Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πέρασμα Μπάρτσα με Μέσι

Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει ξανά δύο γκολ, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League, Μπαρτσελόνα, πέρασε από το «Λα Ρομαρέδα» επικρατώντας 2-0της ουραγού, Σαραγόσα. Συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του Champions League στην Primera Division η Μπαρτσελόνα, συνέχισε να σκοράρει και ο Μέσι. Οι Μπλαουγκράνα πέρασαν νικηφόρα από το «Λα Ρομαρέδα» επικρατώντας της ουραγού, Ρεάλ Σαραγόσα (2-0),η οποία παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκε ο Βαλδές, που δεν είχε παίξει με την Κοπεγχάγη, δεν επέστρεψε ο Τσάβι ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μασεράνο, για να πάρει θέση στην τριπλέτα των κεντρικών χαφ ο Ινιέστα.

Στο 42' η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ. Ο πρώην παίκτης της Σαραγόσα, Νταβίδ Βίγια, πήρε τη μπάλα και κινήθηκε προς τα δεξιά στην επίθεση. Τέσσερις (!) παίκτες των γηπεδούχων πήγαν πάνω του για να κόψουν και άφησαν μόνο του τον Μέσι και ο Ισπανός επιθετικός πέρασε στον Αργεντίνο την κατάλληλη στιγμή και μέσα από το πλήθος τον αμυντικών. Στο τετ α τετ με τον Ντόμπλας ο Μέσι δε λάθεψε και με αριστερό πλάσε έγραψε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Σαραγόσα, καθώς στο 47' αντίκρισε απευθείας κόκκινη ο Λέο Πόνθιο για χτύπημα στον Ντάνι Αλβες. Η Μπάρτσα δεν άργησε να καθαρίσει το ματς. Στο 66'ο Ινιέστα προσπάθησε να σουτάρει μέσα στην περιοχή,ο Γιάροσικ έβαλε την κόντρα, μπάλα βρέθηκε στο αριστερότου Μέσι, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φοράτον Τόνι Ντόμπλας για να γράψει το 0-2 και να καθαρίσει το ματς. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος και είχε την σφραγίδα του Μέσι, που έφτασε τα πέντε γκολ στην Primera Division και τα 12 σε όλες τις διοργανώσεις. Σημειώνεται ότι στο ίδιο λεπτό πέρυσι (66') ο Μέσι είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο ξανά το 0-2 (!) με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς κόντρα στην Σαραγόσα.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Αμπιντάλ, Πουγιόλ,Πικέ, Κεϊτά, Μπούσκετς (86' Μασεράνο), Ινιέστα (72' Αλκάνταρα), Πέδρο (74' Μπόγιαν), Μέσι, Βίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: