Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μουντιάλ με αύξηση... 100%!

Εντυπωσιακά έσοδα είχε η FIFA στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, καθώς επιτεύχθηκε αύξηση 100% σε σχέση με αυτά της Γερμανίας!
Κατά την διάρκεια της 33ης συνέλευσης των αφρικανικών ομοσπονδιών στο Χαρτούμ του Σουδάν, ο Ζεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε την οικονομική επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

«Τα νέα ήταν εξαιρετικά καθώς η FIFA έχει εισπράξει 1,2 δισ. δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική, ενώ από το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 είχαν εισπραχθεί 600 εκατ. δολάρια», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της FIFA και στη συνέχεια χαρακτήρισε αυτή την επιτυχία ως μια νίκη της Αφρικής.

«Οι ομοσπονδίες και οι ενώσεις θα βραβευθούν από αυτό το γεγονός, το οποίο είναι μία νίκη της Αφρικής. Αυτή η οικονομική επιτυχία ίσως να μην είναι το σημαντικότερο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέκτησε την χαμένη αίγλη του σε μία ολόκληρη ήπειρο, όπου μερικές φορές αμφισβητήθηκε ή και διασύρθηκε. Όλοι είναι ικανοποιημένοι γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία που αποτελεί το μήνυμα που έστειλε η Αφρική σε όλο τον κόσμο. Είναι νίκη της Νότιας Αφρικής, είναι νίκη της Αφρικής. Από δω και στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε την Αφρική με άλλο μάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: