Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τρείς αγωνιστικές στο Ριέρα

Ο Σίτο Ριέρα τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές απο την πειθαρχική επιτροπή της Super League για την γροθιά απο πισω στον Παντελή Καφέ.
Ο αθλητικός δικαστής θεώρησε ως βιαιοπραγία την κίνηση του επιθετικού του Πανιωνίου και του επέβαλε την ποινή των τριών αγωνιστικών. Έτσι ο ισπανός δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Τάκη Λεμονή για τα καθοριστικής σημασίας ματς των «Κυανέρυθρων» με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Λάρισα.

Ο Σίτο Ριέρα στην απολογία του για την φάση με τον Παντελή Καφέ και υποστήριξε ότι ο παίκτης της ΑΕΚ τον προκαλούσε. Ο Ισπανός επιθετικός του Πανιωνίου, τόνισε πάντως ότι έχει... ήσυχη την συνείδησή του. Συγκεκριμένα τόνισε: "Ήθελα μόνο να ζητήσω εξηγήσεις για τη συμπροφορά του. Απλά τον ακούμπησα και ίσως φάνηκε ότι τον έσπρωξα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βιαιοπραγήσω. Δεν είχα κάνει κάτι κακό και για αυτό δεν φοβήθηκα αν με δουν οι διαιτητές. Επί 70 λεπτά με έβριζε και αγανάκτησα. Η πρόθεση του Καφέ ήταν να έχει συνεχώς προκλητική συμπεριφορά αγωνιστικά και λεκτικά. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου".

Από την πλευρά του Πανιωνίου, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ριέρα κατέθεσε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ και πρώην πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Τσολακάκης, ο οποίος τόνισε: "Ο διαιτητής δεν είδε, αλλά είδε ο βοηθός, άρα υπήρχε πλήρης επίγνωση του περιστατικού. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει βιαιοπραγία. Ο Ριέρα σηκώνει το χέρι και τον ακουμπάει. Ο Καφές δεν έπεσε από αυτό. Ο παίκτης της ΑΕΚ τον τραβούσε συνεχώς και τον είχε χτυπήσει σε ένα κόρνερ και σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έβριζε. Πρόκειται απλώς για μια ανάρμοστη συμπεριφορά".

Ο δικηγόρος του Πανιωνίου, Γιάννης Καραμηνάς, υποστήριξε: "Τη φάση την είδε ο βοηθός και έκρινε ότι δεν έπρεπε να ειδοποιήσει τον διαιτητή, άρα δεν διέλαθε της προσοχής τους, συνεπώς δεν πρέπει να λάβετε υπόψη το βίντεο, παρά μόνο το φύλλο αγώνα. Δεν υπάρχει βιαιοπραγία, απλά πήγε να του διαμαρτυρηθεί και τον έσπρωξε καθώς έτρεχε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: