Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

«Τα παιδιά ήταν… Ταλιμπάν» (Web TV)

Υπόκλιση στους παίκτες της Εφήβων και κυρίως το χαρακτήρα τους από τον Ηλ.Παπαθεοδώρου,ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6.«Δεν ήταν η πιο ταλαντούχα φουρνιά, αλλά ήταν Ταλιμπάν»,είπε.

«Τα παιδιά ήταν… Ταλιμπάν» (Web TV)

Παράλληλα αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, τους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη, Σκουλίδα, τον μεγάλο απόντα Κόνιαρη, αλλά και παιδιά που ξεχώρισαν στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου.



Αναλυτικά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στον Τόλη Κοτζιά και τον Ανδρέα Καραγιάννη για:

-την επιτυχία της Εθνικής: «Χαρακτηρίσαμε την επιτυχία άθλο, όχι γιατί δεν είχαμε καλό υλικό, αλλά γιατί καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες. Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι η πίεση μετά τις ήττες της πρώτης φάσης λειτούργησε στο να φτάσει η συγκέντρωση των παικτών σε πολύ υψηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο γήπεδο Ταλιμπάν. Στην ομάδα υπήρχε ανιδιοτέλεια. Τα παιδιά ήξεραν ποιοι είναι. Αν χρειαζόταν να πάρει 30 επιθέσεις ο Χαραλαμπόπουλος, θα έπαιρνε, δεν θα κάναμε παζάρι. Αυτό το πράγμα είναι ο ρόλος. Τον αποδέχεται ο παίκτης και προχωρά η ομάδα ή δεν τον αποδέχεται και δεν έχει θέση στην ομάδα».

-την πίεση που υπήρχε στα παιδιά: «Η ομάδα μας είχε ένα καλό υλικό, με κάποιους πολύ καλούς ως εξαιρετικούς παίκτες και κάποιους άλλους που ήταν λίγο πιο πίσω σε ποιότητα. Υπήρχε η πίεση του αποτελέσματος από τη στιγμή που παίζαμε στην έδρα μας, γιατί εμείς στην Ελλάδα είμαστε οπαδοί του αποτελέσματος κι όχι του παιχνιδιού».

-το ρόλο του Χαραλαμπόπουλου: «Το ότι ο Χαραλαμπόπουλος είναι ίσως ο καλύτερος και σίγουρα ο πιο έτοιμος στην ηλικία του παίκτης στην Ευρώπη, δεν σημαίνει πως σε 3-4 χρόνια θα χτιστεί πάνω του ο Παναθηναϊκός και θα είναι ο ηγέτης της ομάδας του και της Εθνικής. Μακάρι να γίνει, μπορεί να γίνει, αλλά δεν στο εξασφαλίζει κανένας. Πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα, ξέρει ποια είναι αυτά και αν δουλέψει πάνω σε αυτά, μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα γίνει ποτέ ο πιο εκρηκτικός παίκτης, αλλά με το μυαλό που έχει και τις αποφάσεις που παίρνει μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Τον έχει βοηθήσει ότι προπονείται με τους καλύτερος όντας στον Παναθηναϊκό. Έχει το πλεονέκτημα ότι ΚΑΙ εκεί είναι, αλλά ΚΑΙ αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει».

-τον Παπαγιάννη και τις προοπτικές του: «Ο Γιώργος είναι ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Πέρσι ήρθε από την Αμερική, δεν ήταν σε καλή κατάσταση, απροπόνητος για μεγάλο διάστημα και το ήξερε και ο ίδιος. Δεν ήταν έτοιμος να παίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φέτος πήγε σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και εμφανίστηκε έτοιμος. Ήταν σε πολύ καλύτερο σωματικό επίπεδο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα πανέξυπνο και πάρα πολύ καλό παιδί, μια ψυχούλα 2,18μ. Θέλει να νιώθει καλά, να τον υποστηρίζεις. Έχει τεράστιες δυνατότητες, δεν έχουμε δει ούτε το 50% από αυτό που μπορεί. Το μεγάλο ατού μας ήταν η άμυνα και όλη μας η άμυνα ήταν στηριγμένη πάνω του. Έκανε φοβερή δουλειά σε όλα τα επίπεδα κι έπαιξε σχεδόν κάθε μέρα στο όριό του. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, καθώς ξέρει ποιος είναι ο δρόμος, θα δικαιώσει όλες τις προσδοκίες που υπάρχουν. Δεν υπάρχει λόγος να τονίζουμε κάθε μέρα ότι θα πάει στο ΝΒΑ, ότι θα γίνει ο καλύτερος παίκτης κλπ. Δεν τους κάνει καλό. Καταλαβαίνω πως υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά αφήστε τους να βρουν το δρόμο τους».

-το ρόλο του Σκουλίδα: «Ο Σκουλίδας χαρακτηρίζεται στην επίθεσή του από το σουτ, αλλά μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα περισσότερα. Ο τρόπος που χειρίστηκε και τα δύο τουρνουά ήταν υποδειγματικός. Αποδέχτηκε ένα ρόλο αμυντικογενή, θυσίασε τον εαυτό του στον τελικό για να κυνηγά σε όλο το γήπεδο τον Κορκμάζ ή και σε άλλα ματς τέτοιους παίκτες. Έχει εξαιρετική σωματοδομή, έχει εξαιρετική νοοτροπία και νομίζω πως πήρε την πιο σωστή απόφαση μένοντας στο Περιστέρι. Θα παίξει στη Β’ Εθνική και θα πάει πιο έτοιμος στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δείχνει την ωριμότητά του».

-τον μεγάλο απόντα, Αντώνη Κόνιαρη: «Ήταν ένα σοκ για μας η διάγνωση. Είναι ένα παιδί με εξαιρετικές ικανότητες, άμυνα, δημιουργία, αντίληψη, τα πάντα… Ήταν άτυχος. Προσπαθεί να επανέλθει και μπορεί να δημιουργήσει στον εαυτό του τις ευκαιρίες για άλλες επιτυχίες. Όλη η ομάδα τού αφιέρωσε την κατάκτηση του τίτλου. Ακόμη και παίκτες μας αναγνώρισαν πως αν ο Κόνιαρης ήταν υγιής, ίσως εκείνοι να μη βρίσκονταν στη δωδεκάδα. Έχασε ένα καλοκαίρι, αλλά τον περιμένουμε πίσω του χρόνου για να μας ενισχύσει πάρα πολύ, καθώς είναι στέλεχος των εθνικών ομάδων».

-τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Ήταν δύσκολο να μπει σε μια έτοιμη ομάδα, που ήταν η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς τον Κόνιαρη. Ο τρόπος που έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στην ομάδα τα λέει όλα. Θα πω λιγότερα καλά λόγια για την αγωνιστική του αξία και περισσότερα για το χαρακτήρα του. Έχουμε βρει ένα διαμάντι. Έχει τρομερά αθλητικά προσόντα και ταλέντο, ενώ δεν ήρθε για να επιβάλει τον εαυτό του. Δεν ήθελε να φανεί επιθετικός προς τους συμπαίκτες του. Έδειξε τεράστιο σεβασμό για την ομάδα. Στα φιλικά δεν έδειξε το πρόσωπο που έβγαλε στο Παγκόσμιο, γιατί ήταν πολύ σεμνός και ταπεινός. Μέσα στο τουρνουά όμως, και με τη βοήθεια των συμπαικτών του που τον αγκάλιασε, κέρδισε την αγάπη του κόσμου και ανέβασε την αυτοπεποίθησή του. Το καλό είναι πως έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη και θα μας ξανάρθει».

-τον Κώστα Μήτογλου: «Είναι κάθε χρόνο σε ένα πράγμα πολύ βελτιωμένος. Το αναγνωρίζει και το βελτιώνει. Έχει πάρει μια απόφαση που δεν είναι εύκολη. Πήγε 18 χρονών μόνος του, σε κολέγιο, διάβασμα-προπόνηση όλη μέρα. Είναι εξαιρετικό παιδί, έχει άψογη νοοτροπία. Μακάρι να κάνει καριέρα αντάξια αυτού που δείχνει πως μπορεί να κάνει».

-τα συγχαρητήρια από την Ανδρών: «Η Εθνική Ανδρών ήταν δίπλα μας. Είχαμε μηνύματα από τον Ζήση, τον Κατσικάρη, τον Πρίφτη, τον Μίσσα και άλλα παιδιά, από τον ημιτελικό ακόμη. Σήμερα πριν φύγουμε από το ΟΑΚΑ, ήρθαν και συνεχάρησαν την ομάδα μας οι παίκτες της Ανδρών, ο Ζήσης, ο Μπουρούσης και άλλα παιδιά. Ο Μπουρούσης ήθελε να έρθει αυθημερόν για να δει τον τελικό. Δεν τον άφησε ο Μίσσας όμως (γέλια)».

-τις τιμές στο Προεδρικό Μέγαρο: «Ήταν μια πολύ όμορφη τελετή. Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο υφυπουργός ξέφυγαν από τα τετριμμένα και ουσιαστικά αναγνώρισαν κάποια λάθη της πολιτείας. Στάθηκαν όχι μόνο στην επιτυχία, αλλά στον τρόπο που αυτή ήρθε. Αν και προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, μας μίλησαν σαν ένα. Γιατί τα παιδιά αυτά έδειξαν πως αν δουλεύεις σκληρά και αρμονικά, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Έχουν περάσει καλύτερες φουρνιές παικτών και καλύτεροι προπονητές από αυτή την ομάδα, αλλά δεν έφτασαν τόσο ψηλά όπως εμείς, χωρίς να μειώνω την προσπάθειά μας».

-τη σύγκριση των ομάδων Εφήβων του Παγκόσμιου του Ηρακλείου και του Ευρωπαϊκού του Βόλου: «Σε ποιότητα υλικού η ομάδα του Παγκόσμιου ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του Ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχαν Ντόρσεϊ, Μήτογλου και Σταμάτης σε αυτή την ομάδα. Όμως η ομάδα του Ευρωπαϊκού είχε πολύ καλή χημεία και έδειξε πως με την προσθήκη του έτοιμου Χαραλαμπόπουλου, παίζοντας πιο πειθαρχημένα και παίζοντας στο όριο, μπορούσε να κάνει τα πάντα. Η ομάδα έμπαινε κάθε μέρα στο 100%. Στο Παγκόσμιο η ομάδα έπαιξε με τον Χαραλαμπόπουλο σε ενάμιση παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του. Με υγιή τον Χαραλαμπόπουλο θα μπορούσε να νικήσει και τους Αμερικάνους».

-το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για τον τίτλο: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε τι θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα παραμείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ ο Παναθηναϊκός με τις κινήσεις που έχει κάνει, κυρίως του Νικ Καλάθη, μπορεί να αλλάξει επίπεδο στην Ευρωλίγκα φέτος». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: