Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ολυμπιακέ, πιστεύεις στις συμπτώσεις; (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη 13/9/2011 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ. Άλλη μία φορά έχουν συναντηθεί οι δυο τους. Πότε; Τρίτη 13/9/1994 και πάλι στο Καραϊσκάκη! Λες, να...
Ολυμπιακέ, πιστεύεις στις συμπτώσεις; (ΒΙΝΤΕΟ)
Μετράμε αντίστροφα, ώστε να ξεκινήσουν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, με μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι θα βρουν στον δρόμο τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης τη Μαρσέιγ.
Η ημερομηνία που θα γίνει το ματς είναι… γρουσούζικη, μιας και η Τρίτη και 13 θεωρείται… προληπτική από πολλούς. Το περίεργο είναι πως αν λάβουμε υπόψη μας την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες τότε όντως το παιχνίδι δεν διεξάγεται σε καλή ημερομηνία για τους Πειραιώτες.
Ήταν ακριβώς πριν από 17 χρόνια!
Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1994 ημέρα Τρίτη, ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε στο στάδιο Καραϊσκάκη -τότε- τους Μασσαλούς, στον πρώτο αγώνα του α’ γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν, μιας και νίκησαν με σκορ 2-1. Το μοναδικό τέρμα που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι», το πέτυχε ο… νεοφερμένος τότε Ίλια Ίβιτς στο 56ο λεπτό του αγώνα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιαντάκη. Τα γκολ της Μαρσέιγ σκόραραν οι Φερέρ (0-1 στο 31') και Μαρκέ (1-2 στο 82')
Πλέον, 17 χρόνια αργότερα, οι ίδιες ομάδες, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια ημερομηνία(αλλά για διαφορετική διοργάνωση), την πρώτη αγωνιστική ευρωπαϊκού κυπέλλου, διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους.
Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Τότε καλό θα ήταν να μην πάτε στο γήπεδο…
*Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρσέιγ τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο, έπαιζε στη β’ κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος καθώς είχε υποβιβαστεί εξαιτίας της υπόθεσης των δωροδοκιών που είχε εμπλακεί. Της είχε αφαιρεθεί το πρωτάθλημα, ενώ δεν συνέβη το ίδιο και με το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ που είχε κατακτήσει την περσινή σεζόν. Ωστόσο, την ομάδα ακολούθησαν στη β' εθνική οι Μπαρτέζ, Ντε Βολφ, Ντιμπ, Φερερί και Κασκαρίνο, παρά το σκάνδαλο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλέφαντος): Τοχούρογλου, Παχατουρίδης, Νταμπίζας, Καραταΐδης (54’ Τσιαντάκης), Αμανατίδης, Χαντζίδης, Εστάι, Τσαλουχίδης, Ιβιτς, Μπατίστα, Αλεξανδρής (46’ Γεκινί)
ΜΑΡΣΕΪΓ (Μπουριέ): Μπαρτέζ, Ντε Βολφ, Καζόνι, Βακουμπουέ, Ζαμπέ (50’ Ζερμέν), Φερερί (Ματσολίνι), Φερέρ, Ντουράν, Ντιμπ, Μαρκέ, Κασκαρίνο
ΓΚΟΛ: 56' Ιβιτς - 31' Φερέρ, 80' Μαρκέ
*Ο αγώνας ρεβάνς που έγινε στο «Βελοντρόμ» ανέδειξε νικήτρια τη γαλλική ομάδα, μιας κι επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 3-0. Καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών ήταν ο Κυριάκος Τοχούρογλου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και απέτρεψε ήττα με διπλάσιο σκορ για τους "ερυθρόλευκους".

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΑΡΣΕΪΓ (Μπουριέρ): Μπαρτέζ, Κασόνι, Βακουμπούε, Τζαμπάι (60’ Ματσολίνι), Ντε Βολφ, Μαρκέτ, Ζερμέιν, Φερέρι, Φερέρ, Ντιμπ, Κασκαρίνο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιούτσος): Τοχούρογλου, Νταμπίζας, Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Καραταΐδης, Μαρινάκης, Χαντζίδης (73’Τσιαντάκης), Εστάι, Γεκινί (55’ Μπατίστα), Ιβιτς, Αλεξανδρής.
ΓΚΟΛ: 53’ Κασκαρίνο, 85’ Φερέρι, 89’ Κασκαρίνο
Πηγή: sday.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: