Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η αγωνιστική... των ντέρμπι

Δυο καθοριστικά παιχνίδια για την κορυφή της βαθμολογίας διεξάγονται την έβδομη αγωνιστική που φιλοξενεί το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ενώ λίγο νωρίτερα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον επικίνδυνο Αρη. Αυλαία της αγωνιστικής το Σάββατο με δύο αμφίροπα ματς και ένα τοπικό ντέρμπι.
Στο Περιστέρι η πρεμιέρα της ημέρας επιφυλάσει το ματς του Ατρόμητου με την Σκόντα Ξάνθη. Λίγο αργότερα, ο δυνατός Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον "ροπαλαίο" Ηρακλή. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο όπου ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται την Λάρισα.

Την Κυριακή, πριν τα σπουδαία σε Μαρούσι και Φάληρο, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την Κέρκυρα ενώ την ίδια ώρα στην Καβάλα οι "Αργοναύτες" περιμένουν τον επικίνδυνο εκτός έδρας Εργοτέλη.

Για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στην βαθμολογία , ο ΠΑΟΚ με υπηρεσιακό τεχνικό περιμένει τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

Το πρώτο από τα σπουδαία ματς της αγωνιστικής είναι στο Καραϊσκάκη, όπου ο ξεκούραστος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη που αναζητά την αγωνιστική του ανάκαμψη. Τέλος, στο ντέρμπι των "ευρωπαίων" η ΑΕΚ χωρίς τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Μανωλά "μονομαχεί" με τον Παναθηναϊκό που δεν θα έχει τους Λέτο και Νίνη.
Η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010


Ατρόμητος Αθηνών-Σκόντα Ξάνθη 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας οι Περιστεριώτες θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γιώργος Δώνης που θέλει περισσότερη προσοχή στην άμυνά του και καλύτερη διαχείριση της ροής του ματς από τους παίκτες του δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γάλλο αμυντικό Γκρέγκορι Βινιάλ. Αντίθετα, μπορεί να υπολογίζει τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Να διατηρήσει την καλή παράδοση που έχει εκτός έδρας θα προσπαθήσει η Σκόντα Ξάνθη. Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, η ακριτική ομάδα αγωνίζεται στο Περιστέρι όπου μετράει δύο ήττες, μια ισοπαλία και μια μόλις ήττα. Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στα πλάνα του τον Σπύρο Βρονταρά και τους τραυματίες Τζορτζ Μπόατενγκ, Πέτρο Μάνταλο, Κιμ Τζάγκι και Ζντένο Στρμπα.

Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνία)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Τοπικό ντέρμπι με την Λάρισα μετά από πολλά χρόνια και πάλι και στον Βόλο έχει σημάνει συναγερμός. Από την μια η διοίκηση "σκλήρηνε" περισσότερο την στάση της με τους αντίπαλους οπαδούς που τόνισε αρχικά πως δεν είχαν διακίωμα ούτε να μεταβούν στην πόλη...ενώ από την άλλη η τεχνική ηγεσία δηλώνει πως η ομάδα είναι πανέτοιμη για το ματς με τους "βυσσινί". "Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο πάθος και από τις δύο μεριές. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση" τόνισε ο Σάκης Τσιώλης.

Πολλά αρνητικά γεγονότα θα πρέπει να ξεπεράσει η Λάρισα για να ανατρέψει την κατάσταση. Η προϊστορία, η κακή ψυχολογία της ομάδας, η μη στήριξη των οπαδών είναι τρία από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι "βυσσινί" στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ΑΕΛ σε τέσσερις αναμετρήσεις της κόντρα στους "ερυθρόλεκους" τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Παράλληλα, ο Γιάννης Παπακώστας που τόνισε πως πλέον σε κάθε ματς παίζει το κεφάλι του προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του μετά την εντός έδρας ήττα απο τον Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 19:30, Novasports3
Διαιτητής:
Μιχάλης Βοσκάκης (Ρέθυμνο)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε ο Αστέρας Τρίπολης μετά την νέα επιτυχία με αντίπαλο την Λάρισα στο Αλκαζάρ. Οι Αρκάδες με την ψυχολογία στα ύψη επιστρέφουν στην έδρα τους για το ματς με τον "Γηραιό" εκεί όπου θα περιμένουν την στήριξη των οπαδών τους. Ο Ρομπέρτο Κάλμον Φέλιξ τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να πάει ψηλά ωστόσο υποστήριξε: "Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία" τόνισε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Περίπου 200.000 μοιράστηκαν οι παίκτες του Ηρακλή και μετά την απρόσμενη εξέλιξη στο ματς του Καυτανζογλείου με τον Πανσερραϊκό και την ισοπαλία με 1-1, θέλει να επιστρέψει στις νίκες. "Ο Αστέρας, μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια, είναι μια ομάδα που της αρέσει να κάνει επίθεση. Ίσως όχι με το στυλ... "έχω κατοχή της μπάλας". Παίζει γρήγορα, παίζει πολύ καλή άμυνα και είναι μια ομάδα που λόγω της ικανότητας των παικτών της εμφανίζεται πολύ γρήγορη στην επίθεση. Είναι μια ομάδα που πρέπει να την υπολογίζεις" τόνισε ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνοντας την σημασία που δίνει στον αντίπαλο.

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Πανσερραϊκός-Κέρκυρα 16:00, Novasports3
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Με φόρα μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα βαδίζει ο Πανσερραϊκός, που μετά την πρώτη εντός έδρας επιτυχία με την ΑΕΛ, ήρθε και η πρώτη ισοπαλία εκτός έδρας (Καυτανζόγλειο) έστω και την ύστατη ώρα (καθυστερήσεις) που διατήρησε το θετικό κλίμα στην ομάδα. Με την ψυχολογία ανεβασμένη ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την Κέρκυρα με σκοπό να συνεχίσει τις επιτυχίες με επιστροφή στις νίκες. Ζητούμενο από την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες να φτάσουν αν αυτό είναι εφικτό με πιο εύκολο τρόπο στο γκολ, κάτι που αποτελεί "πονοκέφαλο".

Με την βαλίτσα στο χέρι θα είναι από το προσεχές Σάββατο οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ, αφού μετά το ματς στις Σέρρες επιστρέφουν και ξαναφεύγουν 48ωρες μετά για Βέροια ενώ ένα 24ωρο μετά θα πρέπει να ξαναπάνε Πάτρα για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι "Φαίακες" που θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα (ή Α' Εθνικής) τον Πανσερραϊκό θα επιδιώξουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη και μακριά από την Πάτρα, θέλοντας να αποδείξουν ότι ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουν και μακριά από την (μη φυσιολογική) έδρα τους.

Καβάλα-Εργοτέλης 16:00, Novasports2
Διαιτητής:
Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλεία)
Γήπεδο: Εθνικό "Ανθή Καραγιάννη"

Το δικό της περσινό ρεκόρ του αήττητου σερί σε πέντε ματς θέλει και είναι έτοιμη να "σπάσει" η Καβάλα. Οι παίκτες του Οκούκα που συνεχίζουν τις θετικές εμφανίσεις στην Σούπερ Λίγκα θα παραταχθούν κόντρα στον επικίνδυνο Εργοτέλη σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα. Ο Σέρβος τεχνικός του ΑΟΚ σκέφτεται να αντικαταστήσει μόνο τον Θεοδωρέλλη με τον Βραζιλιάνο άσο Ντουγκλάο. Οι "Αργοναύτες" και στο ματς αυτό θα έχουν την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων τους.

Δύο νίκες και μία ήττα έχει μακριά από την έδρα του ο Εργοτέλης που μετά το "διπλό" στην Νέα Σμύρνη θέλει να επιδιώξει να φύγει αλώβητος και από την Καβάλα. "Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Μακεδονία. Όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν σε συνδυασμό με το πάθος και την δύναμη επιτάσσουν μεγαλύτερη προσοχή" υποστήριξε ο Καβαλιώτης τεχνικός των Κρητικών που μπορεί να υπολογίζει στα αγωνιστικά του πλάνα τους Αλεξόπουλο και Τζούνιορ.

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 18:15, Novasports2
Διαιτητής:
Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: Τούμπας

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική έφερε το τέλος της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη ο οποίος ήταν ο δεύτερος τεχνικός φέτος που απομακρύνεταο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Χάβο (βοηθό του Δερμιτζάκη) ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε καλή εικόνα αλλά ηττήθηκε κόντρα στην Βιγιαρεάλ εκτός έδρας. Την ώρα που άπαντες περιμένουν τον Πάμπλο Γκαρσία μετά τα όσα έγιναν με τον νέο τεχνικό του, η ομάδα θα ψάξει την νίκη που αγνοεί από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκτός από τους γηπεδούχους σε δεινή βαθμολογική θέση και με αρκετά προβλήματα (διοικητικά και αγωνιστικά) είναι και ο Πανιώνιος. Στο χειρότερο δυνατό ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια οι "κυανέρυθροι" είναι στην 15η θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς. Ο Κιντής παραιτήθηκε από πρόεδρος και ο Λιανός επέστρεψε στο Δ.Σ. Αγωνιστικά, ο Μίκαελ Στόρε ο οποίος δήλωσε πως θα έφευγε αν δεν ένιωθε στήριξη υποστήριξε: " Έχω στο μυαλό μου τις αλλαγές που θα ανατρέψουν την κατάσταση και θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε βαθμολογικά"

Ολυμπιακός-Αρης 20:30, NET
Διαιτητής:
Χρήστος Μήτσιος (Ηπειρο)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Σ' ένα ασφικτικά γεμάτο Καραϊσκάκη θα παραταχθεί για μια ακόμα φορά το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός που μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει τους Ριέρα, Φετφατζίδη και Πάντελιτς θέλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την κούραση των αντιπάλων του και με συνεχές πρέσινγκ να φτάσει ο Ολυμπιακός στην έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η επιτυχία των "ερυθρόλευκων" κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα θα λειτουργήσει στην ψυχολογία των Πειραιωτών ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το επόμενο Σάββατο.

Την αγωνιστική ανάκμψη του Αρη αναζητά ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που διαπιστώνει πως η ομάδα του δίνει συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και η κούραση είναι δεδομένη. Μετά την συντριβή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από την ΑΕΚ ήρθε και η ισοπαλία εντός έδρας με την Μπάγερν Λεβερκούζεν. Μετά το ματς με τους Γερμανούς, ο Αργεντίνος τεχνικός δήλωσε πως στο ματς με τους "ερυθρόλευκους" σίγουρα θα φρεσκάρει την ενδεκάδα του ενώ οι παίκτες με δηλώσεις του (Μίσελ, Ρουίς) τόνισαν πως πρέπει να παίξουν έξυπνα για να πάρουν κάτι θετικό στον Πειραιά.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:00, Novasports1
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Ανώμαλη προσγείωση για την ΑΕΚ στο Βέλγιο. Οι "κιτρινόμαυροι" μετά την επιτυχία και την τεσσάρα επί του Αρη, έπεσαν αμαχητί σχεδόν κόντρα στην Αντερλεχτ για τους ομίλους του Europa League χάνοντας με 3-0. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις απουσίες των Σκόκο, Μανωλά και Λυμπερόπουλου ευελπιστεί πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην νίκη και να μπει και πάλι με αξιώσεις στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα έχει εκτός έδρας με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός στα τελευταία πέντε ματς και θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος μετά την ισοπαλία με την Ρουμπίν Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ καλούνται να δώσουν το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι (ακολουθεί αυτό με Ολυμπιακό) αψηφώντας κούραση και προβλήματα. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει στα πλάνα του, τους Λέτο και Νίνη ενώ στην αποστολή θα συμπεριληφθεί ο Γκοβού.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)

Σάββατο 30 Οκτώμβρη 2010

Αρης-Ατρόμητος 17:15
Λάρισα-Σκόντα Ξάνθη 17:15
Παναθηναϊκος-Ολυμπιακός 19:30

Κυριακή 31 Οκτώμβρη 2010

Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου 15:00
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 15:00
Πανσερραϊκός-Καβάλα 15:00
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 17:15
Πανιώνιος-ΑΕΚ 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: