Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

3000 έμειναν κι όποιος προλάβει!

Η επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει ότι από αύριο το πρωί θα διατίθενται από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα τελευταία τρεις χιλιάδες εισιτήρια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Τότεναμ.
3000 έμειναν κι όποιος προλάβει!

Ελάχιστα από αυτά τα εισιτήρια αφορούν τα πέταλα της Τούμπας, ενώ τα πιο πολλά βρίσκονται στις κεντρικές θύρες του σκεπάστρου.
Πρόκειται -κυρίως- για μεμονωμένα εισιτήρια, αν και για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν και πακέτα για τους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες.
Συμπέρασμα: Αύριο το πρωί στην Τούμπα οι πρώτοι τυχεροί θα εξασφαλίσουν θέση για τον μεγάλο αγώνα της Πέμπτης… Τα εκδοτήρια και αύριο Τρίτη ανοίγουν στις 09:00 και κλείνουν στις 17:00.
Θυμίζουμε τις τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων: Θύρα 4: 20 ευρώ, θύρα 7: 25 ευρώ, θύρες 5-6: 25 ευρώ, θύρες 2-3: 60 ευρώ, VIP 4ου: 120 ευρώ, VIP3ου: 150 ευρώ.
Για τα πακέτα εισιτηρίων οι τιμές είναι: θύρα 4: 50 ευρώ, θύρα 7: 60 ευρώ, θύρες 5-6: 100 ευρώ, θύρες 2-3 120 ευρώ, θύρα 1: 160 ευρώ, VIP 4ου: 360 ευρώ, VIP 3ου: 360 ευρώ.  
Πηγή: paok24.gr

Πήραν (ξανά) τους δρόμους στον Βόλο!!

Μηχανοκίνητη πορεία βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, από φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου.
Πήραν (ξανά) τους δρόμους στον Βόλο!
Oι οπαδοί των “ερυθρόλεκων” ξεκίνησαν από την οδό Αγ. Δημητρίου και μέσω της οδού Αναλήψεως, κατευθύνονται στην παραλία της πόλης, ώστε να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη πορεία τους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.
Την ίδια ώρα, αν και καμία σχέση δεν έχει με τα σημεία δράσεων των φιλάθλων, το πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση βρίσκεται υπό αστυνομική φύλαξη.
ΠΗΓΗ: e-volos.gr

Πού έριξε ο Φώτσης μούτζα;;

Αντώνης Φώτσης εκτός από αρχηγός, εκτός από ηγέτης αυτής της Εθνικής ομάδας, είναι και από αυτούς που έχουν τροματική αίσθηση του χιούμορ και με τις αυθόρμητες αντιδράσεις του προκαλεί... κύματα γέλιου.
Πού έριξε ο Φώτσης μούτζα;;
Τι έκανε ο φόργουορντ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο αυτή τη φορά; Eίχε 0/2 τρίποντα στο παιχνίδι με τη Γεωργία. Γι' αυτό και μετά το τέλος του τελευταίου παιχνιδιού της δεύτερης φάσης, έμεινε στο παρκέ και επιχείρησε ακόμη ένα τρίποντο το οποίο ήταν εύστοχο. Ε, έριξε μια μούτζα στο καλάθι και τη μπάλα και έφυγε για τα αποδυτήρια...
Πηγή: gazzetta.gr

Το πιο «εύκολο» χιαστί!!

Η μοίρα έφερε τη Γαλλία στον δρόμο της ελληνικής ομάδας κι ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη γνώριμη αντίπαλο της Εθνικής μας.
Το πιο «εύκολο» χιαστί!
Καλώς τα ...γαλλάκια λοιπόν! Τα... γαλλάκια που τα έχουμε αγαπήσει με τις μεγάλες ανατροπές από εποχής Βελιγραδίου και τις νίκες μας γενικά και τους βρίσκουμε μπροστά μας με τελευταία στο Μπιντγκός το 2009 που χάσαμε σε ένα που πάντως ήταν σαν να νικήσαμε αφού θέλαμε να χάσουμε και ο Ντε Κολό έστειλε τους ..φρανσουά καπάκι πάνω στην Ισπανία. Η εθνική μας λοιπόν συνεχίζει την προσπάθειά της στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με αντίπαλο την Γαλλία στα χιαστί. Στο ευκολότερο χιαστί της σύγχρονης ιστορίας της καθώς για πρώτη φορά δεν είμαστε φαβορί, για πρώτη φορά είμαστε ήδη επιτυχημένοι, για πρώτη φορά στόχος δεν είναι το μετάλλιο και ούτε καν η τετράδα. Και αυτό είναι και το όπλο της εθνικής μας.
Μια εθνική μας που είναι ήδη επιτυχημένη επειδή πήρε το δικό της χιαστί με την Κροατία και επειδή ευνοούμενη από την κληρωτίδα σε ..προκλητικό βαθμό όπως και οι συντοπίτες της στην Λιθουανία, έκανε ..σουλάτσο στον δεύτερο όμιλο που είχε και ..καφενεία και ..ψαράδες και ..κάτι από μπασκετμπολίστες και κάτι από ..παλαιστές! Έτσι λοιπόν η εθνική μας χωρίς κόπο και στο πιο χαλαρό ευρωμπάσκετ της ιστορίας της, έφτασε με περίπατο στους "8" και στα χιαστί της τετράδας όταν οι άλλοι σφάζονταν μεταξύ τους στους πρώτους αλλά και στον 2ο όμιλο του Βίλνιους. Με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από την 1η φάση η παραδοσιακή δύναμη Ιταλία, στην συνέχεια η φιναλίστ του περσινού μουντομπάσκετ Τουρκία και μετά η Γερμανία του εκπληκτικού Νοβίτσκι!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Πρόεδρος ο Γεωργαντζόγλου!!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η αλλαγή φρουράς στην ΚΑΕ ΑΕΚ.
Πρόεδρος ο Γεωργαντζόγλου
Η αλλαγή φρουράς είναι και τυπικά γεγονός στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Γεωργαντζόγλου ανέλαβε -πριν από λίγο- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της προσωρινής διοίκησης. Το φορτίο που αναλαμβάνει είναι βαρύ.

Η συνεδρίαση στα γραφεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δυόμισι ώρες. Είμαι δεδομένο, ότι θα προκύψουν κι άλλες ειδήσεις, καθώς επίσης και οι υπόλοιπες αρμοδιότητες.

Πηγή: aek365.gr

Το... ενθύμιο από τον Εργοτέλη!!

Ένα νέο πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε σήμερα για τον Λάζλο Μπόλονι, καθώς μετά τον Κοστίν Λαζάρ και ο Γεωργιάδης έκανε ατομικό πρόγραμμα και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Τότεναμ.
Το... ενθύμιο από τον Εργοτέλη
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται από κάκωση στη ποδοκνημική μετά από ένα φάουλ του Βίσιο στο ματς με τον Εργοτέλη, ενώ αισθάνεται και ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Ο Γεωργιάδης ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας μαζί με τον Κοστίν Λάζαρ που ως γνωστόν αντιμετωπίζει και αυτός κάκωση στη ποδοκνημική. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προπόνησης της Δευτέρας , περιελάμβανε ασκήσεις σωματικής αποφόρτισης και αποθεραπείας.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί μια προπόνηση (09.30) στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία.
πηγή: sportdog.gr

"Έφυγε" ο Αργύρης Μπουρδαμής!!

"Έφυγε" από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας του ΟΦΗ, ο Αργύρης Μπουρδαμής σε ηλικία 73 ετών.
"Έφυγε" ο Αργύρης Μπουρδαμής
Ο Αργύρης Μπουρδαμής αγωνίστηκε με την φανέλα του ΟΦΗ 132 φορές και ήταν μέλος της ομάδας που οδήγησε τον σύλλογο για πρώτη φορά στην Α' Εθνική.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του Αργύρη Μπουρδαμή: "Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ συλλυπείται θερμά την οικογένεια του παλαίμαχου παίκτη της ομάδας μας Αργύρη Μπουρδαμή για το θάνατο του. Ο Αργύρης Μπουρδαμής φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ στη δεκαετία του 1960 και ήταν μέλος της ομάδας που έφερε τον ΟΦΗ στην Α' εθνική την περίοδο 1967-1968".

«Χάνεται» ο Μάνταλος!!

πηγή: theplayer.gr
Το όνομα του Αθηναίου διαιτητή Σταύρου Μάνταλου δεν υπάρχει στη λίστα των ρέφερι της Superleague. Βάσει της περσινής απόδοσής του, όπου στην πρώτη του χρονιά έβγαλε σημαντικά ματς πρωταθλήματος (π.χ. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0, Ηρακλής-ΠΑΟΚ 0-0) και κυπέλλου (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1), αυτό αποτελεί έκπληξη και κανονικά θα έπρεπε να περάσει ένα ήσυχο καλοκαίρι. Ομως πέρασε ένα καλοκαίρι γεμάτο άγχος, επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι σε μια συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία των «στημένων αγώνων», ασκεί κριτική στον Πιλάβιο.

Στις εξηγήσεις που έδωσε στην ΚΕΔ ο Μάνταλος φέρεται να τη χαρακτήρισε «κατασκευασμένη». Ομως από εδώ και πέρα ξεκινά ο… κύκλος του παραλόγου. Από τον Αθηναίο ρέφερι ζητήθηκε να βρει το ακριβές και πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας. Μια συνομιλία που δεν πρέπει να έχει ούτε η ΕΠΟ, καθώς οι παράγοντές της θα πρέπει να τη διάβασαν σε δημοσιεύματα. Είναι αδύνατο, και συνάμα παράνομο, να βρει ο Μάνταλος αυτή τη συνομιλία, αφού δεν του έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη. Αυτές οι συνομιλίες διέρρευσαν στον Τύπο με μορφή… καταιγίδας, οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί μέχρι και από την ΕΠΟ και ο Μάνταλος μίλησε με έναν παράγοντα ομάδας, με την οποία έχει κώλυμα λόγω της καταγωγής του από τη Καβάλα, προκειμένου (όπως είπε και στην ΚΕΔ) να εξυπηρετήσει έναν παράγοντα της UEFA που ήθελε αναμνηστικά.  
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί από το στερέωμα της διαιτησίας και οι πιθανότητες να διασωθεί, έστω και υποβιβαζόμενος στη Football League, είναι ελάχιστες. 

Η ΕΠΟ ρίχνει σε αυτόν το βάρος να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας, όμως όπως αναφέραμε δεν δικαιούται να πάρει ούτε το μέρος της δικογραφίας που τον αφορά. Τελειώνει έναν διαιτητή που βγήκε τρίτος στη συνολική βαθμολογία των παρατηρητών της Superleague. Μπορούσε να τον τιμωρήσει αλλά όχι να τον εξοντώσει, γιατί είναι σίγουρο ότι με τα στοιχεία που δεν υπάρχουν (σ.σ. η συνομιλία κόβεται στο μέρος που μιλάει για τον Πιλάβιο), αυτοί που έλαβαν την απόφαση να «χαθεί» ο Μάνταλος δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Τη στιγμή που απηλλάγησαν διαιτητές εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.  

Πιέσεις για έμβασμα πριν την Άντερλεχτ!!

Μπορεί ο Σταύρος Αδαμίδης να κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα στα αποδυτήρια με την ομιλία που έκανε στους ποδοσφαιριστές την Κυριακή το απόγευμα. Όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ξέρει πως το ουσιαστικό βήμα για να αποκατασταθεί η γαλήνη μέσα στα αποδυτήρια, θα γίνει με την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων. Έστω και κάποιων εξ' αυτών. 

Γι' αυτό και η διοίκηση βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Νίκο Νοτιά και τον πιέζει προκειμένου να στείλει το έμβασμα, πριν η αποστολή της ομάδας αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Φυσικά και οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν περιμένουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού εκατομμύρια. 

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο ThePlayer, το έμβασμα του Νοτιά δεν πρόκειται να ξεπερνάει τις 300 με 400χιλιάδες Ευρώ. Ακόμα όμως και αυτά τα χρήματα, είναι αρκετά για να δοθεί κάποιο έναντι στους ποδοσφαιριστές. Και ο Αδαμίδης θέλει να το κάνει αυτό, πριν από το ματς με την Άντερλεχτ.  
πηγή: theplayer.gr

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κυπέλλου μπάσκετ!!


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κυπέλλου μπάσκετ
Το Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ των ανδρών έχει ξεκινήσει, έστω και με τους λιγότερους από τους μισούς αγώνες που έχουν προγραμματιστεί, όμως η διοργάνωση συνεχίζεται. Έτσι, την Τετάρτη θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης και η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων, οι οποίοι θα είναι έξι αντί για οκτώ, μετά την απόσυρση των Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Κηφισιάς.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Αρναίας 17.00 ΣΑ Στρατωνίου – ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός ΑΣ – ΓΣ Λαυρίου
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός ΑΟ – ΚΑΠ
Δούκα 17.00 ΑΣΕ Δούκα – ΓΑΣ Χαλκηδόνα
Κατσημίδου 17.00 ΑΟ Αίολος Τρικάλων – Πανελευσινιακός ΑΟΚ
Νήαρ Ηστ 17.00 ΑΟ Νήαρ Ηστ – Ηράκλειο ΟΑΑ

*Ο αγώνας ΑΟ Νήαρ Ηστ – Ηράκλειο ΟΑΑ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω ποινής που έχει επιβληθεί στο σωματείο ΑΟ Νήαρ Ηστ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο της ΕΟΚ.
*Ο αγώνας ΓΣ Ηρακλής – ΓΣ Διαγόρας ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου ΓΣ Διαγόρας Ρόδου.
*Ο αγώνας ΑΣ Απόλλων Π. – ΑΕ Ν. Κηφισιάς ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του ΑΣ Απόλλων Πάτρας.

Αποκαλύψεις από Μεϊρέλες!!


Αποκαλύψεις από Μεϊρέλες!
Όλη την αλήθεια για τη μεταγραφή του από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι είχε πει ότι θα αποκαλύψει σύντομα ο Ραούλ Μεϊρέλες και η μέρα αυτή έφτασε. Ο Πορτογάλος τόνισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι «κόκκινοι» του ζήτησαν να καταθέσει αίτημα μεταγραφής και ότι όλο το καλοκαίρι έψαχναν να τον πουλήσουν!

Κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου έσκασε η «βόμβα» με τη μεταγραφή του Ραούλ Μεϊρέλες στην Τσέλσι. Ο 28χρονος αμυντικός μέσος έπαιρνε τον δρόμο του Φερνάντο Τόρες από το «Άνφιλντ» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την είδηση να αφήνει σαστισμένους τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Ένα από τα ποιοτικότερα χαφ του πρωταθλήματος την περσινή αγωνιστική περίοδο έφευγε από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ χωρίς να καταλάβει κανένας το γιατί, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα δώσει εξηγήσεις σύντομα. Και το έκανε:

«Μου υποσχέθηκαν πράγματα στη Λίβερπουλ που ποτέ δεν πραγματοποίησαν. Τελικά μου ζήτησαν να καταθέσω αίτημα μεταγραφής. Ενημερώθηκα ότι έψαχναν το καλοκαίρι ομάδα για να με πουλήσουν, κάτι που εξέπληξε. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε πλέον. Δεν το περίμενα αυτό που έγινε, αλλά τώρα εστιάζω στο παρόν και στο μέλλον μου που βρίσκεται στην Τσέλσι. Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Τσέλσι, ήταν σαν να έβλεπα μία χρυσή ευκαιρία. Είναι μία νέα περιπέτεια για μένα και θέλω να τα πάω καλά».
πηγή: sport-fm.gr

Αρχίσανε τα προβλήματα στα Σπάτα...!!

Ούτε ένα χρόνο λειτουργίας δεν έχει συμπληρώσει το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα και άρχισαν να πρώτα προβλήματα στο χλοοτάπητα των γηπέδων.
Αρχίσανε τα προβλήματα στα Σπάτα...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγωνιστικός χώρος στο ένα από τα δύο γήπεδα δεν χρησιμοποιείται, αφού έχει κιτρινίσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του και είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.
Οι γεωπόνοι έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους για να το επαναφέρουν και υπάρχουν ελπίδες ότι πρόβλημα θα ξεπεραστεί και ότι το προσεχές διάστημα θα είναι και πάλι κατάλληλο για προπόνηση.
Βέβαια και το δεύτερο γήπεδο έχει... κιτρινίσει, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση για την κατάσταση των γηπέδων από τη φωτογραφία του Βάργκας από τα Σπάτα, όταν είχε δώσει συνέντευξη στο aek365.gr.
Στην ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζουν ότι το πρόβλημα αναμενόταν λόγω της εποχής και πως θα επιλυθεί γρήγορα. Ωστόσο, μήπως αυτή η κατάσταση προήλθε λόγω έλλειψης χρημάτων;
Μία υποθετική ερώτηση κάνουμε. Εδώ λεφτά δεν υπάρχουν για να καλυφθούν οι πληρωμές των ποδοσφαιριστών στο χόρτο θα τα έδιναν;

«Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, δεν τον φοβόμαστε»

Τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» έθεσε ως στόχο της Μαρσέιγ ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Στιβ Μανταντά, ο οποίος τόνισε πως σέβεται, αλλά δεν φοβάται τους Πειραιώτες.
«Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, δεν τον φοβόμαστε»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου πορτιέρο:

Για το ηθικό της ομάδας δήλωσε: «H αρχή ήταν δύσκολη. Είμαστε όμως μία καλή ομάδα. Έχουμε χαρακτήρα ως σύλλογος. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας».

Ερωτηθείς για το τι φοβάται από τον Ολυμπιακό: «Όχι φόβο αλλά σεβασμό. Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό. Θεωρούμε όμως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Επαναλαμβάνω φόβο όχι, σεβασμό ναι. Είναι αλήθεια πως δεν έχουν επίσημους αγώνες. Είναι όμως μία πολύ επιθετική ομάδα. Το ξέρουμε από πέρυσι. Έχουν πολλούς διεθνείς αλλά και καλούς παίκτες».

Ερωτηθείς για το εάν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ματς-κλειδί: «Είναι σημαντικό σε τέτοιες διοργανώσεις να ξεκινάς καλά. Έτσι πιστεύω ότι θα είναι σημαντικό να κάνουμε μία καλή αρχή».

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι θετική η ισοπαλία για την Μαρσέιγ: «Εμείς φυσικά ξεκινάμε θέλοντας να κερδίσουμε. Θα δούμε το πως θα διαμορφωθεί ο αγώνας, το πως θα εξελιχθεί και στο τέλος θα δούμε το τι θα έχουμε καταφέρει».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Eίναι ένα δύσκολο γκρουπ χωρίς αμφιβολία. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να περάσουν και πιστεύω πως όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούν».

«Η Γαλλία μας επέλεξε, είμαστε έτοιμοι!»

Ο Ηλίας Ζούρος μετά τη νίκη επί της Γεωργίας τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί στην καλή της άμυνα και να... εκπλήξει με την απόδοσή της την Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

«Η Γαλλία μας επέλεξε, είμαστε έτοιμοι!»
«Συγχαρητήρια στη Γεωργία, γιατί παίζει καλό μπάσκετ, με πειθαρχία και φιλοσοφία. Τους παρακολουθούσαμε από τον πρώτο γύρο και το είχαμε διαπιστώσει. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, για μας κάτι σαν προετοιμασία για τον προημιτελικό με τη Γαλλία. Πρέπει να παίζουμε πάντα καλή άμυνα και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε στο επόμενο ματς. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες για να φτάσουμε στη νίκη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο στο Βίλνιους για την ατμόσφαιρα και ελπίζουμε για το καλύτερο στη συνέχεια», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε:

«Ήρθαμε με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά φιλοδοξίες. Θέλουμε να εκπλήξουμε πολλούς αντιπάλους και για να το κάνουμε αυτό στο Κάουνας θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στα λιθουανικά, όταν ήρθα στη Ζαλγκίρις. Επιθετικά χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Πάντως αισθάνομαι πως πάμε καλά στις κρίσιμες στιγμές, καθώς κερδίσαμε στο τέλος την Κροατία και τη Σλοβενία. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά».

Τέλος, ερωτηθείς για τον τρόπο που έχασε η Γαλλία από την Ισπανία, απάντησε: «Ήταν έκπληξη που δεν έπαιξαν δύο παίκτες. Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες, παρά μόνο για τη δική μου. Είναι απόφασή τους. Φάνηκε πως επέλεξαν εμάς για να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι».
πηγή: sportdog.gr

"Τώρα η Γαλλία"

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι η Εθνική δεν έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος και εστίασε την προσοχή του στο επόμενο ματς με τη Γαλλία για τα προημιτελικά.
"Τώρα η Γαλλία"
"Δεν αρχίσαμε τόσο καλά στο ματς απόψε. Δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο μέρος και ξέρουμε πως δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος με τη Ρωσία. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε με τον προπονητή. Κάθε ματς έχει σημασία για μας και θέλουμε τη νίκη. Συνεχίζουμε και επικεντρωνόμαστε στο ματς με τη Γαλλία", τόνισε.
 

"Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ, αλλά δεν είναι και Μπαρτσελόνα"!

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα δήλωσε πως ο Ατρόμητος θα πάει για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό το Σάββατο στο Περιστέρι, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι "πάμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι Μπαρτσελόνα".
"Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ, αλλά δεν είναι και Μπαρτσελόνα"!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τους στόχους των Περιστεριωτών:
«Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι φέτος τόσο εντός όσο και εκτός έδρας και να τα πάμε καλύτερα απ΄ ό, τι τα πήγε η ομάδα πέρυσι».
Για την αγωνιστική φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη:
«Η φιλοσοφία του Δώνη είναι να κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας. Τον ενδιαφέρει να παίζει η ομάδα ωραίο ποδόσφαιρο αλλά να παίρνει και το αποτέλεσμα. Αυτό που κάναμε κόντρα στον Άρη θέλουμε να το κάνουμε σε όλα τα ματς φέτος…»
Για την οργάνωση των «κυανόλευκων»:
«Ανάλογη οργάνωση είχα συναντήσει και στην Ξάνθη. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στην ομάδα, από τον πρόεδρο, τον κ. Σπανό, τον κ. Αγγελόπουλο, μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες. Αυτός είναι και ο λόγος που έρχονται τα αποτελέσματα…».
Για το προσεχές ματς με τον Παναθηναϊκό:
"Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι η Μπαρτσελόνα. Τον σεβόμαστε αλλά δεν τον φοβόμαστε. Σαν ομάδα θα κάνουμε ό,τι ακριβώς κάναμε με τον Άρη. Στόχος μας θα είναι η νίκη».
Για τη θέση που προτιμάει (κόντρα στον Άρη έπαιξε στον άξονα):
«Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα όπου κι αν αγωνίζομαι. Σαν στόπερ βέβαια τα πράγματα είναι πιο εύκολα για μένα. Το ξέρει αυτό και ο προπονητής, αλλά γνωρίζει ότι μπορώ να παίζω και σε άλλες θέσεις».

Μίστερ Εμφύλιος Πολέμης!!

Ο Μiltos, ο νταλικέρης προτείνει... καλλιστεία στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, μετά τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου (που περίμεναν πως και πως στην οικογένεια του τριφυλλιού) και περιμένει ποιος θα αναδειχθεί Μίστερ Εμφύλιος.
Μίστερ Εμφύλιος Πολέμης!
Αυτή τη φορά, εξαιτίας των δεδομένων που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναϊκό, προτείνω να κάνουμε καλλιστεία ...«Μίστερ Εμφύλιος» για να αναδείξουμε νικητή, έστω και στα σημεία...
Ο ένας εκ των δύο «διαγωνιζόμενων» βρέθηκε ξαφνικά να έχει στα χέρια ένα παιχνίδι που δεν ήθελε. Του τό ΄δωκε ο μπαμπάς του και τού ΄πε «μ΄ αυτό θα παίξεις», αλλά εκείνος ο μαύρος ούτε το ήθελε αυτό το παιχνίδι ούτε και ήξερε πώς παίζεται.
«Δεν μου παίρνεις καλύτερα ένα αυτοκινητάκι;», θα τον ρώτησε κατά πάσα πιθανότητα, αλλά ο μπαμπάς του επέμεινε στην κοινωνικοποίηση: «Γιαννάκη, όλα τα παιδάκια παίζουν με τα δώρα που τους κάνουν, λένε ευχαριστώ και δεν ζητάνε άλλα δώρα».
Έτσι κι εκείνος αναγκάστηκε να παίξει ποδοσφαιράκι αντιμετωπίζοντάς το ως αυτοκινητάκι. Όταν έβλεπε τον -αγαπημένο του- Λουκά να σεντράρει με απόλυτη ακρίβεια στη θύρα 1 του Οάκα, του έκλεινε ραντεβού στην καλίμπρα, ενώ όταν έβλεπε τον Καραγκούνη να πέφτει κάτω κάθε τρεις και λίγο, έπαιρνε τηλέφωνο τον μηχανικό και του ζητούσε «να του αλλάξεις τα αμορτισέρ γιατί δεν έχει κρατήματα». Αντίστοιχα, υποψιάζομαι πως ζήτησε να αυξήσουν την ιπποδύναμη του Τοτσέ γιατί «δεν πάει μία» και να αλλάξουν φίλτρο αέρα στον Κατσού, που δεν έχει ανάσες.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

"Αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα"

Την αποφασιστικότητα της ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό στο "Γ.Καραϊσκάκης" την Τρίτη προέταξε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, λέγοντας οτι "εχουμε έρθει να επιτεθούμε".
"Αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα"
Αναλυτικά:
"Ναι είναι αλήθεια πως επικρατεί απογοήτευση. Μας έχουν λείψει οι νίκες. Όμως τώρα παίζουμε για μία διαφορετική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω μία αποφασισμένη ομάδα που θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα", ήταν η πρώτη ατάκα του Ντεσάμπ σχετικά με το ηθικό της ομάδας του.
Για τις τυχόν αδυναμίες της Μαρσέιγ είπε πως "εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Ξέρουμε πως έχουμε αδυναμίες. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ότι δεν κάνουμε καλά και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά αυτά που κάναμε καλά. Θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει".
"Κοιτάχτε. Έχετε δίκιο. Δεν είναι ιδανικό ότι δεν έχει επίσημα ματς ο Ολυμπιακός. Έχω πληροφορηθεί για τα φιλικά και το τελευταίο φιλικό. Γνωρίζω τον Ολυμπιακό με τις αποχωρήσεις και τις αφίξεις. Δεν ξέρω το ποιοι θα ξεκινήσουν κυρίως στην επίθεση. Αν εσείς ξέρετε πως θα παίξει παρακαλώ να μου το πείτε", ισχυρίστηκε στην συνέχεια ο Ντεσάμπ.
Για τα στατιστικά της Μαρσέιγ και του Ολυμπιακού και το πως θα παίξει με τον Ολυμπιακό ο έμπειρος τεχνικός ισχυρίστηκε: "Είναι δύσκολο να προδικάσουμε τι θα συμβεί. Ο Ολυμπιακός έχουν πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση, όπως ο Μιραλάς, ο Φουστέρ, ο Τζιμπούρ και ο Φετφατζίδης. Εμείς δεν ξέρουμε το τι θα γίνει. Έχουμε έρθει να επιτεθούμε. Μπορεί ο Ολυμπιακός να παίξει πιο συνετά. Όμως έχετε δίκιο. Και οι δύο ομάδες δημιουργούν και παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο".
Όσον αφορά στους τραυματίες ο Ντεσάμπ τόνισε: "Κοιτάχτε να δείτε. Και ο Ζινιάκ και ο Βαλμπουενά είναι τραυματίες. Θα προπονηθούν απόψε και θα δούμε εάν θα παίξουν αύριο".
Ερωτηθείς για την προηγούμενη... επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Ντεσάμπ ισχυρίστηκε ότι "έχω έρθει στο παρελθόν στην Ελλάδα, μία με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ. Αυτό που μπορώ να πω στους παίκτες μου είναι πως υπάρχει πολύ θερμή ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και αυτό θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω".
Με δεδομένο ότι οι ομάδες του ομίλου έχουν δυνατές έδρες ο Ντεσάμπ ρωτήθηκε για το όριο των βαθμών αλλά και το ποιον θα ήθελε από τον Ολυμπιακό στην ομάδα του. Ο Γάλλος τόνισε: "Εάν το εξετάσουμε στατιστικά πιστεύω πως 10-11 βαθμοί θα είναι αρκετοί για την πρόκριση. Κάποιες χρονιές όμως έχουμε δει άλλα πράγματα, όπως να περνάνε ομάδες με 6 βαθμούς. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές είναι πολύ κρίσιμες. Από εκεί δεν θα ήθελα να επικεντρωθώ σε κάποιον παίκτη. Θα ήθελα έναν παίκτη που έχω προπονήσει ξανά όπως τον Μοντέστο ή παίκτες όπως οι Μακούν αλλά και οι Μιραλάς, Αμπντούν που έχουν βελτιωθεί πολύ στο πέρασμα των ετών".
Για το εάν θα αλλάξει το σύστημά του ο Ντεσάμπ τόνισε ότι "μπορείτε να φανταστείτε ότι θα γίνει αυτό. Μπορεί να συμβεί. Εγώ ζυγίζω τα υπέρ και τα κατά και μετά αποφασίζω το τι θα κάνω".
Για το ποιο θα είναι το στοιχείο που θα δώσει τη νίκη στην Μαρσέιγ, που δεν έχει παρουσιάσει ως τώρα ο Ντεσάμπ υποστήριξε ότι "το πρώτο στοιχείο που θέλω είναι η ομάδα μου να σκοράρει. Επίσης δεν θέλω λάθη. Θέλω να μειώσουμε τα λάθη ώστε να μην τα εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοί μας. Σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπονται λάθη".

"Αυτοί διάλεξαν αντίπαλο, αυτοί έχουν το άγχος"

Ο Νίκος Ζήσης στάθηκε στην καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με την Γεωργία και είπε ότι αυτή θα πρέπει να είναι οδηγός για τον αγώνα με την Γαλλία.
"Αυτοί διάλεξαν αντίπαλο, αυτοί έχουν το άγχος"
"Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η 8αδα. Η ήττα από τα Σκόπια μας στοίχισε σε πολλούς τομείς. Με τη Ρωσία ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για αρκετή ώρα. Σήμερα κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Είναι η κούραση που παίζει ρόλο, είναι μεγάλο το τουρνουά.
Η Γεωργία δεν έχει σχέση με τη Γαλλία. Η προσπάθεια και η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να είναι ο οδηγός για τη Γαλλία.
Είναι φαβορί οι Γάλλοι. Ο Τόνι Πάρκερ είναι ο ηγέτης τους. Νοά και Μπατούμ έχουν αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους. Θα δώσουμε τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι. Να σεβαστούμε αλλά να μη φοβηθούμε τον αντίπαλο.
Ο κόουτς θα ετοιμάσει τον αγώνα καθώς γνωρίζει καλά το Γαλλικό μπάσκετ. Αυτοί διάλεξαν αντίπαλο, αυτοί έχουν το άγχος.
Εγώ κάθε φορά προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αν στραβώσει το ματς με τους Γάλλους να προκριθούμε τουλάχιστον στο προολυμπιακό", τόνισε ο Έλληνας γκαρντ.

"Θα πληρωθείτε τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και τον Οκτώβριο…»

Σήμερα το απόγευμα πριν την προπόνηση οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης μίλησαν εκ νέου με τους αρχηγούς αλλά και τους πιο παλιούς της ομάδας για το θέμα των οικονομικών και των πληρωμών τους…
"Θα πληρωθείτε τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και τον Οκτώβριο…»
Αυτό που αλλάζει όσον αφορά την στάση της ΠΑΕ έχει να κάνει με το ότι φέτος δεν παρουσιάζουν στους παίκτες πλάνο πληρωμών που αφορά πολλούς μήνες μπροστά…
Σήμερα για παράδειγμα έγινε συζήτηση για τις πληρωμές των επόμενων δύο μηνών. «Θα πληρωθείτε τέλη Σεπτεμβρίου αλλά θα πάρετε χρήματα και τον Οκτώβριο…» είπαν οι Βρύζας - Κωνσταντινίδης στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άνοιξαν συζήτηση κάνοντας κάποιες φυσιολογικές ερωτήσεις για τα χρήματά τους.
Από το Νοέμβριο και μετά η ΠΑΕ θα αναφερθεί στις ημερομηνίες πληρωμών για τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες… Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι στην ΠΑΕ είναι βέβαιοι 100% ότι τις ημερομηνίες που υπόσχονται θα έχουν εξασφαλίσει και τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν, όχι όπως πέρυσι που κάποιες καθυστερήσεις (πχ ΟΠΑΠ) άλλαξαν όλο το πρόγραμμα, δημιουργώντας και σοβαρές παρεξηγήσεις.
Γι’ ακόμη μία φορά υπενθυμίζεται ότι και σήμερα που μιλάμε οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι κάποιους μήνες πίσω όσον αφορά τα χρήματά που έχουν λαμβάνειν…
Πηγή: paok24.gr

"Μία νίκη μακριά απ' τον στόχο μας"

Η Εθνική μπορεί να μην εντυπωσίασε σήμερα απέναντι στη Γεωργία, ωστόσο, το μυαλό των παικτών βρισκόταν ήδη, στην μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης με τους Γάλλους και όπως είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα υπάρχει σεβασμός, αλλά όχι φόβος.
"Μία νίκη μακριά απ' τον στόχο μας"
"Στο δεύτερο μέρος, βγήκαμε και παίξαμε το μπάσκετ που πρέπει να παίξουμε και στο παιχνίδι με αντίπαλο την Γαλλία. Όλη η ομάδα έχει καταλάβει πως πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας και να παίξουμε καλή και δυνατή άμυνα αν θέλουμε να νικήσουμε τους Γάλλους.
Μπορεί η Γαλλία να είναι το φαβορί στην μεταξύ μας αναμέτρηση αλλά σίγουρα έχει μειονεκτήματα. Εμείς θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά και θα τους αντιμετωπίσουμε. Σε ένα νοκ άουτ ματς όλα μπορούν να συμβούν. Τους σεβόμαστε, δεν τους φοβόμαστε. Μπορεί εμείς σαν ομάδα να έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά μέχρι τώρα έχουμε πετύχει πολλά. Πλέον, βρισκόμαστε μία νίκη από το μεγάλο μας στόχο και θεωρώ πως θα το πετύχουμε", τόνισε ο Έλληνας φόργουορντ.

Βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας!!

Πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα δεν θα γλυτώσει τη στάση πληρωμών εμφανίζονται οι Γερμανοί. "Δεν είναι ταμπού η χρεοκοπία" σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ. Βυθίστηκε το χρηματιστήριο Αθηνών. Επιστρέφει η τρόικα τη Δευτέρα
Βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας
Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με όλο και περισσότερους εταίρους να μην αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, για το "σχέδιο Β" της Γερμανίας σε περίπτωση ελληνικής πτώχευσης, τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα.
Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, σε ερώτηση για το αν η κα Μέρκελ συμφωνεί ότι δεν αποτελεί ταμπού μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, απάντησε καταφατικά.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, εκφράζει αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα μπορεί να "γλυτώσει".
Σύμφωνα με το περιοδικό, οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η πορεία της Ελλάδας προς τη στάση πληρωμών δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Την ίδια στιγμή, η πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας με βάση τα ασφάλιστρα κινδύνου εκτοξεύθηκε στο 95,85%, με την Citigroup να μην αποκλείει αναδιάρθρωση του χρέους μέσα στον επόμενο χρόνο.
Πανικός στις αγορές
Βυθίσθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές (υποχωρούν σε χαμηλά 26 μηνών).
Αιτία η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, οι φήμες για υποβάθμιση των γαλλικών τραπεζών από τη Moody΄s εξαιτίας της έκθεσής τους στο χρέος του ευρωπαϊκού νότου και τα σενάρια που κυκλοφορούν για την ελληνική οικονομία.
Χαρακτηριστικό του αρνητικού κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 1,35 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε καθοδικά και τα επίπεδα των 850 μονάδων, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά έτους. Έκλεισε στις 847,48 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 4,43%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,913 εκατ. Ευρώ.
Οι τροϊκανοί ξανάρχονται
Μετά τη φυγή της τρόικας, που οδήγησε σε μεγάλη αναταραχή στις αγορές και τελικά στη λήψη νέων σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι της επιστρέφουν.
Όπως δήλωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ για την 6η δόση, θα ξαναρχίσουν την επόμενη Δευτέρα.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Κρύο «ορεκτικό» πριν το... γαλλικό πιάτο!!

Η Ελλάδα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε την Γεωργία με 73-60 και έκλεισε επιτυχημένα τις υποχρεώσεις για την δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Τώρα πάμε στα... σοβαρά και στον προημιτελικό της Πέμπτης με την Γαλλία (18.00).
Κρύο «ορεκτικό» πριν το... γαλλικό πιάτο!
Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η Εθνική ανέβασε ρυθμούς και... καθάρισε εύκολα το ματς. Αντίθετα, στα πρώτα είκοσι λεπτά υπήρχε χαλαρότητα και πολλά λάθη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασιλειάδης με 15 πόντους και 3/5 τρίποντα, ακολούθησε με 13 ο Μπουρούσης και ο Φώτσης με 10.
Ο... ακούραστος Φώτσης και τα φάουλ του «Μπούρου»

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και για αυτό οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν αρκετά κενά διαστήματα. Ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν 4-0 με πόντους των Καλάθη και Μπουρούση, ωστόσο γρήγορα οι Γεωργιανοί απάντησαν με ένα σερί 5-0. Η Εθνική άμεσα όμως... πάτησε γκάζι και κατάφερε δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθεί με 12-7. Στο σημείο αυτό όμως, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποφάσισαν να... ξεκουραστούν λίγο, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με 12-13 υπέρ των Γεωργιανών, που έτρεξαν στο φινάλε ένα σερί 6-0. Βέβαια, στα αξιοσημείωτα της πρώτης περιόδου ήταν τα τρία φάουλ που έκανε ο Μπουρούσης σε 03.38'', αλλά και το γεγονός πως ο Φώτσης ήταν ο μοναδικός που έπαιξε και στα δέκα λεπτά.

Στο... -14 στα ριμπάουντ!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γεωργιανοί συνέχισε με... φόρα και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 12-15, κάτι που δεν «άρεσε» στον Φώτση, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έβαλε και πάλι μπροστά την Ελλάδα με 16-15. Από εκεί και πέρα το σκορ πήγαινε πόντο – πόντο, μέχρι το 19' όταν η Γεωργιά προηγήθηκε με 30-35. Το ημίχρονο τελικά έκλεισε με δύο βολές του Καϊμακόγλου στο 32-35. Το στοιχείο που έκανε την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των Γεωργιανών, οι οποίοι είχαν 23 έναντι μόλις 9 των Ελλήνων. Ο Ηλίας Ζούρος πάντως, λόγω της... χαλαρότητας του αγώνα, έδινε χρόνο συμμετοχής σε όλους και για αυτό στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε μπει στο παρκέ μόνο ο Ξανθόπουλος.

Βελτίωση και... σωστός Μπουρούσης

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη να παίξει μπάσκετ και με το τρίποντο του Μπουρούση στα πρώτα δευτερόλεπτα ισοφάρισε σε 35-35 και έδειξε τις διαθέσεις της. Παρόλα αυτά, οι Γεωργιανοί δεν το έβαλαν εύκολα κάτω. Με τους Σερμαντίνι και Χέινς να είναι πολύ καλοί, κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και το δεκάλεπτο να κλείσει με το 51-47. Σε αυτή την περίοδο η Εθνική ανέβασε στροφές και έδειξε περισσότερη διάθεση, ενώ θετικότατος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έφτασε γρήγορα – γρήγορα τους 11 πόντους με δύο τρίποντα.
Τέλος καλό, όλα καλά...

Πλέον τα... νερό είχε μπει στο αυλάκι και στην τέταρτη περίοδο η Εθνική χωρίς να ρίξει τους ρυθμούς έφτασε εύκολα στη νίκη. Μάλιστα, ξεκίνησε με ένα σερί 6-0 και έτσι έφτασε στο +10 (57-47) και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε και το ματς. Στην συνέχεια οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο ο Βασιλειάδης είχε πάρει.. φωτιά και με συνεχόμενους πόντους κράτησε σε απόσταση τον αντίπαλο. Στο 36' η Ελλάδα προηγήθηκε 62-53 και πλέον από εκείνο το σημείο και έπειτα οι διεθνείς μας απλά συντήρησαν μία διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας τελικά στο 73-60.
Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-35,  51-47, 73-60.
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13(1), Ζήσης 5, Βασιλειάδης 15(3), Καλάθης 7(1), Φώτσης 10, Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Σλούκας 3(1), Καϊμακόγλου 4.
Γεωργία (Κοκόσοφ): Γκαμγκελίτζε 9(1), Β. Μπόισα, Α. Μπόισα 2, Σερμαντίνι 10(14ριμπ.), Παργκαλάβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χέινς 11(1), Σανικίτζε 6, Σενγκέλια 11(1), Τσικιτισβίλι 3.
πηγή: sportdog.gr

Υπέγραψαν όλοι, πλην Κυριαζή!

Πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης, οι παίκτες του Ηρακλή υπέγραψαν τα ιδιωτικά συμφωνητικά για να είναι κατοχυρωμένοι όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική μάχη της δικαίωσης, πλην του Γιώργου Κυριαζή.
Υπέγραψαν όλοι, πλην Κυριαζή
Ο μοναδικός που δεν υπέγραψε και γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει, ήταν ο Γιώργος Κυριαζής, χωρίς πάντως ακόμη να είναι ξεκάθαρο αν αποχωρεί από τον Ηρακλή ή γενικότερα από το ποδόσφαιρο.
Με την υπογραφή των συμφωνητικών, η ΠΑΕ "δένει" τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που όλο αυτό το διάστημα έκαναν υπομονή και συμμετείχαν στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας.
Πηγή: bluearena.gr

Ραντεβού στα αστέρια...!!

Επιτέλους αρχίζει! Για το Champions League μιλάμε φυσικά, το οποίο περιμένουν πως και πως οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο! Το ίδιο και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, καθώς την Τρίτη οι “ερυθρόλευκοι” δίνουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς με την Μαρσέιγ.
Ραντεβού στα αστέρια...
Η πρεμιέρα βέβαια θα είναι άκρως χορταστική! Δείτε τι ματσάρες θα παιχτούν. Μπαρτσελόνα-Μίλαν, Βιγιαρεάλ-Μπάγερν, Ντόρτμουντ-Άρσεναλ και Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ραντεβού με τα αστέρια θα έχουμε το επόμενο διήμερο. Δεν πρόκειται να ξεκολλήσουμε από την τηλεόραση.
Διαβάστε το πρόγραμμα των αγώνων:

Τρίτη
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (21:45 MEGA).
Μπαρτσελόνα-Μίλαν (21:45 Novasports HD & Novasports 1)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άρσεναλ (21:45 Novasports 3)

Τετάρτη
Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45 ΝΕΤ)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45 Novasports HD & Novasports 1)
Βιγιαρεάλ-Μπάγερν Μονάχου (21:45 Novasports 3)

Έδιωξαν την Πέμη Ζούνη από εστιατόριο της Θεσσαλονίκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη φλεγόταν από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτυρόντουσαν για την κυβερνητική πολιτική πρωτοφανούς λιτότητας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε στη ΔΕΘ, η ηθοποιός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη αποφάσισε να επισκεφθεί με την παρέα της γνωστό κεντρικό εστιατόριο της πόλης.
Έδιωξαν την Πέμη Ζούνη από εστιατόριο της Θεσσαλονίκης! (ΒΙΝΤΕΟ)
Εντοπίστηκε όμως από τους οργισμένους πολίτες, οι οποίοι της επιτέθηκαν λεκτικά και την οδήγησαν άρον άρον προς την έξοδο του μαγαζιού.
Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της Πέμυς Ζούνη, όταν οι αγανακτισμένοι πολίτες άρχισαν να της επιρρίπτουν ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε, θεωρώντας την αναπόσπαστο μέλος του πολιτικού συστήματος που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας.
«Εγώ φταίω;», ρωτούσε η κ.Ζούνη...

"Μαζί σου, Ανδρέα, για μία δίκη νέα"!

Ο Τζίγγερ συμφώνησε στους όρους Βγενόπουλου για "το καλό του Παναθηναϊκού", αλλά στην ανακοίνωση που εξέδωσε τον κατηγορεί για συκοφαντία και τον απειλεί με δικαστήρια!
"Μαζί σου, Ανδρέα, για μία δίκη νέα"!
Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Γιάννης Βαρδινογγιάνης απάντησε με μία μικρή σχετική δήλωση σε όσα του καταλόγισε ο «Mr. Mig». Ο Τζίγγερ αναφέρει πως δεν θα σταθεί εμπόδιο σε όσα πρότεινε για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο σημειώνει πως θα τον πάει στα δικαστήρια για την... λάσπη που πέταξε.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Οι δέκα μήνες «σιωπής», έληξαν σήμερα μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Ανδρέα Βγενόπουλο.

Είναι γνωστός θιασώτης της τακτικής ότι πετώντας τόνους λάσπης κάτι θα κολλήσει τελικά. Ελπίζω τουλάχιστον να εκτονώθηκε μοιραζόμενος με το πανελλήνιο τα «εσώψυχα» του! Εφόσον είναι για το καλό του Παναθηναϊκού, σε προσωπικό επίπεδο θα το υπομείνω και αυτό. Ωστόσο τα δικαστήρια θα έχουν λόγο για τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε.

Στην σημερινή «παράστασή» του βασικός στόχος ήταν μέσα από ανακριβείς ισχυρισμούς και παραποίηση της αλήθειας να αποποιηθεί των προσωπικών ευθυνών που φέρει.

Θα είμαι και αυτή την φορά, απόλυτα συνεπής σε αυτά που είπα την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θα σταθώ εμπόδιο σε αυτά που σήμερα πρότεινε»

«Φονική» τριπλέτα...!!


«Φονική» τριπλέτα…
Σε καταπληκτική φόρμα βρίσκονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Γερμανική Μπουντεσλίγκα οι Ελληνες διεθνείς. Μετά την Χούτενμπεργκ στην 1η αγωνιστική, ήταν η σειρά της Χιλντεσχάιμ να αντιμετωπίσει την τριπλέτα της Μέλσουνγκεν.

Οι Σάββας Καρυπίδης (10 γκολ), Γρηγόρης Σανίκης (8 γκολ) και Αλέξανδρος Βασιλάκης (5 γκολ) «χτύπησαν» ξανά και με 23 γκολ (τα 2/3 της ομάδας) οδήγησαν την ομάδα τους σε νίκη με 36-35 (19-15) επί της Αιντραχτ του Δημήτρη Τζιμούρτου (2 γκολ). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο σε όλο το ματς και μάλιστα στο 45’ προηγήθηκαν 24-30, ωστόσο η Χιλντεσχάιμ έκανε την αντεπίθεση της και λίγο έλειψε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αν ο Βασιλάκης στο 58:50 δεν είχε διαφορετική άποψη πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα. Η Μέλσουνγκεν έτσι έφτασε τους 4 βαθμούς, έχοντας το απόλυτο σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αντίθετα οι Αλέξης Αλβανός και Γιώργος Χαλκίδης δεν κατάφεραν να γευτούν νίκες με τις ομάδες τους, καθώς η Μπάλινγκεν με τον δεξιό ίντερ να σκοράρει 5 φορές έχασε 29-22 (17-10) από την Ράιν Νέκαρ Λόβεν, ενώ η Βέτσλαρ του έμπειρου πίβοτ, που πέτυχε 2 γκολ ηττήθηκε 32-27 (15-14) από την Κόπινγκεν.

Στην Α2 Γερμανίας η Ποστ Σβερίν του Ντίνου Χαντζιάρα δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό ούτε στην δεύτερη αγωνιστική. Ο διεθνής δεξιός ίντερ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πέτυχε 5 γκολ στην ήττα από την Νέουσεν με 34-26 (18-11) και στην 2η αγωνιστική σκόραρε 3 φορές στην ήττα με 34-30 (16-13) από τη Μίντεν.

Εντυπωσιακός ο Μπαλωμένος

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Αυστρία ο Σπύρος Μπαλωμένος ήταν ο ηγέτης της Λέομπεν. Στην δεύτερη αγωνιστική ο αριστερός ίντερ πέτυχε 7 γκολ και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην εκτός έδρας νίκη με 28-26 (16-14) επί της Μπάρνμπαχ. Στη Ρουμανία η Κονστάντζα του Νίκου Ριγανά ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα επικρατώντας 38-23 (18-10) της Σάτου Μάρε.

πηγή: sport-fm.gr

Πώς εξήγησε ο Βγενόπουλος το "άκυρο" στον Γκόντζο!!

Από τη πρώτη στιγμή σας ενημερώσαμε ότι η προσωπική ασφάλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου απαγόρευσε στον δημοσιογράφο, Κώστα Γκόντζο να προσέλθει στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου. Τι απάντησε, όμως, ο "Βγενό" όταν ρωτήθηκε για το θέμα;
Πώς εξήγησε ο Βγενόπουλος το "άκυρο" στον Γκόντζο
"Σαφώς ήταν εντολή δική μου να απομακρυνθεί ο Γκόντζος θεωρώ ότι δεν έχει θέση εδώ. Θα έπρεπε να έχει θέση σε συμβούλιο επιχειρήσεων. Απομακρύνθηκε από μια εκδήλωση που αφορά τον Παναθηναϊκό και ελπίζω να γίνει το ίδιο και από άλλες", τόνισε.
Εξάλλου, ο Βγενόπουλος αναφέρθηκε πολλές φορές στη συνέντευξη Τύπου στους "δηλητηριογράφους" και στους "παρατρεχάμενους" που παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ κατονόμασε και την εφημερίδα "Derby".

Συνεχίζουμε με... πλην δύο!!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 17,18/9 και συνεχίζουμε... όπως αρχίσαμε. Μία θα γίνονται πέντε, μία έξι αγώνες. Ε, αυτή την φορά θα γίνουν έξι...
Συνεχίζουμε με... πλην δύο
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 17/09/11

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Ε.Α.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 17:15 ΝΟVA
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΗΜ. ΣΤ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19:30 ΝΟVA
Κυριακή 18/09/11
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΘΝ. ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 16:00 ΝΟVA
ΑΕΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 NOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ ΓΗΠ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18.15 NOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Στις 21/9 το Ξάνθη-ΑΕΚ!!

Το αναβληθέν λόγω... ΔΕΘ ματς της Ξάνθης με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική, που ήταν να γίνει το περασμένο Σάββατο, θα διεξαχθεί τελικά την Τετάρτη 21/9 (18:30), όπως ανακοίνωσε η Λίγκα.
Στις 21/9 το Ξάνθη-ΑΕΚ
"Ανακοινώνεται ότι ο εξ αναβολής αγώνας SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής της Super League , ορίζεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 21/09/2011 και ώρα 18:30", ανέφερε η ανακοίνωση.

Τραορέ: «Οι καταστάσεις εκεί σε... φοβίζουν»

Ο Τζίμι Τραορέ επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπειτα από 7 χρόνια, παρά κάτι μέρες και στο μυαλό του επιστρέφουν... μνήμες.

Ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος είχε γίνει... ανέκδοτο στο ποδοσφαιρικό κοινό της Αγγλίας, τον καιρό που αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ, ήταν μέλος των «κόκκινων» όταν κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2004-2005. Στον δρόμο για τον συγκλονιστικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, η Λίβερπουλ είχε αποκλείσει, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Ολυμπιακό και παρά το ότι ο Τζίμι Τραορέ δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι του φαληρικού γηπέδου, θυμάται την ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

«Η ατμόσφαιρα είναι σουρεαλιστική. Εκεί ζουν για το ποδόσφαιρο. Οι καταστάσεις που επικρατούν είναι αυτές που πρέπει για να σε... φοβίσουν», ήταν τα λόγια του αμυντικού της Μαρσέιγ, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αναφερθεί και στον τελικό εκείνης της σεζόν:

«Εκείνο το βράδυ έμαθα κάτι. Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν κερδίζεται από έναν ποδοσφαιριστή ή από έντεκα, αλλά από ολόκληρη την ομάδα. Οι τρεις παίκτες που ήρθαν απ' τον πάγκο (Σμίτσερ, Χάμαν, Σισέ) πρόσφερα πολλά και σκόραραν στη διαδικασία των πέναλτι».  
 

«Ο Ραούλ θα επιστρέψει στη Ρεάλ»

Τη βεβαιότητά του πως ο Ραούλ θα επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, σε κάποιο πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μόλις αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εξέφρασε ο ατζέντης του Ισπανού στράικερ. Ο Ζιν Καρβαχάλ, μίλησε σε ισπανική ιστοσελίδα για το μέλλον του επιθετικού της Σάλκε και τόνισε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το τι θα κάνει το επόμενο καλοκαίρι.

«Ο Ραούλ θα έχει κάποιο ρόλο στη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις... κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια», ήταν τα πρώτα λόγια του Καρβαχάλ, ο οποίος πρόσθεσε αναφερόμενος στο αν ο πελάτης του θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε:

«Η Σάλκε του πρόσφερε επέκταση συμβολαίου για ακόμη ένα χρόνο. Για να είμαι ακριβής, την έκανε αυτή την πρόταση από την περασμένη σεζόν. Δεν την έχουμε απορρίψει, αλλά έχουμε συμφωνήσει να το κοιτάξουμε αργότερα, καθώς ο Ραούλ θέλει να δει πως θα τελειώσει αυτή η σεζόν και το πως θα... προσεγγίσει την επόμενη. Το καλοκαίρι θα είναι 35 χρονών και θέλει να είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να προσφέρει ακόμα στην ομάδα». 
πηγή: theplayer.gr