Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κρύο «ορεκτικό» πριν το... γαλλικό πιάτο!!

Η Ελλάδα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε την Γεωργία με 73-60 και έκλεισε επιτυχημένα τις υποχρεώσεις για την δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Τώρα πάμε στα... σοβαρά και στον προημιτελικό της Πέμπτης με την Γαλλία (18.00).
Κρύο «ορεκτικό» πριν το... γαλλικό πιάτο!
Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η Εθνική ανέβασε ρυθμούς και... καθάρισε εύκολα το ματς. Αντίθετα, στα πρώτα είκοσι λεπτά υπήρχε χαλαρότητα και πολλά λάθη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασιλειάδης με 15 πόντους και 3/5 τρίποντα, ακολούθησε με 13 ο Μπουρούσης και ο Φώτσης με 10.
Ο... ακούραστος Φώτσης και τα φάουλ του «Μπούρου»

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και για αυτό οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν αρκετά κενά διαστήματα. Ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν 4-0 με πόντους των Καλάθη και Μπουρούση, ωστόσο γρήγορα οι Γεωργιανοί απάντησαν με ένα σερί 5-0. Η Εθνική άμεσα όμως... πάτησε γκάζι και κατάφερε δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθεί με 12-7. Στο σημείο αυτό όμως, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποφάσισαν να... ξεκουραστούν λίγο, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με 12-13 υπέρ των Γεωργιανών, που έτρεξαν στο φινάλε ένα σερί 6-0. Βέβαια, στα αξιοσημείωτα της πρώτης περιόδου ήταν τα τρία φάουλ που έκανε ο Μπουρούσης σε 03.38'', αλλά και το γεγονός πως ο Φώτσης ήταν ο μοναδικός που έπαιξε και στα δέκα λεπτά.

Στο... -14 στα ριμπάουντ!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γεωργιανοί συνέχισε με... φόρα και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 12-15, κάτι που δεν «άρεσε» στον Φώτση, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έβαλε και πάλι μπροστά την Ελλάδα με 16-15. Από εκεί και πέρα το σκορ πήγαινε πόντο – πόντο, μέχρι το 19' όταν η Γεωργιά προηγήθηκε με 30-35. Το ημίχρονο τελικά έκλεισε με δύο βολές του Καϊμακόγλου στο 32-35. Το στοιχείο που έκανε την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των Γεωργιανών, οι οποίοι είχαν 23 έναντι μόλις 9 των Ελλήνων. Ο Ηλίας Ζούρος πάντως, λόγω της... χαλαρότητας του αγώνα, έδινε χρόνο συμμετοχής σε όλους και για αυτό στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε μπει στο παρκέ μόνο ο Ξανθόπουλος.

Βελτίωση και... σωστός Μπουρούσης

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη να παίξει μπάσκετ και με το τρίποντο του Μπουρούση στα πρώτα δευτερόλεπτα ισοφάρισε σε 35-35 και έδειξε τις διαθέσεις της. Παρόλα αυτά, οι Γεωργιανοί δεν το έβαλαν εύκολα κάτω. Με τους Σερμαντίνι και Χέινς να είναι πολύ καλοί, κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και το δεκάλεπτο να κλείσει με το 51-47. Σε αυτή την περίοδο η Εθνική ανέβασε στροφές και έδειξε περισσότερη διάθεση, ενώ θετικότατος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έφτασε γρήγορα – γρήγορα τους 11 πόντους με δύο τρίποντα.
Τέλος καλό, όλα καλά...

Πλέον τα... νερό είχε μπει στο αυλάκι και στην τέταρτη περίοδο η Εθνική χωρίς να ρίξει τους ρυθμούς έφτασε εύκολα στη νίκη. Μάλιστα, ξεκίνησε με ένα σερί 6-0 και έτσι έφτασε στο +10 (57-47) και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε και το ματς. Στην συνέχεια οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο ο Βασιλειάδης είχε πάρει.. φωτιά και με συνεχόμενους πόντους κράτησε σε απόσταση τον αντίπαλο. Στο 36' η Ελλάδα προηγήθηκε 62-53 και πλέον από εκείνο το σημείο και έπειτα οι διεθνείς μας απλά συντήρησαν μία διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας τελικά στο 73-60.
Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-35,  51-47, 73-60.
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13(1), Ζήσης 5, Βασιλειάδης 15(3), Καλάθης 7(1), Φώτσης 10, Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Σλούκας 3(1), Καϊμακόγλου 4.
Γεωργία (Κοκόσοφ): Γκαμγκελίτζε 9(1), Β. Μπόισα, Α. Μπόισα 2, Σερμαντίνι 10(14ριμπ.), Παργκαλάβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χέινς 11(1), Σανικίτζε 6, Σενγκέλια 11(1), Τσικιτισβίλι 3.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: