Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα"

Την αποφασιστικότητα της ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό στο "Γ.Καραϊσκάκης" την Τρίτη προέταξε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, λέγοντας οτι "εχουμε έρθει να επιτεθούμε".
"Αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα"
Αναλυτικά:
"Ναι είναι αλήθεια πως επικρατεί απογοήτευση. Μας έχουν λείψει οι νίκες. Όμως τώρα παίζουμε για μία διαφορετική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω μία αποφασισμένη ομάδα που θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα", ήταν η πρώτη ατάκα του Ντεσάμπ σχετικά με το ηθικό της ομάδας του.
Για τις τυχόν αδυναμίες της Μαρσέιγ είπε πως "εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Ξέρουμε πως έχουμε αδυναμίες. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ότι δεν κάνουμε καλά και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά αυτά που κάναμε καλά. Θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει".
"Κοιτάχτε. Έχετε δίκιο. Δεν είναι ιδανικό ότι δεν έχει επίσημα ματς ο Ολυμπιακός. Έχω πληροφορηθεί για τα φιλικά και το τελευταίο φιλικό. Γνωρίζω τον Ολυμπιακό με τις αποχωρήσεις και τις αφίξεις. Δεν ξέρω το ποιοι θα ξεκινήσουν κυρίως στην επίθεση. Αν εσείς ξέρετε πως θα παίξει παρακαλώ να μου το πείτε", ισχυρίστηκε στην συνέχεια ο Ντεσάμπ.
Για τα στατιστικά της Μαρσέιγ και του Ολυμπιακού και το πως θα παίξει με τον Ολυμπιακό ο έμπειρος τεχνικός ισχυρίστηκε: "Είναι δύσκολο να προδικάσουμε τι θα συμβεί. Ο Ολυμπιακός έχουν πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση, όπως ο Μιραλάς, ο Φουστέρ, ο Τζιμπούρ και ο Φετφατζίδης. Εμείς δεν ξέρουμε το τι θα γίνει. Έχουμε έρθει να επιτεθούμε. Μπορεί ο Ολυμπιακός να παίξει πιο συνετά. Όμως έχετε δίκιο. Και οι δύο ομάδες δημιουργούν και παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο".
Όσον αφορά στους τραυματίες ο Ντεσάμπ τόνισε: "Κοιτάχτε να δείτε. Και ο Ζινιάκ και ο Βαλμπουενά είναι τραυματίες. Θα προπονηθούν απόψε και θα δούμε εάν θα παίξουν αύριο".
Ερωτηθείς για την προηγούμενη... επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Ντεσάμπ ισχυρίστηκε ότι "έχω έρθει στο παρελθόν στην Ελλάδα, μία με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ. Αυτό που μπορώ να πω στους παίκτες μου είναι πως υπάρχει πολύ θερμή ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και αυτό θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω".
Με δεδομένο ότι οι ομάδες του ομίλου έχουν δυνατές έδρες ο Ντεσάμπ ρωτήθηκε για το όριο των βαθμών αλλά και το ποιον θα ήθελε από τον Ολυμπιακό στην ομάδα του. Ο Γάλλος τόνισε: "Εάν το εξετάσουμε στατιστικά πιστεύω πως 10-11 βαθμοί θα είναι αρκετοί για την πρόκριση. Κάποιες χρονιές όμως έχουμε δει άλλα πράγματα, όπως να περνάνε ομάδες με 6 βαθμούς. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές είναι πολύ κρίσιμες. Από εκεί δεν θα ήθελα να επικεντρωθώ σε κάποιον παίκτη. Θα ήθελα έναν παίκτη που έχω προπονήσει ξανά όπως τον Μοντέστο ή παίκτες όπως οι Μακούν αλλά και οι Μιραλάς, Αμπντούν που έχουν βελτιωθεί πολύ στο πέρασμα των ετών".
Για το εάν θα αλλάξει το σύστημά του ο Ντεσάμπ τόνισε ότι "μπορείτε να φανταστείτε ότι θα γίνει αυτό. Μπορεί να συμβεί. Εγώ ζυγίζω τα υπέρ και τα κατά και μετά αποφασίζω το τι θα κάνω".
Για το ποιο θα είναι το στοιχείο που θα δώσει τη νίκη στην Μαρσέιγ, που δεν έχει παρουσιάσει ως τώρα ο Ντεσάμπ υποστήριξε ότι "το πρώτο στοιχείο που θέλω είναι η ομάδα μου να σκοράρει. Επίσης δεν θέλω λάθη. Θέλω να μειώσουμε τα λάθη ώστε να μην τα εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοί μας. Σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπονται λάθη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: