Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αν περάσει, καλά θα είναι…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την δύσκολη αποστολή του ΠΑΟΚ στην Σλοβακία, αλλά και για το μεταγραφικό ντεμαράζ του Άρνεσεν.  Το τονίσαμε πολλές φορές, ότι στο φετινό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ θα μπερδευτεί έντονα η προσπάθεια για χτίσιμο νέας ομάδας, η προετοιμασία, οι μεταγραφές και οι νοκ άουτ αγώνες του Europa League. Πάει για το θαύμα ο ΠΑΟΚ και αν τα καταφέρει όλα αυτά μαζί, θα γράψει ιστορία!

Γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και… για κάποιους άλλους, ανεξήγητους, ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο στην Σλοβακία, χωρίς την μισή ομάδα, με την οποία ξεκίνησε την φετινή σεζόν!   (Εδώ όπου συμμετείχαν όσοι απέτυχαν παταγωδώς πέρυσι, σε ένα ανεπαρκές και ανισσόροπο ρόστερ !)

Έξω ο Αθανασιάδης, έξω ο Βίτορ, ο Χαρίσης, ο Γλύκος, ο φορμαρισμένος Κίτσιου, αυτοί που απομακρύνθηκαν (Ρατς, Νομπόα, Περέιρα, Μάρτενς, Γκολάσα) αλλά και ο παίκτης-φαινόμενο. Ο Λούκας! Που πήρε άδεια για να διαπραγματευτεί μεταγραφή στο ενδιάμεσο δύο νοκ άουτ αγώνων και επειδή δεν τους έφθασαν τρεις μέρες, παίρνει και λίγες ημέρες παραπάνω!

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να προκαλεί τη μοίρα του στην Ευρώπη! Σαφώς έχει πρώτο στόχο να φτιάξει τη νέα του ομάδα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι! Από εκεί και πέρα, αν οι παίκτες που τώρα μάχονται, καταφέρουν να βοηθήσουν τον σύλλογο να συνεχίσει και να φθάσει στους ομίλους, ( με κέρδος στο πρεστίζ, αλλά και στο κλίμα που θα επικρατήσει στον περίγυρο, το οποίο είδαμε πόσο βελτιώθηκε με τις δύο πρώτες νίκες στη Τούμπα) τότε πραγματικά θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο και με αυτούς… (Οι περισσότεροι από τους οποίους κατακρίθηκαν για ότι δεν πέτυχαν πέρυσι).

Στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, ήταν βέβαιο πώς θα έρχονταν και η περίοδος της ενίσχυσης. Το θέμα ήταν και είναι, οι παίκτες που θα έρχονταν και τα χαρακτηριστικά τους. Το πρώτο κύμα φανερώνει ότι ισχύει η δεύτερη άποψη Τούντορ, για την ποιότητα που θα πάει –για λίγο- στην άκρη, έτσι ώστε να αποκτηθούν παίκτες που θα μπουν καλά στο σύνολο, που θα παίζουν για την  ομάδα, με βασικό στόχο να ενισχύσουν τη νοοτροπία της.

Μάλλον στο δεύτερο κύμα που θα ακολουθήσει, θα υπάρχουν και μερικές πιο δύσκολες- ποιοτικές κινήσεις, με παίκτες που αρχικά δεν έρχονταν στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Οι πιο ποιοτικοί δηλαδή, που όταν αποκτηθούν, θα βρουν το σωστό εκείνο ομαδικό κλίμα, για να μην παρασυρθούν σε κακές συνήθειες, όπως έγινε με πολλούς που ήρθαν ως ονόματα και δεν ακούμπησαν.

Κατά τα άλλα ο Ροντρίγκεζ είναι ένας γρήγορος ακραίος με πολλά περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε να κάνει την διαφορά ΚΑΙ σε κλειστό γήπεδο, όπου σίγουρα θα τον χρειαστεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Λετονός από το Αμβούργο θεωρείται πολύ καλός εκτελεστής και το ερώτημα είναι αν μπορεί να παίξει μαζί με τον Αθανασιάδη.

Από εκεί και πέρα (μάλλον) ο ΠΑΟΚ έχει σε προτεραιότητα τον Κροάτη Λέοβατς από τον Σταφυλίδη, ενώ αν θέλει, θα αποκτήσει τον Μαλεζά για τα στόπερ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Σλοβάκου Σάμπο, μια και… ακόμη δεν έγινε ο δεύτερος αγώνας ΠΑΟΚ-Σπάρτακ.

ΑΝ ο ΠΑΟΚ περάσει τους Σλοβάκους (με τόσα προβλήματα που έχει) τότε δεν θα προκριθεί απλά σε έναν επόμενο γύρο, αλλά θα είναι σα να έχει κερδίσει χρόνο… δύο μηνών!  Χρόνος απαραίτητος, για να χτιστεί περεταίρω και μέσα σε καλό κλίμα η νέα ομάδα… 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: