Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τραορέ: «Οι καταστάσεις εκεί σε... φοβίζουν»

Ο Τζίμι Τραορέ επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπειτα από 7 χρόνια, παρά κάτι μέρες και στο μυαλό του επιστρέφουν... μνήμες.

Ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος είχε γίνει... ανέκδοτο στο ποδοσφαιρικό κοινό της Αγγλίας, τον καιρό που αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ, ήταν μέλος των «κόκκινων» όταν κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2004-2005. Στον δρόμο για τον συγκλονιστικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, η Λίβερπουλ είχε αποκλείσει, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Ολυμπιακό και παρά το ότι ο Τζίμι Τραορέ δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι του φαληρικού γηπέδου, θυμάται την ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

«Η ατμόσφαιρα είναι σουρεαλιστική. Εκεί ζουν για το ποδόσφαιρο. Οι καταστάσεις που επικρατούν είναι αυτές που πρέπει για να σε... φοβίσουν», ήταν τα λόγια του αμυντικού της Μαρσέιγ, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αναφερθεί και στον τελικό εκείνης της σεζόν:

«Εκείνο το βράδυ έμαθα κάτι. Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν κερδίζεται από έναν ποδοσφαιριστή ή από έντεκα, αλλά από ολόκληρη την ομάδα. Οι τρεις παίκτες που ήρθαν απ' τον πάγκο (Σμίτσερ, Χάμαν, Σισέ) πρόσφερα πολλά και σκόραραν στη διαδικασία των πέναλτι».  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: