Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Oλυμπιακός: Τα δύο μεγάλα στοιχήματα!!

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο gazzetta.gr για τα δύο πολύ μεγάλα στοιχήματα που έχει μπροστά του ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.
Το πρωτάθλημα είναι από χθες και μαθηματικά δικό του. Όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη και το ματς με τον Λεβαδειακό τα έχετε διαβάσει στο Gazzetta.gr όπως και το τι καθόρισε το πρωτάθλημα για να βαφτεί και πάλι κόκκινο. Η επόμενη ημέρα εκτός από τους πανηγυρισμούς, τις σαμπάνιες, τα χαμόγελα και τις selfies και ανεξαρτήτως από το Κύπελλο που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός φέρνει τον σύλλογο μπροστά σε δύο πολύ μεγάλα στοιχήματα. Το πρώτο είναι ο προπονητής του. Ο Βίτορ Περέιρα όπως τονίζει διαρκώς και ο ίδιος έχει δουλέψει πολύ σκληρά και πασχίζει για το καλύτερο. Όμως ο αγωνιστικός χώρος είναι ο πιο μεγάλος καθρέφτης μίας ομάδας. Εκεί κρίνονται όλα. Και δυστυχώς για τον ίδιο εκεί τα δεδομένα δεν ήταν και τόσο θετικά.
Ο Ολυμπιακός παίρνει με κεκτημένη ταχύτητα το πρωτάθλημα, όμως επί των ημερών του και κακή μπάλα έπαιξε και αμυντική δυσλειτουργία είχε και αποκλείστηκε αρκετά εύκολα στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Ντνίπρο και απογοήτευσε αρκετά τον κόσμο του για το ποδοσφαιρικό του θέαμα. O Πορτογάλος με τον ενθουσιασμό που είχε συμμάζεψε αρχικά την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι, όμως μετά ξαναβγήκαν στην επιφάνεια τα γνωστά κακώς κείμενα που είχε και πριν. Φυσικά οι επιλογές των παικτών και το ρόστερ δεν είναι δικό του δημιούργημα. Από την στιγμή που θα του δοθεί η δυνατότητα να... χτίσει τον επόμενο Ολυμπιακό (σ.σ. παρότι συνεχίζει ακόμα να δίνει τις εξετάσεις του καθώς υπάρχει και το Κύπελλο) και να δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία του καλοκαιριού θα είναι πια υποχρεωμένος να παρουσιάσει μία τελείως διαφορετική εικόνα.
Το κακό για τον Περέιρα είναι πως με το... καλημέρα γνώρισε την πίεση και την αμφισβήτηση. Και αυτό σίγουρα δεν λειτουργούσε υπέρ του σε άσχημες βραδιές. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο ίδιος να πείσει για την προπονητική του αξία και να πιστοποιήσει πως δικαίως κάθεται στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός. Το δεύτερο εξίσου μεγάλο στοίχημα για τους Πειραιώτες είναι το μεταγραφικό πλάνο και το να δημιουργηθεί ένας κορμός του μέλλοντος. Ένας κορμός που θα μείνει για χρόνια και δεν θα αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Για τους πρωταθλητές είναι βασικό φέτος οι μεταγραφές να έχουν σημαντικό ποσοστό επιτυχίας και να είναι σε θέσεις που... πονάνε πραγματικά.
Εξίσου βασικό είναι οι παίκτες που θα μείνουν στο υπάρχον δυναμικό με όσους έρθουν να διατηρηθούν και τα προσεχή χρόνια ώστε να φτιαχτεί μία σαφώς πιο καλή ομάδα που θα ικανοποιεί ακόμα περισσότερο τον κόσμο της στο Καραϊσκάκη και η οποία θα διεκδικεί πιο πολλά πράγματα στην Ευρώπη. Περιθώρια για άλλα λάθη σε πρόσωπα και αποφάσεις δεν υπάρχουν. Για τον Ολυμπιακό εξάλλου αναμένεται ένα... καυτό καλοκαίρι με αρκετές αλλαγές σε επίπεδο ρόστερ αλλά και σε άλλες νευραλγικές θέσεις, όπως έχουμε τονίσει ξανά. Η φετινή χρονιά θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα μεγάλο... μάθημα για όλους στον σύλλογο προκειμένου τα επόμενα βήματα ως προς τον σχεδιασμό να είναι αυτά που πρέπει. Διότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν κάτι πολύ σημαντικό αλλά δεν αρκεί από μόνη της να καλύψει όλα τα φετινά λάθη που έγιναν και που δεν είναι και λίγα.
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο κόσμος που είναι και ο πιο αυστηρός κριτής της ομάδας έστειλε φέτος με κάθε τρόπο τα... μηνύματά του για την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και για το πόσο πολύ την θέλει διαφοροποιημένη για την ερχόμενη περίοδο... Στο Λιμάνι πάντως έχουν θέσει σαν στόχο δύο πράγματα: το ελληνικό στοιχείο να γίνει πιο έντονο στο ρόστερ και οι παίκτες που θα έρθουν από το εξωτερικό να έχουν εμφανή ποιότητα αλλά και την δυνατότητα να κάνουν από την αρχή την διαφορά...
* Ο Χόρχε Μπενίτες απέδειξε και με τον Λεβαδειακό πως είναι ένας... κανονικός επιθετικός και πως συνεχίζει να είναι ένας πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Φράνκο Χάρα. Έστω και τώρα, έστω και κάπως αργά δείχνει την αξία του και έτσι θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στους χρόνους συμμετοχής του και τις επιδόσεις του για τη νέα χρονιά. Ο Παραγουανός μάλιστα όταν έγινε αλλαγή στο ματς με τους Βοιωτούς ο Ολυμπιακός έχασε αυτομάτως ένα μεγάλο μέρος από την επιθετική του... ζωντάνια και δύναμη.
** Η φιέστα του Ολυμπιακού δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνει στο πλαίσιο του εντός έδρας ματς με την Καλλονή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: