Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Παίκτες που κάνουν διαφορά!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τους Φινμπόγκασον και Πάρντο παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο φιλικών στην Ολλανδία. Οι Πειραιώτες σε όλα τα ματς που έδωσαν, έδειξαν αρκετά από τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι τους ο Μάρκο Σϊλβα. Και κακά τα ψέματα, μέχρι στιγμής έχουμε δει έναν ελκυστικό Ολυμπιακό στα μεγαλύτερα σημεία των αναμετρήσεων.
ADVERTISEMENT
Το ζητούμενο πλέον για τους Πειραιώτες είναι η διάρκεια και η ενίσχυση στις θέσεις που «πονάνε». Κυρίως στο κέντρο της άμυνας, με έναν παίκτη που θα αποτελέσει ηγέτη, με έναν παίκτη που θα έχουμε όλοι μας το κεφάλι μας ήσυχο…
Στο τελευταίο φιλικό τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στο Φινμπόγκασον. Ήταν βλέπετε η πρώτη του εμφάνιση με τους Πειραιώτες και μπορεί με μια εμφάνιση να μην βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο κάποια πράγματα φαίνονται από το πρώτο… δευτερόλεπτο.
Ο Φινμπόγκασον λοιπόν, έδειξε διάθεση για μπάλα. Είναι παίκτης που θέλει να σβήσει την περσινή άσχημη σεζόν και θέλει να επιστρέψει στις χρονιές που γέμιζε τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ. Είδαμε κινήσεις σύγχρονου σέντερ φορ. «Έσπαγε» σωστά τη μπάλα, κυρίως στη δεξιά πλευρά, στον Ντοσεβί, αλλά ο Γάλλος δεν μπόρεσε να του την επιστρέψει σωστά…
Όταν χρειάστηκε κράτησε την μπάλα, ενώ έψαξε το γκολ και δεν διστάζει να απειλήσει και εκτός περιοχής, όπως είδαμε στη φάση του 6ου λεπτού. Επίσης, έχει καλή τεχνική και είναι θέμα χρόνου να πετύχει το πρώτο του γκολ.
Πάμε και στον… παλιό, τον Πάρντο. Αποδεικνύει ματς με ματς, ότι είναι εξτρέμ που δεν πρόκειται να σου χαριστεί και όχι μόνο έχει το γκολ, αλλά δεν το σκέφτεται και πολύ για να απειλήσει. Με το που βρήκε την ευκαιρία, πλάσαρε γλυκά και με τη μία και έστειλε την μπάλα στο πλεχτό.
Την φανέλα του βασικού την παίρνει δικαιωματικά στο σπίτι του και αν και είναι νωρίς, ο Ολυμπιακός είχε να βρει εξτρέμ με τέτοια έφεση στο σκοράρισμα από τις εποχές του «Τζόλε», του Γκαλέτι και του Μιραλάς, όταν ο Βέλγος έπαιζε στα άκρα. Μακάρι στο τέλος της καριέρας του στον Ολυμπιακό, να μπορούμε να τοποθετήσουμε τον Πάρντο στην ίδια λίστα, με αυτούς τους τεράστιους παίκτες…*Πηγή: gazzetta.gr*

Αν περάσει, καλά θα είναι…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την δύσκολη αποστολή του ΠΑΟΚ στην Σλοβακία, αλλά και για το μεταγραφικό ντεμαράζ του Άρνεσεν.  Το τονίσαμε πολλές φορές, ότι στο φετινό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ θα μπερδευτεί έντονα η προσπάθεια για χτίσιμο νέας ομάδας, η προετοιμασία, οι μεταγραφές και οι νοκ άουτ αγώνες του Europa League. Πάει για το θαύμα ο ΠΑΟΚ και αν τα καταφέρει όλα αυτά μαζί, θα γράψει ιστορία!

Γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και… για κάποιους άλλους, ανεξήγητους, ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο στην Σλοβακία, χωρίς την μισή ομάδα, με την οποία ξεκίνησε την φετινή σεζόν!   (Εδώ όπου συμμετείχαν όσοι απέτυχαν παταγωδώς πέρυσι, σε ένα ανεπαρκές και ανισσόροπο ρόστερ !)

Έξω ο Αθανασιάδης, έξω ο Βίτορ, ο Χαρίσης, ο Γλύκος, ο φορμαρισμένος Κίτσιου, αυτοί που απομακρύνθηκαν (Ρατς, Νομπόα, Περέιρα, Μάρτενς, Γκολάσα) αλλά και ο παίκτης-φαινόμενο. Ο Λούκας! Που πήρε άδεια για να διαπραγματευτεί μεταγραφή στο ενδιάμεσο δύο νοκ άουτ αγώνων και επειδή δεν τους έφθασαν τρεις μέρες, παίρνει και λίγες ημέρες παραπάνω!

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να προκαλεί τη μοίρα του στην Ευρώπη! Σαφώς έχει πρώτο στόχο να φτιάξει τη νέα του ομάδα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι! Από εκεί και πέρα, αν οι παίκτες που τώρα μάχονται, καταφέρουν να βοηθήσουν τον σύλλογο να συνεχίσει και να φθάσει στους ομίλους, ( με κέρδος στο πρεστίζ, αλλά και στο κλίμα που θα επικρατήσει στον περίγυρο, το οποίο είδαμε πόσο βελτιώθηκε με τις δύο πρώτες νίκες στη Τούμπα) τότε πραγματικά θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο και με αυτούς… (Οι περισσότεροι από τους οποίους κατακρίθηκαν για ότι δεν πέτυχαν πέρυσι).

Στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, ήταν βέβαιο πώς θα έρχονταν και η περίοδος της ενίσχυσης. Το θέμα ήταν και είναι, οι παίκτες που θα έρχονταν και τα χαρακτηριστικά τους. Το πρώτο κύμα φανερώνει ότι ισχύει η δεύτερη άποψη Τούντορ, για την ποιότητα που θα πάει –για λίγο- στην άκρη, έτσι ώστε να αποκτηθούν παίκτες που θα μπουν καλά στο σύνολο, που θα παίζουν για την  ομάδα, με βασικό στόχο να ενισχύσουν τη νοοτροπία της.

Μάλλον στο δεύτερο κύμα που θα ακολουθήσει, θα υπάρχουν και μερικές πιο δύσκολες- ποιοτικές κινήσεις, με παίκτες που αρχικά δεν έρχονταν στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Οι πιο ποιοτικοί δηλαδή, που όταν αποκτηθούν, θα βρουν το σωστό εκείνο ομαδικό κλίμα, για να μην παρασυρθούν σε κακές συνήθειες, όπως έγινε με πολλούς που ήρθαν ως ονόματα και δεν ακούμπησαν.

Κατά τα άλλα ο Ροντρίγκεζ είναι ένας γρήγορος ακραίος με πολλά περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε να κάνει την διαφορά ΚΑΙ σε κλειστό γήπεδο, όπου σίγουρα θα τον χρειαστεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Λετονός από το Αμβούργο θεωρείται πολύ καλός εκτελεστής και το ερώτημα είναι αν μπορεί να παίξει μαζί με τον Αθανασιάδη.

Από εκεί και πέρα (μάλλον) ο ΠΑΟΚ έχει σε προτεραιότητα τον Κροάτη Λέοβατς από τον Σταφυλίδη, ενώ αν θέλει, θα αποκτήσει τον Μαλεζά για τα στόπερ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Σλοβάκου Σάμπο, μια και… ακόμη δεν έγινε ο δεύτερος αγώνας ΠΑΟΚ-Σπάρτακ.

ΑΝ ο ΠΑΟΚ περάσει τους Σλοβάκους (με τόσα προβλήματα που έχει) τότε δεν θα προκριθεί απλά σε έναν επόμενο γύρο, αλλά θα είναι σα να έχει κερδίσει χρόνο… δύο μηνών!  Χρόνος απαραίτητος, για να χτιστεί περεταίρω και μέσα σε καλό κλίμα η νέα ομάδα… 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Εάν αυτός δεν παίξει μπάσκετ...!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης επιχειρεί έναν απολογισμό του γαλανόλευκου καλοκαιριού και μοιράζει τον έλεγχο προόδου στα εξέχοντα στελέχη των μικρών Εθνικών ομάδων. Στους ουρανοκατέβατους θεατές μπορεί να ήρθε λίγο ξαφνική, αυτή η μπασκετική έκρηξη του Βόλου και του Ηρακλείου, αλλά εμείς οι πιο παλιοί το είδαμε το όνειρο από νωρίς, επειδή ακριβώς παίζεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι.
Και αν σας έπεσε βαριά η αμβροσία της Κυριακής, ψάξτε σόδες όσο είναι καιρός. Το χορταστικό μενού που σερβιρίστηκε από 18χρονα παιδιά στο κλειστό της Νέας Ιωνίας δεν ήταν κυρίως πιάτο, αλλά προδόρπιο. Σε λίγες μέρες, καταφτάνει αγριεμένη η Ανδρών...
Όταν ακούγεται ρυθμικά ο χτύπος της πορτοκαλί μπάλας, το καλοκαιρινά βράδια γίνονται πιο όμορφα, ο δε καύσωνας υποφερτός! Και ο Σεπτέμβρης πλησιάζει.
Οι 30-35 ημέρες της απόλαυσης ξεκίνησαν με τη χαρμολύπη της 4η θέσης στην Κρήτη, ποτίστηκαν με το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στο Ευρωμπάσκετ U20 στην Ιταλία και ολοκληρώθηκαν με τα πυροτεχνήματα της Κυριακής.
Ναι, είχε και λίγο δηλητήριο το φετινό μενού. Μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας και τις κάμερες της ΕΡΤ.
Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ο συνολικός απολογισμός φέρει αναμφίβολα θετικό πρόσημο. Δεν είναι δα εύκολο να βγάζει μια χώρα αξιόλογες φουρνιές κάθε χρόνο.
Η Κροατία τερμάτισε 2η στους U19, αλλά καταποντίστηκε στις άλλες δύο κατηγορίες. Οι Γάλλοι με το INSEP και τα μαυράκια από τις αποικίες δεν πήραν μετάλλιο πουθενά. Οι Ισπανοί και οι Σέρβοι έπαιξαν ρόλους κομπάρσων στην Κρήτη, αλλά και στη Μαγνησία. Οι Ρώσοι έγιναν παντού σάκος του μποξ.
Μόνο οι Τούρκοι ανένβηκαν τρεις φορές στο βάθρο. Δεν θα έχει άδικο, αν τους παρασημοφορήσει ο σουλτάνος Ερντογάν! Ένα κομμάτι του εαυτού μου τους ήθελε νικητές στον τελικό της Κυριακής, μόνο και μόνο για να δω τη φάτσα του Μπέου.
Και των ψηφοφόρων του, αυτών που αποδοκίμασαν τα δακρυσμένα τουρκάκια την ώρα της απονομής...
Εμείς, στο μεταξύ, συνεχίζουμε το ταξίδι προς το μέλλον, όπως μόνο οι Εθνικές ομάδες μπορούν να το πιστοποιήσουν.
Ακόμα πότε ήταν που διεκδικούσαν μετάλλια ο Παπαπέτρου με τον Αντετοκούνμπο και πότε ήταν που σάρωναν το σύμπαν ο Παππάς, ο Παπανικολάου και ο Σλούκας;
Αυτοί έφτασαν ήδη να στελεχώνουν την Ανδρών, αλλά οι σημερινοί 20άρηδες και 19άρηδες και 18άρηδες έχουν ανηφόρα μπροστά τους.
Τώρα που κόπασαν οι τυμπανοκρουσίες, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ρίξουμε μία συνολική ματιά στους 27 παίκτες που στελέχωσαν τις τρεις ελληνικές ομάδες και να μοιράσουμε έναν πρόχειρο έλεγχο προόδου, με το βλέμμα όχι στο χθες, ούτε στο σήμερα, αλλά στο αύριο.      
**********
Κατηγορία: "Εάν αυτός δεν κάνει καριέρα, θα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας": Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Από τους τρεις ελληνοθρεμμένους της λίστας, έτοιμος μπασκετμπολίστας είναι μόνο ο Χαραλαμπόπουλος. Έχει μυαλό, έχει κορμί, έχει τεχνική, έχει προσωπικότητα, κάνει τα πάντα και τα κάνει σωστά. Και δεν είναι τόσο κακός αμυντικός όσο λέει ο θρύλος, ούτε υστερεί τόσο πολύ σε αθλητικά προσόντα. Εάν περάσει μέρες και νύχτες στο γυμναστήριο, θα φτάσει γρήγορα στην Εθνική Ανδρών.
Ο Παπαγιάννης έχει μπόι και κορμί που δεν αγοράζεται. Τα μαλακά του χέρια τον κάνουν εξαιρετικό σκόρερ μέσα από τα 4 μέτρα, ενώ στα μετόπισθεν ευνοείται από το εξαίρετο τάιμινγκ. Είναι λοιπόν μπλοκέρ, είναι σκόρερ, αλλά υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα, αρχής γενομένης από το ριμπάουντ, τη σκληράδα, το σκριν, τη ροπή σε συνεργασίες. Το ταβάνι του βρίσκεται πολύ ψηλά.
Ο Λούντζης μοιάζει σαν 17χρονος κλώνος του Διαμαντίδη, με κορμί μεγαλύτερης ηλικίας, μακριά χέρια, δυνατά πατήματα, αυταπάρνηση και αθλητικότητα. Υστερεί στα τελειώματα και στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά είναι ακόμη στην αρχή της πορείας του.
Το κοινό γνώρισμα των τριών, ο Παναθηναϊκός, είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα. Οι προπονήσεις δίπλα στον Διαμαντίδη, στον Φώτση και στους πρωτοκλασάτους ξένους είναι προφανώς θείο δώρο, αλλά οι ευκαιρίες για συμμετοχή στην πρώτη ομάδα θα έρχονται σποραδικά. Ειδικά για τον Παπαγιάννη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να πήγαινε σε αμερικανικό κολέγιο.
Εκεί θα συναντούσε ξανά τον Ντόρσεϊ, ο οποίος έπεσε από τον ουρανό και έκανε θραύση στο Μουντομπάσκετ U19, μολονότι δεν γνώριζε ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του, πόσο μάλλον τα συστήματα και τους κανονισμούς. Σε δύο χρόνια, μπορεί να βρίσκεται στο ΝΒΑ. Εκτός αν παίξουν μελωδική μουσική στα αυτιά του οι σειρήνες από την πατρίδα της μαμάς του...
 ***********
Κατηγορία "Αναζητώντας τον επόμενο μεγάλο γκαρντ": Δημήτρης Σταμάτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Βασίλης Μουράτος, Αντώνης Κόνιαρης.
Στο σημείωμα που έγραψα πριν από 2-3 εβδομάδες δήλωσα απαισιόδοξος, κυρίως επειδή οι κοντοί της ομάδας U19 υστέρησαν στην οργάνωση του παιχνιδιού. Το ξανασκέφτηκα όμως, και ομολογώ ότι υπήρξα άδικος.
Σε αυτή την ηλικία, είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσει ένα αμούστακο παιδί τις αντίπαλες άμυνες σαν Παπαλουκάς και να πασάρει σαν Σπανούλης.
Άλλωστε, όλοι οι εμβληματικοί γκαρντ της τελευταίας 15ετίας ωρίμασαν μετά τα 22-23 χρόνια τους. Ακόμα και ο Ζήσης, που ήταν αστέρι από μικρός, έψαχνε περισσότερο το σκοράρισμα παρά την ασίστ.
Στις μικρές Εθνικές ομάδες του 2015 εμφανίστηκαν αρκετοί γκαρντ υψηλών προδιαγραφών, που ακόμη έχουν δρόμο να διανύσουν. Ο Μουράτος είναι περισσότερο μπουκαδόρος, ο Σταμάτης μοιάζει σαν να μη τον βοηθάει πια το σώμα του, ο Φλιώνης έχει την κακή συνήθεια να χάνει τη μπάλα στη σέντρα, ο Τολιόπουλος κοιτάζει πρώτα το σκοράρισμα.
Υπάρχει όμως και ο Κόνιαρης, που απουσίασε λόγω χειρουργείου, αλλά και ο μικρότερος όλων Λούντζης. Και φυσικά ο Ντόρσεϊ.
Κάποιος ή κάποιοι από αυτούς μπορεί να αναλάβουν τα ηνία των Ανδρών μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια. Θυμίζω ότι οι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης ουδέποτε έπαιξαν σε Εθνική Εφήβων ή Παίδων.
**********
Κατηγορία "Η Ελλάδα έχει μπόι και δεν το κρύβει": Ντίνος Μήτογλου, Θωμάς Κώττας, Βασίλης Χρηστίδης, Γιώργος Διαμαντάκος.
Ο Παπαγιάννης ήταν ο βασικός ψηλός των ομάδων U18-U19 την τελευταία διετία, αλλά σπανίως εμφανίστηκε αβοήθητος.
Ο Μήτογλου με το φαρμακερό σουτ και τα 2μ08 είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή σέντερ, ενώ ο 17χρονος Χρηστίδης μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ξεχωριστό, εάν τραβηχτεί και πιο έξω από τη ρακέτα.
Ο Κώττας είναι παλαιάς σχολής "πίβοτ", όπως και ο Διαμαντάκος, που έλειψε λόγω τραυματισμού από το Ευρωμπάσκετ U20. Το μεγάλο στοίχημα είναι φυσικά ο Παπαγιάννης, ενώ υπάρχει και η αξιοσημείωτη περίπτωση του Τσαλμπούρη, για τον οποίο θα γράψω πιο κάτω.
Οι υπόλοιποι 5 που αναφέρονται σε αυτή την παράγραφο, με εξαίρεση ίσως τον Μήτογλου, δεν αποφεύγουν το "ζωγραφιστό" ούτε φοβούνται την επαφή. Η Ελλάδα μπορεί ως χώρα να υστερεί σε κορμιά, αλλά η συνεισφορά της επόμενης γενιάς μοιάζει από τώρα αξιοσημείωτη. 
**********
Κατηγορία "Τα μαύρα άλογα που χλιμιντρίζουν": Διονύσης Σκουλίδας, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Νίκος Δίπλαρος, Μιχάλης Λιάπης, Ανδρέας Χριστοδούλου, Γιώργος Τσαλμπούρης.
Αυτοί οι έξι προικίστηκαν με ξεχωριστό χάρισμα και μπορεί να κάνουν καριέρα ως ρολίστες υπερπολυτελείας.
Ο Σκουλίδας είναι φόργουορντ "3-and-D", έξοχος σουτέρ και σπουδαίος αμυντικός που δεν φοβάται τίποτε και κανέναν.
Ο Μιλεντίγιεβιτς σουτάρει σαν Σερβόπουλο από την περιφέρεια, ενώ οι Λιάπης-Χριστοδούλου έχουν γεννηθεί για να σκοράρουν. Ο Δίπλαρος είναι ένας νευρώδης και γρήγορος γκαρντ που ξέρει να εκνευρίζει τον αντίπαλο, στο στυλ του Γκαγκαλούδη.
Τέλος, ο Τσαλμπούρης είναι 2μ16, αλλά ελαφρύς σαν ελαφάκι, εύπλαστος όσο ελάχιστοι και με χέρια που φτάνουν στο ταβάνι.
************
Υπάρχουν και άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις στις μικρές Εθνικές ομάδες και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν: ο Χατζηνικόλας, ο Μπιλλής, ο Σπυριδωνίδης, ο Οικονομόπουλος, ο Θεοδώρου, ο Μιχαλούτσος, ο Ντουζίδης, ο Σκόρδας, ο Δημήτρης Μωραϊτης που έρχεται από τη γενιά των 1999άρηδων, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ορισμένα ελληνοαμερικανάκια, κάποιοι άγνωστοι και σε μένα τον ίδιο.
Ελπίζω να προοδεύσουν και να μη χολοσκάνε για τα αποτελέσματα. Στην ηλικία τους μετράει περισσότερο το σχολείο και το πανεπιστήμιο, παρά το γήπεδο.
Εύχομαι να έχουν υπομονή, να είναι μονιασμένοι και να δείξουν το ίδιο αίσθημα ευθύνης που με έκανε να τους ζηλέψω, εγώ 30 χρόνια μεγαλύτερος, τις τελευταίες εβδομάδες.
Περισσότερα έχουν να προσφέρουν στην Ελλάδα εκείνοι, παρά εκείνη σε αυτούς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τέλος ο Μάρτενς!!


Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Μάαρτεν Μάρτενς. Το συμβόλαιο του Βέλγου μεσοεπιθετικού λύθηκε και αποχωρεί από την ομάδα μετά από ενάμιση χρόνο.

Τέλος ο Μάρτενς
Έκλεισε και τυπικά το κεφάλαιο του Μάαρτεν Μάρτενς στον ΠΑΟΚ. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ για τη λύση του συμβολαίου του και το διαζύγιο είναι οριστικό.

Ο 31χρονος άσος ανήκε από τον Ιανουάριο του 2014 στο «Δικέφαλο του Βορρά», με ένα διάστημα που δόθηκε δανεικός στη Σερκλ Μπριζ να παρεμβάλλεται.

Συνολικά είχε 24 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο κόσμος του ΠΑΟΚ μάλλον θα έχει να τον θυμάται για το σημαντικό, πλην όμως εύκολο γκολ του στο 1-1 με τη Φιορεντίνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η... μαρτυριάρα σύντροφος του Ντε Χέα!!

Με ... σιγουριά για τη μετακίνηση του αγαπημένου της, Νταβίντ Ντε Χέα, στη Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι μίλησε η σύντροφός του, Εντούρνε Γκαρσία.  
Η Ισπανίδα τραγουδίστρια φάνηκε μάλλον απρόσεκτη όταν σχολίασε για το μέλλον του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νομίζοντας πως τα μικρόφωνα δεν κατέγραφαν τα όσα έλεγε.
Σύμφωνα με την «MundoDeportivo», η Εντουρνέ φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι «σύντομα ο Νταβίντ θα ηρεμήσει... Όλα θα είναι καλύτερα στη Μαδρίτη...». 
*Πηγή: England365.gr*

Μουρίνιο: «Εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα χειραψία»

Τα πνεύματα ανάμεσα σε Ζοσέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ δεν ηρεμούν! Ο «special one» αναφέρθηκε στο περιστατικό της Κυριακής όταν ο Αλσατός αδιαφόρησε αντί να του δώσει το χέρι μετά το ματς του Community Shield και τόνισε πως εκείνος, ουδέποτε έχει αρνηθεί χειραψία με αντίπαλο γιατί τουλάχιστον σέβεται το ποδόσφαιρο...
Οι δύο προπονητές έχουν σχέση... τεράστιου μίσους από την ημέρα που πιάστηκαν στα χέρια στο πρώτο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την Κυριακή, συνεχίστηκε η κόντρα τους με την άρνηση του Βενγκέρ να χαιρετήσει τον Πορτογάλο αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» μετά την απονομή του Community Shield στην Άρσεναλ.
Ο Μουρίνιο, ρωτήθηκε για τον Βενγκέρ εκ νέου και δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει, λέγοντας:
«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον χαρακτήρα του ανθρώπου και στον χαρακτήρα του προπονητή. Είναι διαφορετικές καταστάσεις και βγαίνει διαφορετικός εαυτός πολλές φορές. Είναι άλλο να είσαι στο δρόμο και άλλο να είσαι στο γήπεδο σε επίσημο παιχνίδι. Εγώ στο γήπεδο ποτέ δεν έχω αρνηθεί χειραψία με άλλον. Από σεβασμό στον σύλλογό μου και το ποδόσφαιρο, πάντοτε δίνω το χέρι μου στον αντίπαλο. Πάντα προσπαθώ να ελέγχω τα συναισθήματα και την ένταση όσον αφορά την επικοινωνία με τον αντίπαλο προπονητή». 
*Πηγή: England365.gr*

«Κόπηκε» οριστικά ο Σαμαράς από τη Σαμπντόρια!

Σε οριστικό «ναυάγιο» κατέληξε η προοπτική μεταγραφής του Γιώργου Σαμαρά στη Σαμπντόρια, αφού ο ιταλικός σύλλογος «έκοψε» τον Έλληνα επιθετικό, λόγω του προβλήματός του στη μέση.

«Κόπηκε» οριστικά ο Σαμαράς από τη Σαμπντόρια
Τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του καλείται να ξαναψάξει από σήμερα ο Γιώργος Σαμαράς, καθώς η Σαμπντόρια δεν πείστηκε ότι μπορεί να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του, λόγω του προβλήματός του στη μέση.

Όπως υποστηρίζει το έγκυρο «gianlucadimarzio.com» το οποίο είχε αποκαλύψει και τις προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, το πρόβλημα με τη μέση του διεθνή επιθετικού είχε διαπιστωθεί από χθες μέσω των ιατρικών του εξετάσεων και αποφασίστηκε η υπογραφή των συμβολαίων να μετατεθεί για μια μέρα αργότερα, αν και εφόσον οι νεότερες εξετάσεις έδειχναν ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Τελικά, μετά και τα σημερινά ιατρικά στα οποία υποβλήθηκε ο Γιώργος Σαμαράς, η ετυμηγορία των γιατρών έκανε λόγο για δυνατότητα του «Sam» να λάβει μέρος σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων μετά από 15 μέρες.

Η διοίκηση της Σαμπντόρια βάσει αυτών των δεδομένων, αποφάσισε να «κλείσει» την πόρτα στον παίκτη μην παίρνοντας το ρίσκο να περιμένει την αποθεραπεία του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Η αναμενόμενη ενδεκάδα επελέγη από τον Γιάννη Αναστασίου στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πώς κατεβαίνουν οι Βέλγοι.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Δεν επέλεξε την τακτική του… αιφνιδιασμού ο Γιάννης Αναστασίου στην ενδεκάδα που επέλεξε για τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» επέλεξε την απολύτως αναμενόμενη ενδεκάδα, με τον Κοτσόλη στο τέρμα, τους Βέμερ και Πράνιτς στο δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Ταυλαρίδη και Τριανταφυλλόπουλο δίδυμο στόπερ, τους Κουτρουμπή, Ζέκα και Λαγό στο χώρο του κέντρου, με τον Νίνη και τον Καρέλη μπροστά τους και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης σε 4-3-2-1.

Για την Μπριζ, ο Μισέλ Πρεντόμ επέλεξε τους Μπρουζές, Κουλς, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Βόρμερ, Σίμονς, Βάσκες, Ντιέρξ, Ντε Σούτερ. Στον πάγκο έμεινε ο σκόρερ του πρώτου ματς Μπολινγκολί και οι Τόινκενς, Ντε Φάουβ, Βάνακεν, Ισκιέρδο, Ντένσβιλ και Ουλάρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλεισμένος ο Ραχμάν από Τσέλσι!

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρώσει η Τσέλσι την απόκτηση του Αμπντούλ Μπαμπά Ραχμάν από την Άουγκσμπουργκ για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Κλεισμένος ο Ραχμάν από Τσέλσι
Με την αποχώρηση του Φιλίπε Λουίς που επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, οι «μπλε» εισέπραξαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να μπορέσουν να βρουν νέο «back up» του Θέσαρ Αθπιλικουέτα για την αριστερή πλευρά των μετόπισθεν.

Αυτός είναι ο Αμπντούλ Μπαμπά Ραχμάν, για τον οποίο οι Λονδρέζοι θα διαθέσουν 17,5 εκατ.λίρες στην Άουγσμπουργκ.

O 21χρονος Γκανέζος είχε φέτος 33 συμμετοχές και 2 γκολ.

Παράλληλα, οι Πρωταθλητές Αγγλίας φέρονται να ρώτησαν και για τον Γκόντφρεντ Ντόνσα, 18χρονο αμυντικό χαφ της Κάλιαρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατρόμητος: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας»


Με γοργούς ρυθμούς εξελίχθηκε η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα του Ατρόμητου κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης και η «κυανόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας.

Ατρόμητος: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας»
Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για την ανταπόκριση που έδειξε κατά τη σημερινή διαδικασία προπώλησης των εισιτηρίων κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης εξέδωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη ενημέρωση οι «κυανόλευκοι» τονίζουν ότι οι θύρες για την αυριανή αναμέτρηση θα ανοίξουν στις 19:00, παρακαλώντας για την έγκαιρη προσέλευση των θεατών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«H ΠΑΕ Ατρόμητος εν όψει του αυριανού αγώνα με την ΑΙΚ Στοκχόλμης ευχαριστεί τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν με τόσο "ζεστό" τρόπο στην προπώληση των εισιτηρίων.

Το γήπεδο Περιστερίου φιλοξενεί αύριο ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι της αγαπημένης μας ομάδας και πρέπει να κυριαρχεί το πάθος για τον Ατρόμητο αλλά και η φίλαθλη ατμόσφαιρα αφού χιλιάδες μάτια εντός κι εκτός των συνόρων θα είναι "πάνω" μας!

Παρακαλούμε τους φιλάθλους μας να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο αφενός για να δημιουργηθεί από νωρίς ένα θερμό κλίμα υποστήριξης κι αφετέρου για να διευκολυνθεί η ομαλή ροή εισόδου στο γήπεδο που θα αποτρέψει τις όποιες καθυστερήσεις.

Oι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19.00.

Είναι απαραίτητο επίσης να επιδείξουμε κόσμια συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα γιατί η ΟΥΕΦΑ είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα ρατσισμού, καπνογόνων, κροτίδων και μηνυμάτων που επισύρουν βαριές ποινές σε κάθε σωματείο.

Όλοι λοιπόν νωρίς στο γήπεδο για να στηρίξουμε την ομάδα μας σε αυτό το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία της!».

Πάει Μπενφίκα ο Μήτρογλου!!

Μεγάλη ανατροπή και… κλοπή! Η Μπενφίκα συμφώνησε με τη Φούλαμ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο «κλέβοντας» τον παίκτη από τη Σπόρτινγκ!

Πάει Μπενφίκα ο Μήτρογλου!
Συμπαίκτης του Ανδρέα Σάμαρη και του Λιούμπομιρ Φέισα στην Μπενφίκα αναμένεται να γίνει ο Κώστας Μήτρογλου. Οι «αετοί» της Λισαβόνας κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα και άρπαξαν τον παίκτη, τον οποίο προσπαθούσε εδώ και μέρες να κάνει δικό της η συμπολίτισσα Σπόρτινγκ. Έτσι πήραν «ρεβάνς» για το γεγονός ότι τα «λιοντάρια» τούς είχαν κλέψει τον προπονητή, Ζόρζε Ζέσους.

Η Μπενφίκα θα πάρει τον Έλληνα φορ δανεικό για ένα χρόνο καλύπτοντας όλο το συμβόλαιό του, ενώ το επόμενο καλοκαίρι υποχρεούται να αγοράσει τα δικαιώματά του με την οψιόν να ορίζεται στα 6 εκατ. ευρώ. O 27χρονος άσος αναμένεται άμεσα, ίσως και τις επόμενες ώρες, στην πορτογαλική πρωτεύουσα για τις υπογραφές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρανιέρι «δούλεψε» για Ολυμπιακό!!

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει στην απόκτηση του Εστέμπαν Καμπιάσο κι αν η μεγάλη μεταγραφή ολοκληρωθεί, οι «ερυθρόλευκοι» θα οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον… Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Ρανιέρι «δούλεψε» για Ολυμπιακό
Κοντά στην απόκτηση του Εστέμπαν Καμπιάσο βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο 35χρονος μέσος υπογράψει, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ευχαριστούν γι’ αυτό τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ποιος ο λόγος; Ο Ιταλός προπονητής, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, ανέλαβε τα ηνία της Λέστερ έχοντας ως πρώτη του αποστολή να πείσει τον Αργεντινό άσο να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ο Καμπιάσο αρνήθηκε να παραμείνει στην ομάδα οι οπαδοί της οποίας τον ανέδειξαν κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, καθώς λέγεται πως οι σχέσεις του με τον Ρανιέρι δεν ήταν οι καλύτερες από τη σεζόν 2011/12, όταν συνεργάστηκαν στην Ίντερ. Ο Αργεντινός φέρεται να καταλογίζει στον προπονητή ότι τον αντικατέστησε σε έναν αγώνα το Μάρτιο του 2012, όταν είχε καθίσει στον πάγκο κλαίγοντας, ενώ λέγεται πως δεν του άρεσε και η απόφαση του προπονητή να μην κρατήσει στους «νερατζούρι» τον Τιάγκο Μότα.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για πεντάδα οι γυναίκες!!


Με ανατροπή και στα πέναλτι επιβλήθηκε 16-15 (12-12 κ.δ.) της οικοδέσποινας Ρωσίας η Εθνική πόλο γυναικών και διεκδικεί κόντρα στην Κίνα την πέμπτη θέση θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Φουλ για πεντάδα οι γυναίκες
Με κατάθεση ψυχής επικράτησε της Ρωσίας στα πέναλτι η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών με σκορ 16-15 (12-12 η κανονική διάρκεια).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε δυνατά με ένα σερί 4-0, όμως η Ρωσία απαντησε με 6-0, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου (12-8).

Μανωλιουδάκη, Ρουμπέση και Ξενάκη μείωσαν στο γκολ (12-11), με την Αβραμίδου να ισοφαρίζει ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε και να στέλνει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί το χαμένο πέναλτι της Τσουκαλά φάνηκε αρχικά να δίνει ψυχολογία στις Ρωσίδες, όμως η Ελλάδα συνέχισε εύστοχα, με την Κούβδου να «καθαρίζει» αποκρούοντας δύο πέναλτι.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Κίνα που έκανε την τεράστια έκπληξη αποκλείοντας την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στο άλλο ματς κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-4, 3-2, 4-3. Πεν. 4-3.

Τα πέναλτι:
1-0 Αβραμίδου
1-1 Ιβάνοβα
1-1 Τσουκαλά δοκάρι
2-3 Προκοφίεβα
3-3 Πλευρίτου
3-3 Απόκρουση σε Καρίμοβα
4-3 Χαραλαμπίδη
4-3 Απόκρουση σε Ζούμπκοβα

Ελλάδα (Μορφέσης): Τσουκαλά 2, Χαραλαμπίδου Στ. 2, Πλευρίτου Μαργ. 2, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 4, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 1.

Ρωσία (Νακοριάκοφ): Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα 1, Λισούνοβα 4, Αμπντριαζιάκοβα 1, Τιμοφέεβα 1, Ιβάνα 5. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσίβελης: «Είμαι ΑΕΚ από μικρός»

Στην ομάδα της καρδιάς του, μιας και αποκάλυψε πως είναι φίλος της ΑΕΚ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Κατσίβελης. Δείτε τι δήλωσε ο 24χρονος γκαρντ.

Κατσίβελης: «Είμαι ΑΕΚ από μικρός»

«Είμαι ΑΕΚτζής από μικρός. Ο παππούς μου ήταν αυτός, που με επηρέασε. Η χαρά μου είναι μεγάλη, λοιπόν, για ένα λόγο παραπάνω, που ήλθα σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ. Η πίεση είναι δεδομένη, καθώς πρόκειται για μια ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης», ανέφερε ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού.

«Η παρουσία του κυρίου Αγγελόπουλου και του κόουτς Σάκοτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου, σε συνδυασμό με το βαρύ όνομα της ΑΕΚ. Μίλησα και με τους δύο και πληροφορήθηκα και τον στόχο, αλλά και τον εντελώς διαφορετικό ρόλο, που θα έχω στη νέα μου ομάδα. Ο κόουτς Σάκοτα έχει τη δική του διαδρομή στο μπάσκετ. Κι αυτό αποτέλεσε για μένα ακόμη ένα κίνητρο», πρόσθεσε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βοηθός στη Ζαλγκίρις και ο Σονγκάιλα!!

Στο προπονητικό τιμ της Ζαλγκίρις προστέθηκε ο… παλαίμαχος εδώ και λίγες εβδομάδες Ντάριους Σονγκάιλα.

Βοηθός στη Ζαλγκίρις και ο Σονγκάιλα
Μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ένας ακόμη θρύλος της Ζαλγκίρις θα γίνει μέλος του προπονητικού τιμ. Όπως ανακοινώθηκε, ο Ντάριους Σονγκάιλα, που φέτος αποφάσισε να αποσυρθεί, θα γίνει κι αυτός βοηθός του Γκιντάρας Κραπίκας στην εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ έκανε αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ παίζοντας σε Κινγκς, Μπουλς, Γουίζαρντς, Χόρνετς και Σίξερς κι έχοντας 495 συμμετοχές με 6,9 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε ΤΣΣΚΑ, Γαλατάσαραϊ, Βαγιαδολίδ, Ντόνετσκ, Λιέτουβος Ρίτας και Ζαλγκίρις, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της εθνικής Λιθουανίας με την οποία κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2003 και το χάλκινο το 2007, αλλά και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Καμπιάσο ο Ολυμπιακός!!

Έτοιμος για μια σπουδαία προσθήκη είναι ο Ολυμπιακός, καθώς φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση του Εστέμπαν Καμπιάσο. Το προφίλ του Αργεντινού μέσου, που έλαμψε με τη Λέστερ.

Κοντά σε Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

Ο 35χρονος άσος έκανε καταπληκτική σεζόν στη Λέστερ, όπου και ψηφίστηκε και πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας της Premier League. Στο παρελθόν έχει παίξει σε Ιντεπεντιέντε, Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ και Ίντερ, ενώ φόρεσε 52 φορές τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής πετυχαίνοντας και 5 γκολ.

Ενδεχόμενη απόκτηση του Καμπιάσο συνδέεται με πιθανή πώληση κάποιου μέσου του Ολυμπιακού, καθώς είναι γνωστό πως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πώλησης ενός εκ των Λούκα Μιλιβόγεβιτς ή Παϊτίμ Κασάμι.

Ο Καμπιάσο, που έχει και ιταλικό διαβατήριο, είχε φέτος 31 συμμετοχές και 5 γκολ στην Premiership, ενώ εμφανίστηκε και σε δύο ματς του Κυπέλλου.

Πρόκειται για έναν παίκτη που καταπίνει χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου, ενώ παράλληλα είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και σε αρκετές προωθήσεις του σκοράρει.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει με την Ίντερ το Champions League το 2010, πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ισάριθμα Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ με τη Ρεάλ ένα πρωτάθλημα, ένα Διηπειρωτικό, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας και άλλο ένα Ευρώπης,

Η καριέρα του με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)

Ιντεπεντιέντε (1998-2001): 98-14
Ρίβερ Πλέιτ (2001-2002): 37-12
Ρεάλ Μαδρίτης (2002-2004): 41-0
Ίντερ (2004-2014): 315 41
Λέστερ (2014/15): 31-5
Εθνική Αργεντινής: 52-5





*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέμπτη στα εκδοτήρια για Μπεσίκτας!!


Από αύριο (Πέμπτη 6/8) θα είναι στην διάθεση των φίλων του Ολυμπιακού τα εισιτήρια για το φιλικό με την Μπεσίκτας, σε τιμές από 10 έως 150 ευρώ. Μόνο με κάρτα φιλάθλου τα εισιτήρια απ' το επόμενο ματς

Πέμπτη στα εκδοτήρια για Μπεσίκτας
Την διάθεση των εισιτηρίων για το φιλικό κόντρα στην Μπεσίκτας, που θα γίνει την Κυριακή (9/8) στις 21.00 θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός από αύριο (Πέμπτη 6/8), με τιμές που κυμαίνονται από 10 έως 150 ευρώ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως από τον επόμενο αγώνα θα είναι απαραίτητη η κατοχή της κάρτας φιλάθλου -που προσφέρει ενίσχυση στον ερασιτέχνη- για την αγορά εισιτηρίων.

Η ανακοίνωση:

«H Π.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον φιλικό αγώνα απέναντι στην BESIKTAS που θα διεξαχθεί στο στάδιο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Κυριακή 9/8/2015 και ώρα 21:00, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του σταδίου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, από την 6/8 έως την 7/8 με ώρες διάθεσης 10:00-18:00, το Σάββατο 8/8 (10.00-15.00) και την Κυριακή 9/8 από τις 10.00 έως την έναρξη του αγώνα.

Εισιτήρια θα διατεθούν και μέσω Internet (www.olympiacos.org) από το 6/8 από τις 10:00 έως την εξάντλησή τους. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται ή με την λειτουργία Print@home (παραλαβή των εισιτηρίων στο email) ή από τα εκδοτήρια του σταδίου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και του επιβεβαιωτικού email συναλλαγής, με τις ανωτέρω ώρες λειτουργίας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10 €, 15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 40 €, 80 € & 150 €

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπενθυμίζει στους φιλάθλους ότι από τον επόμενο αγώνα θα μπορούν προμηθευτούν εισιτήριο για τα παιχνίδια της ομάδας μας μόνο οι φίλαθλοι που θα έχουν προμηθευτεί την “κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού” που ο φίλαθλος θα προμηθεύεται καταβάλλοντας 10€ ετησίως, ποσό που θα πηγαίνει εξ ολοκλήρου στο ταμείο του Ερασιτέχνη, ώστε να συνεχίσουν οι ομάδες μας να πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» από το γραφείο του τμήματος μελών/φιλάθλων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που βρίσκεται στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης (κάτω από θύρα 19 – Εμπορική Στοά).

Επίσης θα μπορούν να προμηθεύονται την “κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού” και από το Internet (www.osfp.gr)

Για πληροφορίες σχετικά με την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» μπορείτε να καλείτε στον Ερασιτέχνη Ο.Σ.Φ.Π στο 2104190902-4 και 2111007060.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος μπορεί να τα προμηθευτεί εφόσον επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα επίσημα σημεία πώλησης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
».

Στη Νταρουσάφακα ο Χαρανγκόντι!

Την απόκτηση του Λιούκ Χαρανγκόντι ανακοίνωσε η Νταρουσάφακα.

Στη Νταρουσάφακα ο Χαρανγκόντι
Σημαντική προσθήκη για την Νταρουσάφακα. Η ζάπλουτη τουρκική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιούκ Χαρανγκόντι.

Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ (2,03μ.) προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στη Βαλένθια, με την οποία είχε 8,9 πόντους και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Παλαιότερα είχε παίξει σε Σέλτικς, Καβαλίερς, NBDL και Ούνιξ Καζάν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε ό,τι μπορούσε ο Βαζαίος!!


Με τη 13η θέση στα ημιτελικά «αποχαιρέτησε» τα 200 μέτρα μεικτής ατομικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν ο Ανδρέας Βαζαίος.

Έκανε ό,τι μπορούσε ο Βαζαίος
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τη δεύτερη ημιτελικά σειρά σε 1.59.53, μένοντας πολύ μακριά από τον πρωινό του χρόνο στα προκριματικά του αγωνίσματος, πήρε τη 13η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό της Παρασκευής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φούλαρε και αγγίζει Ντίντακ!!

Το ναυάγιο με τον Καρίμ Χαφέζ έφερε άμεση κινητοποίηση στην υπόθεση του Ντίντακ Βίλα. Σε πολύ καλό δρόμο οι επαφές της ΑΕΚ με τον Ισπανό μπακ, που ενδέχεται να έρθει το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα.

Φούλαρε και αγγίζει Ντίντακ
Όσο χρόνο «έχασαν» με την περίπτωση του Καρίμ Χαφέζ είναι αποφασισμένοι να καλύψουν και μάλιστα σε χρόνο «dt» στην ΑΕΚ με την περίπτωση του Ντίντακ Βίλα.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με το που έληξε το θέμα με τον Αιγύπτιο «ξεπάγωσε» άμεσα την υπόθεση του Ισπανού μπακ, που ήταν ούτως ή άλλως από τα πρώτα ονόματα που είχαν απασχολήσει την ομάδα για την συγκεκριμένη θέση.


Οι επαφές των «κιτρινόμαυρων» μάλιστα φαίνεται πως βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τον 26χρονο αριστερό μπακ να είναι πολύ πιθανό να βρεθεί άμεσα στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στους κιτρινόμαυρους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο spor-fm.gr την επιστροφή του Μαζουάκου στον Ολυμπιακό, σε σχέση και με την ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…
Μετά τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού στην Αυστρία, ο Μαζουάκου είχε παίξει από ένα ημίχρονο (το α’ ) βασικός στα δύο φιλικά στην Τουρκία και…4 λεπτά στα δύο πρώτα φιλικά στην Ολλανδία, έχοντας κι ένα μικροτραυματισμό. Χθες λοιπόν επέστρεψε στην ενδεκάδα ο Γάλλος αριστερός μπακ κι έβγαλε όλο το 90λεπτο. Η, μάλλον ο Μάρκο Σίλβα τον άλλαξε στο 86’, στο ίδιο λεπτό που τον είχε βάλει στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι!

· Και νομίζω ότι η επιστροφή του Μαζουάκου ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα σημεία του φιλικού με τους Τούρκους της Σίβασπορ! Πολύ απλά γιατί ο νεαρός άσος έδειξε αρκετά σοβαρός και αρκετά ζωηρός σε ένα ματς, που δεν ήταν και το καλύτερο από πλευράς θεάματος. Είχε διάθεση να παίξει λίγη μπαλίτσα και να μπει στους ρυθμούς της ομάδας.

· Κακά τα ψέματα, έχει μπει στο μυαλό του Μαζουάκου η μεταγραφή σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό και δη σε κάποιο κορυφαίο σύλλογό του Καμπιονάτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά αν είναι να πάρει μεταγραφή, θα πάρει. Αν, δηλαδή, ικανοποιηθεί οικονομικά ο Ολυμπιακός, που τον πήρε από τη Βαλενσιέν, όταν αυτή υποβιβάστηκε στη Β΄κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στα προσόντα του φυσικά.

· Αλλά στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις. Η μεταγραφή μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα (αφού λέγεται πως η Ρόμα είναι έτοιμη να καταθέσει άμεσα νέα πρόταση), μπορεί να γίνει και τελευταία μέρα του Αυγούστου (καλύτερα όχι!), μπορεί και ποτέ σε αυτό το καλοκαίρι. Κι αν θέλετε την άποψή μου, είναι η ίδια με την περίπτωση Μιλιβόγεβιτς: κι ο Ολυμπιακός κι ο παίκτης μπορεί να βγουν πιο κερδισμένοι, αν γίνει η μεταγραφή του χρόνου, αφού η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι τότε ο Μαζουάκου θα πιάσει πολύ περισσότερα λεφτά στο παζάρι της αγοράς.

· Όπως κι αν έχει, είναι πολύ σημαντικό ο παίκτης να είναι πανέτοιμος να βοηθάει τον Ολυμπιακό, όσο παίζει στον Ολυμπιακό. Κι ο Μαζουάκου φαίνεται πως την ανθίστηκε βλέποντας τον προπονητή να δείχνει μία προτίμηση στον Ομάρ και τον Σαλίνο για τα άκρα της άμυνας-πολύ απλά γιατί κι οι δύο δεξιοπόδαροι μπακ σκίζονται κι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Γάλλο. Και σα να κατάλαβε ο Μαζουάκου πως δεν τον παίρνει να συνεχίσει έτσι, πολύ απλά γιατί θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

· Είχε συνηθίσει πέρσι ο Μαζουάκου να παίζει μόνος του για τη θέση του αριστερού μπακ, αφού τον Γιαννούλη δεν τον πολυυπολόγιζε ο Περέϊρα, ενώ κι ο Σαλίνο έπαιξε, από δεξιά, μόνο μετά τον τραυματισμό του Ομάρ. Τώρα δεν είναι το ίδιο-μολονότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καν μπακ απ του Μαζουάκου! Ο Μάρκο Σίλβα τον γουστάρει τον Σαλίνο, τον βάζει κι από αριστερά κι ο Βραζιλιάνος είναι σκύλος φοβερός!

· Ο Μαζουάκου δεν μπορεί παρά να βλέπει τι γίνεται κι αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα πρέπει να σοβαρευτεί και να γυρίσει στις εμφανίσεις που έκανε στο πρώτο μισό της περασμένη σεζόν. Χθες μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά ήταν αρκετά αξιόπιστος αμυντικά και βοήθησε κι επιθετικά. Κι ένας Μαζουάκου στα καλά του είναι τεράστια δύναμη για τον Ολυμπιακό, διότι από δυνατότητες άλλο τίποτα το Γαλλάκι.

· Απλά…κι ο άγιος φοβέρα θέλει… *Πηγή: sport-fm.gr*

Γρηγορίου: «Μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μας πρόκληση»

Ξεκάθαρος ως προς την κρισιμότητα του αγώνα κόντρα στην ΑΪΚ παρουσιάστηκε ο προπονητής του Ατρόμητου, Μιχάλης Γρηγορίου, χαρακτηρίζοντας το ματς ως τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση του συλλόγου.

Γρηγορίου: «Μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μας πρόκληση»
Χαμηλούς τόνους θέλησε να διατηρήσει ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, τονίζοντας ότι το ματς της Σουηδίας ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο και ότι πρέπει ο Ατρόμητος να παρουσιαστεί το ίδιο συγκεντρωμένος και σοβαρός στην αυριανή αναμέτρηση.

Μάλιστα, ο τεχνικός των Περιστεριωτών δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα ως τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση της ομάδας.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο μεγάλη ευρωπαϊκή μας πρόκληση και αυτό που είπα και στη Σουηδία ότι ήταν το πρώτο ματς, ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο το πιστεύω. Ξεκινώντας ένα παιχνίδι δεν μπορείς να ξέρεις την έκβασή του. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να είμαστε συγκεντρωμένοι και κυρίως να είμαστε σοβαροί για να καταφέρουμε κάτι που η ομάδα έχει προσπαθήσει πάρα πολύ και το παλεύει πολλά χρόνια».

Για τη φιλοσοφία με την οποία θα παραταχθεί ο Ατρόμητος:
«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι. Η προσέγγιση θα είναι ίδια. Ούτως ή άλλως η φιλοσοφία μας λέει ότι πρέπει να σκοράρουμε. Πόσω μάλλον σε ένα εντός έδρας ματς που ο κόσμος θα έχει γεμίσει το γήπεδο.

Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να απευθύνω ένα κάλεσμα στους οπαδούς να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Τα παιδιά τους χρειάζονται δίπλα τους».


Για το αν ήταν εύκολη η διαχείριση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα:

«Ξέρετε η διαχείριση της νίκης μερικές φορές είναι πιο δύσκολη από αυτά που πρέπει να κάνεις μετά από μια ήττα. Από το αεροδρόμιο ακόμα και επειδή έχουν άσχημη εμπειρία από το παρελθόν, δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Είναι όλοι συνειδητοποιημένοι. Με χαροποιεί πάρα πολύ αυτό γιατί πίστευα ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν χρειάστηκαν, όμως, παρά λίγα λεπτά για να επανέλθουμε σε χαμηλούς τόνους».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της ΑΪΚ Στοκχόλμης:

«Η ΑΪΚ δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία όπως είδαμε και στο τελευταίο της ματς με τη Νόρκεπινγκ που ήταν εκτός έδρας. Σίγουρα, η επιστροφή του Γκόιτομ είναι πολύ σημαντική και τους αλλάζει επίπεδο. Ωστόσο, απ’ όσο είδαμε και στο τελευταίο τους ματς δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα».

Για το αν η περσινή εμπειρία με τη Σαράγεβο έχει επηρεάσει την ομάδα:

«Όταν είσαι παθών, από εκεί ξεκινάς. Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση. Η ΑΪΚ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που μπορούσε να μας τύχει και συνεχίζω να το πιστεύω, παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πριν από το πρώτο ματς, δεν είχαν την ευκαιρία να μας αναλύσουν. Πλέον μας ξέρουν καλύτερα. Αν δεν είμαστε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι, θα έχουμε πρόβλημα. Δεν θέλει κανένας να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, πόσω μάλλον τα παιδιά».


Δηλώσεις πραγματοποίησε και εκ των αρχηγών των Περιστεριωτών, Νίκος Λαζαρίδης:

«Δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί πολλοί να νομίζουνε. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την πρόκριση. Την πιστεύω αυτή την ομάδα και πιστεύω και στην πρόκριση. Πρέπει, όμως να προσπαθήσουμε πολύ.

Η ΑΪΚ θα παίξει ελεύθερα χωρίς άγχος κάτι που την κάνει πολύ επικίνδυνοι. Ξέρουμε τι έχουμε περάσει στο παρελθόν και πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τώρα κατάλαβα τι έχουμε κάνει» (pic)

Του πήρε τρεις μέρες, αλλά το κατάλαβε. Δείτε το χαρακτηριστικό ποστάρισμα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης από την Εθνική Εφήβων.

«Τώρα κατάλαβα τι έχουμε κάνει» (pic)
«Μετα απο 5 χρόνια επιτέλους δικό μας! Μόλις τώρα κατάλαβα τι έχουμε κάνει», αναφέρει στο μήνυμά του στο Instagram ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού U18.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δράκου με ρεκόρ στον τελικό!!

Την πρώτη συμμετοχή σε τελικό για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν κατέκτησε η Νόρα Δράκου, πραγματοποιώντας και πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ύπτιο.

Δράκου με ρεκόρ στον τελικό!
Με πανελλήνιο ρεκόρ πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 50μ. Ύπτιο η Νόρα Δράκου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εξαιρετική κούρσα και πέτυχε την όγδοη καλύτερη επίδοση των ημιτελικών με χρόνο 28,01, βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα, που είχε η ίδια με 28.25 απ' τον Ιούλιο του 2011.

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη πρόκριση σε τελικό που πετυχαίνει η ελληνική ομάδα στο παγκόσμιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράνιτς: «Πάμε να το κάνουμε!»

Σύνθημα πρόκρισης έστειλε ο Ντάνιελ Πράνιτς εν όψει της αποψινής ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ.

Πράνιτς: «Πάμε να το κάνουμε!»
«Έτοιμοι για το δεύτερο ημίχρονο. Πάμε να το κάνουμε»!

Αυτό το μήνυμα, συνοδευόμενο από τη σχετική φωτογραφία, έστειλε ο Ντάνιελ Πράνιτς δίνοντας σύνθημα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στον αποψινό επαναληπτικό των play offs του Champions League απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.



Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης My Life My Rules (@danijel_pranjic_d.p_32) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στον Ολυμπιακό ο Ρανγκέλοφ»


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Σερβία ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τον 18χρονο επιθετικό του Ερυθρού Αστέρα, Μπόγκνταν Ρανγκέλοφ. Φωτογραφίες με τα ερυθρόλευκα των Πειραιωτών έχει ανεβάσει στο Instagram.

«Στον Ολυμπιακό ο Ρανγκέλοφ»

Ο 18χρονος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ ή μεσοεπιθετικός, θεωρείται μεγάλο ταλέντο στη χώρα του και ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα.

Σύμφωνα με όσα γράφονται, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη κλείσει τον Ρανγκέλοφ εκμεταλλευόμενοι τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν με το σερβικό σύλλογο από την οποία έχουν πάρει παίκτες και στο παρελθόν.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε με την ομάδα Νέων του Ερυθρού Αστέρα, ενώ είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές των «πλάβι».











*Πηγή: sport-fm.gr*

Δυνατά τεστ για ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα προετοιμασίας του και περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε τρία δυνατά τουρνουά.

Δυνατά τεστ για ΠΑΟΚ
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα αρχίσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, αν και τις προηγούμενες μέρες, από τις 18/8 μέχρι τις 21/8, θα γίνουν ο αιματολογικός και εργομετρικός έλεγχος των παικτών.

Στο πρόγραμμα των δύο πρώτων εβδομάδων προετοιμασίας του ΠΑΟΚ θα υπάρχουν ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, αλλά και μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ. Θα ακολουθήσουν τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να συμμετάσχει κατά σειρά σε τρία διεθνή τουρνουά…

Στο Κράλιεβο της Σερβίας (12-13/9), όπου συμμετέχουν επίσης Ερυθρός Αστέρας, Τραμπζονσπόρ και Μέγκα Λεκς.

Στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (18-20/9), όπου συμμετέχουν επίσης Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ίντερ Μπρατισλάβα και Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Στη Σμύρνη (1-3/10), όπου συμμετέχουν επίσης Καρσίγιακα, Τραμπζονσπόρ και Ούνιξ Καζάν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δίνει μια περιουσία για να μοιάσει στον Κριστιάνο! (pics)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εκατομμύρια θαυμαστές στον κόσμο. Κανένας όμως δεν είναι σαν έναν 17χρονο Δανό, που τον ακολουθεί παντού και ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για να του μοιάσει.

Δίνει μια περιουσία για να μοιάσει στον Κριστιάνο (pics)

inner

«Έχω πάθος με τον Ρονάλντο. Δεν ξέρω πόσα έχω ξοδέψει για να τον μιμηθώ, αλλά σίγουρα είναι χιλιάδες ευρώ. Τον έχω συναντήσει κάποιες φορές και δεν μπορώ να σας πω πόσο φανταστικός τύπος είναι. Μια μέρα περίμενα έξω από το προπονητικό κέντρο για πέντε ώρες μόνο για να τον δω. Τώρα με ξέρει κι αυτός και κάθε φορά που πηγαίνω στη Μαδρίτη μπορώ να τον συναντήσω, κάτι που με κάνει περήφανο. Δεν είναι απλά το πάθος μου, αλλά μου δίνει και κίνητρο. Όλοι οι φίλοι μου, όλη η οικογένειά μου με φωνάζει Κριστιάνο. Ξέρουν το πάθος μου και το σέβονται. Μπορεί κάποιοι να με θεωρούν τρελό, αλλά αυτός είμαι. Μου λένε να είμαι ο εαυτός μου, αλλά δεν μπορώ να είμαι περισσότερο ο εαυτός μου από ό,τι τώρα», δήλωσε.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα χρυσά παιδιά ο Τσίπρας και ο Κοντονής!!

Άνοιξε βήμα το μπάσκετ και όσοι μπορείτε και προλαβαίνετε ακολουθήστε το. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Τα χρυσά παιδιά ο Τσίπρας και ο Κοντονής!

Αλλιώς κιάλια!!! Είναι κι αυτό μια λύση γιατί το μπάσκετ απογειώνεται . Το άθλημα με τις περισσότερες διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διασυλλογικό επίπεδο , συνεχίζει να μας ταξιδεύει , να μοιράζει στο διάβα του χαμόγελα και αισιοδοξία!
Δεν είναι λίγο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε να μιλάς για ένα σπορ και να μην μιζεριάζεις. Να μιλάς και να μην γεμίζει η φάτσα σου ρυτίδες από την αγανάκτηση ή την αηδία!
Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε καλοκαίρι των επιτυχιών χωρίς να κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε υπερβολικοί.
Τρία σημαντικά τουρνουά νέων-εφήβων, την εποχή που ξεσαλώνουν τα τζιτζίκια τα δυο στέφονται με απόλυτη επιτυχία το ένα αυτό που διεξήχθη στην Ιταλία μας στράβωσε!
Όλα μέσα στην ζωή είναι. Το πρόσημο καταγράφεται ως θετικό. Γιατί μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η κατάκτηση της 4ης θέσης στον κόσμο στο τουρνουά Κ20!
Το δε χρυσό για την κατηγορία Κ 18 μιλάει από μόνο του. Λάμπει και είναι χρυσός!!!
Οι νέες γενιές καταφτάνουν γεμάτες διακρίσεις να κρατήσουν την σημαία ψηλά. Το ταλέντο υπάρχει η προσωπικότητα σφυρηλατείται στα παιχνίδια χρόνο με τον χρόνο.
Κάποια παιδιά προβάλουν ήδη αυτόφωτα στον ουράνιο μπασκετικό θόλο,κάποια άλλα λιγότερο μπορεί να τρεμοσβήνουν αλλά έχουν την θέληση και την πίστη να παραμείνουν ενεργά.
Να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Να μην βιαστούμε να βαρύνουμε με υποχρεώσεις και προσδοκίες τις πλάτες αυτών των παιδιών.
Να τα στηρίζουμε,κυρίως  να επιμείνουμε στις ικανότητες τους, να τους  δώσουμε την ελευθερία  στα παρκέ που χρειάζονται  για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, να τα βοηθήσουμε πραγματικά και ουσιαστικά από το «σήμερα» να γίνουν το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ.
Αυτός είναι ο ρόλος της Πολιτείας. Φέξε μου και γλύστρισα θα πει κάποιος . Δικαιολογημένα. Αν είχαμε σοβαρό κράτος και σοβαρή Πολιτεία το μπάσκετ θα έπρεπε σ’ αυτή την χώρα να είναι  η βιτρίνα στο πολυκατάστημα του αθλητισμού.
Εις μάτην όμως. Αλλού παίζονται τα μεγάλα συμφέροντα και εκεί έχει στραμένο το προσωπείο του το κράτος. Και αυτά για λαοφιλή αθλήματα τα ακούω βερεσέ.
Μια Πολιτεία που έδειξε πάλι το φτηνό και μονίμως μακιγιαρισμένο της πρόσωπο μετά και κατά την διάρκεια του τουρνουά στο Βόλο!
Όταν όλα κρίθηκαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης συνεχάρη την ομάδα (σικ) και ιδιαιτέρως τον προπονητή Παπαθεωδόρου και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο!!!
Την ίδια ώρα που τα παιδιά είχαν την σεμνότητα , την ωριμότητα πάνω απ’ όλα, να μην  ξεχωρίσουν κανένα , αφιερώνοντας την κατάκτηση στον μεγάλο απόντα τον Αντωνάκη Κόνιαρη που έχασε το τουρνουά λόγω τραυματισμού.
Το μόνο καλό σ’ αυτή την περίπτωση το γεγονός ότι ή νέα γενιά που έρχεται δείχνει πιο ώριμη και πιο σοβαρή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!
Απορώ τόσοι σύμβουλοι γύρω του δεν βρέθηκε ένας να τον…γλυτώσει από την γκάφα! Καταλαβαίνω ότι το ζόρι είναι μεγάλο γιατί η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου και από δίπλα καραδοκούν Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και Στρατούληδες.
Αλλά αν δεν μπορείς να φτιάξεις μια συγχαρητήρια δήλωση , κάνε τουλάχιστον και σ’ αυτή την περίπτωση ένα  δημοψήφισμα και ζήτα από τον κόσμο ποιόν να συγχαρεί.
Ή πήγαινε στο Ροδάκινο Ρεθύμνου , άσε το μπάσκετ ήσυχο και εκεί κάτω από μια σκιά πούλα επαναστατικότητα που αποκλείεται να την χρεωθείς!
Μετά δεν ήρθαν οι μέλισσες όπως συνέγραψε ο μεγάλος Γιάννης Ξανθούλης αλλά ο Κοντονής.
Ώρες γραφείου μπορούν να έρθουν οι αθλητές να τους συγχαρώ!
Θεέ και Κύριε που ζούμε; Μια εβδομάδα απών από την διοργάνωση ακόμα όταν και τα διχτάκια κατάλαβαν ότι πάμε για χρυσό ο υφυπουργός επ’ ουδενί Αθλητισμού αλλά Ποδοσφαίρου απαίτησε να πάνε τα παιδιά για τα συγχαρίκια!
Τι δεν ήθελε να πάει στο Βόλο για να μην συναντηθεί με τον κ. Μπέο;;;
Υφυπουργός είναι , ας δήλωνε παρών στην διοργάνωση και ας κρατούσε ως όφειλε όποια θεσμική…απόσταση έκρινε ο ίδιος. Ποιός θα τον κατηγορούσε και γιατί; Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Από δικαιολογίες έχουμε πολλές! Από υπεύθυνες στάσεις  πάσχουμε!
Αντίθετα οι μόνιμα κακεντρεχείς και υστερόβουλοι βρήκαν να σχολιάσουν την βράβευση(;;;) του προέδρου της Ομοσπονδίας στο πρόσωπο του Δημάρχου.
Όσοι ήταν παρόντες και όσοι παρακολούθησαν την στιγμή στην τηλεόραση εύκολα κατάλαβαν ότι η… κίνηση του προέδρου να περάσει ένα μετάλλιο που… περίσσευε στο λαιμό του εκλεγμένου (μην το ξεχνάμε…) Δημάρχου  μόνο τιμητική δεν ήταν. Περισσότερο σκωπτική θα την έλεγες. Αν ήθελε επισημότητες και θεσμική βράβευση η Ομοσπονδία θα οργάνωνε μια τελετή. Το γιατί δεν το έκανε δεν απασχόλησε τους επικριτές;
Αλλά  ίδιοι όμως δεν βρήκαν να πουν τίποτα για τον απόντα μουστακαλή υφυπουργό!
Όπως δεν βρήκαν να πουν πάλι τίποτα για τις επιτυχίες του καλοκαιριού όταν ξενυχτούν και ξεροσταλιάζουν πότε θα γίνει μια στραβή να περάσουν από πριονοκορδέλα την Ομοσπονδία.
Ο κόουτς όμως Παπαθεοδώρου ως όφειλε συνεχάρη την ΕΟΚ για την συμβολή της. Άντε ορμήξτε στον κόουτς τώρα…
Πηγή: Superbasket.gr

«Μπήκε» για Μπορίνι η Φιορεντίνα!


Το κενό του Μάριο Γκόμεζ ψάχνουν να καλύψουν στην Φιορεντίνα και γι’αυτό τον λόγο «χτύπησαν» την πόρτα της Λίβερπουλ για την απόκτηση του Φάμπιο Μπορίνι.

«Μπήκε» για Μπορίνι η Φιορεντίνα
Σε αναζήτηση επιθετικού βρίσκονται στην Φιορεντίνα μετά την αποχώρηση του Φάμπιο Μάριο Γκόμεζ για την Μπεσίκτας. Οι «βιόλα φαίνεται πως κατέληξαν στον εκλεκτό που θα καλύψει το κενό του Γερμανού στην «γραμμή κρούσης».

Αυτός είναι ο Φάμπιο Μπορίνι. Οι Ιταλοί την Τετάρτη ξεκίνησαν συζητήσεις με την Λίβερπουλ για τον 24χρονο επιθετικό, ο οποίος δεν βρίσκεται στις επιλογές του Ρότζερς. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν στην Φιορεντίνα επιχειρούν να πάρουν τον παίκτη με κανονική μεταγραφή ή δανεισμό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μόνο με θαύμα δεν θα πάει ο Τσίμιροτ στον ΠΑΟΚ»

Ο μάνατζερ που βρίσκεται πίσω από τις επαφές του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Γκόικο Τσίμιροτ δήλωσε πως μόνο με θαύμα δεν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βόσνιου μέσου.

«Μόνο με θαύμα δεν θα πάει ο Τσίμιροτ στον ΠΑΟΚ»
Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Γκόικο Τσίμιροτ, αν τουλάχιστον πιστέψουμε στον μάνατζερ Ράντε Λάσιτς και όσα δήλωσε σε βοσνιακή ιστοσελίδα. Ο Κροάτης μάνατζερ φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις επαφές και δήλωσε σχεδόν σίγουρος πως ο 22χρονος Βόσνιος μέσος θα αφήσει τη Σαράγεβο για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Είναι αλήθεια ότι πρότεινα στους Έλληνες τον Τσίμιροτ και ο ΠΑΟΚ έδειξε το μέγιστο ενδιαφέρον. Η απόκτηση του είναι απόλυτα εφικτή από την ελληνικά ομάδα. Μόνο αν συμβεί ένα θαύμα, δεν θα συμβεί αυτή η μεταγραφή», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να αποκαλύψω οικονομικές λεπτομέρειες, είναι ένα εμπορικό μυστικό. Νομίζω ότι όλες οι πλευρές σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να μείνουν ικανοποιημένοι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα καταγγελία της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατά ΕΠΟ και Γκιρτζίκη!!


Η κόντρα ανάμεσα στην ΕΠΣ Θεσσαλίας και την ΕΠΟ του Γιώργου Γκιρτζίκη καλά κρατεί, με την Ένωση να προβαίνει σε νέα καταγγελία, κάνοντας λόγο για έμμεσους εκβιασμούς εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Νέα καταγγελία της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατά ΕΠΟ και Γκιρτζίκη
Σε νέα καταγγελία σε βάρος της ΕΠΟ και προσωπικά του Γιώργου Γκιρτζίκη προχώρησε η ΕΠΣ Θεσσαλίας μέσω επιστολής της στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, μέσω της οποίας κάνει λόγο για έμμεσο εκβιασμό λόγω των εκλογών στην Ένωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επιστολή:

«ΠΡΟΣ
Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1.Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή
2.Ε.Π.Ο.

Κύριε Εισαγγελέα με την με αριθμό 225/29-7-2015 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Βόλου, προέβει στο ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, καθώς διέγνωσε τόσο πραγματική όσο και πλασματική έλλειψη διοίκησης, παρά τις αντιδράσεις μερίδας εναπομεινάντων μελών του απερχόμενου Δ.Σ., που ενεργούν σύμφωνα με δηλώσεις τους, υπό τις οδηγίες του κακουργηματικά διωκόμενου προέδρου της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη.

Η Προσωρινή Διοίκηση δια τον Πρόεδρο της κ. Γεωργίου Μουλά και στα πλαίσια του διατακτικού της ως άνω εκδοθείσας απόφασης, αποφάσισε την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και την διενέργεια αρχαιρεσιών για την 10η Αυγούστου με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Δυστυχώς και ενώ σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος του Νομού Μαγνησίας και ιδιαίτερα τα ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού, αναμένουν την εκλογή νέας Διοίκησης, ώστε να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η ΕΠΣ Θεσσαλίας, με την άδικη και παράνομη ποινή που της έχει επιβάλλει η Ε.Π.Ο., επειδή τόλμησε να της αντιταχθεί, μια μερίδα παραγόντων, που τυγχάνει της αναγνώρισης μέχρι σήμερα του διωκόμενου κ. Γκιρτζίκη, απειλεί τα τοπικά Σωματεία, με σκοπό όπως να μην συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση και κατ΄ επέκταση στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ., γιατί η ΕΠΟ δήθεν στην προγραμματισθείσα Γ.Σ. της 28ης Αυγούστου δεν θα αναγνωρίσει τη νόμιμη εκλεγείσα διοίκηση.

Διερωτάται κανείς τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν το άμοιρο ποδόσφαιρο; Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται από την ΕΠΟ έμμεσος εκβιασμός σε μια συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία, αυτή των εκλογών.

Παρακαλούμε κ. Εισαγγελέα όπως επιληφθείτε άμεσα της υποθέσεως και προβείτε σε όλες τις δέουσες ενέργειες». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανακάλυψε» την Αμερική ο Ίβανσιτς!!

Στους Σιάτλ Σάουντερς και το αμερικανικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντρέας Ίβανσιτς.

«Ανακάλυψε» την Αμερική ο Ίβανσιτς!
Μετά από δύο χρόνια στη Λεβάντε και το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Αντρέας Ίβανσιτς αποφασίζει να περάσει τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει την τύχη του στο MLS.

Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής, γνωστός από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σιάτλ Σάουντερς και δεν έκρυψε τη χαρά του για αυτήν την εξέλιξη.

«ο MLS βελτιώνεται από χρόνο σε χρόνο και το γεγονός πως πολλοί διεθνείς αστέρες παίζουν εκεί έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην τελική ευθεία του Πέδρο στη Γιουνάιτεντ!

Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Πέδρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Μπαρτσελόνα, ωστόσο το τυπικό της σκέλος θα ολοκληρωθεί μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Σεβίλλη.

Στην τελική ευθεία του Πέδρο στη Γιουνάιτεντ
Άμεση αναμένεται να είναι η αντικατάσταση του Άνχελ Ντι Μαρία στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ήδη οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του Πέδρο από την Μπαρτσελόνα.

Ο αγγλικός σύλλογος παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ρίξει το κόστος της μεταγραφής, φαίνεται να αναγκάζεται να πληρώσει τη ρήτρα του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή η οποία αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, καθώς η Μπάρτσα δεν δεχόταν να παραχωρήσει τον παίκτη λόγω του ότι δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό του εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβληθεί στους Καταλανούς.

Η συμφωνία πρόκειται να οριστικοποιηθεί, όπως αναφέρει η «Daily Mail», μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ολοκληρώθηκε του Κατσίβελη στην ΑΕΚ!!

Παίκτης της ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο 24χρονος γκαρντ που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό υπέγραψε κι ανακοινώθηκε η συμφωνία από τον μάνατζέρ του και εν συνεχεία από την ΚΑΕ.

Ολοκληρώθηκε του Κατσίβελη στην ΑΕΚ
Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει οριστικά κι αμετάκλητα την καριέρα του ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο 24χρονος γκαρντ (1,96μ.) έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό όπου αγωνιζόταν από το 2010 και υπέγραψε για δύο χρόνια στην «Ένωση», όπως ανακοίνωσε και ο μάνατζέρ του, Νίκος Λώτσος, και λίγο αργότερα και η ΚΑΕ.

Ο Κατσίβελης, που έχει κατακτήσει το χρυσό με την Εθνική Εφήβων το 2008, ενώ το 2009 ήταν ασημένιος στον κόσμο με την U19 και το 2010 επίσης ασημένιος με τη Νέων Ανδρών, είχε φέτος 3 πόντους και 1,3 ριμπάουντ σε 9:38 κατά μέσο όρο σε 22 εμφανίσεις στην Α1 με τον Ολυμπιακό, ενώ σε 12 ματς της Ευρωλίγκας είχε 1 πόντο, 0,8 ριμπάουντ και 0,3 ασίστ σε 6:16 ανά αγώνα.










*Πηγή: sport-fm.gr*