταν πανευτυχείς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πήρε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Όπως εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου, είναι για μένα το πρώτο μου πρωτάθλημα. Θέλω να έχω ανάλογη συνέχεια και πιστεύω πως θα την έχουμε. Αφιερώνουμε αυτό το πρωτάθλημα στον κόσμο που μας στήριζε όλη την χρονιά και κυρίως στον πρόεδρο», ανέφερε και στάθηκε στην πίστη που υπήρχε στην ομάδα πως θα φτάσει στο στόχο. «Δείξαμε πως έχουμε αυτό το μέταλλο. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στην βαθμολογία με πέντε βαθμούς ήμασταν εκεί. Μπήκαμε στα δύσκολα, αλλά βγήκαμε δυνατοί από αυτό. Τώρα είμαστε στο +11 ή +13, αλλά το μόνο που μετράει είναι που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο, που έκανε το 2/2 με τα ερυθρόλευκα είπε: «Δεν υπάρχει ο χρόνος για πω όλους αυτούς τους ανθρώπους, στους οποίους αφιερώνω τον τίτλο. Θα ξεκινήσω με την οικογένεια. Στην οικογένεια που βρίσκεται κοντά, στην οικογένεια που βρίσκεται μακριά. Σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει. Στους συναδέλφους μου και σ’ όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για τον σύλλογο, για την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος. Στους προηγούμενους προπονητές, οι οποίοι επίσης συνεισέφεραν για την κατάκτηση αυτού του τίτλου, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε τον Ολυμπιακό».

Όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο το πρωτάθλημα, ανέφερε: «Ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Είναι το κυριότερο που μπορείς να κατακτήσεις, γιατί είναι αυτό που σου δίνει το εισιτήριο για να παίξεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ακόμα ένας τίτλος στην καριέρα μου και είναι κάτι που με έχει κάνει πολύ ευτυχισμένο. Τώρα πάμε για το Κύπελλο!».

Δείτε τις δηλώσεις τους στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube:




*Πηγή: sport-fm.gr*