Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ίβκοβιτς: «Οι ψηλοί μας κέρδισαν το παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός έκανε μία επική ανατροπή και όχι μόνο πήρε την νίκη στην Πόλη από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αλλά κάλυψε και την διαφορά των 14 πόντων του πρώτου αγώνα. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ντούσαν Ίβκοβιτς, με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε πως το σημερινό παιχνίδι το κέρδισαν οι ψηλοί...

«Γενικά νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με πολλές αλλαγές σ’ όλο το παιχνίδι. Το σημερινό μοιάζει με το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στο Τοπ-16. Στον Πειραιά χάσαμε με 13 στο τελευταίο δεκάλεπτο και σήμερα κερδίσαμε με 16. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου που η Φενέρ έπαιξε σπουδαία άμυνα και σταματήσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι μου. Η ομάδα μου που έχει τόσα προβλήματα αλλά έδειξε πως παίζεται το ομαδικό μπάσκετ. Οι ψηλοί μας κέρδισαν σήμερα το παιχνίδι. Ο Νεστέροβιτς, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Έρτσεγκ ήταν σπουδαίοι.
Στο -12 είπα στους παίκτες  μου ότι αν θέλουν να κερδίσουν τώρα πρέπει να δώσουν μάχη. Παίξαμε σπουδαία άμυνα, αρχίσαμε να επικοινωνούμε κι αυτό ήταν».

Στη συνέχεια αφιέρωσε την νίκη της ομάδας στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο αλλά και στον 16χρονο γιό του που σήμερα έχει γενέθλια. «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε δυο ανθρώπους. Ο ένας είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που χειρουργήθηκε και ο δεύτερος είναι ο γιος μου Παύλος που σήμερα έγινε 16 χρονών».

Από την άλλη πλευρα, ο Νέβεν Σπάχια τόνισε: «Κάναμε πολλά λάθη και αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι έγινε. Όλη τη χρονιά δεν έχουμε ξαναπαίξει τόσο κακό δεκάλεπτο όσο το τελευταίο. Θα πρέπει να αναλύσω το παιχνίδι για να δω τι έγινε».

Αγγελόπουλος: «Κλείστε εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος με δηλώσεις του μετά την νίκη της ομάδας είπε: «Ήταν μια από τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες μας, σίγουρα αυτή που χαρήκαμε περισσότερο από όλες. Στο -12 έγινε η χρυσή αλλαγή κι έβαλε μέσα τον Γιασικεβίτσιους και το γυρίσαμε. Κλείστε εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ. Ο δρόμος δεν ήταν ποτέ κλειστός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: