Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Αυτοκτόνησαν Ρεν και Σεντ Ετιέν. Τρίτη η Μπρεστ

Αυτοκτονική… διάθεση επέδειξαν Ρεν και Σεντ Ετιέν στα παιχνίδια τους κόντρα σε Μονπελιέ και Καέν αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Φρεντερίκ Αντονέτι υποδέχτηκε στο «Ρου Ντε Λοριάν» τη Μονπελιέ, με το συγκρότημα του Ρενέ Ζεράρ να χαλάει τα σχέδια των γηπεδούχων και να παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μαρβό στο 43’. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες εξαιτίας των αποβολών των Μποκαλί και Μανγκανέ.

Την ίδια ώρα, στο «Ζ. Γκισάρ» οι «Στεφανουά» φιλοξενούσαν την Καέν προσβλέποντας σε νίκη και σε παράλληλο στραβοπάτημα της Ρεν, ούτως ώστε να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «Les Rouges et Noirs», μπορεί να έχασαν, ωστόσο η Σεντ Ετιέν δεν κατάφερε να πάρει τους τρείς βαθμούς, μένοντας στο 1-1 με τους νεοφώτιστους.

Το κακό για την «ASSE» δεν σταματάει εδώ. Η ομάδα του Γκατιέ όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, με τον Ριβιέ να σώζει μάλιστα την παρτίδα στο 82’, αλλά απέκτησε και συγκάτοικο στην δεύτερη θέση τη Μπρεστ που επιβλήθηκε με 2-0 της Μπορντό στο «Σ. Ντελμά».

Από εκεί και πέρα, η Λανς με ένα τέρμα του Τζεμά στο 91’ επικράτησε με 1-0 της Νις και ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η Βαλενσιέν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πουζόλ που πέτυχε δύο γκολ κέρδισε με 2-0 τη Μονακό στο «Λουί ΙΙ». Τέλος, με 1-0 νίκησε η Νανσί την Λοριάν με τον Φερέ να σκοράρει στο 9ο, μόλις λεπτό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/10

Μονακό-Βαλανσιέν 0-2
(32΄, 52΄ Πουζόλ)

Νανσί-Λοριάν 1-0
(9΄ Φερέ)

Μπορντό-Μπρεστ 0-2
(6΄ Πογέ, 81΄ Λεσοϊμιέ)

Λανς-Νις 1-0
(90+1΄ Τζεμά)

Ρεν-Μονπελιέ 0-1
(43΄ Μαρβό)

Σεντ Ετιέν-Καέν 1-1
(82΄ Ριβιέ - 39΄ Ελ Αραμπί)

Σοσό-Τουλούζ (22:00)

Κυριακή 24/10

Αρλ-Λυών (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Οσέρ
Λιλ-Μαρσέιγ (22:00)

Βόλεϊ: Σούπερ νίκη ΠΑΟΚ στο Ρέντη με 3-2

Με πρωταγωνιστές τους Μάρκο Μπόγιτς, Σάντερ Στέινμπεργκ ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλο «διπλό» στο Ρέντη με 3-2 κόντρα στον Ολυμπιακό στο άδειο (λόγω τιμωρίας) κλειστό του Ρέντη.
Να σημειώσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Ζέκοφ, Γιαμπλόνσκι.

Τα σετ: 25-20, 21-25, 16-25, 25-22, 13-15

Ολυμπιακός (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 16 (14/28 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 46% υπ. - 15% άριστες), Φιλίποβ 3 (2 μπλοκ), κραλ 6 (4/12 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 13 (10/15 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο), Τζούριτς 27 (25/50 επ., 2 άσοι), Φράγκος 10 (7/21 επ., 3 άσοι, 67% υπ. - 33% άριστες), Κουζούνης -λ 75% υπ. - 60% άριστες) / Σωτηρίου 1, Παπάζογλου, Κοκκινάκης

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 9 (7/12 επ., 2 μπλοκ), Μπόγιτς 25 (18/30 επ., 7 μπλοκ, 64% υπ. - 27% άριστες)), Καραγιάννης 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Γουίντερ 4 (3 μπλοκ), Στέινμπεργκ 21 (16/34 επ., 4 μπλοκ, 1 άσο), Λινς 12 (11/18 επ. 63% υπ. - 43% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 63% υπ. - 30% άριστες / Πλίκας, Παπαδημητρίου, Ωρολογάς

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Καλαμαριά-Παναθηναϊκός 2-3 (25-23, 25-19, 17-25, 18-25, 9-15)

Κηφισιά-Εθνικός Αλεξ/λης 3-1 (25-20, 29-27, 20-25, 26-24)

ΕΑ Πατρών-Πανελλήνιος 3-1 (22-25, 25-13, 25-22, 25-16)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-3 (25-20, 21-25, 16-25, 25-22, 13-15)

Αρης-Επίκουρος 3-1 (24-26, 25-19, 25-22, 25-22)

Ηρακλής-Λαμία 25/10

Ισοπαλία χωρίς σκορ για τους Νέους, θεατές οι Αδαμίδης, Χιμένεθ και Αντωνίου

Χωρίς νικητή, αλλά και χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι των Νέων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασε και κάποιες καλές ευκαιρίες, ωστόσο ο Καπίνος ήταν σε εξαιρετική ημέρα και… κατέβασε ρολά.

Στις εξέδρες πάντως του γηπέδου της Παλλήνης όπου διεξήχθη το ματς βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Βασίλης Δημητριάδης και ο Μανόλο Χιμένεθ για την Ένωση και ο Κώστας Αντωνίου για τους «πράσινους».

Oι συνθέσεις

ΑΕΚ: Μοσχoνάς, Ρομπς, Μανωλάς(62' Παπαδημητρίου), Ντούμπερετ, Βλάχος(72' Μούχι), Ιντζόγλου, Αργυρίου, Εγγλέζου, Αμπντουραχμάνι, Κλωναρίδης, Νικόλτσης(79' Δημητρίου).

Παναθηναϊκός: Καπίνος, Μαρινάκης, Μανσούρ, Φέτσης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαχλελής, Αποστολόπουλος(53'Βλάχος), Λαγός, Σταμπολζίεφ, Φουρλάνος(71' Αναστασόπουλος), Κουσίδης(81' Τσίγκρος).

Όλα μηδέν στην Τρίπολη…

Ισόπαλοι, χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής σε ένα ματς το οποίο «σημαδεύτηκε» από τον κακό του ρυθμό και τις ελάχιστες φάσεις που πραγματοποιηθήκαν μπροστά στις δύο εστίες.
Πιο δυνατά ο Αστέρας

Οι Αρκάδες ήλεγξαν τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά της συνάντησης και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ελευθερόπουλου με τον Ρομπέρτο να μην καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε στην φάση του 7ου λεπτού. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο κατάφεραν να γρήγορα να ισορροπήσουν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πλησιάσουν με αξιώσεις τα καρέ του Ντεγκρά ως και το 25’, όταν και ο Αργεντινός απέκρουσε ωραία με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε ο Ντάνι.

Χωρίς ρυθμό

Ο ρυθμός, παρά την ευκαιρία του Γηραιού δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να αναλώνοντας σε παιχνίδι κέντρου χωρίς να πιέζουν και ιδιαίτερα τις αντίπαλες άμυνες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βγει το πρώτο ημίχρονο με μόλις μία αξιοσημείωτη φάση. Συγκεκριμένα στο 34’ ο Λαδάκης πήρε μία ωραία κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του «Έλε».

Μοιραίος ο Μπαστία

Ακόμα πιο πεσμένος ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, όπου τόσο ο Αστέρας όσο και ο Ηρακλής δεν έδειξαν διάθεση για να χτυπήσουν το παιχνίδι. Οι Αρκάδες απείλησαν στο 51΄με τον Ορόθκο, ενώ στο 86’ ο Μπαστία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν είδε τον Μπαντή που είχε αντικαταστήσει τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει εξ’ επαφής την κεφαλιά που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή.

Αυτή ήταν και η μοναδική σπουδαία φάση του αγώνα, αλλά και η τελευταία με τον αγώνα να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ με τον Γηραιό να παραμένει χωρίς νίκη από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε κερδίσει με 1-0 την Λάρισα. Πλέον, Αρκάδες και Θεσσαλονικείς μετράνε από δέκα πόντους έχοντας πιάσει, έστω και προσωρινά την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι (41΄ Ορόθκο), Λαδάκης, Κρις (71΄ Μπαστία), Αράς, Καρέρα, Ρομπέρτο, Ροτζέριο (58΄ Φορτούνης)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος (68΄ λ. τρ. Μπαντής), Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Καρλίνιος, Ιάκομπ, Μάρα (65΄ Κομπαγιάσι), Σολτάνι, Πίτου Γκαρσία (85΄ Κυριαζής)

Δίκαιη μοιρασιά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ 1-1 ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ. ΜΟΝΧΕ ΚΑΙ ΜΕΤΙΝ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.-
Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα τους Ψυχογιό, Σανκαρέ, Ντολεζάι και Ζαραδούκα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ρόκας και Άλβαρεζ ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Ούμπιδες και Μόνχε στις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, και τον Μπρέσκα να κινείται πίσω από τον Μαρτίν, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπακώστας προτίμησε τον Αμπάρη από τον Βιέρα στο τέρμα, με ακραία μπακ τους Βελάσκο και Κατσιαρό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Νταμπίζα και Ταυλαρίδη.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ρομέου είχε κοντά του τον Πούρι, με τον Σίμιτς στα δεξιά και τον Βενετίδη στα αριστερά, ενώ ο Κανόμπιο είχε οργανωτικά καθήκοντα με τον Κουζέν μοναδικό προωθημένο.

Διπλή ευκαιρία στο 8’ για τον Βόλο

Ενώπιον του ενθουσιώδους κοινού τους οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, που είχαν την πρώτη πολύ καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Στο 8’ ο Μόνχε έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Αμπάρης έδιωξε με δυσκολία, για να κάνει νέο σουτ στην επαναφορά ο Μπρέσκα και να επέμβει και πάλι αποτελεσματικά ο γκολκίπερ της Λάρισας.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός και γκολ ο Μόνχε!

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ήταν φανερό ότι πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού και με μπροστάρη τον ιδιαίτερα δραστήριο Ούμπιδες προκαλούσαν μεγάλο προβληματισμό στην άμυνα των Θεσσαλών.

Εντέλει, η υπεροχή των Βολιωτών επιβραβεύθηκε στο 21’ με τον Μόνχε να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.

Ο Ούμπιδες εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαρτίν πήρε την πρώτη κεφαλιά, οι παίκτες της ΑΕΛ απλά παρακολουθούσαν και ο Αργεντινός εξτρέμ σημάδεψε σωστά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Είχε προηγηθεί το σουτ του Μαρτίν, με τον Αμπάρη να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα, να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει σε κόρνερ.

Κομμένη στα δύο η Λάρισα, αδύναμη να βγάλει φάσεις

Ενάντια σε μία ομάδα καλά δουλεμένη και με αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, οι «βυσσινί» παρουσίαζαν και πάλι σοβαρά προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού τους.

Έτσι, υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι παίκτες του Παπακώστα να απειλήσουν την εστία του Γιακούποβιτς.

Το μακρινό πλασέ του Κανόμπιο στο 26’, που εξουδετέρωσε εύκολα ο πορτιέρο των Βολιωτών, ήταν η μοναδική αξιοσημείωτη φάση της Λάρισας στο πρώτο μέρος.

Mετίν και Γκέρεμι οι διορθωτικές κινήσεις

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Παπακώστα να αφήνει στον πάγκο Κατσιαρό και Πούρι και να ρίχνει στο παιχνίδι Μετίν και Γκέρεμι.

Η αλήθεια είναι ότι η Λάρισα άρχισε να δείχνει καλύτερο πρόσωπο με αυτούς τους δύο παίκτες στη σύνθεσή της και μάλιστα στο 60' ο Τούρκος μεσοεπιθετικός βρέθηκε κοντά στο γκολ.

Ο Κουζέν έκανε σέντρα-σουτ, ο Γιακούποβιτς απομάκρυνε με δυσκολία και ο Μετίν με δυνατό σουτ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά το έβαλε...

Η Λάρισα ήταν πολύ καλύτερη στην επανάληψη, με τον Μετίν να δικαιώνει τον Παπακώστα που τον έβαλε στο ματς και στο 80' να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Τούρκος παίκτης εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος, ωστόσο ο Μετίν με νέο σουτ, και με τη συνδρομή του Ντολεζάι στον οποίο βρήκε η μπάλα, ξαναέβαλε τη Λάρισα στον αγώνα.

Θα έλεγε κανείς ότι ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, καθώς οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν ανεξήγητα και μοιραία δέχτηκαν την ισοφάριση.

Από εκεί και πέρα, γκολ του Μετίν με κεφαλιά στο 85' δεν μέτρησε ως οφσάιντ σε μια οριακή φάση, ενώ στο 86' δικαιότατα ο Μόνχε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό κτύπημα στον Ταυλαρίδη.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83' Καπετάνος), Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66' Πλιάγκας), Ντολεζάι, Μαρτίν (77' Σολάκης)

Λάρισα: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν)

Πέρασμα Μπάρτσα με Μέσι

Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει ξανά δύο γκολ, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League, Μπαρτσελόνα, πέρασε από το «Λα Ρομαρέδα» επικρατώντας 2-0της ουραγού, Σαραγόσα. Συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του Champions League στην Primera Division η Μπαρτσελόνα, συνέχισε να σκοράρει και ο Μέσι. Οι Μπλαουγκράνα πέρασαν νικηφόρα από το «Λα Ρομαρέδα» επικρατώντας της ουραγού, Ρεάλ Σαραγόσα (2-0),η οποία παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκε ο Βαλδές, που δεν είχε παίξει με την Κοπεγχάγη, δεν επέστρεψε ο Τσάβι ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μασεράνο, για να πάρει θέση στην τριπλέτα των κεντρικών χαφ ο Ινιέστα.

Στο 42' η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ. Ο πρώην παίκτης της Σαραγόσα, Νταβίδ Βίγια, πήρε τη μπάλα και κινήθηκε προς τα δεξιά στην επίθεση. Τέσσερις (!) παίκτες των γηπεδούχων πήγαν πάνω του για να κόψουν και άφησαν μόνο του τον Μέσι και ο Ισπανός επιθετικός πέρασε στον Αργεντίνο την κατάλληλη στιγμή και μέσα από το πλήθος τον αμυντικών. Στο τετ α τετ με τον Ντόμπλας ο Μέσι δε λάθεψε και με αριστερό πλάσε έγραψε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Σαραγόσα, καθώς στο 47' αντίκρισε απευθείας κόκκινη ο Λέο Πόνθιο για χτύπημα στον Ντάνι Αλβες. Η Μπάρτσα δεν άργησε να καθαρίσει το ματς. Στο 66'ο Ινιέστα προσπάθησε να σουτάρει μέσα στην περιοχή,ο Γιάροσικ έβαλε την κόντρα, μπάλα βρέθηκε στο αριστερότου Μέσι, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φοράτον Τόνι Ντόμπλας για να γράψει το 0-2 και να καθαρίσει το ματς. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος και είχε την σφραγίδα του Μέσι, που έφτασε τα πέντε γκολ στην Primera Division και τα 12 σε όλες τις διοργανώσεις. Σημειώνεται ότι στο ίδιο λεπτό πέρυσι (66') ο Μέσι είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο ξανά το 0-2 (!) με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς κόντρα στην Σαραγόσα.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Αμπιντάλ, Πουγιόλ,Πικέ, Κεϊτά, Μπούσκετς (86' Μασεράνο), Ινιέστα (72' Αλκάνταρα), Πέδρο (74' Μπόγιαν), Μέσι, Βίγια.

Θάνατος κολυμβητή στο Παγκόσμιο

Από το θάνατο ενός Αμερικανού σημαδεύτηκε η τελευταία κούρσα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτής θαλάσσης, καθώς ο νεαρός Φραν Κρίπεν άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα 10χλμ των ανδρών ήταν ο αγώνας με τον οποίο «έκλεινε» η αυλαία της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο 26χρονος πρωταθλητής από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών μετείχε στη συγκεκριμένη κούρσα, χωρίς παρόλα αυτά να τερματίσει. Οι συμπατριώτες του ήταν εκείνοι που αντελήφθησαν την απουσία του, με αποτέλεσμα να αρχίσουν άμεσα οι έρευνες μέσα στο νερό, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Το γεγονός έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, σημειώνοντας ότι τα αίτια θανάτου του παραμένουν άγνωστα. Ο Κρίπεν ήταν τα τελευταία χρόνια το σημαντικότερο όνομα των ΗΠΑ στην ανοιχτή θάλασσα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης το 2009, καθώς και το χάλκινο στα 5χλμ. στο φετινό Παγκόσμιο, που έγινε στο Ρόμπερβαλ του Καναδά.

«Χειρότερη μέρα εδώ και 11 χρόνια»

Ο πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Δαμιανίδης μίλησε για τον πόλεμο που έχει ανοίξει στο ελληνικό μπάσκετ και παραδέχθηκε πως «η σημερινή μέρα είναι η χειρότερη εδώ και 11 χρόνια». Ο Δαμιανίδης τόνισε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό πως  «πρώτο μας μέλημα ήταν να διαφυλάξουμε την εικόνα του παιχνιδιού και νομίζω ότι τα καταφέραμε.

Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκε η δουλειά που γίνεται τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και πίσω από αυτή. Εδώ και δύο εβδομάδες έχουν γίνει πολλά, έχει ανοίξει ένας πόλεμος με πολλές πληγές. Πόλεμος από τον οποίο οι παίκτες τραυματίστηκαν. Όχι ότι δεν έχει προβλήματα το μπάσκετ. Η σημερινή εικόνα είναι απόρροια πολλών λαθών. Η σημερινή μέρα όμως είναι η χειρότερη στα 11 χρόνια που είμαι παράγοντας στον Άρη».

Εγραψε ιστορία ο Πιζάρο

Κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga είναι από το Σάββατο (23/10) ο Κλαούντιο Πιζάρο. Ο άσος της Βέρντερ Βρέμης με το γκολ του κόντρα στην Γκλάντμπαχ έφτασε τα 134 ξεπερνώντας τον Τζιοβάνι Ελμπερ. Μπορεί το τέρμα του κόντρα στην Μπορούσια του Μεχενγκλάντμπαχ να μην είχε ουσιαστικό αντίκτυπο καθώς απλώς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ της Βέρντερ, ήταν όμως ιστορικής σημασίας. Με αυτό, ο Περουβιανός έγινε ο κορυφαίος ξένος στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο 32χρονος στράικερ έφτασε τα 134 γκολ και ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο, Τζιοβάνι Ελμπερ, που βρήκε δίχτυα 133 φορές από το 1994 έως το 2003, φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και της Στουτγκάρδης.

Ο Πιζάρο πήγε στη Γερμανία το 1999 για λογαριασμό της Βέρντερ και στη συνέχεια μεταπήδησε στο Μόναχο και την Μπάγερν, πριν επιστρέψει στη Βρέμη με ένα σύντομο διάλειμμα στην Αγγλία και την Τσέλσι.

Για το πρώτο «διπλό» η Δόξα Δράμας

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αποστολή για τους «μαυραετούς», που θα αντιμετωπίσουν στο Αγρίνιο (24/10. 15:00), το δεύτερο της βαθμολογίας, Παναιτωλικό.
Οι δραμινοί έχουν επίγνωση της δυσκολίας της αποστολής τους, φιλοδοξούν ωστόσο να... αποδράσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να επανέλθουν στις επιτυχημένες εμφανίσεις και παράλληλα να διατηρηθούν στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμειναν οι Τσιμπλίδης και Γκονζάλες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμό, όπως και οι Παπαδόπουλος, Μανουσαρίδης και Καραβελίδης.
Η αποστολή της Δόξας αποτελείται από τους εξής: Σουλογάνης, Τοπαλίδης, Άγγος, Βέρτζος, Γελαδάρης, Καρακώστας, Καρλόπουλος, Μαραγκός, Μπαξεβανίδης, Πακάλτσης, Ρούτσης, Σταμόγιαννος, Χατζηζήσης, Χατζηπαντελίδης, Χλωρός, Λίμα, Μαρκόφσκι και Καπέλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δελφάκης του συνδέσμου Αρκαδίας και βοηθοί οι Αναστασόπουλος (Αρκαδίας) και Σταθόπουλος (Ηλείας).

Συνέχισε με νίκη η Τσέλσι. Νίκη-ανάσα για Μπέρμιγχαμ

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Τσέλσι πέτυχε το «5 στα 5» στο «Στ. Μπριτζ» και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι «μπλε» επικράτησαν της Γουλβς με 2-0, με τους Μαλουντά (23’) και Καλού (81’) να πετυχαίνουν τα δύο γκολ της νίκης για τους Λονδρέζους, οι οποίοι περιμένουν πλέον κάποιο στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι στο ματς με την Άρσεναλ, προκειμένου να αυξήσουν την διαφορά τους με τους «πολίτες».

Την ίδια ώρα, η Μπέρμιγχαμ επιβλήθηκε με 2-0 της Μπλάκπουλ την οποία και ξεπέρασε, παίρνοντας παράλληλα μία σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ρίτζγουελ (36’) και Ζίγκιτς (56’) σημείωσαν τα τέρματα για τους νικητές.

Στο «Στάδιο του Φωτός» η Σάντερλαντ δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση της Άστον Βίλλα χάρη στο αυτογκόλ του Νταν στο 25’, ενώ με 2-1 επιβλήθηκε η Γουέστ Μπρομ της Φούλαμ. Τέλος, ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Γουίγκαν και Μπόλτον.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/10

Τότεναμ-Έβερτον 1-1
(20’ Φαν Ντερ Φάαρτ-17’ Μπέινς)

Γουέστ Μπρόμ-Φούλαμ 2-1
(17’ Μουλούμπου, 40’ Φόρτσουν-9’ αυτ. Κάρσον)

Γουίγκαν-Μπόλτον 1-1
(59’ Ρονταλέγκα-66’ Ελμάντερ)

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 1-0
(25’ αυτ. Νταν)

Μπέρμιγχαμ-Μπλάκπουλ 2-0
(36’ Ρίτζγουελ, 56’ Ζίγκιτς)

Τσέλσι-Γουλβς 2-0
(23’ Μαλουντά-81’ Καλού)

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 24/10

15:30 Στόουκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
17:00 Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν
18:00 Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ

Ισοπαλία για Εθνικό Αστέρα και Θρασύβουλο

Οι Εθνικός Αστέρας και Θρασύβουλος έμειναν στο Χ στο μεταξύ τους ματς που ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα στην 7η αγωνιστική της Β' Εθνικής. Οι Εθνικός Αστέρας και Θρασύβουλος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην έδρα του πρώτου (3' Λουάμο σουτ - 88' Ζαχαρόπουλος σουτ). H βαθμολογία μετά και από αυτό το παιχνίδι είναι η εξής:

1. ΠΑΣ Γιάννινα           16

-. ΟΦΗ                    16 -7 αγ.

3. Παναιτωλικός           15

4. Διαγόρας               13 -7 αγ.

5. Θρασύβουλος            12 -7 αγ.

6. Δόξα Δράμας            10

-. Αναγέννηση Καρδίτσας   10 -7 αγ.

8. Πανθρακικός             9

-. Ηλιούπολη               9

10. Αγροτικός Αστέρας       8

-. Εθνικός Αστέρας         8 -7 αγ.

12. Βέροια                  7

-. Πιερικός                7 -7 αγ.

14. Τρίκαλα                 6  

15. Εθνικός                 5 -7 αγ.

-. Ιωνικός                 5

17. Καλλιθέα                4

-. Λεβαδειακός             4 -7 αγ.

Ματς για ένα ημίχρονο

Ο Άρης παρουσιάστηκε ελλιπής λόγω των απεργών Ελλήνων παικτών του και έτσι άντεξε να αντισταθεί μόλις για ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό (78-65), ο οποίος είχε κορυφαίους τους Σπανούλη, Μπουρούση. Το παιχνίδι κατόπιν διαβουλεύσεων και διαφωνιών ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται με μόνο Έλληνα παίκτη τον «έφηβο» Χρυσικόπουλο από την ανδρική ομάδα (ο Ταπούτος δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα, αλλά δεν αγωνίστηκε), τους ξένους και πέντε έφηβους. Ο Ολυμπιακός πέρα από τον τραυματία Τεόντοσιτς δεν είχε καμία άλλη απουσία και έτσι τα προγνωστικά ακόμα και των οπαδών του Άρη πριν τον αγώνα ήταν πολύ δυσοίωνα.

Η ομάδα τους υστερούσε σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά παρόλα αυτά οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν όχι μόνο αξιόμαχοι, αλλά και ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-11 στο 6ʼ και όλα έδειχναν ότι η διαφορά θα ανέβαινε, αλλά οι «κίτρινοι» με πρωταγωνιστή τον Τάκερ διατήρησαν την επαφή τους με το σκορ και μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου έφθασαν ακόμα και στο +8 (28-20) με τους δυο «μικρούς» Χρυσικόπουλο και Μποχωρίδη να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να λειτουργήσουν σωστά στην επίθεση. Ο Σπανούλης είχε τα ηνία σε οργάνωση και εκτέλεση και αρκετές φορές εκμεταλλεύτηκε τον Νεστέροβιτς και τον Μπουρύση κοντά στο καλάθι, αλλά δεν είχε σημαντική βοήθεια από τους συμπαίκτες του.
Ο «Kill-Bill» κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό σε 35-35 στο 19ʼ και έκτοτε το παιχνίδι πήρε το δρόμο του για τους Πειραιώτες. Η τριάδα των Σπανούλη, Παπανικολάου, Μπουρούση συνεργάστηκε άψογα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί νίκης 11-2 κάνοντας το σκορ 40-53 στο 27ʼ.
Ο Άρης δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 54-62 στο 34ʼ και να διατηρήσει τη διαφορά γύρω από το -10 μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο. Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» πιέζοντας παραπάνω στην επίθεση κατάφεραν να φθάσουν στο +18 (58-76, 39ʼ) και να κλείσει το ματς με τον Ολυμπιακό νικητή με 78-65.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-35, 47-60, 65-78

Υπάρχει ζωή στην Πόρτσμουθ!

Κρίσιμη θα είναι η αποψινή νύχτα για το μέλλον της Πόρτσμουθ, καθώς ο σύλλογος που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει με διάλυση, φαίνεται πως εντέλει θα λυτρωθεί! Αυτό, γιατί οι δικηγόροι του πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας, Αλεξάντερ Γκέινταμακ, υποστήριξαν πως οι υπογραφές στο επιχειρηματικό πλάνο θα έχουν πέσει μέχρι το βράδυ.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος των «πομπέις» είχε αρνηθεί να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμφωνητικό που θα έβγαζε την ομάδα από το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, εάν δεν του καταβαλλόταν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων που φτάνουν τα 2,2 εκατ. λίρες. Ωστόσο, όπως τόνισε ο εκ των δικηγόρων του Γκέινταμακ, Τιμ Στοκς, ο λόγος για τον οποίο το προηγούμενο αφεντικό της Πόρτσμουθ δεν έβαζε την υπογραφή του στο νέο επιχειρηματικό πλάνο ήταν ορισμένες ανακρίβειες στους όρους, οι οποίες πλέον διευθετήθηκαν.
Ο Στοκς μαζί με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Ανδρέα Ανδρονίκου, κάθισαν στο τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής και διόρθωσαν όποιες τεχνικές ανακρίβειες υπήρχαν στο συμφωνητικό. Αυτό που άφησαν μάλιστα να εννοηθεί, είναι πως ουδέποτε η Πόρτσμουθ διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο διάλυσης!

«Θα μιλήσω με τον Γκέινταμακ σήμερα το βράδυ και θα του συστήσω να υπογράψει τα έγγραφα. Ποτέ δεν υπήρξε από μέρους του η απαίτηση να του καταβληθεί το ποσό των 2,5 εκατ. λιρών άμεσα, απλά υπήρχαν πέντε ή έξι τεχνικοί όροι στο συμφωνητικό που ήταν αδιευκρίνιστοι και για τους οποίους είχα υπογράψει εγώ με τον Ανδρονίκου. Λυπήθηκα πολύ όταν είδα τα δημοσιεύματα που ήθελαν το σύλλογο να διαλύεται, διότι προκλήθηκε ανησυχία χωρίς λόγο. Αυτό που θα εισηγηθώ εγώ είναι να λειτουργήσουμε για το μέλλον της ομάδας και σήμερα να επέλθει η οριστική συμφωνία» ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Στοκς.

Ελαφρώς αδικημένη η Τότεναμ

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν Τότεναμ και Έβερτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με το τελικό 1-1 να αδικεί ελαφρώς τους γηπεδούχους του Χάρι Ρέντναπ.

Με τον αέρα των δύο συνεχόμενων νικών, η Έβερτον μπήκε πιο δυνατά στο ματς, επιβάλλοντας τον ρυθμό της. Προηγήθηκε μάλιστα στο 17’ χάρη σε μία απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μπέινς.

Μετά όμως από τρία λεπτά, τα «σπιρούνια» έφτασαν στην ισοφάριση με «δράστη» τον Φαν ντερ Φάαρτ.

Στο β’ ημίχρονο, η Τότεναμ ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή, χωρίς μάλιστα να δείχνει σημάδια κόπωσης από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ίντερ όπου με παίκτη λιγότερο πέτυχε τρία γκολ, φεύγοντας ηττημένη (4-3), αλλά με ψηλά το κεφάλι από το «Μεάτσα».

Με την τριάδα Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντρις και Μπέιλ να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, ήταν ανώτερη, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα για να κατακτήσει την νίκη.

Συνθέσεις:

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμεζ, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Άσου - Εκοτό, Λένον (67' Παβλιουτσένκο), Παλάσιος, Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς.

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Φ. Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς, Κόλεμαν (81' Μπέκφορντ), Χάιτινχα (77' Χίμπερτ), Πίενααρ, Μπιλιαλέντινοφ, Γιακούμπου (61' Σαχά), Κέιχιλ.

«Τρένο» χωρίς επιστρ-ΟΦΗ!

Με τα φρένα σπασμένα! Το «τρένο» του ΟΦΗ συνέχισε στις… ράγες που το έβαλε ο Νίκος Αναστόπουλος (τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς), λύγισε και τον Λεβαδειακό (1-0) και έπιασε -έστω και προσωρινά- τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κορυφή της Football League.

Εκεί πλησίασε ακόμα περισσότερο ο Διαγόρας, που «σάρωσε» 4-2 εκτός έδρας τον Εθνικό, την ίδια ώρα που η Αναγέννηση Καρδίτσας «καθάριζε» 2-0 τον Πιερικό και απομακρυνόταν από τις τελευταίες θέσεις.

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0

Για τι να… πρωτοχαρούν δεν ήξεραν οι 6.000 οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ»: Για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, για το ότι αυτή επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου με πολλά… προηγούμενα ή για την κορυφή της βαθμολογίας. Το γκολ του Γιακούμπου στο 38’ (ευγενική προσφορά του Ζορμπά) δεν απαντήθηκε ποτέ από τους Βοιωτούς (που είχαν δοκάρι με τον Σερτζίνιο στο 38’) και ο ΟΦΗ (που έχασε και πέναλτι στο 90' με τον Γκουεΐ), δηλώνει πιο δυνατά από ποτέ «παρών» στη μάχη για την άνοδο!

Εθνικός-Διαγόρας 2-4

Αυτός δεν ήταν Διαγόρας, ήταν… Κολοσσός! Οι Ροδίτες δεν πτοήθηκαν από τις «απαντήσεις» που βρήκε ο Εθνικός στις δύο φορές που πήραν προβάδισμα, αλλά ούτε και από την αποβολή του Αγκιριμπά (79’) και με δύο «χτυπήματα» στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφυγαν με μεγάλο «διπλό» από το Ελληνικό. Εκεί, όπου ο Εθνικός εξακολουθεί να φωνάζει «περάστε κόσμε», μετρώντας τρεις ήττες σε τέσσερα ματς.

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 2-0

Στην Καρδίτσα δεν έχει… αστεία! Η Αναγέννηση συνέχισε να επιβάλλει το δικό της «νόμο» στην έδρα της (έχει το απόλυτο σε τρία ματς) και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (από τους Ραονέ και Κόσουτιτς), λύγισε τον κακό Πιερικό. Δεν έδωσε συνέχεια στη μεγάλη νίκη με τη Βέροια η ομάδα της Κατερίνης και έμεινε κοντά στα τελευταία «πατώματα» της βαθμολογίας.


Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 23/10

Εθνικός-Διαγόρας 2-4
(44’ Ουατάρα, 73’ Στρατάκης - 25’, 84’ Ταραχούλσκι, 56’ Ζλάτκοβιτς, 90 Σαλαμαστράκης)

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0
(28’ Γιακούμπου)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 2-0
(23’ Ραονέ, 76’ Κόσουτιτς)

Εθνικός Αστέρας-Θρασύβουλος (17:00)

Κυριακή, 24/10 (15:00)

Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα
Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας
Πανθρακικός-Τρίκαλα
Ιωνικός-Ηλιούπολη

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Βέροια-Παναιτωλικός
Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας
ΠΑΣ Γιάννινα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Θρασύβουλος-ΟΦΗ
Πιερικός-Καλλιθέα
Λεβαδειακός-Πανθρακικός
Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός
Τρίκαλα-Εθνικός
Ηλιούπολη-Διαγόρας

«Κανονικά» το Άρης-Ολυμπιακός

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν ακόμη περισσότερο ένα άθλημα που οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση. Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει πλήρης να αντιμετωπίσει τον Άρη, καθώς όλοι οι καλαθοσφαιριστές του έχουν επιλέξει να «σπάσουν» την απεργία και να αγωνιστούν κανονικά. Ακόμη και ο Γιάννης Μπουρούσης που είναι αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ! Από την πλευρά του ο Άρης θα αγωνιστεί μόνο με τους ξένους παίκτες (Τάκερ, Πιρς, Ντάνστον και Μπορόβνιακ), τον Χρήστο Ταπούτο, αλλά και παίκτες από την ομάδα Εφήβων (Μποχωρίδης, Χρυσικόπουλος κ.α.) που κλήθηκαν την τελευταία στιγμή να σπεύσουν στο Αλεξάνδρειο για να συμπληρωθεί η αποστολή!

Στο γήπεδο βρίσκονται επίσης μέλη του ΠΣΑΚ για να εμποδίσουν την έναρξη του παιχνιδιού, αλλά η εταιρεία security τους έχει απαγορεύσει την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και έτσι όλα δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την έναρξη ενός παιχνιδιού που «τραυματίζει» ακόμη περισσότερο το ελληνικό μπάσκετ. Οι διαιτητές από την πλευρά τους έχουν πάρει σαφείς οδηγίες να ανοίξουν τα φύλλα αγώνα και ανάλογα με το τι θα συμβεί, θα τα συμπληρώσουν. Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ομάδες που δεν θα αγωνιστούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κινδυνεύουν με μηδενισμό ,αλλά και αφαίρεση βαθμών. Αν κάποια ομάδα δεν εμφανιστεί για τη διεξαγωγή του αγώνα τότε θα μηδενιστεί και ο Αθλητικός Δικαστής θα είναι αρμόδιος για να επιβάλει την ποινή.

ΠΑΟΚ-Έντονη φημολογία για Πελεγκρίνι

Στο περιθώριο του σπουδαίου εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Παύλου Δερμιτζάκη, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει έντονη η φημολογία πως ο ΠΑΟΚ εντείνει τις προσπάθειές του για να πείσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να αναλέβει την τεχνική του ηγεσία.

Το... προξενιό, προέκυψε από τον πρόεδρο της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ροτς, ο οποίος διεμύνησε στους ανθρώπους του "δικεφάλου" του Βορρά, πως ο Χιλιανός τεχνικός, που στο παρελθόν είχε κάτσει τόσο στον πάγκο του "κίτρινου υποβρυχίου", όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι τόσο ακριβός, όσο ακούγεται.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι για τον Πελεγκρίνι ενδιαφέρεται και η Λίβερπουλ, η οποία αν κάνει κίνηση, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το που θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο 57χρονος...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Πολ Λε Γκουέν, όσο και ο Κρίστιαν Γκρος, είναι πολύ πιο προσιτές περιπτώσεις για το ταμείο του ΠΑΟΚ, όπως και αυτές των Ράντομιρ Αντιτς και Μπενίτο Φλόρο Σανθ.

Ψάχνει σπίτι στην Αγγλία ο Μπουφόν!

Σπίτι στην Αγγλία φέρεται ότι ψάχνει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με την αρραβωνιαστικιά του, σύμφωνα με το «Tuttosport». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιταλός πορτιέρο δέχεται έντονο πρέσινγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σκέφτεται σοβαρά την μετακίνησή του στο Νησί.

Μπορεί ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή να έχει διαψεύσει τις εν λόγω φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ξανά στο παρελθόν, όμως τα Ιταλικά ΜΜΕ επιμένουν και τονίζουν ότι το φλερτ έχει προχωρήσει.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ενημερώθηκε ότι θα χρειαστεί να διαθέσει 20 εκ ευρώ για να φέρει τον γκολκίπερ στο Ολντ Τράφορντ και ήταν ένα ποσό που του φάνηκε λογικό για την αξία του πορτιέρο της Γιουβέντους. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, με τον Μπουφόν να είναι έτοιμος να πει το ναι σε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 6 εκ ευρώ.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λευτέρης Κοσμίδης

Παγκόσμιος πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους, στέφθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης.O 19χρονος Έλληνας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο "Αχόι" του Ρότερνταμ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα και στην τρίτη τον Βρετανό, Ντάνιελ Πέρβις.

Ο Κοσμίδης γίνεται ο τρίτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τον Βλάση Μάρα (μονόζυγο 2001, 2002) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (κρίκοι 2003)

Η τελική κατάταξη:

1. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 15.700 β.
2. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 15.533
3. Ντάνιελ Πέρβις (Βρετανία) 15.366
4. Αλεξάντερ Σατίλοφ (Ισραήλ) 15.333
5. Τόμας Μπουέλ (Γαλλία) 15.300
6. Εντι Πένεφ (Βουλγαρία) 15.066
7. Φλάβιους Κότσι (Ρουμανία) 15.066
8. Στίβεν Λετζέντρ (ΗΠΑ) 13.600.

Συνέχεια στο «σίριαλ» Δαλούκα-Μπέου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιώργου Δαλούκα. Μέσω αυτού γνωστοποιεί ότι το βράδυ της Παρασκευής και κατόπιν μηνύσεως του πελάτη του εις βάρος του Αχιλλέα Μπέου, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω μη ολοκληρώσεως της δικογραφίας.

Αναλυτικά

«Χθες το βράδυ, κατόπιν μηνύσεως για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως δια του Τύπου, την οποία υπέβαλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου ο Γεώργιος Δαλούκας, συνελήφθη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με σκοπό να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βόλου στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ο Εισαγγελέας Βόλου άφησε ελεύθερο τον Αχιλλέα Μπέο λόγω μη ολοκληρώσεως της δικογραφίας και λόγω της ανάγκης διενέργειας συμπληρωματικών προανακριτικών πράξεων.

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2010
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας
Πληρεξούσιος Δικηγόρος
του Γεωργίου Δαλούκα
».

Ο... φανερός πόθος του Μοράτι

Ο Μάσιμο Μοράτι τον ήθελε από το καλοκαίρι στην Ίντερ και ο Γκάρεθ Μπέιλ φρόντισε να του υπενθυμίσει τους λόγους. Ο αριστερός χαφ της Τότεναμ βρίσκεται στα πλάνα του Ράφα Μπενίτεθ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» σπάνια χαλάει χατίρι στους προπονητές της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Πόσο μάλλον για ένα ποδοσφαιριστή που συμπαθεί και ο ίδιος.

Αυτό που πείραξε τον Μοράτι στον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ της ομάδας του και των ‘σπιρουνιών’ δεν ήταν το χατ τρικ του Ουαλού αλλά το γεγονός πως: «Πλέον ο Μπέιλ θα κοστίζει πιο πολλά χρήματα».

Αν πιστέψουμε όλα τα δημοσιεύματα από την Ιταλία… το μισό Καμπιονάτο θα κοντραριστεί για την απόκτηση του Μπέιλ. Πέρα από την ‘Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και θα κάνουν κίνηση για την απόκτηση του.

Η νταμπλούχοι Ιταλίας προσπάθησαν και το περασμένο καλοκαίρι να τον κάνουν δικό τους αλλά η επιμονή του Χάρι Ρέντναπ και των διοικούντων της ομάδας του βόρειου Λονδίνου απέτρεψαν αυτή την μεταγραφή. Οι «νερατζούρι» είχαν προσφέρει τον Σουλεΐ Μουντάρι και ένα σεβαστό ποσό όμως στην Τότεναμ δεν δελεάστηκαν.

Ο πρόεδρος της Ιντερ ξέρει από πρώτο χέρι την ποδοσφαιρική αγορά και πως λειτουργεί. Κατανοεί πως η τιμή του Μπέιλ έχει πλέον εκτοξευθεί αφού: «Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι εναντίον μας, είχαμε δίκιο που τον θέλαμε το καλοκαίρι. Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και μετά από αυτό το χατ τρικ θα κοστίζει πιο πολλά χρήματα».

Χωρίς Ρονάλντο με Ολυμπιακό

Με τον Σάκη Πρίττα στην αποστολή, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, αλλά χωρίς τον Ρονάλντο Γκιάρο θα αγωνιστεί ο Άρης εναντίον του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έκρινε πως ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει παρουσιάσει σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα ματς και αποφάσισε να του δώσει ανάσες.

Μετά την τελευταία προπόνηση, ο Αργεντινός τεχνικός ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών με τους οποίους θα κατέβει στο μεγάλο παιχνίδι του «Καραϊσκάκης». Πιο συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούν οι: Σηφάκης, Χουάνμα, Μίσελ, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Μενδρινός, Τόχα, Καζναφέρης, Χαβίτο, Κάλβο, Ρουίζ, Κόκε, Οριόλ, Τσεζνάουσκις και Πρίττας.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Τσέζαρεκ, Ναφτί, Αγτζίδης, Πορτίγια, Φαμπιάνο, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας, Μπουγαίδης, Βελλίδης, Ρονάλντο.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις αφορούν τη συμμετοχή του Σάκη Πρίττα, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, όταν οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγω για απουσία ενός μήνα, αλλά και το γεγονός ότι «κόπηκε» ο ταλαιπωρημένος Ρονάλντο. Έτσι κι αλλιώς, ο Κούπερ προσανατολίζεται σε αλλαγές και στην ενδεκάδα, όπου και θα χρησιμοποιήσει ορισμένους πιο φρέσκους ποδοσφαιριστές.

Ο Sasha Vujasic, γκαρντ των Lakers, αρραβωνιάστηκε τη Maria Sharapova

Μπορεί ο ρόλος του στους Los Angeles Lakers να είναι συμπληρωματικός, καθώς ο Kobe Bryant και οι υπόλοιποι φροντίζουν για τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή, ο αρραβώνας του όμως το φέρνει στην πρώτη θέση της προσοχής. Ο Sasha Vujasic και η Maria Sharapova ανακοίνωσαν πως αντάλλαξαν βέρες, ένα χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία τους σε barbeque φίλων όπου ήταν αμφότεροι καλεσμένοι. Ο 26χρονος Σλοβένος εξήγησε πως «έκανε πρόταση με τον παλιομοδίτικο τρόπο» στην 23χρονη Ρωσίδα, η οποία αποδέχτηκε. «Είμαστε και οι δύο πραγματικά χαρούμενοι», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Η Sharapova μετακόμισε από παιδί στις ΗΠΑ, έχει κερδίσει τρία γκραντ σλαμ τουρνουά στο τένις, το τελευταίο στο Open Αυστραλίας το 2008, ενώ έχει κάνει άνοιγμα και στο χώρο της μόδας, μιας και δουλεύει ως μοντέλο για κάποιες περιόδους μέσα στη χρονιά.

Ρούνι: "Ανυπομονώ να επιστρέψω"

Με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να τού δίνει "συγχωροχάρτι" και τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 150.000 λίρες την εβδομάδα (ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Γουέιν Ρούνι είναι... στα πάνω του! Και να φανταστεί κανείς ότι έχουν περάσει μόλις λίγα 24ωρα από τις αποδοκιμασίες και τα εναντίον του συνθήματα από τους οπαδούς της ομάδας. Το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως, όταν ο 25χρονος επιθετικός αναθεώρησε την απόφασή του να φύγει από το "Ολντ Τράφορντ".

"Ανυπομονώ να ξαναφορέσω την κόκκινη φανέλα", δηλώνει τώρα ο Ρούνι, αφού είναι τραυματίας και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. "Θέλω να ξαναμπώ στο γήπεδο και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα επιστρέψω στο ανώτερο επίπεδο, δεν ανησυχώ καθόλου γι' αυτό. Γνωρίζω ότι οι φίλοι μας αναστατώθηκαν τις τελευταίες ημέρες απ' όλα όσα πληροφορήθηκαν.

Ισως χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η σχέση μας με κάποιους από αυτούς. Ομως, θα δώσω το 100%, όπως πάντα, για να επαναφέρω τη σχέση αυτή στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από λίγο καιρό", είπε ο επιθετικός της εθνικής Αγγλίας, που έχει στο πλευρό του τον Φέργκιουσον και τον αρχηγό της ομάδας, Ρίο Φέρντιναντ.

Η Ρεάλ καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα!

Αν υπάρχει κανείς που να αξίζει τα (υπερβολικά) χρήματα που δαπανώνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, αυτός είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Οχι μόνο για τα αποτελέσματα που παρουσιάζει σε όποιον σύλλογο έχει εργασθεί, αλλά και για τον άνεμο αισιοδοξίας που φέρνει στους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας του. Σήμερα, δημοσκόπηση της "Marca" δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ισπανών ποδοσφαιρόφιλων πιστεύει πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη, στην παρούσα φάση, από τη Μπαρτσελόνα.

Στη σχετική ερώτηση, το ποσοστό που απάντησε "ναι" ανέρχεται στο... δικτατορικό 84,6%, καθώς οι εμφανίσεις της τον τελευταίο μήνα έχουν πείσει τους πάντες ότι ο Μουρίνιο τα καταφέρνει μια χαρά και στις ομάδες με επιθετικό DNA! Από το 0-0 με τη Λεβάντε στις 25 Σεπτεβρίου, η "βασίλισσα" μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες με συνολικό συντελεστή τερμάτων 13-2, είναι πρώτη στην Ισπανία, αλλά και στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου με εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οσο για τη δημοσκόπηση, μπορεί η Marca να θεωρείται φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ, όμως το ποσοστό δείχνει κοινή παραδοχή, που αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η σύγκριση γίνεται με την κορυφαία ομάδα που παρουσιάστηκε στον πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια, τη Μπαρτσελόνα.

Φάμπρεγκας: "Αφοσιωμένος στην Αρσεναλ"

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματά του για την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο ο Ισπανός αρχηγός της Αρσεναλ, τόνισε ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις των "κανονιέρηδων" και ότι δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει τους "μπλαουγκράνα" στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο "Γουέμπλεϊ"...

"Έχω πολλά αισθήματα για την Μπαρτσελόνα και είναι πάντα στο μυαλό μου. Προσπαθώ να βλέπω όσο πιο πολλούς αγώνες της μπορώ. Η πρώτη μου προτεραιότητα όμως είναι η Αρσεναλ γιατί είμαι επαγγελματίας. Αυτό που συνέβη το καλοκαίρι δεν επηρέασε την φήμη που έχω στο σύλλογο ούτε χάλασε τις φιλίες και τις σχέσεις που δημιούργησα εδώ. Πολλοί από τους συμπαίκτες μου είναι και φίλοι μου και γνωρίζουν τι αισθάνομαι", δήλωσε αρχικά.

Μάλιστα στη συνέχεια για να δείξει το πόσο αφοσιωμένος είναι στους "κανονιέρηδες" δήλωσε πως: "Αυτό που θέλω πολύ είναι να πάμε ξανά σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ όπως αυτόν του 2006. Τώρα θα γίνει στο Γουέμπλεϊ και θα είναι φανταστική εμπειρία. Και φυσικά θέλω να βρούμε την Μπάρτσα εκεί και να την νικήσουμε αυτή την φορά. Πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την Αρσεναλ καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε αυτό τον σύλλογο".

«Καλύτερος ο Ίβκοβιτς από τον Ομπράντοβιτς»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι καλύτερος προπονητής από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όπως δήλωσε ο Πίνι Γκέρσον στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». «Ο Ντουντα μου έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει 1-2 κινήσεις ματ και να πάρει το παιχνίδι», αρχικά ο Ισραηλινός προπονητής. «Οι μονομαχίες Ντούντα – Ζοτς δεν χάνονται με τίποτα!», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο πρώην τεχνικός των Πειραιωτών αναφέρθηκε στη διαιτησία: «Βλέπω τα πάντα. Ξέρω τα πάντα. Πριν έρθω στον Ολυμπιακό είχα μιλήσει με φίλους μου και μου είχαν πει τι γίνεται στην Ελλάδα. Δεν θα πω πολλά γι αυτό. Μόνο ότι ήξερα από πριν τι γίνεται, έπαιξα εκεί, τώρα έχω φύγει. Πλέον ξέρω ακριβώς την κατάσταση και τι «παίζει» με αυτό το θέμα! Καταλαβαίνω τα πάντα φίλε…».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας, απάντησε: «Θα ήμουν χαρούμενος αν με έπαιρναν σε κάποιο κομμάτι της ομοσπονδίας, ακόμα και όχι ως πρώτο προπονητή. Σε μια μπασκετική χώρα όπως η Ελλάδα δεν φαντάζεσαι πόσοι τομείς υπάρχουν που μπορείς να ασχοληθείς. Αγαπάω το ελληνικό μπάσκετ, είναι σημαντικό για την Ευρώπη. Αλλά μη λέμε άλλα, θα νομίζουν ότι θέλω να με πάρουν».

Καταλήγοντας, ο Γκέρσον έστειλε το δικό το μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ξέρω ότι είχαν προσδοκίες από μένα. Τους ζητάω να είναι κοντά στον Ντούντα και να τον στηρίζουν μέχρι το τέλος».

Ραούλ η επιστροφή

Στην Ρεάλ Μαδρίτης θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2012 ο Ραούλ Γκονζάλες για να αναλάβει πόστο στη διοίκηση της ομάδας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ισπανικός Τύπος.Ο Ισπανός σούπερ σταρ όπως επισημαίνει η έκδοση «El Confidencial», αμέσως μόλις λήξει το τρέχων συμβόλαιο του με την Σάλκε θα επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και συνάμα αναδείχθηκε για να αναλάβει πόστο στη διοίκηση των «μερένχες».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ έχει συμφωνήσει τον 33χρονο παίκτη για μελλοντική συνεργασία και προσφορά πόστου στον ίδιο τιμώντας την προσφορά του Ίβηρα στράικερ στην ομάδα. Η περίπτωση του θα θύμισε αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος είναι ήδη εντός διοικητικών αρμοδιοτήτων της ομάδας.

Ύμνοι Ρομπέρτο Κάρλος για Ζιντάν

Σαν τον καλύτερο παίχτη της γενιάς του αλλά και της επόμενης, χαρακτήρισε τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο πρώην συμπαίχτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο βραζιλιάνος Ρομπέρτο Κάρλος. Ο παίχτης της Κορίνθιανς και πρώην αριστερό μπακ της εθνικής Βραζιλίας, σε δηλώσεις του στην γαλλική «L’ Equipe», υποστήριξε πως ο «Ζιζού», είναι ο καλύτερος ποσοσφαιριστής που έχει δει ποτέ του: «Ήταν ότι καλύτερο έχω δει ποτέ. Μπορεί ο Ρονάλντο να ήταν «φαινόμενο», αλλά ο Ζιντάν ήταν το κάτι άλλο. Το να είσαι συμπαίχτης του, ήταν σκέτη τρέλα. Οι οπαδοί έρχονταν νωρίτερα στο «Μπερναμπέου», μόνο και μόνο για να τον δουν να προθερμαίνεται». Ο 38χρονος, πλέον, Ζιντάν, ανήκει ακόμα στην «οικογένεια» της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέχοντας  διοικητική θέση δίπλα στον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ.

Στην pole position ο Φέτελ

Επικεφαλής των μονοθέσιων στην αφετηρία του γκραν πρι της Νότιας Κόρεας θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ.Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ θα ξεκινήσει πρώτη σειρά μαζί με τον ομόσταυλό του Μάρκ Γουέμπερ, αφού έκανε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά με 1:35.585 (σχεδόν 212 χλμ ανά ώρα).

Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο.

Αναλυτικά οι δέκα πιλότοι που θα ξεκινήσουν πρώτοι αύριο στην πίστα της Γέονγκαμ:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ρεντ Μπουλ Ρενό) 1:35.585


2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Ρέντ Μπουλ Ρενό) 1:35.659


3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:35.766


4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν-Μερσέντες) 1:36.062


5. Νίκο Ρόζμπεργκ (Γερμανία/Μερσέντες) 1:36.535


6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:36.571


7. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν-Μερσέντες) 1:36.731


8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 1:36.824


9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μερσέντες) 1:36.950


10. Ρούμπενς Μπαριτσέλο (Βραζιλία/Γουϊλιαμς) 1:36.998

Θετικές οι πρώτες επαφές για Χαβίτο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα τής ανανέωσης στο συμβόλαιο του Φρανσίσκο Χαβίτο με την ΠΑΕ Άρης, στην πρώτη επαφή που είχαν οι 'κίτρινοι' με τον μάνατζερ του παίκτη.Ο Ισπανός χαφ έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και όλα δείχνουν ότι θα το κάνει.

Οι δύο πλευρές θα μιλήσουν για χρονική διάρκεια στο νέο συμβόλαιο αλλά και τις οικονομικές απολαβές του παίκτη, μετά το ντέρμπι στο 'Γ. Καραϊσκάκης', εναντίον τού Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι οι αποδοχές τού Ισπανού θα είναι αυξημένες σε σχέση με το νυν συμβόλαιο, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπογράψει τριετή ανανέωση συνεργασία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οριστική επαφή θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου όταν και, λογικά, θα προκύψει και η τελική συμφωνία.

Φαν Γκάαλ: «Είναι ντροπή»!

Απογοητευμένος για την αδυναμία της Μπάγερν Μονάχου να σκοράρει απέναντι στο Αμβούργο εμφανίστηκε ο Λουίς Φαν Γκάαλ, μετά την «λευκή» ισοπαλία των (0-0) δύο ομάδων στη «Νόρντμπανκ Αρένα».

«Είπα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια ότι είναι ντροπή που δεν πήραμε τη νίκη. Είχα την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε πολλά περισσότερα από το ματς», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός στον γερμανικό Τύπο και πρόσθεσε: «Το Αμβούργο έδειχνε να χάνει δυνάμεις στο τέλος και θα έπρεπε να είχαμε πάρει τους τρεις πόντους».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των γηπεδούχων, Άρμιν Φε, ανέφερε: «Ο Πιτρόιπα είχε μία καθαρή ευκαιρία που έπρεπε να αξιοποιήσει, αν το είχε κάνει θα παίρναμε τη νίκη. Κρατήσαμε πάντως για μία ακόμα φορά απαραβίαστη την εστία μας. Πάντα υπάρχει κάτι θετικό που μπορείς να βρεις σε έναν αγώνα. Φυσικά η Μπάγερν έχει τρομακτική ποιότητα ως ομάδα, την οποία πρέπει πάντα να υπολογίζεις, οπότε δεν μπορείς να βγαίνεις χωρίς λογική στην επίθεση».

Φωτο Ημερας

Ομορφια.................

"Κλωτσάει" η Μαριτίμο για Μάντζιο - Μελίσση

Πρόβλημα έχει προκύψει στον Παναθηναϊκό με τον δανεισμό των Μελίσση και Μάντζιου στην Μαριτίμο, καθώς ο πορτογαλικός σύλλογος δεν θέλει να καλύψει τα ιατρικά έξοδα των δυο ποδοσφαιριστών.Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι πράσινοι προσπάθησαν να αδειάσουν το ρόστερ τους από παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Νίκο Νιόπλια, με τους Βαγγέλη Μάντζιο και Χρήστο Μελίσση να καταλήγουν τελικά στον Μαριτίμο. Η περιπέτεια τους ωστόσο στην Πορτογαλία δεν κύλησε όπως θα περίμεναν...Οι δυο άσοι βρίσκονται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Κάποιοι τραυματισμοί δεν τους έχουν αφήσει να δείξουν το ταλέντο τους, με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας να έχει δώσει ελάχιστον χρόνο συμμετοχής στον Βαγγέλη Μάντζιο και καθόλου χρόνο στον Χρήστο Μελίσση.

Αυτό που έχει εξοργίσει ωστόσο τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, είναι το γεγονός πως η Μαριτίμο δεν έχει σκοπό να καλύψει τα ιατρικά έξοδα των δυο ποδοσφαιριστών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι πράσινοι να κινηθούν νομικά κατά της πορτογαλικής ομάδας, καθώς Μάντζιος και Μελίσσης βρίσκονται στην Ελλάδα για να λύσουν το πρόβλημα τους.

Η αγωνιστική... των ντέρμπι

Δυο καθοριστικά παιχνίδια για την κορυφή της βαθμολογίας διεξάγονται την έβδομη αγωνιστική που φιλοξενεί το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ενώ λίγο νωρίτερα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον επικίνδυνο Αρη. Αυλαία της αγωνιστικής το Σάββατο με δύο αμφίροπα ματς και ένα τοπικό ντέρμπι.
Στο Περιστέρι η πρεμιέρα της ημέρας επιφυλάσει το ματς του Ατρόμητου με την Σκόντα Ξάνθη. Λίγο αργότερα, ο δυνατός Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον "ροπαλαίο" Ηρακλή. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο όπου ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται την Λάρισα.

Την Κυριακή, πριν τα σπουδαία σε Μαρούσι και Φάληρο, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την Κέρκυρα ενώ την ίδια ώρα στην Καβάλα οι "Αργοναύτες" περιμένουν τον επικίνδυνο εκτός έδρας Εργοτέλη.

Για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στην βαθμολογία , ο ΠΑΟΚ με υπηρεσιακό τεχνικό περιμένει τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

Το πρώτο από τα σπουδαία ματς της αγωνιστικής είναι στο Καραϊσκάκη, όπου ο ξεκούραστος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη που αναζητά την αγωνιστική του ανάκαμψη. Τέλος, στο ντέρμπι των "ευρωπαίων" η ΑΕΚ χωρίς τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Μανωλά "μονομαχεί" με τον Παναθηναϊκό που δεν θα έχει τους Λέτο και Νίνη.
Η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010


Ατρόμητος Αθηνών-Σκόντα Ξάνθη 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας οι Περιστεριώτες θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γιώργος Δώνης που θέλει περισσότερη προσοχή στην άμυνά του και καλύτερη διαχείριση της ροής του ματς από τους παίκτες του δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γάλλο αμυντικό Γκρέγκορι Βινιάλ. Αντίθετα, μπορεί να υπολογίζει τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Να διατηρήσει την καλή παράδοση που έχει εκτός έδρας θα προσπαθήσει η Σκόντα Ξάνθη. Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, η ακριτική ομάδα αγωνίζεται στο Περιστέρι όπου μετράει δύο ήττες, μια ισοπαλία και μια μόλις ήττα. Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στα πλάνα του τον Σπύρο Βρονταρά και τους τραυματίες Τζορτζ Μπόατενγκ, Πέτρο Μάνταλο, Κιμ Τζάγκι και Ζντένο Στρμπα.

Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνία)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Τοπικό ντέρμπι με την Λάρισα μετά από πολλά χρόνια και πάλι και στον Βόλο έχει σημάνει συναγερμός. Από την μια η διοίκηση "σκλήρηνε" περισσότερο την στάση της με τους αντίπαλους οπαδούς που τόνισε αρχικά πως δεν είχαν διακίωμα ούτε να μεταβούν στην πόλη...ενώ από την άλλη η τεχνική ηγεσία δηλώνει πως η ομάδα είναι πανέτοιμη για το ματς με τους "βυσσινί". "Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο πάθος και από τις δύο μεριές. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση" τόνισε ο Σάκης Τσιώλης.

Πολλά αρνητικά γεγονότα θα πρέπει να ξεπεράσει η Λάρισα για να ανατρέψει την κατάσταση. Η προϊστορία, η κακή ψυχολογία της ομάδας, η μη στήριξη των οπαδών είναι τρία από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι "βυσσινί" στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ΑΕΛ σε τέσσερις αναμετρήσεις της κόντρα στους "ερυθρόλεκους" τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Παράλληλα, ο Γιάννης Παπακώστας που τόνισε πως πλέον σε κάθε ματς παίζει το κεφάλι του προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του μετά την εντός έδρας ήττα απο τον Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 19:30, Novasports3
Διαιτητής:
Μιχάλης Βοσκάκης (Ρέθυμνο)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε ο Αστέρας Τρίπολης μετά την νέα επιτυχία με αντίπαλο την Λάρισα στο Αλκαζάρ. Οι Αρκάδες με την ψυχολογία στα ύψη επιστρέφουν στην έδρα τους για το ματς με τον "Γηραιό" εκεί όπου θα περιμένουν την στήριξη των οπαδών τους. Ο Ρομπέρτο Κάλμον Φέλιξ τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να πάει ψηλά ωστόσο υποστήριξε: "Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία" τόνισε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Περίπου 200.000 μοιράστηκαν οι παίκτες του Ηρακλή και μετά την απρόσμενη εξέλιξη στο ματς του Καυτανζογλείου με τον Πανσερραϊκό και την ισοπαλία με 1-1, θέλει να επιστρέψει στις νίκες. "Ο Αστέρας, μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια, είναι μια ομάδα που της αρέσει να κάνει επίθεση. Ίσως όχι με το στυλ... "έχω κατοχή της μπάλας". Παίζει γρήγορα, παίζει πολύ καλή άμυνα και είναι μια ομάδα που λόγω της ικανότητας των παικτών της εμφανίζεται πολύ γρήγορη στην επίθεση. Είναι μια ομάδα που πρέπει να την υπολογίζεις" τόνισε ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνοντας την σημασία που δίνει στον αντίπαλο.

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Πανσερραϊκός-Κέρκυρα 16:00, Novasports3
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Με φόρα μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα βαδίζει ο Πανσερραϊκός, που μετά την πρώτη εντός έδρας επιτυχία με την ΑΕΛ, ήρθε και η πρώτη ισοπαλία εκτός έδρας (Καυτανζόγλειο) έστω και την ύστατη ώρα (καθυστερήσεις) που διατήρησε το θετικό κλίμα στην ομάδα. Με την ψυχολογία ανεβασμένη ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την Κέρκυρα με σκοπό να συνεχίσει τις επιτυχίες με επιστροφή στις νίκες. Ζητούμενο από την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες να φτάσουν αν αυτό είναι εφικτό με πιο εύκολο τρόπο στο γκολ, κάτι που αποτελεί "πονοκέφαλο".

Με την βαλίτσα στο χέρι θα είναι από το προσεχές Σάββατο οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ, αφού μετά το ματς στις Σέρρες επιστρέφουν και ξαναφεύγουν 48ωρες μετά για Βέροια ενώ ένα 24ωρο μετά θα πρέπει να ξαναπάνε Πάτρα για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι "Φαίακες" που θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα (ή Α' Εθνικής) τον Πανσερραϊκό θα επιδιώξουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη και μακριά από την Πάτρα, θέλοντας να αποδείξουν ότι ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουν και μακριά από την (μη φυσιολογική) έδρα τους.

Καβάλα-Εργοτέλης 16:00, Novasports2
Διαιτητής:
Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλεία)
Γήπεδο: Εθνικό "Ανθή Καραγιάννη"

Το δικό της περσινό ρεκόρ του αήττητου σερί σε πέντε ματς θέλει και είναι έτοιμη να "σπάσει" η Καβάλα. Οι παίκτες του Οκούκα που συνεχίζουν τις θετικές εμφανίσεις στην Σούπερ Λίγκα θα παραταχθούν κόντρα στον επικίνδυνο Εργοτέλη σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα. Ο Σέρβος τεχνικός του ΑΟΚ σκέφτεται να αντικαταστήσει μόνο τον Θεοδωρέλλη με τον Βραζιλιάνο άσο Ντουγκλάο. Οι "Αργοναύτες" και στο ματς αυτό θα έχουν την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων τους.

Δύο νίκες και μία ήττα έχει μακριά από την έδρα του ο Εργοτέλης που μετά το "διπλό" στην Νέα Σμύρνη θέλει να επιδιώξει να φύγει αλώβητος και από την Καβάλα. "Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Μακεδονία. Όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν σε συνδυασμό με το πάθος και την δύναμη επιτάσσουν μεγαλύτερη προσοχή" υποστήριξε ο Καβαλιώτης τεχνικός των Κρητικών που μπορεί να υπολογίζει στα αγωνιστικά του πλάνα τους Αλεξόπουλο και Τζούνιορ.

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 18:15, Novasports2
Διαιτητής:
Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: Τούμπας

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική έφερε το τέλος της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη ο οποίος ήταν ο δεύτερος τεχνικός φέτος που απομακρύνεταο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Χάβο (βοηθό του Δερμιτζάκη) ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε καλή εικόνα αλλά ηττήθηκε κόντρα στην Βιγιαρεάλ εκτός έδρας. Την ώρα που άπαντες περιμένουν τον Πάμπλο Γκαρσία μετά τα όσα έγιναν με τον νέο τεχνικό του, η ομάδα θα ψάξει την νίκη που αγνοεί από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκτός από τους γηπεδούχους σε δεινή βαθμολογική θέση και με αρκετά προβλήματα (διοικητικά και αγωνιστικά) είναι και ο Πανιώνιος. Στο χειρότερο δυνατό ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια οι "κυανέρυθροι" είναι στην 15η θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς. Ο Κιντής παραιτήθηκε από πρόεδρος και ο Λιανός επέστρεψε στο Δ.Σ. Αγωνιστικά, ο Μίκαελ Στόρε ο οποίος δήλωσε πως θα έφευγε αν δεν ένιωθε στήριξη υποστήριξε: " Έχω στο μυαλό μου τις αλλαγές που θα ανατρέψουν την κατάσταση και θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε βαθμολογικά"

Ολυμπιακός-Αρης 20:30, NET
Διαιτητής:
Χρήστος Μήτσιος (Ηπειρο)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Σ' ένα ασφικτικά γεμάτο Καραϊσκάκη θα παραταχθεί για μια ακόμα φορά το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός που μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει τους Ριέρα, Φετφατζίδη και Πάντελιτς θέλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την κούραση των αντιπάλων του και με συνεχές πρέσινγκ να φτάσει ο Ολυμπιακός στην έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η επιτυχία των "ερυθρόλευκων" κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα θα λειτουργήσει στην ψυχολογία των Πειραιωτών ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το επόμενο Σάββατο.

Την αγωνιστική ανάκμψη του Αρη αναζητά ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που διαπιστώνει πως η ομάδα του δίνει συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και η κούραση είναι δεδομένη. Μετά την συντριβή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από την ΑΕΚ ήρθε και η ισοπαλία εντός έδρας με την Μπάγερν Λεβερκούζεν. Μετά το ματς με τους Γερμανούς, ο Αργεντίνος τεχνικός δήλωσε πως στο ματς με τους "ερυθρόλευκους" σίγουρα θα φρεσκάρει την ενδεκάδα του ενώ οι παίκτες με δηλώσεις του (Μίσελ, Ρουίς) τόνισαν πως πρέπει να παίξουν έξυπνα για να πάρουν κάτι θετικό στον Πειραιά.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:00, Novasports1
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Ανώμαλη προσγείωση για την ΑΕΚ στο Βέλγιο. Οι "κιτρινόμαυροι" μετά την επιτυχία και την τεσσάρα επί του Αρη, έπεσαν αμαχητί σχεδόν κόντρα στην Αντερλεχτ για τους ομίλους του Europa League χάνοντας με 3-0. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις απουσίες των Σκόκο, Μανωλά και Λυμπερόπουλου ευελπιστεί πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην νίκη και να μπει και πάλι με αξιώσεις στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα έχει εκτός έδρας με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός στα τελευταία πέντε ματς και θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος μετά την ισοπαλία με την Ρουμπίν Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ καλούνται να δώσουν το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι (ακολουθεί αυτό με Ολυμπιακό) αψηφώντας κούραση και προβλήματα. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει στα πλάνα του, τους Λέτο και Νίνη ενώ στην αποστολή θα συμπεριληφθεί ο Γκοβού.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)

Σάββατο 30 Οκτώμβρη 2010

Αρης-Ατρόμητος 17:15
Λάρισα-Σκόντα Ξάνθη 17:15
Παναθηναϊκος-Ολυμπιακός 19:30

Κυριακή 31 Οκτώμβρη 2010

Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου 15:00
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 15:00
Πανσερραϊκός-Καβάλα 15:00
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 17:15
Πανιώνιος-ΑΕΚ 19:30

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ
Φόρμουλα 1,γκραν πρι Ν. Κορέας (δοκιμαστικά), 07.30, Αlpha Μόναχο 1860- Αρμίνια Μπίλεφελντ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Β΄ Γερμανίας), 14.00, Conn-Χ ΤV 2 Τότεναμ- Εβερτον, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 14.45, nova 1 Σπαρτάκ Νάλτσικ- Τομ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ρωσίας), 15.15,

nova 2 Αϊντραχτ ΦραγκφούρτηςΣάλκε , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, Conn-Χ ΤV 2 Γκλάντμπαχ- Βέρντερ Βρέμης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, Conn-Χ ΤV 1 Τσέλσι- Γουλβς , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 17.00, nova 1 ΑρηςΟλυμπιακός , μπάσκετ (Α1 ανδρών), 17.00, nova 3 Ατρόμητος- Ξάνθη , ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 17.15,

nova 2 Εθνικός Αστέρας- Θρασύβουλος , ποδόσφαιρο (Β΄ Εθνική), 19.00, Conn-Χ ΤV 3 Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ, μπάσκετ (Α1 ανδρών), 19.00, ΕΤ1 Σαραγόσα- Μπαρτσελόνα , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 19.00, Conn-Χ ΤV 1 Γουέστ Χαμ- Νιούκαστλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 19.30,

nova 1 Ολυμπιακός Βόλου- Λάρισα , ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 19.30, nova 2 Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής, ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 19.30, nova 3 Ρεάλ ΜαδρίτηςΡασίνγκ Σανταντέρ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00,

Conn-Χ ΤV 1 Σοσό- Τουλούζ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γαλλίας), 22.00, nova 1 Ρίβερ Πλέιτ- Ρασίνγκ , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αργεντινής), 22.00, nova 3 Βαλένθια- Μαγιόρκα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, Σκάι Μποταφόγκο- Βιτόρια,ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Βραζιλίας), 00.30, nova 2 ΚΥΡΙΑΚΗ
Φόρμουλα 1,γκραν πρι Ν. Κορέας, 08.30 (Ζ) και 15.15 (Ε), Αlpha ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ρουμπίν Καζάν, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ρωσίας), 13.10, nova 2 Μπόχουμ- Ααχεν, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Β΄ Γερμανίας), 14.30, Conn-Χ ΤV 2 Στόουκ Σίτι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 15.30, nova 1 Καβάλα- Εργοτέλης , ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 16.00,

nova 2 Πανσερραϊκός- Κέρκυρα, ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 16.00, nova 3 ΑΕΚ- Ικαρος Καλλιθέας, μπάσκετ (Α1 ανδρών), 16.30, nova 3 Ντόρτμουντ- Χοφενχάιμ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30,

Conn-Χ ΤV 1 Κολοσσός ΡόδουΠεριστέρι , μπάσκετ (Α1 ανδρών), 17.00, ΕΤ1 Λίβερπουλ- Μπλάκμπερν , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 17.00, nova 6 Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 18.00, Conn-Χ ΤV 3 Μάντσεστερ Σίτι- Αρσεναλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 18.00, nova 1 ΠΑΟΚ- Πανιώνιος, ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 18.15, nova 2 Λεβερκούζεν- Μάιντς, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 18.30, Conn-Χ ΤV 2 Σεβίλλη- Αθλέτικ Μπιλμπάο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 20.00, Conn-Χ ΤV 1 Ολυμπιακός- Αρης, ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 20.30, ΝΕΤ ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ποδόσφαιρο (Α΄ Εθνική), 21.00, nova 1 Ατλέτικο ΠαραναένσεΦλουμινένσε , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Βραζιλίας), 21.00, nova 4 ΛιλΜαρσέιγ , ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γαλλίας), 22.00, nova 3 Βιγιαρεάλ- Ατλέτικο Μαδρίτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 22.00,

Conn-Χ ΤV 2

* Οι αγώνες Α1 μπάσκετ ή κάποιοι από αυτούς ενδέχεται να μη διεξαχθούν λόγω της απεργίας των παικτών.



Αλλαγές από Κούπερ με Ολυμπιακό

Μπορεί ο Άρης να έχει δύσκολη αποστολή την Κυριακή εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ σκοπεύει να προβεί σε αρκετές αλλαγές.Και αυτό γιατί θέλει να φρεσκάρει την ομάδα του, αφού πολλοί παίκτες έχουν φορτιστεί από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Παράλληλα όμως στις προθέσεις του Αργεντινού τεχνικού είναι να παρατάξει ένα αξιόμαχο σχήμα, προκειμένου να χτυπήσει το ματς με τους «ερυθρόλευκους».

Έτσι ο «στρατηγός» στο κέντρο της άμυνας αντί του κουρασμένου Ρονάλντο Γκιάρο θα τοποθετήσει τον Οριόλ. Στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο Μενδρινός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον άξονα αντί του Κόκε. Στη δεξιά πλευρά ο Χαβίτο θα πάρει ανάσες, αφού στη θέση του ενδέχεται να μπει ο Τσεσνάουσκις αντί του Χαβίτο.
Για την περίπτωση του Πρίττα, ο Κούπερ θα αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή, μετά την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναφτί δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ ο Τσέζαρεκ δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού.

«Μένω χωρίς δεύτερη σκέψη»

ΜΙΡΑΛΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ: «ΖΩ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ». «ΟΡΑΜΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ». «ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΠ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». «ΜΠΟΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ». -Την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό, χωρίς δεύτερη σκέψη μάλιστα, εξέφρασε με συνέντευξή του ο Κέβιν Μιραλάς, τονίζοντας ότι περνάει υπέροχα στο Λιμάνι αφού στη χώρα μας ζει κάτι ξεχωριστό.

Ο Βέλγος κυνηγός αναφέρθηκε στο όραμα της διοίκησης του συλλόγου να δημιουργήσει ένα μεγάλο και δυνατό κλαμπ, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα με την ερυθρόλευκη φανέλα από όσα έχει δει κάνει. Δηλαδή, κινήσεις που δοκιμάζει στις προπονήσεις και ακόμα δεν έχει κάνει στο γήπεδο.

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μιραλάς στη 'Sportday' :

Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Πώς τους έζησες;

«Ηρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Η προσαρμογή μου επιτεύχθηκε γρήγορα. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Είμαι χαρούμενος, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Η ομάδα τα πάει μια χαρά. Αρχίζει να παίζει καλή μπάλα, είναι πρώτη, έχει σερί νίκες. Είναι αυτό που περίμενες από πλευράς επιπέδου;

«Ναι, ναι. Hξερα ότι η διοίκηση είχε το όραμα να δημιουργήσει μία μεγάλη ομάδα, γι' αυτό έκανε και ορισμένες σημαντικές μεταγραφές. Προς το παρόν όλα κυλούν υπέροχα και είμαστε στον σωστό δρόμο. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει, όμως, να είναι πάντα συγκεντρωμένη στο επόμενό της παιχνίδι και όχι στο παρελθόν, γι' αυτό και στο δικό μου μυαλό είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο ματς αυτό το Σαββατοκύριακο, στο οποίο πρέπει να αποδείξουμε και πάλι ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο».

Υπάρχει μεγάλη μάχη στον Ολυμπιακό γι' αυτή τη μία θέση στην κορυφή της επίθεσης. Υπάρχουν ο Πάντελιτς, ο Μήτρογλου, ο Νέμεθ και εσύ. Πώς βιώνεις αυτή τη μάχη;

«Με τον καλύτερο τρόπο. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Για εμένα είναι σημαντικό να υπάρχουν τόσοι πολλοί και καλοί παίκτες σε μία θέση. Και αυτό γιατί πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε προπόνηση, αλλά και σε κάθε ματς είτε παίζεις δύο λεπτά είτε σε ολόκληρο το παιχνίδι για να αποδείξεις στον προπονητή ότι είσαι ο καλύτερος και πως εσύ πρέπει να παίζεις».

Είσαι δανεικός από τη Σεντ Ετιέν και υπάρχει οψιόν αγοράς. Με τα σημερινά δεδομένα θα έμενες στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια;

«Εγώ αισθάνομαι υπέροχα εδώ. Τώρα είναι στο χέρι του προέδρου και του ατζέντη μου να συζητήσουν για να δουν τι μπορεί να γίνει για να μείνω εγώ. Επαναλαμβάνω ότι εγώ είμαι πολύ καλά εδώ και όλα εξαρτώνται από τη διάθεση του προέδρου να με κρατήσει εδώ».

Αν αποφάσιζες μόνο εσύ, θα έμενες;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, ναι».

Τι το διαφορετικό έχεις βρει στον Ολυμπιακό σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που έπαιξες;

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει ο κόσμος, είναι εκπληκτικός άσχετα αν είχαμε φανατικό κοινό και στη Σεντ Ετιέν. Εδώ είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω σαφώς με λόγια, αλλά νιώθω ότι ζω κάτι ξεχωριστό σε αυτή την ομάδα και γι' αυτό θέλω να μείνω».

Εχουμε δει τελικά τον αληθινό Κέβιν;

«Οχι. Οχι ακόμα. Μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα. Οταν πάρω και άλλα συνεχή παιχνίδια ως βασικός στα πόδια μου και βρω τον ρυθμό μου στο σκοράρισμα, τότε θα καταλάβετε».

Υπάρχουν κινήσεις και πράγματα που μας κρύβεις δηλαδή; Υπάρχει κάτι που δεν έχουμε δει;

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δοκιμάζω νέα πράγματα στην προπόνηση, τα οποία θα τα δείτε στο μέλλον».

Επιλέγει σύντομα ο Ζαγοράκης

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα του επόμενου προπονητή στον ΠΑΟΚ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη επιλογή και κινείται με άκρα μυστικότητα στις συζητήσεις που είχε με τους τέσσερις προπονητές που ακούστηκαν την προηγούμενη Κυριακή και ακόμη έναν Ευρωπαίο τεχνικό που προστέθηκε στη λίστα τις τελευταίες μέρες.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία - μέσα από ένα παιχνίδι διαπραγματεύσεων - με έναν από τους δύο εκλεκτούς. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει το οικονομικό για να επιτευχθεί η πιο συμφέρουσα συμφωνία. Όπως γράφει η «SportDay», τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του προέδρου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είναι του Ντοναντόνι (δεν έχει συζητηθεί ιδιαίτερα), του Λε Γκουέν και του Γκρος (είναι ακριβοί, όμως οι περιπτώσεις τους δεν έχουν εγκαταλειφθεί) και του Αντιτς (η υπόθεσή του παρουσιάζει στασιμότητα).

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες ένας προπονητής από τη δυτική Ευρώπη φέρεται να απασχολεί τον Ζαγοράκη. Πρόθεση του προέδρου του ΠΑΟΚ είναι η συμφωνία να κλείσει το πολύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Γι' αυτό και οι πιέσεις θα κορυφωθούν μέσα στις επόμενες δυο-τρεις ημέρες.

Όσον αφορά την υπόθεση του Πάμπλο Γκαρσία, οι προσπάθειες για να εκτονωθεί το κλίμα ξεκίνησαν επί ισπανικού εδάφους και σε αυτές ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε -για ακόμα μία φορά- ο εκπρόσωπος του παίκτη, ο Δημήτρης Καγιόγλου. «Αν θέλει ο ΠΑΟΚ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», λέει ο μάνατζερ, ο οποίος ήδη προετοίμασε το έδαφος σε επαφές που έκανε και με τον ίδιο τον Ζαγοράκη. Το πιο πιθανό σενάριο φέρνει την ΠΑΕ να τιμωρεί με πρόστιμο τον Ουρουγουανό μέσος, προειδοποιώντας τον ότι από εδώ και πέρα δεν θα έχει ευκαιρία μετά το οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Χάβος

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Μάκης Χάβος να χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ σκέφτεται να επιλέξει τον Σαλπιγγίδη (προφυλάχθηκε στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ) και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Χάβος αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-4-2 τον «Δικέφαλο του Βορρά», τοποθετώντας στο κέντρο της μεσαίας γραμμής τον Βιτόλο και τους Φωτάκη, Ίβιτς να καλύπτουν τις άλλες δύο θέσεις στο κέντρο. Οι προθέσεις του θα ξεκαθαρίσουν σήμερα στις 18:00 με μία ακόμα προπόνηση που θα γίνει στην Τούμπα.

  Σίγουροι ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γ.σ. της ΠΑΕ στην οποία θα ψηφιστεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι οι παράγοντες του ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενική συνέλευση, όπου θα έπρεπε να επικυρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν ξεκίνησε, μια και δεν υπήρχε η απαρτία του 67%.

Ύμνοι Βενγκέρ για Αρσάβιν

Μπορεί σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα ο Αντρέι Αρσάβιν να μην έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, όμως για τον Αρσέν Βενγκέρ αυτό δεν ισχύει. Ο Αλσατός τεχνικός συμφωνεί απολύτως με τα στατιστικά που δείχνουν ότι ο Ρώσος μεσοεπιθετικός είναι ο καλύτερος στην Premier League σε δημιουργία φάσεων.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ υπολογίζει πολύ στη δημιουργικότητα του ποδοσφαιριστή του και ελπίζει να τον έχει αρκετά ακόμη χρόνια κοντά του στην ομάδα:

«Αν κοιτάξεις τα στατιστικά, έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην Premier League. Αυτό μοιάζει παράξενο σε κάποιους που πίστευαν ότι δεν τα έχει πάει και τόσο καλά φέτος. Είναι ο καλύτερος και κατά τη δική μου άποψη στο να δημιουργεί ευκαιρίες.

Έχει μέλλον σίγουρα στην ομάδα. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του ή καλύτερα μέχρι να τελειώσει το καινούριο του όταν ανανεώσουμε. Βρισκόμαστε πάντα σε διαπραγματεύσεις. Όμως όταν υπογράφει κάποιος παίκτης ένα τετραετές συμβόλαιο, στα δύο χρόνια είναι καλό να επαναδιαπραγματευτείς, οπότε δεν είναι συνετό να πούμε πολλά για αυτό το θέμα».

Γίγης: "Δύσκολα ο Βιεϊρίνια"

Ο Παναγιώτης Γιγής μίλησε στον "Sport103" για τον τραυματισμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια και αποκάλυψε πως ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ δύσκολα θα προλάβει το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Επίσης αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Λίνο.

Αναλυτικά:

- Για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια: "Με μία πρώτη εκτίμηση δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.Ο Βιεϊρίνια δέχτηκε ένα άμεσα χτύπημα, το οποίο συνήθως δεν οδηγεί σε κάτι σοβαρό. Μπορεί να φαίνεται αρχικά σοβαρό, από τις αντιδράσεις του παίκτη, γιατί πονάει πάρα πολύ. Ευτυχώς ο τραυματισμός του δεν είναι σε κάποιο ζωτικό σημείο, όπως σε κάποια άρθρωση κάτι που θα σήμαινε μεγαλύτερη διάρκεια εκτός ομάδας.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε να περάσουν λίγες ώρες, για να κάνουμε την μαγνητική και να δούμε ακριβώς. Περιμένουμε να περάσει χρόνος για να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα στην μαγνητική. Πάντως, είναι πολύ δύσκολο να προλάβει τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Από εβδομάδα νομίζω ότι θα κάνει κανονικά προπονήσεις".

- Για τον τραυματισμό του Λίνο: "Ένας τέτοιος τραυματισμός είναι γνωστός στον αθλητικό χώρο. Ο Λίνο έκανε επέμβαση περίπου 20 μέρες πριν. Μέσα στον Γενάρη θα κάνει την πρώτη προπόνηση. Αυτός ο τραυματισμός είναι πολύ περίεργος. Μπορεί να βλέπεις τον αθλητή να περπατάει, να χορεύει, αλλά να μην είναι καλά. Μόνο με εγχείρηση μπορούσε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα του Λίνο. Αλλιώς, μπορεί να έμενε και έναν χρόνο εκτός δράσης".

Ρουίς: "Να παίξουμε έξυπνα..."

Ο Κάρλος Ρουίς μίλησε στον "ΑΡΗΣ FM 92,8". Ο Γουατεμαλτέκος επιθετικός σχολίασε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Αρη στο ματς του Europa League με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ τόνισε ότι στο κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" οι "κίτρινοι" πρέπει να παίξουν έξυπνα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάρλος Ρουίς:

- Για την παρουσία και στήριξη των οπαδών της ομάδας:
"Η ατμόσφαιρα ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Ήταν μοναδικές οι εικόνες από το πέταλο του SUPER 3, αλλά και από τη γενικότερη συμπεριφορά του κόσμου.
Θα θέλαμε να τους το ανταποδώσουμε με μία νίκη, η οποία, όμως, δυστυχώς δεν ήρθε και έπρεπε να συμβεί αυτό, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο με λόγια για τους οπαδούς μας, αλλά και με πράξεις".

- Για τη φάση κατά την οποία έδωσε την κάθετη πάσα στον Κόκε και ο αρχηγός του Αρη έχασε την κλασική ευκαιρία για γκολ:
"Εκείνη τη στιγμή, ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν μία κακή στιγμή, η μπάλα δεν ήθελε να πάει μέσα, όμως, έστω και το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, είναι σημαντικό, αφού αγωνιζόμασταν με μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτή η ισοπαλία μάς κρατάει ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης".

- Για το γεγονός ότι ο Αρηςε δεν επέτρεψε στη Λεβερκούζεν να επιτεθεί και να σκοράρει, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε της παιχνίδι, ο Κάρλος Ρουίς:
"Η αμυντική λειτουργία μας ήταν σωστή και η τοποθέτηση των παικτών μας, το ίδιο. Έπρεπε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που είχαμε μελετήσει με τον προπονητή μας. Κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο κόουτς.
Η Λεβερκούζεν έχει πολύ καλή επιθετική και αμυντική γραμμή, αλλά δεν έκανε ευκαιρία για γκολ. Επομένως, η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει άλλο κίνητρο για τον αγώνα της Γερμανίας"

- Για τα επόμενα ευρωπαϊκά ματς του Αρη:
"Όσο έχουμε πιθανότητες, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πρόκριση. Θα πρέπει άμεσα να σκεφτούμε το ότι δεν πρέπει να ηττηθούμε στην Γερμανία. Αν πάρουμε ακόμα και την ισοπαλία εκεί, όλα είναι ρευστά.
Επιπλέον, είναι σημαντικοί οι 3 βαθμοί που θα επιδιώξουμε να πάρουμε στον εντός έδρας με τη Ρόζενμποργκ. Έτσι, με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, πιστεύω ότι η ομάδα θα καταφέρει να προκριθεί".

- Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
"Θα είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για εμάς και με έναν δυνατό αντίπαλο, που παίζει στην έδρα του. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι και να αποσπάσουμε κάτι θετικό στην έδρα του αντιπάλου μας, γιατί έτσι θα μπούμε και πάλι στην τροχιά των πρώτων θέσεων".