Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ματς για ένα ημίχρονο

Ο Άρης παρουσιάστηκε ελλιπής λόγω των απεργών Ελλήνων παικτών του και έτσι άντεξε να αντισταθεί μόλις για ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό (78-65), ο οποίος είχε κορυφαίους τους Σπανούλη, Μπουρούση. Το παιχνίδι κατόπιν διαβουλεύσεων και διαφωνιών ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται με μόνο Έλληνα παίκτη τον «έφηβο» Χρυσικόπουλο από την ανδρική ομάδα (ο Ταπούτος δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα, αλλά δεν αγωνίστηκε), τους ξένους και πέντε έφηβους. Ο Ολυμπιακός πέρα από τον τραυματία Τεόντοσιτς δεν είχε καμία άλλη απουσία και έτσι τα προγνωστικά ακόμα και των οπαδών του Άρη πριν τον αγώνα ήταν πολύ δυσοίωνα.

Η ομάδα τους υστερούσε σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά παρόλα αυτά οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν όχι μόνο αξιόμαχοι, αλλά και ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-11 στο 6ʼ και όλα έδειχναν ότι η διαφορά θα ανέβαινε, αλλά οι «κίτρινοι» με πρωταγωνιστή τον Τάκερ διατήρησαν την επαφή τους με το σκορ και μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου έφθασαν ακόμα και στο +8 (28-20) με τους δυο «μικρούς» Χρυσικόπουλο και Μποχωρίδη να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να λειτουργήσουν σωστά στην επίθεση. Ο Σπανούλης είχε τα ηνία σε οργάνωση και εκτέλεση και αρκετές φορές εκμεταλλεύτηκε τον Νεστέροβιτς και τον Μπουρύση κοντά στο καλάθι, αλλά δεν είχε σημαντική βοήθεια από τους συμπαίκτες του.
Ο «Kill-Bill» κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό σε 35-35 στο 19ʼ και έκτοτε το παιχνίδι πήρε το δρόμο του για τους Πειραιώτες. Η τριάδα των Σπανούλη, Παπανικολάου, Μπουρούση συνεργάστηκε άψογα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί νίκης 11-2 κάνοντας το σκορ 40-53 στο 27ʼ.
Ο Άρης δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 54-62 στο 34ʼ και να διατηρήσει τη διαφορά γύρω από το -10 μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο. Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» πιέζοντας παραπάνω στην επίθεση κατάφεραν να φθάσουν στο +18 (58-76, 39ʼ) και να κλείσει το ματς με τον Ολυμπιακό νικητή με 78-65.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-35, 47-60, 65-78

Δεν υπάρχουν σχόλια: