Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν χρειάζονται κίνητρα σε τέτοια παιχνίδια"

Ο Ζαν Μακούν εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Μαρσέιγ για την 1η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και μίλησε για το κακό ξεκίνημα της γαλλικής ομάδας, καθώς και για τις ελπίδες πρόκρισης των "ερυθρόλευκων".
"Δεν χρειάζονται κίνητρα σε τέτοια παιχνίδια"
Ο Καμερουνέζος μέσος στάθηκε στην απουσία επίσημων παιχνιδιών από τον Ολυμπιακό και στην ατμόσφαιρα του "Καραϊσκάκης" την οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο, όπως είπε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μακούν:

"Όπως ξέρετε όλοι πριν από ένα σημαντικό ματς. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη. Όλοι περιμένουν τη σέντρα του αγώνα, δεν χρειάζονται κίνητρα. Υπάρχει από μόνο του. Να τα δώσουμε όλα. Είναι συναρπαστικό για τους παίκτες και τον κόσμο", δήλωσε αρχικά.
Για το κακό ξεκίνημα της Μαρσέιγ στο γαλλικό Πρωτάθλημα, είπε: "Δεν έχουν ξεκινήσει καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό για εμάς μπορεί να είναι είτε πλεονέκτημα είτε πλεονέκτημα. Αυτοί έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, εμείς όχι. Πρέπει να έχουμε φρεσκάδα στο παιχνίδι μας, να το αρχίσουμε σωστά και να το τελειώσουμε σωστά και να πιάσουμε ρυθμό. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι".
Σχετικά με το τι περιμένει από τον Ολυμπιακό: "Δεν είχα γεμάτη σεζόν, παρά μόνο τέσσερις μήνες στην Άστον Βίλα. Θέλω να επανέλθω σε ένα πλήρη ρυθμό, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κάνει το καλύτερο δυνατό στο Champions League".
Για την... προϊστορία του με τη Μαρσέιγ: "Όπως και να έχει, παραμένει μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχει ποιότητα και ποδοσφαιριστές με ταλέντο. Ας ελπίσουμε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα στη σεζόν και όχι στο μεταξύ μας αγώνα!".
Τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση: "Πιστεύω κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες, καθώς βρισκόμαστε σε έναν ισορροπημένο όμιλο".
Αν του έχει πει ο Βαλβέρδε ότι θα παίξει βασικός: "Δεν έχουμε κάνει σχετική συζήτηση. Ο προπονητής αποφασίζει και είναι ο μόνος που γνωρίζει για αύριο".
Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του: "Ήρθα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Δεν έχουμε δώσει επίσημα ματς. Στο φιλικό με τον ΟΦΗ παίξαμε από 45 λεπτά. Είναι κρίμα που δεν έχουμε αγώνες και παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει ρυθμό και πολύ καλή φυσική κατάσταση".
Αν είναι έτοιμος για 90λεπτο: "Πιστεύω όλοι οι παίκτες είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε όλο το ματς. Έχουμε κάνει σωστές προπονήσεις, δουλεύουμε σωστά και είμαστε έτοιμοι για να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη".
Να περιγράψει τον Ολυμπιακό για τους Γάλλους φιλάθλους: "Είμαι μόλις δέκα ημέρες εδώ. Μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση, η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτουμε, αλλά και οι παίκτες που είναι αναγνωρίσιμοι και διεθνείς. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό. Μακάρι να δείξουμε την ποιότητα της ομάδας που έχουμε κόντρα στη Μαρσέιγ".
Αν το πρώτο ματς είναι το κλειδί της πρόκρισης: "Κάθε αρχή είναι πολύ σημαντική. Εμείς θέλουμε τη νίκη, καθώς το παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας. Έχουμε την τύχη να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας και πρέπει αυτή την τύχη να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο".
Τι λένε οι συμπαίκτες του για αυτό το παιχνίδι: "Δεν έχω ζήσει ακόμα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι Μοδέστο και Μιραλάς μου έχουν μιλήσει. Μία τέτοια ατμόσφαιρα σου δίνει κίνητρο για να παίξεις και να τα δώσεις όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: