Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κύπελλο όπως ο… προ-προπάππους του!! (pics)

Ο θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να λέει πως «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά». Ο Τζακ Γκρίλις της Άστον Βίλα βρίσκεται ένας ματς μακριά από την απόλυτη επιβεβαίωση της παροιμίας, μόνο που στην δική του περίπτωση αυτό θα συμβεί με διαφορά….110 χρόνων! Το england65.gr σας γυρνάει πίσω, στις αρχές του 20ού αιώνα. 
Το Κύπελλο Αγγλίας είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη.
Στα 144 χρόνια ιστορίας του έχουν «γεννηθεί» αρκετές και άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες, ωστόσο, αυτή του νεαρού άσου των «χωριατών» είναι ξεχωριστή!
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της ομάδας του Τιμ Σέργουντ ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Ντελφ, προτού ο τελευταίος σκοράρει και γράψει το τελικό 2-1 επί της Λίβερπουλ.
Μία νίκη που έστειλε τη Βίλα στον τελικό της 30ής Μαΐου κόντρα στην Άρσεναλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Γκρίλις να πετύχει κάτι σπάνιο!

Και αυτό, γιατί ο έγινε ο δεύτερος της οικογένειάς του που θα συμμετάσχει σε τελικό FA CUP, με την αρχή να έχει γίνει πίσω στο… πολύ μακρινό 1905! Τότε δηλαδή που η Άστον Βίλα επικρατούσε 2-0 της Νιούκαστλ στο φινάλε εκείνης της σεζόν και ο προ-προπάππους του, από την πλευρά της μητέρας του, Γουίλιαμ Γκάρατι, κατακτούσε τον τίτλο με τη φανέλα των «χωριατών»!
Ο μυστακοφόρος Γκάρατι είχε γεννηθεί στο Άστον το 1878. Αγωνιζόταν και αυτός στην επίθεση, πέτυχε συνολικά 112 γκολ σε 260 εμφανίσεις με τη φανέλα της Βίλα, ενώ έπαιξε  και μια φορά με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και στους… απέναντι, τη Γουέστ Μπρομ, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του έγινε οδηγός.

«Ολόκληρη η οικογένεια υποστηρίζει την Άστον Βίλα και πολλά χρόνια πριν γεννηθεί η Τζακ, όλοι ξέραμε την ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας από τον προ-προπάππου του» είχε δηλώσει πριν τον ημιτελικό με την Λίβερπουλ, ο πατέρας του Γκρίλις, Κέβιν, ο οποίος τον έκανε (προφανώς) από μικρό φίλο της Βίλα και το 2010 τον είχε πάρει μαζί του στον ημιτεικό με την Τσέλσι και τον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 15χρονος Τζακ τότε ονειρευόταν μια καριέρα στην αγαπημένη του ομάδα… Όταν όμως ο προ προ-πάππους του σήκωσε τη κούπα το 1905 δεν ήταν ούτε ιδέα… Ανήκε στο μακρινό μέλλον… Ένα μέλλον που πλέον έγινε παρόν και 110 χρόνια μετά προσφέρει στο νεαρό άσο μια ευκαιρία ανεπανάληπτη!
Διότι μπορεί να κατάφερε να φτάσει στον τελικό, όπως και ο Γκάρατι, αλλά πλέον έχει υποχρέωση προς τον εαυτό του να κατακτήσει και την κούπα!
Για να πετύχει ότι ακριβώς και ο… παππούς του παππού του, έναν αιώνα και δέκα χρόνια μετά…
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: