Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εμφάνιση πρωταθλητή, τεράστια νίκη!

Ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα απέδειξε και απόψε ο Ολυμπιακός με την τεράστια νίκη του μέσα στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ με το θριαμβευτικό 80-65. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα με μια επική προσπάθεια κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο αγώνα και κέρδισαν από σήμερα την πρώτη θέση στον όμιλο και το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στον προημιτελικό. Κόντρα στα μύρια όσα τους προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Τούρκους-καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο (10-26). Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου, όμως με τεράστια ψυχικά αποθέματα και μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατέληξε σε έναν πρωτοφανή θρίαμβο που οι φίλοι του θα θυμούνται για καιρό.

 Με «πεντάρι» τον Μαυροκεφαλίδη και δύο τρίποντα του Έρτσεγκ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι», με πολύ καλή αμυντική παρουσία, πήραν κεφάλι στο 5λεπτο με 11-6. Ο Τεόντοσιτς είναι άστοχος στα τρίποντα και οι Τούρκοι που ευστοχούν σε αυτά μειώνουν σε 15-14. Νέα «βόμβα» του Έρτσεγκ και καλάθι του εξαιρετικού Σπανούλη και ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 20-14, ένα λεπτό πριν τελειώσει το δεκάλεπτο. Μικρό σερί της Φενέρ και το τέλος της περιόδου βρίσκει τους φιλοξενουμένους με ένα καλάθι μπροστά, 20-18.

Οι Τούρκοι περνούν για πρώτη φορά μπροστά με 26-25 στο 13΄. Μεγάλο ντέρμπι στο «Σινάν Ερντέμ» με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Ο Ούκιτς έκανε τη ζημιά στο τέλος και το ημίχρονο έκλεισε με τη Φενέρ προηγούμενη 36-34. Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός θέλει αρκετή βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι όπου όλο το βάρος σηκώνει ο Βασίλης Σπανούλης.

Νευρικά ξεκινά ο Ολυμπιακός και η Φενέρ με φόρα και σερί 7-0, φτάνει στο 45-37 μετά από 3μιση λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Έχουν περάσει 6 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 3 πόντους. Απόρροια αυτού είναι οι πρωταθλητές Τουρκίας να προηγούνται με 49-37. Κι όμως, ο Ολυμπιακός έχει αντιστάσεις και με τον Μαυροκεφαλίδη μειώνει σε 51-45 στο 28' και 53-49 στο 29΄. Με νέο τρίποντο του Έρτσεγκ στην εκπνοή του δεκαλέπτου οι Πειραιώτες φτάνουν σε απόσταση αναπνοής, 55-54. Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει για τα καλά.

Φουριόζοι και με καταπληκτική άμυνα μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» και με σερί 0-10 παίρνουν κεφάλι 64-55. Μετά από 4 λεπτά στην περίοδο, η Φενέρ δεν έχει πετύχει πόντο και οι 16.000 Τούρκοι βουβαίνονται. Με ψυχωμένους πλέον όλους τους παίκτες του ο Ολυμπιακός δεν χάνει τη νίκη. Μια τεράστια νίκη που έρχεται τελικά με 80-65. Oι αποστολές των δύο ομάδων:
Φενέρ (Σπάχια): Ούκιτς, Ατσούρ, Ερόγλου, Ονάν, Λαβρίνοβιτς, Βίντμαρ, Γιασικεβίτσιους, Πεκέρ, Σαβάς, Κίνσεϊ, Μουτάφ, Τόμας, Μέι, Πρέλτζιτς.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς, Σπανούλης, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Νίλσεν, Παπανικολάου, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς, Κατσίβελης, Γκόρντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: