Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ευτυχώς, όλα καλά!

Παραλίγο να υπάρξει σοβαρό ατύχημα στον αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Νάπολι, όταν υποχώρησε κιγκλίδωμα στην εξέδρα.

Ευτυχώς, όλα καλά!
Συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό, όταν οι Ιταλοί έκαναν το 1-0 με τον Χάμσικ, υποχώρησε το κιγκλίδωμα στην μεριά που κάθονται οι οπαδοί τους.

Ευτυχώς όμως δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Έτσι… πικάρουν οι Άγγλοι!!

Σημαία του ΠΑΟΚ αναρτήθηκε στην εξέδρα της Σίτι στον αγώνα με τον Άρη!
Έτσι… πικάρουν οι Άγγλοι
Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι Έλληνας φοιτητής που θέλησε να πικάρει τους φιλάθλους του Άρη, δεν αποκλείεται όμως η  η σημαία να είναι κάποιου Άγγλου…

Χάνει τον τελικό ο Φάμπρεγκας!!

Άσχημα ήταν τελικά τα νέα για τον Σεσκ Φάμπρεγκας, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αγγλικός Τύπος τις τελευταίες ώρες δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στον τελικό του λιγκ καπ Αγγλίας με την Μπέρμιγχαμ την Κυριακή. 

Ο αρχηγός της Άρσεναλ, αποχώρησε κατά την διάρκεια του αγώνα της Τετάρτης με την Στόουκ με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και την Πέμπτη διαπιστώθηκε πως δεν είναι σε θέση να ενισχύσει τις προσπάθειες των «κανονιέρηδων» για την κατάκτηση του τίτλου. 

Σούπερ Μπάρτσα στο Τελ Αβίβ, νίκη για την Κάχα Λαμποράλ και για την Ρεάλ



Η Μπαρτσελόνα έδειξε χαρακτήρα κερδίζοντας εκτός έδρας στην παράταση τη Μακάμπι με 92-85 (73-73 κ. α.) εξασφαλίζοντας φυσικά την πρώτη θέση στο όμιλό της. Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρώην παίκτης των ισραηλινών Τέρενς Μόρις, με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από την "ομάδα του λαού" ο Πάργκο σημείωσε 19 πόντους και ο Σχορτσιανίτης 16 (5/11 δίποντα, 6/9 βολές), ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ.
Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού η Κάχα Λαμποράλ επικράτησε άνετα της Μάλαγα με 78-63 (Χουέρτας 18-Σινάνοβιτς 18, Πρίντεζης 5)



Αήττητη η Ρεάλ

Μπορεί να ίδρωσε ωστόσο η Ρεάλ κατάφερε να επικρατήσει της Παρτιζάν στο Βελιγράδι με 61-56 κάνοντας το "πέντε στα πέντε" στο TOP-16. Ο Κροάτης σέντερ Άντε Τόμιτς με 21 πόντους έκανε τη διαφορά για τους Μαδριλένους, ενώ από τους γηπεδούχους υπέρτερος ήταν ο Βέσελι με 15 πόντους.
Στην Ιταλία η Σιένα νίκησε την Εφές Πίλσεν με 88-76 (Ράκοβιτς 15-Ρακόσεβιτς 24) και θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Γκαλιάνι: «Ο Πάτο δεν φεύγει»

Τέλος έδωσε στις συζητήσεις περί αποχώρησης του Πάτο από τη Μίλαν, ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Αντρέα Γκαλιάνι. Ο Ιταλός δήλωσε πως ο Πάτο δεν θα φύγει το καλοκαίρι.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, παρότι έχει επιστρέψει πλήρως από τον τραυματισμό του έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις από τους «τιφόζι» της Μίλαν.

Σε συνδυασμό, λοιπόν με την έλευση του Κασάνο και την παρουσία των Ιμπαϊμοβιτς και Ρομπίνιο στην επίθεση της Μίλαν, όλα έδειχναν πως ο νεαρός Πάτο δύσκολα θα έβρισκε χώρο στην αρχική ενδεκάδα του.

Σε αυτή τη φημολογία, έδωσε τέλος ο Γκαλιάνι με την εξής δήλωση: «Ο Βραζιλιάνος έχει πολύ μέλλον. Τον θέλουμε και δεν θα πάει πουθενά». 

Παρουσίασε Τσελεπίνι η Κάλιαρι!!

Η Κάλιαρι παρουσίασε επίσημα το νέο μεταγραφικό απόκτημά της, τον Ουρουγουανό Πάμπλο Τσεπελίνι, τον οποίο απέκτησε από την Πενιαρόλ. 

Ο Τσεπελίνι, που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και έχει γεννηθεί το 1991, χαρακτηρίζεται από την καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά και την προθυμία να συνδράμει διαρκώς τους επιθετικούς της ομάδας του.

«Από αυτή την περιπέτεια περιμένω τα καλύτερα πράγματα. Θέλω να δουλέψω σκληρά και, όσο για την τακτική, που χαρακτηρίζει το ιταλικό πρωτάθλημα, θέλω να τονίσω ότι το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης μοιάζει πολύ», δήλωσε ο νεαρός μέσος της ομάδας από τη Σαρδηνία. 

Ίβκοβιτς: «Οι ψηλοί μας κέρδισαν το παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός έκανε μία επική ανατροπή και όχι μόνο πήρε την νίκη στην Πόλη από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αλλά κάλυψε και την διαφορά των 14 πόντων του πρώτου αγώνα. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ντούσαν Ίβκοβιτς, με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε πως το σημερινό παιχνίδι το κέρδισαν οι ψηλοί...

«Γενικά νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με πολλές αλλαγές σ’ όλο το παιχνίδι. Το σημερινό μοιάζει με το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στο Τοπ-16. Στον Πειραιά χάσαμε με 13 στο τελευταίο δεκάλεπτο και σήμερα κερδίσαμε με 16. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου που η Φενέρ έπαιξε σπουδαία άμυνα και σταματήσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι μου. Η ομάδα μου που έχει τόσα προβλήματα αλλά έδειξε πως παίζεται το ομαδικό μπάσκετ. Οι ψηλοί μας κέρδισαν σήμερα το παιχνίδι. Ο Νεστέροβιτς, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Έρτσεγκ ήταν σπουδαίοι.
Στο -12 είπα στους παίκτες  μου ότι αν θέλουν να κερδίσουν τώρα πρέπει να δώσουν μάχη. Παίξαμε σπουδαία άμυνα, αρχίσαμε να επικοινωνούμε κι αυτό ήταν».

Στη συνέχεια αφιέρωσε την νίκη της ομάδας στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο αλλά και στον 16χρονο γιό του που σήμερα έχει γενέθλια. «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε δυο ανθρώπους. Ο ένας είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που χειρουργήθηκε και ο δεύτερος είναι ο γιος μου Παύλος που σήμερα έγινε 16 χρονών».

Από την άλλη πλευρα, ο Νέβεν Σπάχια τόνισε: «Κάναμε πολλά λάθη και αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι έγινε. Όλη τη χρονιά δεν έχουμε ξαναπαίξει τόσο κακό δεκάλεπτο όσο το τελευταίο. Θα πρέπει να αναλύσω το παιχνίδι για να δω τι έγινε».

Αγγελόπουλος: «Κλείστε εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος με δηλώσεις του μετά την νίκη της ομάδας είπε: «Ήταν μια από τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες μας, σίγουρα αυτή που χαρήκαμε περισσότερο από όλες. Στο -12 έγινε η χρυσή αλλαγή κι έβαλε μέσα τον Γιασικεβίτσιους και το γυρίσαμε. Κλείστε εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ. Ο δρόμος δεν ήταν ποτέ κλειστός».

Μάριο Γκόμεζ: «Το πιο σημαντικό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ως το πιο σημαντικό τέρμα στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτήρισε αυτό που πέτυχε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ, ο σκόρερ της Μπάγερν, Μάριο Γκόμεζ.

Ο επιθετικός των Βαυαρών Μάριο Γκόμεζ, φέτος έχει σκοράρει ακατάπαυστα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μπάγερν. Αλλά, όπως δήλωσε ο ίδιος το τελευταίο του τέρμα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», ήταν το σημαντικότερο όλων.

«Ήταν το γκολ με τη μεγαλύτερη σημασία από όλα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ήξερα ότι θα σκόραρα, ακόμα και στο τελευταίο λεπτό» υποστήριξε ο Γερμανός στράικερ.

VIDEO: Το χαμένο γκολ της χρονιάς!

Στο Τολούκα – Νεκάξα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της χρονιάς!
Ο ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ, Αγιόβι λοιπόν, αν και κατάφερε να περάσει όμορφα τον αντίπαλο τερματοφύλακα σούταρε άουτ σε κενό τέρμα.

«Θέλει βελτίωση ο Μπενζεμά»

Ο Μπενζεμά άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης στην Ρεάλ με το γκολ μέσα στο «Ζερλάν», όμως σύμφωνα με τον Μουρίνιο θέλει ακόμα βελτίωση.
«Ολοι ξέρουν τις εντυπωσιακές του δυνατότητες. Ωστόσο, όλοι ξέρουν επίσης ότι κατά την διάρκεια των αγώνων χρειάζεται βελτίωση σε συγκεκριμένα σημεία. Επειδή είναι έξυπνος, εργάζεται για να τα βελτιώσει. Και έχω να πω πως είναι στο σωστό δρόμο», κατέληξε ο προπονητής της Ρεάλ για τον Γάλλο φορ.

Δεν εγκαταλείπει ο Θεοδωρίδης!!

Την πρόθεση να συνεχίσει να βρίσκεται στην προεδρία της ομάδας του Πανσερραϊκού φέρεται να έχει εκφράσει ο Πέτρος Θεοδωρίδης σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος. Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας των Σερρών φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει, μιας και μέχρι τώρα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιος, ώστε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Παράλληλα, τόνισε ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτές που θα δημιουργηθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα παραταξεί την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης διεκδικώντας τις μαθηματικές ελπίδες που έχει ο Πανσερραϊκός για να παραμείνει στην κατηγορία.

”Και ο Παναθηναϊκός αν και υπότροπος, με Αστέρα μια αγωνιστική”

Οι πρώτες αντιδράσεις στον Ολυμπιακό μετά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, κάνουν λόγο για σωστή απόφαση από νομοθετικής πλευράς και  ΚΑΠ, όσον αναφορά την τιμωρία τους. Οι Πειραιώτες τονίζουν ότι η απόφαση επηρεάστηκε από το ότι έχει συμβεί στο παρελθόν σε περιπτώσεις εισβολής στον αγωνιστικό χώρο ή επεισοδίων στο γήπεδο και δίνουν κάποιες εξηγήσεις σε αυτό το θέμα. 

Κύκλοι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, έλεγαν ότι: «Δεν μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η ποινή γιατί ούτε συγκρούσεις με την αστυνομία υπήρχαν, ούτε τραυματισμοί παικτών, ούτε καταστροφές γηπέδων και ο Ολυμπιακός δεν ήταν και υπότροπος. Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκαν ομάδες που έκαναν χειρότερα και ήταν υπότροπες. 

Μην ξεχνάμε τους αγώνες Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ, όπου υπήρχαν συγκρούσεις με την αστυνομία, ζημιές στα γήπεδα και  κυρίως οι δύο ομάδες ήταν υπότροπες»

Στόχος το εφτά στα εφτά!!

Ένα είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. «Πάμε για το εφτά στα εφτά για να δείξουμε σε όλους την ανωτερότητα μας», λέει στους παίκτες του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε. Κάτι που απέδειξε ο «Τσινγκούρι» όταν είδε κάποιους παίκτες του να είναι πιο χαλαροί στην προπόνηση της Πέμπτης. 

«Θέλω νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος», είπε το «μυρμήγκι» στους παίκτες του, τονίζοντας τους ότι: «Θέλω να είστε σοβαροί και στις προπονήσεις σαv να πρόκειται για κανονικό αγώνα. Πρέπει μέσα από τις προπονήσεις όλοι να βελτιωνόμαστε».
 
Παράλληλα όταν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ασκήσεις στην άμυνα, τους φώναζε να έχουν καλύτερη κυκλοφορία, δίνοντας τους συνεχώς εντολές. 

Εμφάνιση πρωταθλητή, τεράστια νίκη!

Ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα απέδειξε και απόψε ο Ολυμπιακός με την τεράστια νίκη του μέσα στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ με το θριαμβευτικό 80-65. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα με μια επική προσπάθεια κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο αγώνα και κέρδισαν από σήμερα την πρώτη θέση στον όμιλο και το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στον προημιτελικό. Κόντρα στα μύρια όσα τους προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Τούρκους-καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο (10-26). Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου, όμως με τεράστια ψυχικά αποθέματα και μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατέληξε σε έναν πρωτοφανή θρίαμβο που οι φίλοι του θα θυμούνται για καιρό.

 Με «πεντάρι» τον Μαυροκεφαλίδη και δύο τρίποντα του Έρτσεγκ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι», με πολύ καλή αμυντική παρουσία, πήραν κεφάλι στο 5λεπτο με 11-6. Ο Τεόντοσιτς είναι άστοχος στα τρίποντα και οι Τούρκοι που ευστοχούν σε αυτά μειώνουν σε 15-14. Νέα «βόμβα» του Έρτσεγκ και καλάθι του εξαιρετικού Σπανούλη και ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 20-14, ένα λεπτό πριν τελειώσει το δεκάλεπτο. Μικρό σερί της Φενέρ και το τέλος της περιόδου βρίσκει τους φιλοξενουμένους με ένα καλάθι μπροστά, 20-18.

Οι Τούρκοι περνούν για πρώτη φορά μπροστά με 26-25 στο 13΄. Μεγάλο ντέρμπι στο «Σινάν Ερντέμ» με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Ο Ούκιτς έκανε τη ζημιά στο τέλος και το ημίχρονο έκλεισε με τη Φενέρ προηγούμενη 36-34. Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός θέλει αρκετή βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι όπου όλο το βάρος σηκώνει ο Βασίλης Σπανούλης.

Νευρικά ξεκινά ο Ολυμπιακός και η Φενέρ με φόρα και σερί 7-0, φτάνει στο 45-37 μετά από 3μιση λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Έχουν περάσει 6 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 3 πόντους. Απόρροια αυτού είναι οι πρωταθλητές Τουρκίας να προηγούνται με 49-37. Κι όμως, ο Ολυμπιακός έχει αντιστάσεις και με τον Μαυροκεφαλίδη μειώνει σε 51-45 στο 28' και 53-49 στο 29΄. Με νέο τρίποντο του Έρτσεγκ στην εκπνοή του δεκαλέπτου οι Πειραιώτες φτάνουν σε απόσταση αναπνοής, 55-54. Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει για τα καλά.

Φουριόζοι και με καταπληκτική άμυνα μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» και με σερί 0-10 παίρνουν κεφάλι 64-55. Μετά από 4 λεπτά στην περίοδο, η Φενέρ δεν έχει πετύχει πόντο και οι 16.000 Τούρκοι βουβαίνονται. Με ψυχωμένους πλέον όλους τους παίκτες του ο Ολυμπιακός δεν χάνει τη νίκη. Μια τεράστια νίκη που έρχεται τελικά με 80-65. Oι αποστολές των δύο ομάδων:
Φενέρ (Σπάχια): Ούκιτς, Ατσούρ, Ερόγλου, Ονάν, Λαβρίνοβιτς, Βίντμαρ, Γιασικεβίτσιους, Πεκέρ, Σαβάς, Κίνσεϊ, Μουτάφ, Τόμας, Μέι, Πρέλτζιτς.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς, Σπανούλης, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Νίλσεν, Παπανικολάου, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς, Κατσίβελης, Γκόρντον.

Ίδρωσαν τα φαβορί!!

Συναρπαστικά τελείωσε το πρώτο… «κυρίως πιάτο» της φάσης των «32» του Europa League, καθώς τα λεγόμενα αουτσάιντερ πήγαν να κάνουν την έκπληξη, αλλά έστω και δύσκολα τα φαβορί επικράτησαν. Προκρίσεις για Λίβερπουλ, Αϊντχόφεν, Λεβερκούζεν, Βασιλεία και Ρέιντζερς.

Μπορεί να έβλεπε το φάντασμα της… παράτασης και μια διαφαινόμενη ηχηρή γκέλα να έρχεται, όμως η Λίβερπουλ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σπάρτα Πράγας νικώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντιρκ Κάουτ. Το 0-0 της Τσεχίας είχαν δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα ελέω «Άνφιλντ», όμως οι «ρεντς» εμφανίστηκαν μετριότατοι και δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» εγκαίρως.

Σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της φάσης των «32» η Αϊντχόφεν πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση επί της Λιλ νικώντας με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 2-2 και οι Ολλανδοί είχαν κατά κάποιο τρόπο το προβάδισμα. Οι Γάλλοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, καθώς στον πάγκο κάθισαν οι Λαντρό, Αζάρ και Ζερβίνιο, όμως κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να ανοίξουν το σκορ στο 22’ με τον Πιερ Αλέν Φρο. Η PSV με την παρακίνηση του κοινού της ανέβασε ταχύτητα και παρότι δεν ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα, στην επανάληψη έκανε «μεστό» παιχνίδι και πήρε την πρόκριση.

Στο 55’ ο Ντούτζιακ ισοφάρισε, ενώ ο Λενς στο 67’ έδωσε βραχεία κεφαλή στους γηπεδούχους. Ενδιάμεσα, ο σκόρερ της Λιλ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Έτσι, με το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και την ψυχολογία η Αϊντχόφεν σκόραρε και τρίτη φορά με τον Μαρσέλο στο 73’ και πήρε την πρόκριση για τους «16».

Όπως ήταν φυσικό, η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα στη Μέταλιστ Χάρκιβ, καθώς μετά το 0-4 της Ουκρανίας, οι «ασπιρίνες» επικράτησαν χωρίς να πιάσουν κάποια σπουδαία απόδοση με 2-0 στη Γερμανία. Οι γηπεδούχοι πέταξαν το πρώτο ημίχρονο στα «σκουπίδια», όμως στην επανάληψη θέλοντας να… ικανοποιήσουν το κοινό τους ανέβασαν ταχύτητα και σκόραραν δις με γκολ των Ρόλφες (47’) και Μπάλακ (70’).

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στην Λισαβόνα με την Σπόρτινγκ να δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις από τη Ρέιντζερς και να μένει εκτός συνέχειας του Europa League. To ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Γλασκόβης που στο 20’ πήρε το προβάδισμα με τον Ντιούφ. Ο Μέντες στο 43’ έκανε το 1-1 με τον Ντιαλό στο 83ο λεπτό να βάζει στην θέση του οδηγού τους Πορτογάλους. Οι «μπλε» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σκόρερ τον Εντού έκαναν το 2-2 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση. 

Την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε και η Σπαρτάκ Μόσχας που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βασιλεία και σε συνδυασμό με το 1-3 του πρώτου ματς, ήταν εκείνη που πανηγύρισε. Το γρήγορο γκολ του Τσίπερφιλντ έδωσε ελπίδες στους φιλοξενούμενους ωστόσο έμειναν μόνος σε αυτό. Το γκολ του Μακγκίντι στις καθυστερήσεις «σφράγισε» την πρόκριση των Μοσχοβιτών.  
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης:

Ζενίτ-Γιουνγκ Μπόις 3-1
(41’ Λάζοβιτς, 52’ Σέμακ, 76’ Σιρόκοφ/ 22’ Τζεμάλ)

Λεβερκούζεν-Μέταλιστ 2-0
(47’ Ρόλφες, 70’ Μπάλακ)

Λίβερπουλ-Σπάρτα Πράγας 1-0
(86’ Κάουτ)

Αϊντχόφεν-Λιλ 3-1
(55’ Ντούτζιακ, 67’ Λενς, 73’ Μαρσέλο)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρέιντζερς 2-2 
(42' Μέντες, 83' Ντιαλό / 20' Ντιούφ, 90' Εντού)

Σπαρτάκ Μόσχας-Βασιλεία 1-1 
(90' Μακγκίντι / 15' Τσίπερφιλντ)         

Μουντιάλ με αύξηση... 100%!

Εντυπωσιακά έσοδα είχε η FIFA στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, καθώς επιτεύχθηκε αύξηση 100% σε σχέση με αυτά της Γερμανίας!
Κατά την διάρκεια της 33ης συνέλευσης των αφρικανικών ομοσπονδιών στο Χαρτούμ του Σουδάν, ο Ζεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε την οικονομική επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

«Τα νέα ήταν εξαιρετικά καθώς η FIFA έχει εισπράξει 1,2 δισ. δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική, ενώ από το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 είχαν εισπραχθεί 600 εκατ. δολάρια», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της FIFA και στη συνέχεια χαρακτήρισε αυτή την επιτυχία ως μια νίκη της Αφρικής.

«Οι ομοσπονδίες και οι ενώσεις θα βραβευθούν από αυτό το γεγονός, το οποίο είναι μία νίκη της Αφρικής. Αυτή η οικονομική επιτυχία ίσως να μην είναι το σημαντικότερο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέκτησε την χαμένη αίγλη του σε μία ολόκληρη ήπειρο, όπου μερικές φορές αμφισβητήθηκε ή και διασύρθηκε. Όλοι είναι ικανοποιημένοι γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία που αποτελεί το μήνυμα που έστειλε η Αφρική σε όλο τον κόσμο. Είναι νίκη της Νότιας Αφρικής, είναι νίκη της Αφρικής. Από δω και στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε την Αφρική με άλλο μάτι».

«Πρόκληση η ποινή του Ολυμπιακού»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την γνωστοποίηση της ποινής της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Η ΠΑΕ χαρακτηρίζει πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα την τιμωρία ενώ κάνει λόγο για επιβεβλημένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, νωρίτερα οι "πράσινοι" κατέθεσαν όπως ήταν αναμενόμενο την προταση μομφης εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η επιβολή της ποινής διεξαγωγής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία είδε όλη η Ελλάδα, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αν μη τι άλλο, καταδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι κάτι στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του Ποδοσφαίρου μας είναι τόσο λάθος που πρέπει να το αλλάξουμε αύριο κιόλας.

Η δυσαναλογία των όσων έκαναν το γύρο του κόσμου (από την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι τη χειροδικία σε βάρος ποδοσφαιριστών και από τη ρίψη μολότοφ (!) εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι τους τραμπουκισμούς των αποδυτηρίων) με την επιβληθείσα ποινή είναι αποστομωτική.

Θα περιμένουμε ασφαλώς και τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά είναι πλέον προφανές ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο οφείλουν να είναι τόσο άμεσες όσο και σαρωτικές.

Πρώτη Κατσαβάκη με Κέρκυρα!!

Πανέτοιμος και χωρίς απουσίες θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός Βόλου στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει το Σάββατο (26/2 17.15 NS2) την ομώνυμη ομάδα σε μια αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Με νέο προπονητή στον πάγκο τους τον Μάκη Κατσαβάκη, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «Φαίακες» που θα τους οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι-οφ.

Μετά το τέλος της προπόνησης της Πέμπτης (24/2) ο Μάκης Κατσαβάκης ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με την Κέρκυρα, η οποία απαρτίζεται από τους Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ακόστα, Μπερτόλντι, Μπρέσκα, Ντολεζάι, Μάρτιν, Μόνχε, Νέμεθ, Ροντρίγκεζ, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Ουμπίντες, Γκότοβο, Ζαραδούκα, Καπετάνο, Μητρόπουλο, Ρόκα, Σολάκη και Ψυχογιό.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου θα αναχωρήσει την Παρασκευή το πρωί για την Κέρκυρα.

Μοράτι: «Είναι θέμα τύχης»

Στην τύχη απέδωσε ο Μάσιμο Μοράτι την ήττα της Ιντερ από τη Μπάγερν Μονάχου στο Μιλάνο, στην τύχη εναποθέτει πλέον και τις ελπίδες του για ανατροπή της κατάστασης στη ρεβάνς.
Μετά από ένα ανοιχτό 90λεπτο στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» οι Νερατζούρι ηττήθηκαν με 1-0 και πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης στους προημιτελικούς του Champions League μειώθηκαν. Δεν εξαλείφθηκαν όμως, όπως τόνισε και ο Μοράτι.

«Θα έλεγα ότι ήταν ένα καλό ματς που θα μπορούσε να λήξει με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς τελείωσε με το χειρότερο αν και είχαμε κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες. Ήμασταν άτυχοι με το να δεχθούμε γκολ στο τέλος, καθώς δεν είχαμε χρόνο για να αντιδράσουμε. Σε ό,τι αφορά τη ρεβάνς, η Ιντερ πρέπει να νικήσει και δεν το θεωρώ αδύνατο. Είναι, πάντως, θέμα τύχης επίσης», είπε ο πρόεδρος των Μιλανέζων, που στη συνέχεια εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη στήριξη του στον Λεονάρντο και έστρεψε την προσοχή του στο προσεχές ματς της ομάδας του: «Δεν έχω αναλύσει ακόμη το τεχνικό μέρος του αγώνα, καθώς όλοι είμαστε πικραμένοι για την ήττα και όχι για την εμφάνιση. Ο Λεονάρντο έκανε τις σωστές επιλογές και δε βλέπω κάποιο λάθος. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στη Serie A και στο εκτός έδρας ματς με την Σαμπντόρια, όπου ευτυχώς θα έχουμε στη διάθεση μας και τον Πατζίνι».

Μάντσεστερ Σίτι – Άρης (Οι ενδεκάδες)

Τη σπουδαιότερη πρόκληση της ευρωπαϊκής του ιστορίας αντιμετωπίζει αυτή την ώρα στο «City of Manchester» ο Άρης, που θα βρεθεί αντιμέτωπος της πλουσιότερης ομάδας του Europa League, της πάμπλουτης Μάντσεστερ Σίτι, στη ρεβάνς του 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης».
Η αλήθεια είναι πως οι «κίτρινοι» δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα και θα τα παίξουν όλα για όλα σήμερα το βράδυ στο «City of Manchester», έχοντας στο πλευρό τους περισσότερους από πέντε  χιλιάδες φιλάθλους τους!
Οι ενδεκάδες
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ – Κομπανί, Μπόατενγκ, Λέσκοτ, Κολαρόφ – Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα – Μπαλοτέλι, Τέβες, Τζέκο.
Πάγκος: Τέιλορ, Ζαμπαλέτα, Ράιτ-Φίλιπς, Βιεϊρά, Τζο, Κόλο Τουρέ, Γουαμπαρά
ΑΡΗΣ: Σηφάκης – Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο – Πρίττας, Φατί, Τόχα, Νέτο, Σακάτα – Μπομπαντίγια.
Πάγκος: Χουάνμα, Οριόλ, Τσέζαρεκ, Κόκε, Καζναφέρης, Μενδρινός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο 34χρονος Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς είναι ο «άρχοντας» της σημερινής αναμέτρησης και θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μίροσλαβ Ζλάμαλ και Μάρτιν Βίλτσεκ.

Νίκησε και περιμένει η Βαλένθια!!

Η Βαλένθια έκανε το καθήκον της στο Κάουνας (74-80 τη Ζαλγκίρις) και περιμένει να δει τι πώς θα ολοκληρωθεί η άλλη αναμέτρηση του η' ομίλου στο Sinan Erdem Spor, όπου θέλει μόνο νίκη του Ολυμπιακού!
Αν κερδίσει η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, προκρίνεται ως πρώτη στα playoffs μαζί με τους «ερυθρολεύκους» κι η Βαλένθια ακολουθεί τη λιθουανική ομάδα στον... καναπέ. Σε διαφορετική περίπτωδη, δηλαδή «διπλό» των Πειραιωτών, θα περιμένει τη Φενέρ την άλλη Πέμπτη (3/3) για να παίξει μαζί της την πρόκριση στα προημιτελικά, καλούμενη να καλύψει το άκρως εύθραυστο 75-73 της Τουρκίας.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-35, 54-58, 74-80

Ψάχνει για δύο, ΜακΓκραθ και του χρόνου

Στον ΠΑΟΚ συνεχίζεται η  αναζήτηση για δύο παίκτες, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του Λάζαρου Παπαδόπουλου και Ντόνι ΜακΓκραθ. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι θετικό, μιας και η κοινοτική αγορά δεν έχει αρκετές επιλογές, οι οποίες να είναι και μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της ΚΑΕ.

Βέβαια ο Σούλης Μαρκόπουλος προετοιμάζει την ομάδα του ως έχει μιας και δνε μπορεί να περιμένει τις εξελίξεις αν και ο ίδιος θεωρεί ότι θα βρεθούν παίκτες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά το θέμα ΜακΓκραθ σύμφωνα με  πληροφορίες οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ επικοινώνησαν μετον εκπρόσωπο του ώστε να συμφωνήσουν από τώρα για την επόμενη χρονιά, μιας και ο Σούλης Μαρκόπουλος θέλει να τον διατηρήσει το ρόστερ της ομάδας.

Συμφωνία με Cyta Ελλάδος

Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cyta Ελλάδος, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: "Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Cyta Ελλάδος, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η οποία συμμετέχει στο χορηγικό πρόγραμμα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μιλτιάδης Κανώτας με αφορμή την συμφωνία με την Cyta Ελλάδος τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία με μία εταιρία μεγάλου βεληνεκούς και κύρους στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Η ευαισθησία και η δραστηριότητα της Cyta σε αθλητικά και ευρύτερα κοινωνικά
 θέματα, μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε σε μία πολύπλευρη συνεργασία, η επιτυχία της οποίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη".

Ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος κ. Μιχάλης Ε. Αχιλλέως, τόνισε αντίστοιχα: «Ο αθλητισμός αποτελεί για εμάς έναν ακόμη βασικό άξονα προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Συμπληρώνοντας ήδη πάνω από ένα χρόνο επιτυχημένης παρουσίας στη συμπρωτεύουσα, υποστηρίζουμε το φίλαθλο πνεύμα στην πόλη και όχι μόνο, ενισχύοντας μία από τις σημαντικότερες ομάδες στο χώρο του μπάσκετ».

Προφίλ Εταιρίας

Η Cyta ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2007 ως θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου με στόχο την υλοποίηση της στρατηγικής του για επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και της ευρυζωνικής πρόσβασης παρέχοντας σήμερα υπηρεσίες internet και σταθερής τηλεφωνίας και αντίστοιχα πακέτα 2play (internet+σταθερή) και 1play (internet) για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, καθώς και εξειδικευμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις για μεγάλες επιχειρήσεις. Η Cyta αναπτύσσει ιδιόκτητο
 δίκτυο οπτικών ινών ήδη μήκους 2200 χλμ το οποίο εκτείνεται σε Κρήτη, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (Νομοί Φλωρίνης, Πέλλας, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας) Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Πάτρα, Αίγινα, Σαλαμίνα και πολύ πρόσφατα και στην Αθήνα."

Περπάτησε... για να ξεχάσει ο Σέζαρ !

Περπατώντας πήγε από το «Σαν Σίρο» στο σπίτι του ο γκολκίπερ της Ιντερ, Ζούλιο Σέζαρ. Απαρηγόρητος ήταν ο γκολκίπερ των «ροσονέρι» για το γκολ που δέχτηκε στο 90ο λεπτό και με το οποίο η Μπάγερν Μονάχου έφυγε νικήτρια από το Μιλάνο με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα ΜΜΕ της Ιταλίας αναφέρουν ότι ο διεθνής πορτιέρο άφησε το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του γηπέδου και περπάτησε τη (μικρή) διαδρομή μέχρι το σπίτι του, αφού προηγουμένως ζήτησε συγνώμη από τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του για την φάση του τελευταίου λεπτού, όπου δεν κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του Ρόμπεν δίνοντας την ευκαιρία στον Γκόμες να πετύχει το γκολ της νίκης των Βαυαρών.

«Ήταν μία κακή βραδιά. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε", τόνισε σήμερα στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι και πρόσθεσε: "Ο Ζούλιο έχει κάνει απίθανα παιχνίδια στο παρελθόν».

«Πρόκληση του κοινού αισθήματος»

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σχετικά με την ανακοίνωση της τιμωρίας του Ολυμπιακού και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «αναμφισβήτητη πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η επιβολή της ποινής διεξαγωγής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία είδε όλη η Ελλάδα, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 Η συγκεκριμένη απόφαση αν μη τι άλλο, καταδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι κάτι στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του Ποδοσφαίρου μας είναι τόσο λάθος που πρέπει να το αλλάξουμε αύριο κιόλας.

 Η δυσαναλογία των όσων έκαναν το γύρο του κόσμου (από την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι τη χειροδικία σε βάρος ποδοσφαιριστών και από τη ρίψη μολότοφ (!) εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι τους τραμπουκισμούς των αποδυτηρίων) με την επιβληθείσα ποινή είναι αποστομωτική.

 Θα περιμένουμε ασφαλώς και τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά είναι πλέον προφανές ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο οφείλουν να είναι τόσο άμεσες όσο και σαρωτικές».

Τελεσίγραφο Πλατινί στη Σερβία!!

Στον αποκλεισμό της Σερβίας από τα προκριματικά του Euro 2012 θα προχωρήσει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, σε περίπτωση που οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της χώρας των Βαλκανίων συνεχίσουν να προκαλούν επεισόδια. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Μπόρις Τάντιτς.

Ο "ισχυρός άνδρας" της UEFA ήταν ξεκάθαρος απέναντι στον Τάντιτς: "Η εθνική ομάδα και οι σύλλογοι της χώρας θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, εάν οι οπαδοί τους συνεχίσουν και στο μέλλον να δημιουργούν προβλήματα".

Σέρβοι χούλιγκαν προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια τον περασμένο Οκτώβριο στην Ιταλία, στο πλαίσιο του αγώνα της προκριματικής φάσης του Euro 2012 με τη "σκουάντρα ατζούρα", στη Γένοβα. Τα επεισόδια δεν επέτρεψαν πάρα μόνο για έξι λεπτά τη διεξαγωγή του αγώνα, μετά την έναρξή του.

Σε απολογία Γιουνάιτεντ και Μαρσέιγ!

Σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA κλήθηκαν η Μαρσέιγ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο λόγος ήταν η χρήση των λέιζερ, αλλά και των φωτοβολίδων που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα της Τετάρτης στο γήπεδο της γαλλικής ομάδας, ο οποίος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0, στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 17 Μαρτίου.

«Και Κύπελλο και πλέι οφ»

Η επιτυχία στα πλέι οφ είναι εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του Κυπέλλου επεσήμανε σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
«Και Κύπελλο και πλέι οφ»
«Το να ολοκληρώσουμε την χρονιά με ένα τίτλο θα είναι τεράστια επιτυχία, όμως θέλουμε να πάμε και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος καλά», είπε ο 30χρονος φορ στο «olapaok.gr».
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:
Δημήτρη, μετά από ένα 48ωρο τι σου έχει μείνει από την εμπειρία της Μόσχας;
-"Υπάρχει σίγουρα πικρία γιατί μείναμε έξω με τον τρόπο που μείναμε. Αν το δούμε πιο γενικά κάναμε μία πολύ καλή πορεία που με μία πρόκριση στους "16" θα γινόταν ακόμη πιο μεγάλη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλες φορές η μπάλα σου κάνει τα χατίρια και άλλες όχι. Αν σε μία από τις φάσεις που είχαμε η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα περνούσαμε".
Από όλη την, ομολογουμένως εντυπωσιακή, πορεία του ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη τι είναι αυτό που σου έχει μείνει περισσότερο;
-"Γενικά όλη η πορεία ήταν πολύ όμορφη. Ζήσαμε μία όμορφη βραδιά με την πρόκριση στους ομίλους μέσα στην Τουρκία, ακολούθησε άλλη μία με το βήμα στους "32" του Europa League στο Ζάγκρεμπ. Κάθε νίκη είχε ξεχωριστή σημασία για όλους μας, γιατί παίζαμε με ομάδες από προηγμένα πρωταθλήματα, πολύ δυνατές, όπως η Βιγιαρεάλ ή η ΤΣΣΚΑ με τεράστιο μπάτζετ. Νιώσαμε ικανοποίηση με αυτά που πετύχαμε, απλά ο τρόπος με τον οποίο αποκλειστήκαμε στο τέλος μας δημιούργησε πικρία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως".
Όλοι, πλέον, μιλούν για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Είναι το μυαλό σας προσηλωμένο σ' αυτόν;
-"Η πρωτιά στο Κύπελλο σαφώς είναι ένας τίτλος. Εδώ που φτάσαμε είναι φυσιολογικό να μας ενδιαφέρει πολύ. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να είμαστε επικεντρωμένοι μόνο στο Κύπελλο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω το πρωτάθλημα. Το να ολοκληρώσουμε την χρονιά με ένα τίτλο θα είναι τεράστια επιτυχία, όμως θέλουμε να πάμε και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος καλά. Μας ενδιαφέρει να έχουμε επιτυχία και στις δύο διοργανώσεις".
Έχεις ζήσει και την προηγούμενη ομάδα που έχει κατακτήσει Κύπελλο, το 2003. Πολλοί λένε ότι η τωρινή ομάδα αξίζει να πάρει ένα τρόπαιο. Ποια είναι η άποψή σου;
-"Μην το θέτουμε έτσι, γιατί είναι σαν να λέμε ότι η προηγούμενη ομάδα δεν δικαιούταν το τρόπαιο. Το αντίθετο. 'Ισα-ίσα που το κατέκτησε απόλυτα δίκαια. Πέρασε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, όπως πάμε και τώρα να το κάνουμε, και έπαιξε τελικό με τον Άρη. Με τα χρόνια αλλάζουν οι ομάδες. Τώρα μας δίνεται η πιο δυνατή ευκαιρία για ένα τίτλο. Πρέπει να γνωρίζουμε, όμως, ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα αυτός που το δικαιούται. Γι' αυτό και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο και σε εμάς".
Η άποψή σου για τους δύο ημιτελικούς με την ΑΕΚ;
-"Η ΑΕΚ είναι μία ιστορική ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Πρέπει να είμαστε καλοί και στα δύο παιχνίδια για να πάμε τελικό. Σε κανένα σημείο δεν πρέπει να χαλαρώσουμε".
Πολλοί υποστηρίζουν ότι με ένα τίτλο αυτή η ομάδα κλείνει τον κύκλο της. Ασπάζεσαι μία τέτοια άποψη;
-"Για το αν κλείνει ή δεν κλείνει ο κύκλος αυτής της ομάδας δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Μόνο η διοίκηση και ο προπονητής μπορούν να πουν αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αυτό που γνωρίζουν όλοι είναι ότι μία ομάδα δεν πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές σε μία μεταγραφική περίοδο. Πάντως έχει σημασία πώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά. Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκουν στην διοίκηση και τον προπονητή. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για το χτίσιμο μίας ομάδας".

Διάβημα στη FIFA και μήνυση!!

Σε δύο άξονες θα κινηθούν οι ενέργειες του Τζιμπρίλ Σισέ σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr.! Η πιο σημαντική απόφαση του Γάλλου είναι το διάβημα στη FIFA!
Το θέμα των ρατσιστικών συνθημάτων, οι ύβρεις του Μαρινάκη και τα χτυπήματα που δέχθηκε μέχρι να φτάσει στα αποδυτήρια ήταν τα τρία θέματα που απασχόλησαν τον επιθετικό του Παναθηναϊκού στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης με τους δικηγόρους του.
Η πρώτη απόφαση έχει να κάνει με τη μήνυση. Η πλευρά του Σισέ θα συλλέξει στοιχεία και θα υποβάλει μήνυση κατ' αγνώστων, επιδιώκοντας ίσως να βρεθούν μέσα από τα video εκείνοι που, σύμφωνα και με την έκθεση της Αστυνομίας, τον χτύπησαν.
Κάπου εκεί έγινε και η σύγχυση σε ό,τι αφορά το θέμα του Μαρινάκη. Πολλοί θεωρούν ότι η μήνυση θα στραφεί και εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το gazzetta.gr ζήτησε τη γνώμη του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποβάλει μήνυση σε κάποιον επειδή τον έβρισε.
Άλλωστε το σημαντικότερο στοιχείο των ενεργειών που θα κάνει ο Σισέ και αφορούν γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη τον Ολυμπιακό, είναι τα ρατσιστικά σχόλια.
Ο Γάλλος θα κάνει επίσημο διάβημα στη FIFA. Όχι στην UEFA αλλά στην ανώτατη Αρχή ποδοσφαίρου, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ρατσισμού.
Αυτές τις ημέρες γίνεται η συλλογή στοιχειών, τόσο video όσο και φωτογραφικού υλικού.
Video όπως αυτό που ακολουθεί είναι που θα παραδώσει στη FIFA. Με απώτερο στόχο, φυσικά, να διασύρει τον Ολυμπιακό σε όλο τον κόσμο. Το τι θα πετύχει είναι κάτι που θα φανεί με την πάροδο του χρόνου.

Μία στον Ολυμπιακό, δύο μήνες στον «Μητρό»!!

Εκτεταμένα θεωρήθηκαν τα επεισόδια στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου και έτσι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική (συν 140.000 ευρώ), την οποία θα εκτίσει κόντρα στον Εργοτέλη! Δύο μήνες απαγόρευση εισόδου στον Τάσο Μητρόπουλο!
Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τα επεισόδια στο συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα και πάνω σε αυτήν την λογική επιβλήθηκε η τιμωρία αυτή.

Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, Χαρίλαος Λουκίνας, ζήτησε να θεωρηθούν τα επεισόδια ευρείας κλίμακας και να επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών στον Ολυμπιακό, κάτι που όμως δεν... πέρασε. Έτσι οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λίγκας θα υποχρεωθούν να παίξουν δίχως κόσμο στο ματς με τον Εργοτέλη.

Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 140 χιλ. ευρώ. Όσον αφορά στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο του απαγορεύτηκε η είσοδος από τα γήπεδα για δύο μήνες. Ίδια ποινή επεβλήθη και στον μασέρ της ομάδας, Παναγιώτη Μαρινάκη. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ.

Η απόφαση

Αναλυτικά η απόφαση, όπως αυτή ανακοινώθηκε απο την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας:
ΠΑΕ Ολυμπιακός, Π.Μαρινάκη (μασέρ), Τ.Μητρόπουλο (Γεν.Αρχηγό): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του μασέρ κ. Π.Μαρινάκη στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς  πειθαρχικές παραβάσεις κατά τα στο σκεπτικό ειδικότερα αναφερόμενα.

Επιβάλλει  Ι) στην εγκαλουμένη ΠΑΕ την χρηματική ποινή των εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000,00) ευρώ και τη διεξαγωγή ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές κατά πλειοψηφία, ΙΙ) στον β' εγκαλούμενο Π. Μαρινάκη  (μασέρ) την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους  για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ, ΙΙΙ) στον γ' εγκαλούμενο Τ. Μητρόπουλο την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους  για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ».

Με τα χίλια ζόρια η Ζενίτ!!

Η Ζενίτ ζορίστηκε αλλά τελικά νίκησε 3-1 τη Γιούνγκ Μπόις στο «Πετρόφσκι» και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.
Με τα χίλια ζόρια η Ζενίτ
Οι Ελβετοί στο 21` άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Τζαμάλ παίρνοντας «κεφάλι» για την πρόκριση έχοντας και το υπέρ τους 2-1 από το πρώτο ματς.
Στη συνέχεια, οι Ρώσοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πριν από τη λήξη του ημιχρόνου στο 41` με κοντινό σουτ του Λάζοβιτς, ενώ στο 51` ο Σέμακ έκανε με σουτ το 2-1
Εν τέλει, στο 76` ο Σιρόκοφ διαμόρφωσε με σου το 3-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ματωμένα δοκάρια!

Φρένο στις… μεταγραφές έβαλε η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, η οποία βρήκε καλύτερο τρόπο για να «σώσει» τη σεζόν. Οι Βούλγαροι θυσίασαν ένα αρνί και με το αίμα του έβαψαν τα δοκάρια του γηπέδου.


Η διοίκηση της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ θέλει Ευρώπη, όμως βρήκε καλύτερο τρόπο να φτάσει την ομάδα ψηλά. Ποιες μεταγραφές λοιπόν και ποια ενίσχυση, όταν με ένα… αρνί μπορείς να σώσεις τη σεζόν. Ιερέας και θερμός υποστηρικτής της ομάδας θυσίασε έναν αμνό για το καλό του συλλόγου και με το αίμα του έβαψαν τα δοκάρια του γηπέδου! Απομένει να δούμε αν η θυσία αποφέρει καρπούς ή το αρνί «θυσιάστηκε» πριν την ώρα του…

«Ξεκουράστηκα και ίσως γυρίσω…»!!

Ο Θοδωρής Παπουλακάς μπορεί να απουσίαζε από την εθνική Ελλάδας στις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο όπως δήλωσε ο ίδιος, η επιστροφή του δεν απίθανη…




Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, άφησε τα πάντα «ανοιχτά» σχετικά με το ενδεχόμενο να (ξανα)φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το καλοκαίρι.

Ο «Τεό» είπε: «Δεν γνωρίζω ακόμα τι θα κάνω. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι υγιής ως τότε. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά και ο μοναδικός λόγος που απουσίασα από την εθνική ομάδα τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είναι οι τραυματισμοί που με ταλαιπώρησαν μέσα στις σεζόν. Αυτή η κατάσταση μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστώ, να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και τα αποτελέσματα τα βλέπετε».

Σχετικά με την απουσία του από το πρόσφατο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, σχολίασε: «Είχα ένα τραυματισμό στο γόνατο και δεν ήμουν καλά. Οπότε έπρεπε να προστατευτώ από το ενδεχόμενο υποτροπής. Από τη στιγμή που δεν ένιωθα 100% έτοιμος για να βοηθήσω την εθνική, καλύτερα που δεν αγωνίστηκα. Τώρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο Ολυμπιακός».

«Στροφή» στην Καβάλα ο ΠΑΟΚ

Στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Καβάλα στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ, μετά την πρώτη προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής εν όψει τους ματς με τους «αργοναύτες». Απών από το πρόγραμμα ήταν ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος απουσίαζε με άδεια στην Ιταλία, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι τιμωρημένος.
Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν σήμερα οι Χαλκιάς, Γεωργίου, Κάτσε και Φωτάκης, ενώ οι Φιλομένο και Σταφυλίδης ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί αύριο στις 15:30 στη Σουρωτή.

Πάει για Φαλκάο η Ιντερ

Έτοιμη να αποκτήσει τον Φαλκάο είναι η Ιντερ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σκέφτονται να καταθέσουν πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Πόρτο για την απόκτηση του Κολομβιανού διεθνούς μεσοεπιθετικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της «A Bola», αφού ο παίκτης ταιριάζει στα πλάνα του Λεονάρντο, που ζήτησε επιτακτικά την απόκτηση του 25χρονου.

Οι «δράκοι», πάντως, αναμένεται να ζητήσουν 30 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη σε οποιαδήποτε ομάδα.

Το δυνατότερο "τεστ"

Στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν δοκιμάζεται η επίδοξη πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Η Μπορούσια βρίσκεται στο +10 από τη δεύτερη Λεβερκούζεν και... μόνο με την πλάτη στον τοίχο δεν είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει να δώσει αποδείξεις για τη φετινή εξαιρετική της πορεία και στο "Αλιάντς Αρένα".

Η Μπάγερν φαίνεται να έχει βρει τον καλό της εαυτό, ενώ προέρχεται από τη νίκη επί της Ίντερ στο Μιλάνο για το Champions League και στο ντέρμπι του Σαββάτου θέλει μόνο το "τρίποντο", προκειμένου να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή στους 10 βαθμούς και να... ελπίζει.

Επικίνδυνη αποστολή στη Βρέμη περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τη Λεβερκούζεν, με τη Βέρντερ να "καίγεται" για τη νίκη, αφού κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, όπως και η Καϊζερσλάουτερν, που υποδέχεται το Αμβούργο σε ένα ντέρμπι από τα παλιά.

Το πρώτο χρονικό παιχνίδι της αγωνιστικής, την Παρασκευή, είναι αυτό μεταξύ της Βόλφσμπουργκ και της Γκλάντμπαχ, που απογοητεύουν με την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

Παρασκευή 25/2
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ

Σάββατο 26/2
Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Κολονία-Φράιμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι-Ανόβερο
Σάλκε-Νυρεμβέργη
Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Κυριακή 27/2
Άιντραχτ-Στουτγάρδη
Βέρντερ-Λεβερκούζεν

Τρείς αγωνιστικές στο Ριέρα

Ο Σίτο Ριέρα τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές απο την πειθαρχική επιτροπή της Super League για την γροθιά απο πισω στον Παντελή Καφέ.
Ο αθλητικός δικαστής θεώρησε ως βιαιοπραγία την κίνηση του επιθετικού του Πανιωνίου και του επέβαλε την ποινή των τριών αγωνιστικών. Έτσι ο ισπανός δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Τάκη Λεμονή για τα καθοριστικής σημασίας ματς των «Κυανέρυθρων» με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Λάρισα.

Ο Σίτο Ριέρα στην απολογία του για την φάση με τον Παντελή Καφέ και υποστήριξε ότι ο παίκτης της ΑΕΚ τον προκαλούσε. Ο Ισπανός επιθετικός του Πανιωνίου, τόνισε πάντως ότι έχει... ήσυχη την συνείδησή του. Συγκεκριμένα τόνισε: "Ήθελα μόνο να ζητήσω εξηγήσεις για τη συμπροφορά του. Απλά τον ακούμπησα και ίσως φάνηκε ότι τον έσπρωξα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βιαιοπραγήσω. Δεν είχα κάνει κάτι κακό και για αυτό δεν φοβήθηκα αν με δουν οι διαιτητές. Επί 70 λεπτά με έβριζε και αγανάκτησα. Η πρόθεση του Καφέ ήταν να έχει συνεχώς προκλητική συμπεριφορά αγωνιστικά και λεκτικά. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου".

Από την πλευρά του Πανιωνίου, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ριέρα κατέθεσε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ και πρώην πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Τσολακάκης, ο οποίος τόνισε: "Ο διαιτητής δεν είδε, αλλά είδε ο βοηθός, άρα υπήρχε πλήρης επίγνωση του περιστατικού. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει βιαιοπραγία. Ο Ριέρα σηκώνει το χέρι και τον ακουμπάει. Ο Καφές δεν έπεσε από αυτό. Ο παίκτης της ΑΕΚ τον τραβούσε συνεχώς και τον είχε χτυπήσει σε ένα κόρνερ και σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έβριζε. Πρόκειται απλώς για μια ανάρμοστη συμπεριφορά".

Ο δικηγόρος του Πανιωνίου, Γιάννης Καραμηνάς, υποστήριξε: "Τη φάση την είδε ο βοηθός και έκρινε ότι δεν έπρεπε να ειδοποιήσει τον διαιτητή, άρα δεν διέλαθε της προσοχής τους, συνεπώς δεν πρέπει να λάβετε υπόψη το βίντεο, παρά μόνο το φύλλο αγώνα. Δεν υπάρχει βιαιοπραγία, απλά πήγε να του διαμαρτυρηθεί και τον έσπρωξε καθώς έτρεχε".

Άρη γερά, πάρε μας τα μυαλά!

Κόντρα σε κάθε λογική, ο Ευρωπαίος Άρης -με πέντε χιλιάδες φίλους στο πλευρό του- είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να αφήσει εκτός την Μαν. Σίτι των μεγάλων αστέρων και των πολλών εκατομμυρίων!
  Ούτε λίγο, ούτε πολύ πέντε χιλιάδες φίλοι του Άρη θα βρίσκονται απόψε το βράδυ στις εξέδρες του “City of Manchester Stadium”, με την ελπίδα να δουν τους «κίτρινους» να θριαμβεύουν (όπως στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο) και να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν στο 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» σκέφτεται ο Γιάννης Μιχαλήτσος για το αρχικό σχήμα.

  Με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μίσελ και Βανγκέλι ακραίους μπακ, τους Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας, έχοντας μπροστά τους (σε ρόλο «σκούπας») τον Πρίττα. Το κέντρο θα είναι ενισχυμένο με την παρουσία των Φατί και Τόχα, στα άκρα θα βρεθούν οι Σακάτα και Νέτο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μπομπαντίγια. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι τραυματίες Καστίγιο, Τσεσνάουσκις και Κουλουχέρης, επιστρέφει ο Κόκε.

  Εκτός μάχης για την Μάντσεστερ Σίτι είναι οι τραυματίες Μίλνερ, Ντε Γιονγκ, Α. Τζόνσον, Ρίτσαρντς και Γκίβεν, ενώ ο Σον Ράιτ Φίλιπς και ο Μάριο Μπαλοτέλι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή παρότι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους. Πιθανή ενδεκάδα: Με τερματοφύλακα τον Χαρτ, στην άμυνα τους Κολάροφ, Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ και Ρίτσαρντς, στην μεσαία γραμμή τους Κομπανί, Μπάρι και Γιάγια Τουρέ και επιθετική τριπλέτα τους Σίλβα, Μπαλοτέλι και Τέβες.Πηγη Novasport.fm

Ζαγοράκης: «Να είμαστε σοβαροί στη συνέχεια»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, αλλά και για τη συνέχεια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος του Δικεφάλου πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Είναι λογικό να είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα για τα όσα πέτυχε στην Ευρώπη. Η μεγάλη στεναχώρια που έχουμε όλοι, αποδεικνύει τα πόσα πετύχαμε. Μας μένει η πίκρα του αποκλεισμού, η γνώση πως μπορούσαμε να προχωρήσουμε και άλλο, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο.
Τώρα μπορούμε να πούμε πως μέτρησε η ήττα του πρώτου αγώνα και πως δεν ήταν τυχαίο ότι ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας εκείνη την ημέρα ήταν το μηδέν παθητικό».
Για τη συνέχεια ο Ζαγοράκης δήλωσε: «Η παρένθεση αυτή πρέπει να κλείσει, έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά».
Για το εμπόδιο που λέγεται ΑΕΚ, ανέφερε: «Ακούω πολλούς που λένε θα πάρουμε το Κύπελλο, πήραμε το Κύπελλο. Πρώτα θα πρέπει να αποκλείσουμε την ΑΕΚ. Δεν θα είναι εύκολα τα ματς, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να δείξουμε το καλό πρόσωπό μας».

Το ντέρμπι «αιωνίων» πάει στα δικαστήρια

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν πέντε μέρες από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως, οι δύο «αιώνιοι» συνεχίζουν να δίνουν τις… μάχες τους. Και αυτές, μάλιστα, αναμένεται να φτάσουν μέχρι και στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ο Τζιμπρίλ Σισέ, θα καταθέσει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την Παρασκευή, μηνυση κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για προσβλητικά σχόλια εις βάρος του.

Από την πλευράς τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ πιθανό να κινήσουν διαδικασίες γιαασκηση διωξης στον Γάλλο αμυντικό του Παναθηναϊκού, Σεντρίκ Καντέ.

Mπέος: «Σας σιχάθηκα και θα αποχωρήσω»

Ο... πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίζεται στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αχιλλέα Μπέου να «απαντήσει» στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες μέρες πριν η λέσχη "ATHENS CLUB", με τον διοικητικό παράγοντα των «ερυθρόλευκων» να τονίζει ότι είναι θέμα χρόνο νυ αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

«Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η λέσχη ΑTHENS CLUB, γνωστή για την ανυπαρξία της, επειδή τους γνωρίζουμε, θα πρέπει να ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διοίκηση που παίρνει και υλοποιεί αυτή και μόνο αυτή όλες τις αποφάσεις, κάτι που εξασφαλίζει τη διοικητική ηρεμία στη λειτουργία της ομάδας.

Ευτυχώς για τους υγιείς φιλάθλους εδώ και τρία χρόνια, η σημερινή διοίκηση έχει βγάλει από το ημερολόγιο της δρομολόγια όπως Μυρίκη και Γραβιά. Σε σας τους 18 άπληστους που εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας επειδή σας έκανε το τραπέζι δύο φορές, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γυρίσει σελίδα. Σας δίνω όμως το λόγο μου ότι είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσω. Ήδη ψάχνω τη διάδοχη κατάσταση γιατί σιχάθηκα κάτι γλοιώδεις τύπους σαν και εσάς. Τότε να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθετε εκεί που σας αξίζει. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους αγνούς και υγιείς φιλάθλους για την απόφασή μου αυτή καθώς και για τις εξελίξεις που έρχονται».

1,7 δισεκατομμύρια για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα απόκτησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά είναι έτοιμη να επανακάμψει προς την κατεύθυνση της απόκτησης των «κόκκινων διαβόλων».

Αυτό τουλάχιστον διατείνονται τα βρετανικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα «Daily Mail» να σημειώνει ότι η τελευταία προσφορά εξαγοράς ξεπέρασε το 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει, ότι η οικογένεια είχε ήδη έρθει σε επαφή και πριν από περίπου ένα μήνα με τον ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας, Μάλκολμ Γκλέιζερ, στον οποίο αρχικά είχε προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η διαπραγμάτευση είχε όμως σταματήσει, επειδή η ιδιοκτησία της ομάδας, ενώ δεν ήταν αντίθετη προς την πώληση, αξίωνε ένα ποσό πολύ υψηλότερο.

Του «έσπασε» τα μούτρα η μασκότ!

Ξεχάστε τις μασκότ των ομάδων που μπαίνουν στα γήπεδα με στόχο να δώσουν χαρά και μια ευχάριστη νότα στις αναμετρήσεις. Ξεχάστε επίσης, εκείνες που κάνουν τρελά κόλπα με την μπάλα κι ενθουσιάζουν τους θεατές.

Ο Mr Commodore, μασκότ της ομάδας του μπάσκετ του πανεπιστημίου του Βάντερμπιλτ, δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Έμπλεξε σε καυγά στην κερκίδα και γρονθοκόπησε έναν πιτσιρικά με αποτέλεσμα να του ανοίξει τη μύτη!

Πέντε αγωνιστικές στον Τοροσίδη!

Mε πέντε αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης για την αποβολή του στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. 

Πιο συγκεκριμένα ο «Τόρο» «έφαγε» ποινή τιμωρίας τριών αγωνιστικών, συν δύο επειδή είναι αρχηγός του Ολυμπιακού.

 Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να κάνουν έφεση για να μικρύνει η ποινή του παίκτη τους.

Την Παρασκευή η μήνυση σε Μαρινάκη

Από την πρώτη στιγμή ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε εκφράσει την θέληση του να υποβάλει μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του μετά το τέλος του αγώνα του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αυτό τελικά θα συμβεί την Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα με τον Γάλλο άσο να καταφεύγει στις αστυνομικές αρχές, ύστερα από σχετικές συζητήσεις που είχε με δικούς του ανθρώπους και νομικούς.

Όπως είναι γνωστό ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει στον Τζιμπρίλ Σισέ μετά το τέλος του ντέρμπι «Σε πηδ…» μπροστά σε αρκετό κόσμο, ανάμεσά τους και δημοσιογράφους.

Παράσχος: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα»

Ο τεχνικός της ομάδας, κ. Γιώργος Παράσχος, ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη, προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή τοποθέτηση:
«Προερχόμαστε από ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα μας και μία καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν δυνατό και φορμαρισμένο αντίπαλο. Ηρθε ο καιρός να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα της έδρας, αντιμετωπίζοντας μία δύσκολη ομάδα, την οποία γνωρίζω καλά και η οποία δείχνει σημαντικές δυνατότητες στους αγώνες μακριά από το γήπεδό της.
Διατηρώ την πεποίθηση ότι κινούμαστε σταθερά στην οδό της αγωνιστικής βελτίωσης, σε όλα τα επίπεδα και ότι, παιχνίδι με το παιχνίδι, θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί, με όπλο μας το αγωνιστικό πάθος, που βγάζουμε τον τελευταίο καιρό, αλλά και την απαραίτητη αγωνιστική πειθαρχία, που απαιτείται, για να οδηγηθούμε στην κατάκτηση της νίκης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση».

Γιαννακόπουλος: «Ο Άρης θα κερδίσει τη μάχη της κερκίδας»

Ο Στέλλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Άρη.
Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Μόσχα:
«Ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ στη Μόσχα. Μήπως θα πρέπει να παίζει στους -20 βαθμούς Κελσίου και σε πλαστικό γήπεδο για να κάνει τέτοια παιχνίδια (γέλια); Μια γεμάτη εμφάνιση σε δύσκολες συνθήκες, με ευκαιρίες, πειθαρχία και κρίμα που δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση».
Για τον Βιεϊρίνια:
«Ο Βιεϊρίνια είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιστευώ θέμα χρόνου να φύγει σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα, φυσικά στην Ευρώπη. Γιατί όχι να μην παίξει και σε ομάδα επιπέδου Τσέλσι – Μάντσεστερ. Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο ο Βιεϊρίνια και είναι καλό για τον ίδιο να κοιτά πρώτα την καριέρα του και μετά τα χρήματα».
Για το παιχνίδι του Άρη:
«Είναι ένα πολύ δύσκολο το παιχνίδι και νομίζω το αντιλαμβάνονται όλοι, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, δίνει το δικαίωμα στον Άρη να ελπίζει. Αν το πιστέψει όλα είναι πιθανά. Ειδικά στην έδρα της η Σίτι, φέτος είναι πολύ δυνατή, θα είναι δύσκολο το έργο. Πάντα ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και αν ο Άρης εκμεταλλευτεί τις φάσεις που θα κάνει, είναι θέμα πως θα τις τελειώσει. Η ατμόσφαιρα δεν θα είναι καυτή. Είναι σαν να πηγαίνεις στο θέατρο, πιστεύω πως οι φίλοι του Άρη θα ακούγονται περισσότερο από τους 50.000 Άγγλους»

Το σόου του Μουρίνιο

Δεν αυτοαποκαλείται τυχαία «special one». Άλλωστε για πολλούς είναι προπονητής – σούπερ σταρ. Και σε κάθε του ευκαιρία αυτό αποδεικνύει.
Ο λόγος για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που στο παιχνίδι της Τρίτης στο «Ζερλάν» έκανε high five, με όλα τα παιδιά που θα συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές μέχρι την σέντρα του γηπέδου.
Στο τελευταίο από αυτά που φορούσε την εμφάνιση της Λιόν, κα δεν τον είχε καταλάβει, του τράβηξε το αυτί και εν συνεχεία το χάιδεψε…Άλλωστε απέδειξε γι' ακόμα μία φορά πως δεν στήνονται τυχαία κάμερες και φωτογράφοι προκειμένου να καταγράψουν έστω και μία κίνηση του ή γκριμάτσα του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Φταίνε οι παίκτες του Παναθηναϊκού»

Ευθύνες στους παίκτες του Παναθηναϊκού έριξε ο Ολυμπιακός, στην απολογία του για τα όσα συνέβησαν μετά το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» κατά την διάρκεια της απολογίας τους στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, προέβαλαν βίντεο, στο οποίο φαίνεται ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ χτυπάει πρώτος έναν οπαδό του Ολυμπιακού.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, προκάλεσε ένα άλλο βίντεο με τον Τζόρβα, στο οποίο ένας σεκιούριτι προσπαθεί να τον τραβήξει γρήγορα στα αποδυτήρια και όταν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού φτάνει στην είσοδο της φυσούνας, γυρνάει και χτυπάει φιλάθλους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο για μεμονωμένα επεισόδια και θεωρούν ότι δεν στοιχειοθετείται κατηγορία για ευρείας κλίμακας επεισόδια, γιατί όπως τόνισαν οι νομικοί τους εκπρόσωποι έχουν συμβεί πολύ χειρότερα τη φετινή σεζόν.

«Έχει παραποιηθεί το δημόσιο αίσθημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βούλτσης, ενώ ο έτερος νομικός εκπρόσωπός της, Θοδωρής Γιαννίκος, υποστήριξε ότι η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα και όχι στα όσα καταγράφησαν από τον διαιτητή και τον παρατηρητή.

Παράλληλα, για την υπόθεση του Τάσου Μητρόπουλο, είπε ειρωνικά: «Φαίνεται πως δύο εφημερίδες είχαν καλύτερη πληροφόρηση από τον διαιτητή».

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής θα γίνει γνωστή σήμερα.

Επί ποδός για το ντέρμπι της Σόφιας

«Δρακόντεια» είναι τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η αστυνομία της Βουλγαρίας για το ντέρμπι ανάμεσα στην Λέφσκι Σόφιας και ΤΣΣΚΑ Σόφιας, το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, στην επανέναρξη του Βουλγαρικού πρωταθλήματος μετά από χειμερινή διακοπή 2,5 μηνών.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της βουλγαρικής πρωτεύουσας, χίλιοι τριακόσιοι αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία την ημέρα του αγώνα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν άλογα, σκυλιά και ειδικός εξοπλισμός προκειμένου να αποφευχθούν τα… χειρότερα.

Τα επεισόδια στις «μονομαχίες» μεταξύ των δύο ομάδων είναι κάτι περισσότερο από… παράδοση, με έναν 30χρονο οπαδό να χάνει τη ζωή του από έκρηξη βόμβας πριν από έντεκα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της αστυνομίας προς την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Βουλγαρίας να αρχίσει το παιχνίδι νωρίτερα, δεν έγινε δεκτό.

«Αν υπογράψει, έφυγα»

Τελεσίγραφο στη διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου έδωσε ο Τόμας Κραφτ. Ο τερματοφύλακας των Βαυαρών, ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός κόντρα στην Ίντερ, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση, τόνισε πως στην περίπτωση που η γερμανική ομάδα αποκτήσει τον Μάνουελ Νόιερ από τη Σάλκε, ο ίδιος θα αποχωρήσει.

«Εάν έρθει στο Μόναχο, δεν θα έχει κανένα νόημα να μείνω εγώ. Δεν έχω καμία διάθεση να κάθομαι στον πάγκο», δήλωσε ο 24χρονος γκολκίπερ, ο οποίος δεν θέλει να ζει στη «σκιά» του τερματοφύλακα της Σάλκε, που από πολλούς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν, Φραντς Μπεκενμπάουερ, δεν έκρυψε το θαυμασμό του για αυτόν.
«Ο Νόιερ είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο για μένα. Εάν είναι διαθέσιμος, πρέπει να αποκτηθεί», τόνισε ο «Κάιζερ», ενώ ο αρχηγός της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ, ξεκαθάρισε: «Ο Κραφτ είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, όμως ο Νόιερ είναι πάικτης παγκόσμιας κλάσης».

Γιατί απορρίφθηκε η GM Capital

Δελτίο τύπου εξέδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή, υπεύθυνη για την αξιολόγηση της επενδυτικής πρότασης της GM Capital.
Αναφορικά με την από 14.02.2011 γραπτή επιστολή απόσυρσης ενδιαφέροντος της εταιρείας GMCAPITALLTD για την κατασκευή του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή Χορτατζήδες για λογαριασμό του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την ιδιότητα μας ως μέλη της συσταθείσας Επιτροπής Αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης της εταιρείας GMCAPITAL, δηλώνουμε και επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
1. Η Επιτροπή Αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης της εταιρείας GMCAPITALσυστάθηκε δυνάμει σχετικού αυθημερόν συνταχθέντος πρακτικού συνεδριάσεως αυτής ως και πράξης του ΔΣ του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στις 09.11.2010 κατόπιν της από 01.11.2010 της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών Γυμναστικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατά τις εργασίες της οποίας (σ.σ. Εκτ. Συνέλευσης) καταδείχθηκε ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΜΨΗΦΕΙ η ανάγκη σύστασης ενός οργάνου αξιολόγησης και ελέγχου της τότε υφιστάμενης πρότασης της εταιρείας GMCAPITAL.
2. Παράλληλα, η συμμετοχή των 16 επιστημόνων – μελών του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στην Επιτροπή αυτή υπήρξε καθόλα εθελοντική και αφιλοκερδής, πλήρως ανταποκρινόμενη στην από 02.11.2010 αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δ.Σ. του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ προκειμένου να συσταθεί στα πλαίσια εφαρμογής του αρ. 21 του Καταστατικού του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ένα θεσμικό όργανο αξιολόγησης και να προωθηθούν με ταχύτητα, αρτιότητα και ασφαλώς προς το συμφέρον του Συλλόγου μας οι διεργασίες αξιολόγησης των επιμέρους όρων της επενδυτικής πρότασης της εταιρείας GMCAPITAL.
3. Από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα η παρούσα Επιτροπή, αποτελούμενη από 16 αξιόλογους στο είδος τους επαγγελματίες – επιστήμονες, εργάστηκε μεθοδικά, έμπρακτα και με περίσσιο πάθος για την αξιολόγηση της πρότασης της GMCAPITALLTDμε την παροχή όλων των απαραίτητων δεδομένων και εξηγήσεων στην υποψήφια κατασκευάστρια εταιρεία και πάντοτε με γνώμονα την τήρηση των συναλλακτικών ηθών και των σύγχρονων διαπραγματευτικών συνθηκών, αλλά και την απόλυτη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Συλλόγου, με πολύτιμο συμπαραστάτη στο έργο αυτό την ορισθείσα με πρωτοβουλία του προέδρου του ΓΣ κου Γωγάκου συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων DELOITTE.
4. Εντελώς ξαφνικά, στις 14.02.2011: α) ενώ συνεχιζόταν με γοργούς ρυθμούς οι εκ μέρους μας και από κοινού με την εταιρειά DELLOITEδιεργασίες αξιολόγησης και επίκειτο η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την παρουσίαση των πορισμάτων οριστικής αξιολόγησης και την έγκριση ή μη της πρότασης από ΟΛΑ τα μέλη του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, και β) ενώ τα πλήρη αποτελέσματα της αξιολόγησης λόγω του όγκου και της φύσης του προς υλοποίηση έργου δεν ήταν ακόμη ορατά ούτε οριστικά πόσο μάλλον δημοσιεύσιμα ή κοινοποιούμενα στον οποιονδήποτε, άπαντα τα μέλη της Επιτροπής με έκπληξη και πλήρη απορία αντιμετωπίσαμε τελείως απρόσμενα την βούληση της GMCAPITAL να αποσύρει κατά τρόπο αδικαιολόγητο και καταχρηστικό και για λόγους ΑΠΟΛΥΤΩΣ άγνωστους έως σήμερα (και πάντως ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετους με την Επιτροπή και τις ενέργειές της) το επενδυτικό της ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση της εκτάσεως ιδιοκτησίας του Συλλόγου μας στην περιοχή των Χορτατζήδων στην Θεσσαλονίκη, συμπεριφορά στην οποία εξ όσων γνωρίζουμε ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (ως βασικός αποδέκτης της επιστολής απόσυρσης ενδιαφέροντος) προτίθεται να εγγράφως και με τον ανάλογο τρόπο και τόνο.
5. Κατόπιν της νεοπαγούς αυτής εξέλιξης, καθίσταται πλέον σαφές ότι η πρόταση της GMCAPITAL για τους Χορτατζήδες δεν υφίσταται πλέον ως τέτοια και κατά συνέπεια η παρούσα Επιτροπή, η οποία θεσμικό της ρόλο και εντολή από τη Γενική Συνέλευση των Μελών του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου είχε την αξιολόγηση της σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν η ς επενδυτικής πρότασης, αναγκάζεται να αναστείλλει τη λειτουργία της μέχρι νεωτέρας σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης ή άλλης σχετικής με την περαιτέρω λειτουργία της (σ.σ. της Επιτροπής) πράξης της Διοίκησης του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.
6. Ωστόσο, εφόσον κριθεί από την Διοίκηση του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ως χρήσιμη η λειτουργία της Επιτροπής μέχρι σήμερα και στο βαθμό που το διενεργηθέν ως τώρα έργο μας δύναται να αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη και βάση τεχνογνωσίας για την αξιολόγηση μελλοντικών (κατατεθησόμενων άμεσα ή οποτεδήποτε στο απώτερω μέλλον) επενδυτικών προτάσεων για το φ λ έ γ ο ν ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου μας, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η αδιαμφισβήτητα μεθοδική συνεργασία και αποδοτικότητα των μελών της Επιτροπής στους 3 μήνες λειτουργίας της αποτελούν εχέγγυα, ΟΧΙ ΜΟΝΟ για την αξιόπιστη αξιολόγηση οποιασδήποτε επενδυτικής πρότασης, ΑΛΛΑ ΚΑΙ για την προσέλκυση νέου ενδιαφέροντος για τα προς υλοποίηση γήπεδα του Συλλόγου στην περιοχή Χορτατζήδων και Μίκρας ως από κοινού ή μεμονωμένα υλοποιούμενα
και για το λόγο αυτό:
Με πίστη στις ικανότητες και τις γνώσεις μας ως επαγγελματίες – επιστήμονες, αλλά και θεωρώντας ότι εκφράζουμε όλους τους ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ που απαιτούν την ΑΜΕΣΗ κατασκευή των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ γηπέδων και την διασφάλιση ενός οικονομικά εύρωστου και αυτάρκη Συλλόγου:
- ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση ότι η Επιτροπή, υπό την παρούσα πλήρως λειτουργική στελέχωσή της, ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ να συνεχίσει το έργο της για την εκπλήρωση του ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΘΕ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και κατά συνέπεια
- ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από τη θεσμικά αρμόδια Διοίκηση του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ την ΑΜΕΣΗ σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ με τρόπο σύμφωνο με το ισχύον Καταστατικό του Συλλόγου και το Νόμο και με θέμα την εκ νέου εξουσιοδότηση της παρούσας Επιτροπής Αξιολόγησης ως προς την προσέλκυση ενδιαφέροντος και την ανάλυση – αξιολόγηση – γνωμοδότηση οποιασδήποτε επενδυτικής πρότασης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου στην περιοχή της Μίκρας και των Χορτατζήδων.
-
«Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ….ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΘΕΣ»