Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Είναι… τρέλα αυτός ο ΠΑΟΚ!!


Αυτός είναι ο φετινός ΠΑΟΚ! Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση, αλλά στο 5ο ματς της σειράς στην κατάμεστη Πυλαία ο «Δικέφαλος του Βορρά» προκρίθηκε πανηγυρικά (3-0) στον πρώτο τελικό της ιστορίας του!

Είναι… τρέλα αυτός ο ΠΑΟΚ!
Στους μέχρι τώρα ημιτελικούς τα βρήκε σκούρα κόντρα στον ψυχωμένο Παναθηναϊκό. Στο πιο κρίσιμο ματς όμως, ο ΠΑΟΚ απέδειξε -με τη βοήθεια περίπου 7000 κόσμου που δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα στο κλειστό της Πυλαίας- πως είναι το απόλυτο αφεντικό και έκανε το 3-2 στα ματς της σειράς.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε 3-0 σετ των «πράσινων» στη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague και τσέκαρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για την τελική φάση του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, θα αγωνιστεί στους τελικούς έχοντας πλεονέκτημα έδρας, ως πρώτος της κανονικής διάρκειας και πάει… φουλ για το νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος σε όλους τους τομείς στο σημερινό παιχνίδι, αφού η υπεροχή του σε εμπειρία -αλλά και οι «ντόπες» απ’ τον κόσμο, που γέμισε το «παλατάκι»- αφόπλισαν τον Παναθηναϊκό, που δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που είχε στα μέχρι τώρα παιχνίδια.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς με «δεμένα» τα χέρια, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα με 9-1. Μοναδικές στιγμές αντίδρασης για τους φιλοξενούμενους ερχόταν απ’ τον Κουκ, με τους Πρωτοψάλτη και Μπέλο να μην βρίσκουν επιθετικές λύσεις. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, αφού απέναντί του είχε τους τρομερούς Γκόμεζ και Χιμένεζ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε «σβηστά» στην κατάκτηση του πρώτου σετ, με τους «πράσινους» να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο, πιέζοντας περισσότερο απ' το σερβίς. Ένα σερί 5-0 όμως, με πρωταγωνιστή τον Κουβανό απ’ το μπλοκ, έκανε το 8-5 για τον ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα, έχοντας μεγάλο όπλο το μπλοκ (11 στην ολοκλήρωση του δεύτερου σετ) έναντι του ανίσχυρου, σ’ αυτόν τον τομέα, Παναθηναϊκού που ολοκλήρωσε το ματς χωρίς πόντο (!) απ’ τη γραμμή του μπλοκ.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ανταγωνιστικός. Ανέβασε τα ποσοστά του στην επίθεση, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε να χαλαρώνει, με τα συχνότερα λάθη να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα σερί 3-0 έδωσε τα ηνία στους γηπεδούχους στο 19-15 και ουσιαστικά «καθάρισε» το σετ και την πρόκριση.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έγιναν αμέσως ένα κουβάρι στο γήπεδο και γνώρισαν την αποθέωση απ’ τον κόσμο που γέμισε το κλειστό της Πυλαίας, ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές για την ιστορία του τμήματος, με την πρόκριση σε τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Τα σετ: 25-16, 25-16, 25-19
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: