Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο spor-fm.gr την επιστροφή του Μαζουάκου στον Ολυμπιακό, σε σχέση και με την ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…
Μετά τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού στην Αυστρία, ο Μαζουάκου είχε παίξει από ένα ημίχρονο (το α’ ) βασικός στα δύο φιλικά στην Τουρκία και…4 λεπτά στα δύο πρώτα φιλικά στην Ολλανδία, έχοντας κι ένα μικροτραυματισμό. Χθες λοιπόν επέστρεψε στην ενδεκάδα ο Γάλλος αριστερός μπακ κι έβγαλε όλο το 90λεπτο. Η, μάλλον ο Μάρκο Σίλβα τον άλλαξε στο 86’, στο ίδιο λεπτό που τον είχε βάλει στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι!

· Και νομίζω ότι η επιστροφή του Μαζουάκου ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα σημεία του φιλικού με τους Τούρκους της Σίβασπορ! Πολύ απλά γιατί ο νεαρός άσος έδειξε αρκετά σοβαρός και αρκετά ζωηρός σε ένα ματς, που δεν ήταν και το καλύτερο από πλευράς θεάματος. Είχε διάθεση να παίξει λίγη μπαλίτσα και να μπει στους ρυθμούς της ομάδας.

· Κακά τα ψέματα, έχει μπει στο μυαλό του Μαζουάκου η μεταγραφή σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό και δη σε κάποιο κορυφαίο σύλλογό του Καμπιονάτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά αν είναι να πάρει μεταγραφή, θα πάρει. Αν, δηλαδή, ικανοποιηθεί οικονομικά ο Ολυμπιακός, που τον πήρε από τη Βαλενσιέν, όταν αυτή υποβιβάστηκε στη Β΄κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στα προσόντα του φυσικά.

· Αλλά στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις. Η μεταγραφή μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα (αφού λέγεται πως η Ρόμα είναι έτοιμη να καταθέσει άμεσα νέα πρόταση), μπορεί να γίνει και τελευταία μέρα του Αυγούστου (καλύτερα όχι!), μπορεί και ποτέ σε αυτό το καλοκαίρι. Κι αν θέλετε την άποψή μου, είναι η ίδια με την περίπτωση Μιλιβόγεβιτς: κι ο Ολυμπιακός κι ο παίκτης μπορεί να βγουν πιο κερδισμένοι, αν γίνει η μεταγραφή του χρόνου, αφού η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι τότε ο Μαζουάκου θα πιάσει πολύ περισσότερα λεφτά στο παζάρι της αγοράς.

· Όπως κι αν έχει, είναι πολύ σημαντικό ο παίκτης να είναι πανέτοιμος να βοηθάει τον Ολυμπιακό, όσο παίζει στον Ολυμπιακό. Κι ο Μαζουάκου φαίνεται πως την ανθίστηκε βλέποντας τον προπονητή να δείχνει μία προτίμηση στον Ομάρ και τον Σαλίνο για τα άκρα της άμυνας-πολύ απλά γιατί κι οι δύο δεξιοπόδαροι μπακ σκίζονται κι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Γάλλο. Και σα να κατάλαβε ο Μαζουάκου πως δεν τον παίρνει να συνεχίσει έτσι, πολύ απλά γιατί θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

· Είχε συνηθίσει πέρσι ο Μαζουάκου να παίζει μόνος του για τη θέση του αριστερού μπακ, αφού τον Γιαννούλη δεν τον πολυυπολόγιζε ο Περέϊρα, ενώ κι ο Σαλίνο έπαιξε, από δεξιά, μόνο μετά τον τραυματισμό του Ομάρ. Τώρα δεν είναι το ίδιο-μολονότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καν μπακ απ του Μαζουάκου! Ο Μάρκο Σίλβα τον γουστάρει τον Σαλίνο, τον βάζει κι από αριστερά κι ο Βραζιλιάνος είναι σκύλος φοβερός!

· Ο Μαζουάκου δεν μπορεί παρά να βλέπει τι γίνεται κι αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα πρέπει να σοβαρευτεί και να γυρίσει στις εμφανίσεις που έκανε στο πρώτο μισό της περασμένη σεζόν. Χθες μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά ήταν αρκετά αξιόπιστος αμυντικά και βοήθησε κι επιθετικά. Κι ένας Μαζουάκου στα καλά του είναι τεράστια δύναμη για τον Ολυμπιακό, διότι από δυνατότητες άλλο τίποτα το Γαλλάκι.

· Απλά…κι ο άγιος φοβέρα θέλει… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: