Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Λίβερπουλ χωρίς κούπα... ξανά!!

Τρίτη χρονιά χωρίς κούπα και το πλάνο της Λίβερπουλ «ναυαγεί»! Ο Ρότζερς έγραψε... ιστορία, όπως και οι 23 μεταγραφές που κράτησαν στα χαμηλά τους «κόκκινους».
Κανένα πλάνο, καμία μάχη, κανένα τρόπαιο... ξανά! Η Λίβερπουλ βυθισμένη στα λάθη και η φετινή σεζόν αποτελεί ένα ακόμα πισωγύρισμα! Τρία χρόνια χωρίς κούπα για τον Βρετανό τεχνικό, το όνομά του οποίου μπήκε ξανά στη λίστα αυτών που θα κουνήσουν μαντήλι το καλοκαίρι! Μάλλον πίστευε κι αυτός στην ιστορία με το... καλό τέλος και τον Τζέραρντ να λέει αντίο με έναν τίτλο!
Οταν η ομάδα του όμως παίζει χωρίς ενέργεια, καμία στρατηγική τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα! Οι ευθύνες που τον βαραίνουν πολλές, η πίεση προς το πρόσωπό του ολοένα και μεγαλώνει και οι Βρετανοί αναρωτιούνται γιατί υπάρχει αυτή η στήριξη από τη διοίκηση! Χωρίς κούπα, η ομάδα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και οι μεταγραφικές επιλογές για κλάματα!
  
Πριν όμως στραφούμε στον σχεδιασμό τις τελευταίες τριετίας και τις αποτυχημένες επιλογές να δούμε λίγο τους αριθμούς που... καταδίκασαν τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ και της στέρησαν την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό! Ο Σέργουντ κατάφερε και βραχυκύκλωσε τον Βορειοιρλανδό, ο οποίος προσπάθησε στο α' μέρος να αλλάξει το 3-5-2 σε ένα... καταστροφικό 4-2-2-2 αφήνοντας τον Στέρλινγκ να χαθεί!
Μετά τη νέα αποτυχία, ο Ρότζερς έγινε ο πρώτος τεχνικός της Λίβερπουλ έπειτα τον Φιλ Τέιλορ (1956-1959) που στην πρώτη τριετία του δεν έχει κερδίσει κούπα! 
Στο ματς με τη Βίλα τα περισσότερα σουτ είχε ο Ντέγιαν Λόβρεν! 
Η Λίβερπουλ είχε μόλις τρία σουτ εντός εστίας σε όλο το ματς,
Με τον Τζέραρντ βασικό η Λίβερπουλ έχει κερδίσει 12 από τα 31 ματς (ποσοστό 39%). Σε όσα δεν ξεκίνησε, οι «κόκκινοι» είχαν ποσοστό νικών 62%. 
Ο Στέρλινγκ ήταν τόσο... εγκλωβισμένος που κατάφερε να περάσει σε 90 λεπτά μόλις 18 πάσες! 
Οι αριθμοί δείχνουν τις αιτίες για το νέο σοκ και ο Βορειοιρλανδός συγκεντρώνει πλέον τα «βέλη» του Τύπου, αλλά και μερίδας φίλων της Λίβερπουλ. 

Η πρώτη τριετία με τον Ρότζερς στον πάγκο δεν έφερε κούπα, έφερε όμως… 23 παίκτες, εκ των οποίων ελάχιστοι κατάφεραν να διασωθούν και να δικαιώσουν τις προσδοκίες των «κόκκινων».  Το τιμ των Γκόρντον, Εντουαρντς, Φάλοους, Χάντερ έδωσε το πράσινο φως για μεταγραφές, το κόστος των οποίων ξεπέρασε τα 200 εκατ. λίρες. Δυστυχώς για τους κόκκινους, ελάχιστοι από τους παρακάτω έχουν θετικό πρόσημο.
Ο Αλεν μπορεί να μην είναι ο παίκτης που θα σκοράρει ή θα δημιουργήσει πολλές φάσεις, αλλά παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο και από τα καλύτερα… deal της τριετίας! Ο Στάριτζ είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών τον έχουν περιορίσει και κάποιοι τον σύγκριναν με τον Χάρι Κιούελ. Βέβαια, ο τελευταίος είχε βοηθήσει στην κατάκτηση τίτλων…
Κουτίνιο, ένα από τα λίγα «success stories» της τελευταίας τριετίας στο «Ανφιλντ». Υπέροχος παίκτης, θα δημιουργήσει, θα σκοράρει και όταν ο επιθετικός τον βοηθήσει, η προσφορά του θα είναι εντυπωσιακή! Ο Μινιολέ μπορεί να βρέθηκε ακόμα και στη λίστα με τους υπό παραχώρηση, δεν ήταν καλύτερος από τον Ρέινα, αλλά η βελτίωσή του είναι σημαντικό και πλέον εμπνέει εμπιστοσύνη! Πολυ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Τσαν άλλαξε σελίδα στην καριέρα του με την αλλαγή θέση και φέτος τα πάει περίφημα... Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις αυτών που... ναυάγησαν!
Ο Μάρκοβιτς και ο Μπαλοτέλι δεν κάλυψαν ποτέ το κενό του Σουάρες, ο Μορένο μπήκε πολύ δυνατά, αλλά μετά... τέλος, ενώ οι Λαλάνα, Λόβρεν αποδείχθηκαν σκέτη απογοήτευση! Ο Κλοπ ακούγεται και στο Ανφιλντ, αλλά ακόμα και αν δεν γίνει αλλαγή τεχνικού, ο Ρότζερς ξέρει πως δεν μπορεί να αποτύχει! Οι κινήσεις του πρέπει να είναι σωστές γιατί η ευκαιρία του θα είναι και η τελευταία στη Λίβερπουλ! Οσο για τις φήμες της τελευταίας στιγμής, ο Βορειορλανδός τσεκάρει τον Ιτούρμπε της Ρόμα και είναι διατεθειμένος να δαπανήσει 18 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει…

Οι μεταγραφές της τριετίας!
Φάμπιο Μπορίνι 10.4 εκατ. λίρες από Ρόμα
Τζόε Αλεν 15 εκατ. από Σουόνσι
Ουσάμα Ασαϊντί  3 εκατ. από Χέρενφεν
Σαμέντ Γιεσίλ 1 εκατ. από Λεβερκούζεν
Ντάνιελ Στάριτζ 12 εκατ. από Τσέλσι
Φιλιπ Κουτίνιο 8.5 εκατ. από Μίλαν
Λουίς Αλμπέρτο 5 εκατ. από Σεβίλλη
Ιάγκο Ασπας 7 εκατ. από Θέλτα
Σιμόν Μινιολέ 9 εκατ. από Σάντερλαντ
Κόλο Τουρέ Ελεύθερος
Μαμαντού Σακό 15 εκατ. από Παρί
Τιάγκο Γιόρι 7 εκατ. από Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ρίκι Λάμπερτ 4.5 εκατ. από Σαουθάμπτον
Ανταμ Λαλάνα 25 εκατ. από Σαουθάμπτον
Εμρέ Τσαν 9 εκατ. από Λεβερκούζεν
Λαζάρ Μάρκοβιτς 20 εκατ. από Μπενφίκα
Ντέγιαν Λόβρεν 20 εκατ. από Σαουθάμπτον
Αλμπέρτο Μορένο 12 εκατ. από Σεβίλλη
Μάριο Μπαλοτέλι 16 εκατ. από Μίλαν
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: