Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το... Θηρίο επέστρεψε!!

Ο Κριστιάν Μπεντέκε άφησε πίσω τους τραυματισμούς και με 9 γκολ σε ισάριθμα ματς γίνεται ξανά… talk of the town στο Νησί. Ποιος άραγε θα τον κάνει δικό του;
H Αστον Βίλα παρέπαιε και δικαίως ήρθε η αντικατάσταση του Πολ Λάμπερτ από τον Τιμ Σέργουντ στα μέσα του Φλεβάρη. Ο νέος κόουτς ήξερε ότι εάν ήθελε να έχει τύχη στην προσπάθεια του να σώσει την ομάδα, όφειλε να ασχοληθεί με το μεγαλύτερο όπλο της που ήταν παροπλισμένο. Δεν άργησε να φανεί ότι ο κόπος του να βάλει μπροστά την μηχανή παραγωγής που λέγεται Κριστιάν Μπεντέκε, δεν πήγε διόλου χαμένος. Το Θηρίο, όπως αποκαλούν τον γίγαντα των 190 εκατοστών και των σχεδόν 90 κιλών, φαίνεται πως έχει ξυπνήσει για τα καλά και θυμίζει τον προ διετίας killer, που θα ήθελαν να έχουν στη γραμμή κρούσης τους όλες οι μεγάλες ομάδες στο Νησί.
Για την ακρίβεια ο 24χρονος σέντερ φορ όχι απλά έχει επιστρέψει σε καυτή κατάσταση, αλλά είναι ίσως και καλύτερος από ποτέ. Συγκεκριμένα, πριν ο Φαμπιάν Ντελφ ολοκληρώσει την ανατροπή (2-1) στον ημιτελικό Κυπέλλου της Κυριακής κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Βέλγος διεθνής ήταν εκείνος που είχε βάλει στη σειρά τα επτά προηγούμενα γκολ των Χωριατών!
Αυτός ήταν δηλαδή που είχε ισοφαρίσει κιόλας τη Λίβερπουλ (σ.σ.: οι αγαπημένοι του, καθώς τους έχει βάλει 5 γκολ σε 6 αγώνες), φτάνοντας τα 10 τέρματα μέσα στο 2015, όταν σε όλο το 2014 είχε μόλις 8. Σε αυτό το τρελό φορμάρισμα του (σ.σ.: έχει βάλει εννέα στα επτά τελευταία ματς) σκόραρε στο «Ολντ Τράφορντ», έκανε χατ τρικ με την ΚΠΡ και έβαλε το νικητήριο στο εκτός έδρας με την Τότεναμ, το οποίο απομάκρυνε κάπως την ομάδα του από την επικίνδυνη ζώνη.
Τι είχε συμβεί όμως και ο Μπεντέκε βρέθηκε να μην μπορεί να ματώσει τα δίχτυα; Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Τον Αύγουστο του 2012 η Βίλα πλήρωσε στη Γκενκ κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και ο stiker δικαίωσε άμεσα την επιλογή. Με 27 τέρματα (+8 ασίστ) σε 47 αγώνες (34/ 19 στην Premier League) τρέλανε κόσμο και κοσμάκη και μπήκε στο στόχαστρο των Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, με τη Βίλα να ξεκινάει την κουβέντα από τα 25 εκατ. και πάνω.

Η επόμενη σεζόν (2013-’14) ξεκίνησε ακόμα πιο δυνατά. Με επτά γκολ στα φιλικά, δύο ακόμα στην πρεμιέρα στο 3-1 επί της Αρσεναλ, αλλά και ένα ακόμα στην ήττα από την Τσέλσι θύμισαν σε όλους ότι ο Μπεντέκε είναι φορ σημαντικής κλάσης. Ωστόσο, το παραμύθι έμελλε να χαλάσει από τους τραυματισμούς. Αρχικά ήταν μία θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ, η οποία όμως τον κράτησε εκτός δράσης για καιρό και εκτός γκολ για 12 αγώνες. Σταδιακά όμως άρχισαν να του βγαίνουν και άλλα θέματα, με αποκορύφωμα την εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα τον Απρίλιο του 2014. Η συνέπεια ήταν να βρει δίχτυα πέρσι μόνο 11 φορές σε 28 αγώνες.
Καθώς λοιπόν και φέτος δεν τραβούσε, άπαντες μίλησαν για πυροτέχνημα, ενώ είχαν βγει και σχετικά ανέκδοτα για το πόσο άμπαλος είναι. Με τον Λάμπερτ στον πάγκο σε αυτή τη σεζόν έβαλε μόλις δύο γκολ σε 16 αγώνες. Με τον Σέργουντ όμως εκτινάχτηκε στα 9 τεμάχια σε ισάριθμα ματς. Ακόμα και με την Εθνική Βελγίου (21/ 7) ξεμπούκωσε. Πρόσφατα, τέλη Μάρτη σκόραρε κόντρα στην Κύπρο. Ηταν το πρώτο του με το εθνόσημο έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια (από 30/05/2013).
Όλα τα παραπάνω λοιπόν, αλλά πάνω απ’ όλα η ενέργεια, η δύναμη, το πάθος, η αυτοπεποίθηση στα τελειώματα που βγάζει και πάλι στο γήπεδο ο Μπεντέκε, τον έχουν κάνει ξανά… talk of the town στην Αγγλία. Τότεναμ και Λίβερπουλ που καίγονται για σέντερ φορ, τον ξανακοιτάζουν και εκείνος τους κλείνει το μάτι με τη διάθεση και τα γκολ του, τα οποία σε πρώτη φάση σκοπό έχουν να σώσουν την Αστον Βίλα. Και έπειτα η μεταγραφή δεν θα αργήσει να έρθει…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: