Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δικηγόρος Παναθηναϊκού: «Πρέπει να οριστεί εκ νέου ο αγώνας»


Δικηγόρος Παναθηναϊκού: «Πρέπει να οριστεί εκ νέου ο αγώνας»

Ξεκάθαρος ότι πρέπει να οριστεί εκ νέου η διεξαγωγή του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το γεγονός ότι πρέπει να οριστεί η διεξαγωγή του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό υπερτόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης.

Σύμφωνα με τον νομικό της «πράσινης» ΠΑΕ που ήταν φυσικά στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια της Λεωφόρου, η ματαίωση του αγώνα δεν δικαιολογείται από κανένα άρθρο ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί για το ότι δεν θα ξαναέπεφτε άλλη φωτοβολίδα στο γήπεδο και όχι για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κάρμης στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6, «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για το κλίμα στην εκδίκαση: «Είναι θετικό ότι δεν ανέβηκαν οι τόνοι. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς για ένα ποινικό θέμα για το αν ήταν νόμιμη η απόφαση μη διεξαγωγής του αγώνα»

Για το αν πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός: «Δεν είπα να μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη, αλλά η εκτίμηση του μεγέθους της είναι σε συνάρτηση των δεδομένων που υπήρχαν. Ενδεχομένως από την ανακοίνωση της απόφασης να μην είχαν προκύψει όλα όσα έγιναν μετά. Η απόφαση του διαιτητή δεν βασίζεται σε κάποιο άρθρο. Η Αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το ότι δεν θα έπεφτε άλλη φωτοβολίδα. Κανείς δεν μπορούσε να διασφαλίσει κάτι τέτοιο, ούτε ο ίδιος ο Θεός. Ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι είχε στη διάθεσή του αρκετή αστυνομική δύναμη. Ο διαιτητής έπρεπε να ξεκινήσει το ματς και με το παραμικρό θα μπορούσε να διακόψει το ματς και κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα, αφού ήδη είχαν 20 συστάσεις από τα μεγάφωνα. Με την απόφαση που πήρε ο διαιτητής να μην ξεκινήσει τον αγώνα εξεπλάγησαν όλοι, ακόμα και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ. Μάλιστα, επικαλέστηκα άλλο φύλλο αγώνα με διαιτητή τον κύριο Παππά στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο 1-1 πριν από τρία χρόνια που είχαν πέσει επίσης φωτοβολίδες και είχε διεξαχθεί κανονικά».

Για το τι πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τη δική του θέση: «Έχει νομική βάση η ένσταση του Παναθηναϊκού, γιατί ο διαιτητής δεν αιτιολογεί καταλλήλως και επαρκώς τη ματαίωση του αγώνα. Τη στιγμή που είχαν ηρεμήσει τα πράγματα. Ακόμα και ο Ολυμπιακός υποθέτει ότι αν έβαζε γκολ, ότι θα γίνονταν επεισόδια. Πλέον, πρέπει να οριστεί το ματς και κατά πάσα πιθανότητα με τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού, γιατί σαφώς θα επιβληθούν ποινές. Υπάρχει πειθαρχικός κώδικας που προβλέπει και το τι συμβαίνει στη διακοπή. Το μόνο που προβλέπει μη τέλεση του αγώνα είναι η είσοδος οπαδών μέχρι και μια ώρα πριν από τον αγώνα».

Για τη θέση του Ολυμπιακού περί σκανδάλου στην έκθεση Σιμιτζόγλου: «Όταν υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν μας αρέσουν λέμε για σκάνδαλα. Ήταν σωστή η έκθεση του Σιμιτζόγλου καθώς υπήρξαν επεισόδια χωρίς να διεξάγεται αγώνας. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ένιωσε έκπληξη που δεν έγινε αγώνας. Δεν υπάρχει σχετική δίωξη για αφαίρεση βαθμών. Θα παρανομήσει το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο, αν ενεργήσει πέραν του πλαισίου που έχει στην έκθεσή του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας».

Για το υπόμνημα που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός: «Έχουμε κλείσει τον φάκελο και για αυτό καθυστερήσαμε, καθώς ο Ολυμπιακός κατέθεσε το δικό του υπόμνημα. Είναι κάτι που επιτρέπεται η παρέμβαση τρίτου, αφού και στα επεισόδια στο "Γ. Καραϊσκάκης” με τα αεροβόλα στον κ. Τζόρβα δεν μας είχε επιτραπεί δική μας παρέμβαση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και Σάντλερ και Ντίλαρντ ο Απόλλων!!


Και Σάντλερ και Ντίλαρντ ο Απόλλων

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του Απόλλωνα Πατρών –προκειμένου να μεταμορφωθεί αγωνιστικά- συνεχίζονται, με τους μελανόλευκους να ανακοινώνουν την απόκτηση των «κοντών», Σάντλερ και Ντίλαρντ.

Ενίσχυση στις θέσεις των «κοντών» για τον Απόλλωνα Πατρών, προκειμένου... να αλλάξει το τσιπ και να «μεταμορφωθεί» ο σύλλογος.

Σ' αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι μελανόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου γκαρντ, Ντέβον Σάντλερ και του 26χρονου πλέι μέικερ, Κέβιν Ντίλαρντ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Ο Απόλλων CARNA Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους αθλητές Ντέβον Σάντλερ και Κέβιν Ντιλαρντ.

Ο Ντέβον Σάντλερ έχει ύψος 1.88μ, είναι 24 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του guard.

O Κέβιν Ντίλαρντ είναι 26χρονών έχει ύψος 1.83μ και θα έχει ρόλο οργανωτή στον Απόλλωνα CARNA.

Η συμφωνία με τους δύο αθλητές είναι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Κηφισιά, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τους Ντέβον Σάντλερ και Κέβιν Ντίλαρντ στην οικογένεια του Απόλλωνα.

Φτωχός και φέτος ο ευρωπαϊκός απολογισμός!!


Φτωχός και φέτος ο ευρωπαϊκός απολογισμός

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει και βγάζει συμπεράσματα από την παρουσία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, γράφω το ίδιο σχόλιο. Αφορά τον απολογισμό της πορείας των ελληνικών ομάδων στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια συνήθως συνεχίζει μόνο μία, ο Ολυμπιακός και οι άλλες επιστρέφουν αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Χθες αποχώρησαν από το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Ατρόμητος είχε αποκλειστεί από νωρίς από την Φενέρμπαξε και ο Παναθηναϊκός από την Γκαμπάλα. Μια ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που όταν πρώτο ακούσαμε το όνομα της πανηγυρίζαμε προεξοφλώντας εύκολο αποκλεισμό της από τον Παναθηναϊκό και τελικά εξελίχθηκε σε κακό δαίμονα τόσο των πρασίνων όσο και του ΠΑΟΚ.

Φτωχός ήταν κι εφέτος ο απολογισμός της παρουσίας των ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με δυσμενείς συνέπειες τόσο για τις ίδιες, όσο και για τη θέση της χώρας μας στη βαθμολογική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη απογοήτευση. Μια παταγώδης αποτυχία, που σημάδεψε βαθιά την πορεία του για όλη τη χρονιά και όχι μόνο.

Ο Ατρόμητος έφυγε με ψηλά το κεφάλι με δύο νίκες και πρόκριση επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης και αποκλεισμό από τη Φενέρμπαξε. Αντίθετα αποτυχημένη θεωρείται η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ που δεν «σταύρωσε» νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ακόμη και στην Τούμπα, με αντιπάλους σαν την Γκαμπάλα και την Κράσνονταρ .

Ο Αστέρας τα πήγε σχετικά καλύτερα, πέτυχε μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και αν είχε πάρει αποτέλεσμα και στη Λευκωσία θα είχε ελπίδες να περάσει τους 32 της διοργάνωσης.

Συμπέρασμα: Η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος αποτυπώνεται και στην παρουσία των ομάδων μας και στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός με την οικονομική υπεροπλία του, όχι απλά διατηρεί, αλλά αυξάνει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες , που είναι καταδικασμένες να περνάνε απαρατήρητε στην Ευρώπη και να υποσκελίζονται από κάτι… Γκαμπάλες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο Μέλμπι πετύχαινε «εκείνη» τη μυθική γκολάρα!! (video)


Όταν ο Μέλμπι πετύχαινε «εκείνη» τη μυθική γκολάρα (video)

Για πολλά χρόνια η φανταστική κούρσα του Γιαν Μέλμπι σε ματς Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ ήταν «εκείνη η γκολάρα» αφού κανένας εκτός των θεατών στο γήπεδο, δεν το είχε δει ποτέ, δίνοντάς της μυθική διάσταση!

Αν συνέβαινε σήμερα, θα υπήρχαν τουλάχιστον 6-7 διαφορετικές λήψεις από τα επίσημα στιγμιότυπα και αμέτρητα βίντεο τραβηγμένα από την κερκίδα. Η φανταστική κούρσα του Γιαν Μέλμπι και το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γιουνάιτεντ θα ανέβαινε στα social media και θα επέτρεπε σε πολλούς χρήστες να βγάλουν όλη την κακομοιριά και τη βλακεία τους σχολιάζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Σίγουρα ορισμένοι θα πλακώνονταν -άγνωστο γιατί- για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, άλλοι για τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου και κάποιοι θα έβρισκαν κάποιο λόγο για να την πουν στον «δημοσιογραφίσκο» ή ΑΡΔάκι που ανέβασε μεν την γκολάρα ενός παίκτη της Λίβερπουλ, αλλά «όταν σας κάρφωνε ο Ρόμπσον δεν ξέρατε να γράψετε τίποτα, πουλημένοι» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, υπήρξε μια εποχή που τα πράγματα δεν ήταν τόσο δεδομένα κι απλά. Η απουσία του διαδικτύου σήμαινε από τη μία πως δεν ήταν εύκολο για τον καθένα να εκφράσει από βολική απόσταση ασφαλείας και ουσιαστικά υπό καθεστώς ανωνυμίας τη χυδαιότητά του, αλλά από την άλλη, σήμαινε επίσης πως κάποια πράγματα έμεναν άγνωστα.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και «εκείνη η γκολάρα του Μέλμπι». Συνέβη στις 26 Νοεμβρίου του 1985 στο «Άνφιλντ» και εξαιτίας μιας ακόμη απεργίας, πράγμα συνηθισμένο στη νεοφιλελεύθερη «Θατσερική» Αγγλία, για χρόνια έμεινε μακριά από τα μάτια του κόσμου. Μέχρι πριν λίγο καιρό το είχαν δει μόνο όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο. Ο καθένας το περιέγραφε όπως το έζησε και δεν άργησε να αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Με το πέρασμα του χρόνου η εξιστόρηση από στόμα σε στόμα μεγάλωνε περισσότερο την απόσταση που κάλυψε ο Δανός μαέστρος ή τους παίκτες που πέρασε πριν κεραυνοβολήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ίσως κάποιοι να ορκίζονταν μέχρι να βρεθεί το φιλμάκι και να αποκατασταθεί η αλήθεια πως ο Μέλμπι ξεκίνησε την κούρσα με την μπάλα στα πόδια από τα αποδυτήρια και ντρίπλαρε όλους τους παίκτες της Μάντσεστερ στο γήπεδο, εκείνους που κάθονταν στον πάγκο και τη μισή Κ-20 που έκανε προπόνηση 45 χιλιόμετρα μακριά.

Ο ίδιος ο Μέλμπι συχνά είχε εκφράσει τον καημό του επειδή δεν μπορούσε να δει αυτό που ο κόσμος θεωρούσε το ομορφότερο γκολ που είχε σημειώσει ποτέ. Τελικά, αποκαλύφθηκαν όλα. Ο τότε τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Ρον Άτκινσον, είχε στήσει μια κάμερα στο κέντρο του γηπέδου προκειμένου να καταγράψει το ματς ώστε να το αναλύσει αργότερα. Το φιλμ δόθηκε στη δημοσιότητα και τα πράγματα επανήλθαν στις φυσιολογικές τους διαστάσεις.

Ακόμη και σήμερα, πολλοί φίλοι της Λίβερπουλ επιλέγουν να μην το δουν, γνωρίζοντας πως ό,τι και να είχε συμβεί στο χορτάρι, δεν θα πλησίαζε στο ελάχιστο εκείνο που είχαν στο μυαλό τους. Εάν δεν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία, κάντε κλικ στο βίντεο που ακολουθεί…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Είπε «όχι» στην Μπουντούτσνοστ ο Ιβάνοβιτς!!


Είπε «όχι» στην Μπουντούτσνοστ ο Ιβάνοβιτς!

Την τελευταία στιγμή «ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Μπουντούτσνοστ και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με την αντίπαλο του Άρη στο Eurocup να στρέφεται σε άλλες λύσεις για προπονητή.

Σε άλλη λύση πέραν του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι αναγκασμένη να στραφεί η Μπουντούτσνοστ για τον αντικαταστάτη του Ιγκόρ Γιόβοβιτς.

Σύμφωνα με τον Τύπο του Μαυροβουνίου, η ομάδα από την Ποντγκόριτσα ήταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, ωστόσο το deal χάλασε την τελευταία στιγμή, καθώς η διοίκηση του συλλόγου δεν έδειξε διατεθειμένη να προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ.

«Όλες οι αλλαγές πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα και έτσι δεν μπορώ να αναλάβω την Μπουντούτσνοστ», φέρεται να ήταν η απάντηση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Πλέον, τα ονόματα που «παίζουν» για τον πάγκο είναι αυτά των γνωστών στο ελληνικό κοινό, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και Λούκα Παβίσεβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός ο Σπανούλης, τέσσερις αμφίβολοι!!

Χωρίς τον Σπανούλη ο οποίος θα υποβληθεί εντός της ημέρας σε μαγνητική τομογραφία και με τους Παπαπέτρου, Χάντερ, Λοτζέσκι και Μιλουτίνοφ να είναι αμφίβολοι θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Καβάλα.

Εκτός ο Σπανούλης, τέσσερις αμφίβολοιΆλλη μία πύρρειο νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, καθώς τα προβλήματα που προέκυψαν στον νικηφόρο αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα είναι και πάλι πολλά. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν αύριο για την Καβάλα ενόψει της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής της Basket League με την τοπική ομάδα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα και το απόγευμα της Παρασκευής (27/11) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της σοβαρότητας.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό νέο πρόβλημα που προέκυψε, καθώς τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο έχει υποστεί ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος όμως θα ταξιδέψει κανονικά και η χρονική διάρκεια της συμμετοχής του θα κριθεί ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. Διάστρεμμα έχει και ο Παπαπέτρου, αλλά θα είναι στην αποστολή, όπως και οι Μιλουτίνοφ και Λοτζέσκι, οι οποίοι επιστρέψουν. Αμφότεροι έκαναν ατομικό σήμερα μετά τα προβλήματα τους με τον πυρετό και την τενοντίτιδα στον αχίλλειο αντίστοιχα, αλλά λογικά θα βοηθήσουν για λίγα λεπτά.

Σε ότι αφορά τον έτερο τραυματία, Γιώργο Πρίντεζη, έχει αναρρώσει πλήρως και βάσει προγραμματισμού θα αρχίσει φουλ προπόνηση την προσεχή Δευτέρα, με στόχο να είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με την Αρμανι Μιλάνο στο ΣΕΦ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λαμία: Όλα είναι στημένα! Αποχωρούμε!!


Λαμία: Όλα είναι στημένα! Αποχωρούμε!

«Βόμβα» κι ενώ το ματς ήταν σε εξέλιξη! Η Λαμία ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία (το 0-2 έγινε 3-2 υπέρ της Κέρκυρας με δύο πέναλτι κι αποβολή).


Σάλος στη Football League με αφορμή το Κέρκυρα-Λαμία και τα σοβαρά διαιτητικά παράπονα που έχει η δεύτερη!

Την ώρα λοιπόν που παιζόταν το δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Φθιώτιδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή την απόφασή της (θα δούμε αν είναι… οριστική αφού υπάρχουν δυσκολίες για κάτι τέτοιο ή απλώς πρόκειται για «απειλή) να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας!
Η Λαμία αν και εκτός έδρας βρισκόταν μπροστά το σκορ με 2-0. Ωστόσο δύο πέναλτι υπέρ των Φαιάκων έγραψαν το 2-2, προτού οι φιλοξενούμενοι μείνουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής Πίντο, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ολική ανατροπή και να επικρατούν 3-2.

Η ανακοίνωση:

Ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοινώνει ότι η Π.Α.Ε Λαμία αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Κύριοι της Κ.Ε.Δ. να χαίρεστε το πρωτάθλημα και τους διαιτητές σας.

Λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου έκανε στο dikisports την εξής δήλωση:

"Ολα είναι στημένα, δείτε το σημερινό ματς με την Κέρκυρα. Δεν πρόκειται να συνεχίσω να επενδύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως να συγκρατηθούν οι φίλαθλοι όταν βλέπουν τέτοιες διαιτησίες; Αποχωρούμε από το πρωτάθλημα"
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» σε Άρη!!


«Καμπάνα» σε Άρη

Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Άρης (και πρόστιμο) για τη συμπεριφορά των οπαδών του. Πότε θα εκτίσει την τιμωρία του, έφεση από τους Θεσσαλονικείς.

«Κλείνει» για έναν αγώνα το Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΕΠΟ τιμώρησε τον Άρη με συνολικό πρόστιμο ύψους 4.050 ευρώ (που αφορά γεγονότα σε τρεις αναμετρήσεις του) και τιμωρία της έδρας του για μια αγωνιστική, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών του στο ματς με τον Νέστο Χρυσούπολης.

Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης με στόχο –κυρίως- να ανατρέψουν τουλάχιστον το «λουκέτο» στο γήπεδό τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποινή δεν θα «σβήσει» στο εντός έδρας ματς της Κυριακής απέναντι στον Καμπανιακό λόγω… χρονικού περιθωρίου, αλλά σε αυτό της 15ης «στροφής» στην Γ’ Εθνική (13/12) με αντίπαλο τη Θύελλα Φιλώτα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελείωσε του Λόουρι στην Κηφισιά!!


Τελείωσε του Λόουρι στην Κηφισιά

Παίκτης της Κηφισιάς είναι και επίσημα ο Ρόμπερτ Λόουρι, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας και στη συνέχεια στη λετονική Ρίγα.

Στην Ελλάδα και για λογαριασμό της Κηφισιάς επέστρεψε ο Ρόμπερτ Λόουρι. Την περσινή σεζόν ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε με τη φανέλα του Κοροίβου Αμαλιάδας, με τον οποίο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Λετονία και τη Ρίγα, όπου είχε κατά μέσο όρο 9,8 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Robert Lowery. Γεννήθηκε στις 23/12/87 στις ΗΠΑ, έχει ύψος 1,88μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ.

Τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας σημειώνοντας 16,8 πόντους , 5 ριμπάουντ , 2,4 ασίστ και 2,4 κλεψίματα μέσο όρο σε 8 αγώνες. Στη συνέχεια, αποκτήθηκε από τη Ρίγα (Δεκέμβριος 2014), στην οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11,8 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ (στο VTB United League ) και με 9,8 πόντους , 3,1 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ (στο Latvian LBL).

Καριέρα: 2010-11: Saar- Pfalz Braves (Γερμανία), 2011-12: Levharti Chomutov (Τσεχία), 2012-13: Best Balikesir (Τουρκία), 2013-14: Lighthouse Trapani (Ιταλία), 2014-15: Κόροιβος Αμαλιάδας (Ελλάδα), 2014-15:VEF Riga (Λετονία)
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνιμος τρόφιμος ψυχιατρείου ο ένας από τους τρεις χούλιγκαν της Λεωφόρου!!!


Μόνιμος τρόφιμος ψυχιατρείου ο ένας από τους τρεις χούλιγκαν της Λεωφόρου!

Απίστευτα πράγματα προκύπτουν από τη διαδικασία ταυτοποίησης των δραστών της Λεωφόρου, καθώς εξακριβώθηκε η ταυτότητα τριών χούλιγκαν και ο ένας είναι μόνιμος τρόφιμος ψυχιατρείου.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των επεισοδίων της Λεωφόρου και μάλιστα από τη διαδικασία ταυτοποίησης έχουν προκύψει απίστευτα πράγματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αστυνομικοί από τη ΓΑΔΑ, έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία τριών χούλιγκαν και μάλιστα ένας από αυτούς είναι μόνιμος τρόφιμος ψυχιατρείου στο Δαφνί και μάλιστα δραπετεύει κάθε φορά που έχει αγώνα ο Παναθηναϊκός.

Επιπροσθέτως, έχει εντοπιστεί ένα από τα άτομα που εκτόξευσαν φωτοβολίδες και μάλιστα πρόκειται για άτομο που έχει επίσης βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, καθώς κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και πάλι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στα επεισόδια που είχαν συμβεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο τρίτος από τους χούλιγκαν δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ σύμφωνα με όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, Αστυνομία και υπηρεσία της Αθλητικής Βίας βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση άλλων δύο ατόμων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί τρεις χούλιγκαν του Ολυμπιακού που είχαν συμμετάσχει στα επεισόδια κόντρα στον Λεβαδειακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασελάκης: «Δεν έχουμε καιρό για δάκρυα»


Κασελάκης: «Δεν έχουμε καιρό για δάκρυα»

Η Κηφισιά είναι υποχρεωμένη να αφήσει πίσω της την ήττα και την κακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και να τα δώσει όλα για τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κασελάκη.

Η ήττα και η κακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ προβλημάτισε τους ανθρώπους της Κηφισιάς, ωστόσο σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κασελάκη χρόνος για απογοήτευση δεν υπάρχει και πλέον η ομάδα των βορείων προαστίων θα πρέπει να κάνει τα πάντα για τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας.

Αναλυτικά το blog του Λεωνίδα Κασελάκη στο esake.gr:

«Γεια σας!

Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα το περασμένο Σάββατο που μας προβλημάτισε διότι και η εμφάνιση δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών μας αλλά και της υψηλού επιπέδου δουλειάς που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις.

Ωστόσο δεν έχουμε καιρό για δάκρυα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είδαμε και αναλύσαμε τα λάθη μας απέναντι στην ΑΕΚ ώστε να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στη συνέχεια. Επίσης, θέλουμε να καλωσορίσουμε το Rob (Lowery) στην ομάδα μας. Είναι πολύ θετικό το ότι έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα και θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα στον τρόπο παιχνιδιού μας.

Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας στην έδρα μας στο οποίο θα πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας για να φύγουμε νικητές επιτέλους από το γήπεδό μας . Η επιβολή της άμυνας και η συγκέντρωση θα καθορίσουν τον τελικό νικητή. Ελπίζουμε να γεμίζει το γήπεδο και εμείς με τη σειρά μας στο τέλος θα δώσουμε χαρά στον κόσμο.

Αυτά από μένα και ραντεβού αύριο (Σάββατο 28/11) στο Ζηρίνειο στις 17.00 για τον πολύ σημαντικό αγώνα μας.

Σας περιμένουμε όλους εκεί
»!

«Σίφουνας» ο Ολυμπιακός Βόλου!!


«Σίφουνας» ο Ολυμπιακός Βόλου!

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός Βόλου διέλυσε τον αδύναμο Πανελευσινιακό με σκορ 5-1, επέστρεψε εμφατικά στις νίκες και διατηρήθηκε στα υψηλά στρώματα.

«Πάρτι» έστησε στον Βόλο ο τοπικός Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι παρέσυραν τον αδύναμο Πανελευσινιακό (9 ήττες, 1 νίκη) με σκορ 5-1 και επανήλθε το... χαμόγελο στα χείλη τους.

Στο 24' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Ντεπέτριτς, ενώ στο 37' έδειξε να κλειδώνει το τρίποντο με δυνατό σουτ του Γουόρντεν. Στο 44' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν εκ νέου στο... κόλπο, μειώνοντας με τον Μπλάνκο, ωστόσο το χάρηκαν για... δευτερόλεπτα, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ντεπέτρις βρήκε εκ νέου δίχτυα και έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων (3-1).

Ο Πανελευσινιακός δεν είχε τις... δυνάμεις για μια επική αντεπίθεση κι εν τέλει έγινε «σάκος του μποξ» για τον καταιγιστικό Ολυμπιακό στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 72' ο Λεόν χρίστηκε σκόρερ με πέναλτι (κι ενώ νωρίτερα ο ίδιος είχε δοκάρι), με τον Τσιλιγκίρη στις καθυστερήσεις να δίνει θριαμβευτική νότα στο τρίποντο της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 5-1, που την έφερε στους 14 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/11

Ολυμπιακός Βόλου – Πανελευσινιακός 5-1

Κέρκυρα – Λαμία
Πανσερραϊκός – Ζάκυνθος

Σάββατο 28/11

Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός (15:00)
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός (15:00)
Παναχαϊκή – ΑΕΛ (19.00-ΟΤΕ ΤV)

Κυριακή 29/11

Τρίκαλα – Χανιά (15:00)
Εργοτέλης – Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα (15:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα είπαν με Μπερμπάτοφ!!


Τα είπαν με Μπερμπάτοφ

Κατεβάζουν του τόνους στον ΠΑΟΚ για το χθεσινό «επεισόδιο» με τον Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο επιθετικό να έχει σήμερα τετ-α-τετ με Τούντορ και Άρνεσεν.

Σε ρυθμούς... Μπερμπάτοφ κινούνται άπαντες στον ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό «επεισόδιο», όπου ενοχλήθηκε εμφανώς κατά την αντικατάστασή του, έφυγε απευθείας για τα αποδυτήρια και στη συνέχεια αποχώρησε από την Τούμπα πριν καν τελειώσει το ματς με την Καμπάλα!

Ο «Δικέφαλος του βορρά» επιχειρεί να κατεβάσει τους τόνους από το εν λόγω συμβάν και να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Ο Βούλγαρος φορ είχε σήμερα τετ-α-τετ με τους Τούντορ και Άρνεσεν, όπου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του και ουσιαστικά αυτή η κουβέντα ήταν μια προσπάθεια να μπει τέλος (όπως και φαίνεται ότι θα γίνει) στην «παρεξήγηση» και να μην διογκωθούν και εξωαγωνιστικά «σύννεφα» πάνω από το ήδη... ταλαιπωρημένο τοπίο στους Θεσσαλονικείς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αρκαδικός και το… «Californication» από τον Ντούβνιακ!


Ο Αρκαδικός και το… «Californication» από τον Ντούβνιακ

Μόνο τη νίκη σκέφτονται στον ΠΑΟΚ ενόψει του ματς με τον Αρκαδικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα Ούρος Ντούβνιακ, ο οποίος πρότεινε και μία… αμερικανική σειρά στους αναγνώστες του.

Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η υγεία που υπάρχει σε όλο το ρόστερ πλέον, ύστερα από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασαν αρκετοί παίκτες την προηγούμενη εβδομάδα επιστρέφοντας από την Ουγγαρία, όπως είπε ο Ούρος Ντούβνιακ ενόψει του ματς με τον Αρκαδικό.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ούρος Ντούβνιακ στο blog που έχει στον ΕΣΑΚΕ:

«Από τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό, είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα μας. Ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για μας, καθώς μετά τον αγώνα μας στην Ουγγαρία, οκτώ παίκτες και δύο μέλη του σταφ, έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Κι αυτός υποθέτω ότι ήταν ένας από τους λόγους που χάσαμε από την Ζενίτ. Μας έλλειπαν δυνάμεις, αλλά όπως είπα, αυτός ήταν ένας από τους λόγους. Υπήρχαν αρκετοί ακόμη που μας οδήγησαν στην ήττα, αλλά πρέπει να δούμε μπροστά, γιατί έχουμε το παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

Οι αντίπαλοί μας προέρχονται από μία μεγάλη νίκη στην Πάτρα. Είναι μια αθλητική ομάδα, με αρκετούς καλούς σουτέρ, αλλά και ορισμένους έμπειρους παίκτες. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε όμως στο γήπεδό μας και δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι καλά.

Αναρωτιόμουν βεβαίως πότε θα υπήρχαν ορισμένες αλλαγές σε αυτό το πρωτάθλημα. Το να διεξαχθούν έξι παιχνίδια χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή ή αναβολή ήταν σημαντικό επίτευγμα και με αυτό που μας έτυχε και τα νέα δεδομένα, θα χάσουμε και τις λίγες έστω μέρες που είχαμε στη διάθεσή μας για να ξεκουραστούμε και να δούμε τις οικογένειές μας τις μέρες των γιορτών. Παίζουμε όμως τον πολύ σημαντικό αγώνα Κυπέλλου. Λες και δεν υπήρχε άλλη ημερομηνία εκτός από τις 28 Δεκεμβρίου. Αλλά ποιος νοιάζεται εάν θα πάμε στα σπίτια μας ή όχι. Αυτή είναι η δουλειά μας, Σωστά; Μετά από τέσσερα χρόνια εδώ, δεν με εκπλήσσει τίποτα πλέον.

Κλείνω με κάτι μη αθλητικό. Προτείνω ανεπιφύλακτα την Αμερικάνικη σειρά «Californication» με τον David Duchovny
».

inner

Ντρογκμπά: «Πιο δύσκολο το MLS από την Premier League»


Ντρογκμπά: «Πιο δύσκολο το MLS από την Premier League»

Ασύγκριτα πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες στο MLS συγκριτικά με ό,τι ισχύει στην Premier League, όπως δήλωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που προέβλεψε την εξέλιξη της αμερικανικής λίγκας.

Πολύ πιο απαιτητικό είναι το πρωτάθλημα MLS από την Premier League, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, εστιάζοντας στις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά τις μεγάλες αποστάσεις.

Ο Ιβοριανός τόνισε ότι τα πολύωρα ταξίδια από το ένα γήπεδο στο άλλο παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην απόδοση της κάθε ομάδας και για αυτό δύσκολα μπορεί κάποιο σύνολο να ξεχωρίσει.

«Αποτελεί μια διαφορετική πρόκληση το MLS. Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι εύκολο να παίζεις εκεί. Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο δύσκολο από το να παίζεις στην Premier League, λόγω των ταξιδιών.

Μπορεί να μείνεις σε ένα αεροδρόμιο για τρεις ή τέσσερις ώρες, αν χάσεις την πτήση σου, έτσι όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Δεν υπάρχουν πολύ εκτός έδρας νίκες, γιατί όταν οι φιλοξενούμενοι φτάνουν στο γήπεδο είναι πολύ κουρασμένοι», είπε ο Ντρογκμπά που τα πηγαίνει περίφημα στην Μόντρεαλ, έχοντας σκοράρει 12 γκολ σε 12 εμφανίσεις.

Τέλος, ο 37χρονος έκανε και μια πρόβλεψη για την ανάπτυξη που θα έχει τα επόμενα χρόνια το MLS: «Είναι μία αναπτυσσόμενη λίγκα και νομίζω ότι θα γίνει μία από τις πιο σημαντικές του κόσμου σε λίγα χρόνια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βασιλόπουλος: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»


Βασιλόπουλος: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

Τα… οφέλη της ήττας απ’ τον Ολυμπιακό για τον Κόροιβο και το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο σχολίασε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, τονίζοντας την ενέργεια που δίνει ο κόσμος στο σύνολο.

Στην ήττα του Κοροίβου απ’ τον Ολυμπιακό και το ματς με τον Ρέθυμνο σχολίασε στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος στάθηκε στην δύναμη που προσφέρει ο κόσμος του Κοροίβου.

Αναλυτικά:

«Την προηγούμενη Κυριακή είχαμε μια εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό... μια ήττα από αυτές που λες προϋπολογισμένες αφού παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παρ όλα αυτά το παλέψαμε μέχρι το τέλος και δείξαμε ότι κάθε αντίπαλο τον κοιτάμε στα μάτια. Το σημαντικό κέρδος ήταν η συμμετοχή των τριών νέων παικτών που έχουμε στην ομάδα, που προέρχονται από τις ακαδημίες του Κόροιβου και μπήκαν "στα βαθιά" απέναντι στους σπουδαίους αθλητές του Ολυμπιακού.

Τώρα έχουμε μπροστά μας την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο, ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί και τα 40' του παιχνιδιού για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο μας.

Οι φίλαθλοι του Κόροιβου μας δίνουν την έξτρα ενέργεια που χρειαζόμαστε την κρίσιμη στιγμή. Ελπίζω ότι και αύριο θα έχουμε αυτή την ενέργεια. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και όλα θα κριθούν στο καθαρό μυαλό και την σωστή προετοιμασία.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε και να δικαιώσουμε τον προπονητή και την διοίκηση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενοχλήσεις, αλλά παίζει ο Σχορτσανίτης!!


Ενοχλήσεις, αλλά παίζει ο Σχορτσανίτης

Με μοναδικό «πονοκέφαλο» τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος αισθάνεται κάποιες ενοχολήσεις, συνέχισε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Αρκαδικό, στην Πυλαία.

Με στόχο να διευρύνει τνικηφόρο σερί του στην Α1 προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Αρκαδικό στην Πυλαία.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» γυμνάστηκαν την Παρασκευή (27/11), με τον μοναδικό «πονοκέφαλο» για τον Σούλη Μαρκόπουλο να είναι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Λόγω ενός χτυπήματος στο ματς με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο «Σόφο» αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και έτσι ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και όχι ολόκληρο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό και έτσι αναμένεται να συμπεριληφθεί κανονικά στη δωδεκάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σαββίδης συνάντησε τον Τσίπρα!!


Ο Σαββίδης συνάντησε τον Τσίπρα

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είχε ραντεβού με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί ο Ιβάν Σαββίδης για σειρά επαφών. Αρχικά συναντήθηκε τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ στη συνέχεια οι δύο άνδρες πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να δουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του μήνα και με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων, ο Ιβαν Σαββίδης είχε απευθύνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα: “Αυτός δεν έχει μόρφωση και είναι Υπουργός για την μόρφωση. Είπα στον Τσίπρα να σταματήσει να κάνει τέτοια πράγματα, αλλιώς τα μαζεύω και φεύγω".

Είναι βέβαιο ότι αυτό συζητήθηκε όπως και άλλα θέματα επενδύσεων του Ιβάν Σαββίδη. Φυσικά από την κουβέντα δεν έλειψε και ο ΠΑΟΚ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο-μαμούθ στην Καλλιθέα!!


Πρόστιμο-μαμούθ στην Καλλιθέα!

Με εξοντωτικό πρόστιμο ύψους 33.375 € τιμωρήθηκε η Καλλιθέα για όσα έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λαμία για το Κύπελλο, στο ματς της επιστροφή της στο Ελ Πάσο.

Με τα χειρότερα νέα συνοδεύτηκε η επιστροφή της Καλλιθέας στο Ελ Πάσο με το ματς κόντρα στη Λαμία για το Κύπελλο, που έγινε στις 27/10, όπως ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η κυανόλευκη ΠΑΕ τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 33.375 € για επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα έξω απ’ το γήπεδο.

Η ανακοίνωση:
«Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ Καλλιθέα πειθαρχικά ελεγκτέα. Επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή ύψους τριάντα τριών χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα πέντε (33.375) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, Καλλιθέα-Λαμία, της 27/10/2015)».


Αναλυτικά, οι υπόλοιπες αποφάσεις της Πειθαρχικής:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπής της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Τύρναβος πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ (αγώνες Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 27/9, 4/10 και 11/10/2015).

2. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Φαρκαδόνα πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ (αγώνες Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 14/10 και 18/10/2015).

3. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Σίμο Τουφεκτσή, παρατηρητή του αγώνα Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Άρης-Λαγκαδάς της 24/10/2015 πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτόν την ποινή της εξαίρεσης αυτού από τον ορισμό του ως παρατηρητή αγώνων για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών.

4. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Νίκη Βόλου πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄
Εθνικής, Νίκη Βόλου-Τύρναβος, της 8/11/2015).

5. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Άρης πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους χιλίων (1.000) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Άρης-Απόλλων Καλαμαριάς, της 4/11/2015).

6. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Ιωνικός Νίκαιας πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους δυο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Κηφισιά-Ιωνικός, της 8/11/2015).

7. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Λεβάντε πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ (αγώνες Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 27/9, 4/10, 11/10 και 18/10/2015).

8. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Φωστήρας Αθηνών πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Τράχωνες Αλίμου-Φωστήρας Αθηνών, της 1/11/2015).

9. Κηρύσσει την εγκαλουμένη ΕΠΣ Γρεβενών πειθαρχικά ελεγκτέα. Επιβάλλει σε αυτήν τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0, β) χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, γ) αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, δ) αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου (αγώνας Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων κατηγορίας Παίδων, ΕΠΣ Γρεβενών-ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας, της 4/11/2015.

10. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ Καλλιθέα πειθαρχικά ελεγκτέα. Επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή ύψους τριάντα τριών χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα πέντε (33.375) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, Καλλιθέα-Λαμία, της 27/10/2015).

11. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΟΚ πειθαρχικά ελεγκτέα. Επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-Πανθρακικός, της 29/10/2015).

12. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας πειθαρχικά ελεγκτέα. Επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός, της 27/10/2015).

13. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Θωμά Ευθυμιάδη, παρατηρητή του αγώνα Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Άρης-Απόλλων Καλαμαριάς της 4/11/2015 πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτόν την πειθαρχική ποινή της εξαίρεσης από τον ορισμό του ως παρατηρητή αγώνα για τριάντα (30) ημέρες.

14. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Νίκη Βόλου πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 14/10/2015).

15. Απαλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο Άρης της κατηγορίας των εξυβριστικών συνθημάτων των οπαδών του κατά τη διάρκεια του αναφερόμενου στο σκεπτικό αγώνα. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο πειθαρχικά ελεγκτέο για το κατ’ εξακολούθηση τελούμενο πειθαρχικό αδίκημα του ανάμματος τριών πυρσών και ενός καπνογόνου από οπαδούς του κατά τη διάρκεια του αναφερόμενου στο σκεπτικό αγώνα. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων πενήντα (550) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Άρης-Λαγκαδάς της 24/10/2015).

16. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Άρης πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Νέστος Χρυσούπολης-Άρης της 1/11/2015).

17. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Φωκικός πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων διακοσίων (1.200) ευρώ (αγώνες Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 27/9, 4/10 και 11/10/2015).

18. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Ηλυσιακός πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Ηλυσιακός-Ηράκλειο της 8/11/2015).

19. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Δωτιεύς Αγιάς πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Δωτιεύς Αγιάς-Πύδνα Κίτρους της 8/11/2015)».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φαν Χάαλ: «Δεν ανησυχώ»


Φαν Χάαλ: «Δεν ανησυχώ»

Παρά τη μετριότατη εικόνα της Μαν. Γιουνάιτεντ και το 0-0 με την Αϊντχόφεν ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν ανησυχεί για την ομάδα του και δηλώνει πως οι νίκες θα έρθουν.

Η απώλεια δύο βαθμών στον αγώνα με την Αϊντχόφεν δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός προπονητής της Μαν. Γιουνάιτεντ θεωρεί πως η ομάδα του είναι αρκετά δημιουργική και απλώς της λείπει η αποτελεσματικότητα.

«Εάν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες θα ανησυχούσα, αλλά κάναμε και συνήθως τα αποτελέσματά μας είναι καλά. Η αμυντική μας οργάνωση είναι συνήθως το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού μας. Το αποδείξαμε φέτος περισσότερο από ποτέ τη φετινή σεζόν», τόνισε.

Όσο για τη μονομαχία με την πρωτοπόρο Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, είπε: «Έχω καλές και κακές μνήμες αντιμετωπίζοντάς τον. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει προπονήσει πολύ μεγάλες ομάδες στην Ιταλία και στην Ισπανία και τώρα το κάνει εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Τέλος, σχολιάζοντας τον Τζέιμι Βάρντι που σκοράρει αφειδώς στο πρωτάθλημα με τις «αλεπούδες» ανέφερε: «Από πέρυσι ήταν ένας παίκτης που μας πίκρανε. Σκόραρε, κέρδισε ένα πέναλτι και τώρα σκοράρει για 10 συνεχόμενα παιχνίδια, επομένως τώρα είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Μόνο τον Ντένις Μπέρκαμπ ως παίκτης μου έχει κάνει το ίδιο στον Άγιαξ και δεν είναι τόσο εύκολο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι: «Έκανα λάθος που πήγα στην Ελλάδα»


Ρανιέρι: «Έκανα λάθος που πήγα στην Ελλάδα»

Λάθος χαρακτήρισε την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας ο Κλαούντιο Ρανιέρι. «Απέδειξα στη Λέστερ πως δεν ήμουν τελειωμένος», τόνισε σε ιταλικό μέσο.

Στην παρουσία του στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την απόφασή του να αναλάβει την ομάδα, ενώ σχολίασε στην Corriere della και την αναγέννησή του στη Λέστερ.

«Ο σκεπτικισμός είναι κομμάτι του κόσμου του ποδοσφαίρου που σε κρίνει επιφανειακά. Έκανα λάθος που αποδέχτηκα την πρόταση της Ελλάδας, όμως έκανα μόλις 14 προπονήσεις και με απέλυσαν μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε και μόλις 4 αγώνες. Στη Λέστερ απέδειξα ότι δεν ήμουν τελειωμένος».

Ο Ιταλός τεχνικός κρατάει τη Λέστερ στην κορυφή της βαθμολογίας και φυσικά σχολίασε το ερχόμενο ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που την ακολουθεί: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Εάν χάσουμε δεν θα συμβεί κάτι και σε αυτό το ματς πηγαίνουμε χαλαροί και αυτό είναι πλεονέκτημα. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να φτάσουμε στους 40 πόντους που θα μας εξασφαλίσουν τη σωτηρία, με το που θα το πετύχουμε αυτό μπορούμε να αλλάξουμε στόχο και να σκοπεύσουμε πιο ψηλά».

Όσο για τη διαφορά της Serie A’ απ’ την Premier League: «Τα λεφτά. Στην Αγγλία υπάρχουν περισσότερα χρήματα απ'ότι στην Ιταλία. Τα χρήματα φέρνουν τους καλύτερους παίκτες και άλλα χρήματα. Επιπλέον, οταν εδώ μιλούν για σχέδιο ξέρουν τι λένε, εμείς στην Ιταλία απολύουμε τους προπονητές. Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφο ενώ στην Ιταλία υπάρχει περισσότερο τακτική».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Να μυρίσουμε πάλι κορυφή»


Μουρίνιο: «Να μυρίσουμε πάλι κορυφή»

Να αποκαταστήσει την επαφή της με την κορυφή της Premier League μέχρι τις αρχές του 2016 επιθυμεί ο Ζοσέ Μουρίνιο για την Τσέλσι, όπως δήλωσε εν όψει του αγώνα με την Τότεναμ.

Η Τσέλσι έχει τους μισούς βαθμούς (14) από την πρωτοπόρο Λέστερ (28), αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν χάνει την ελπίδα του και αισιοδοξεί πως η ομάδα του μπορεί να αναρριχηθεί αρκετά στο βαθμολογικό πίνακα μέχρι τις αρχές του 2016.

«Χρειαζόμαστε βαθμούς, όπως ακριβώς τους χρειαζόμασταν και πέρυσι που ήμασταν στην κορυφή. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις και κάθε βαθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στόχος μας είναι σύντομα να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που να μπορούμε να... μυρίσουμε την κορυφή. Μπορούμε μέχρι την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, να το καταφέρουμε και να είμαστε στις πρώτες θέσεις στο δεύτερο μισό», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για τον αγώνα της Κυριακής με την Τότεναμ αποκάλυψε πως ο Τζον Τέρι είναι εξαιρετικά αμφίβολος μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στην εκτός έδρας νίκη (4-0) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ αμφίβολος, αλλά με περισσότερες πιθανότητες να παίξει είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας που έχει πρόβλημα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει ΚΑΙ Βαράν η Ρεάλ!!!


Χάνει ΚΑΙ Βαράν η Ρεάλ!

Μετά τον Σέρχιο Ράμος, νοκ άουτ τέθηκε στη Ρεάλ και ο Ραφαέλ Βαράν.

Θα ξεμείνει από στόπερ η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τον Σέρχιο Ράμος που λόγω προβλήματος στον ώμο θα λείψει από τα γήπεδα για δύο μήνες, εκτός δράσης τίθεται και ο Ραφαέλ Βαράν.

Ο Γάλλος αμυντικός τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα με τη Σαχτάρ και οι εξετάσεις έδειξαν θλάση στον αριστερό μηρό. Έτσι η απουσία του από τα γήπεδα υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες.

Ο Ράφα Μπενίτεθ πλέον μπορεί να στηριχτεί μόνο στους Πέπε και Νάτσο για τις προσεχείς υποχρεώσεις της «βασίλισσας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δυσφορία της Ένωσης Εισαγγελέων για «μεθοδεύσεις» κατά Σιμιτζόγλου


Δυσφορία της Ένωσης Εισαγγελέων για «μεθοδεύσεις» κατά Σιμιτζόγλου

Οι διαρροές του Ολυμπιακού περί δυσαρέσκειας εναντίον του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δικαστικού κόσμου.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος είναι και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ και βρέθηκε στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων» με αφορμή το περιεχόμενο της δίωξης κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα γεγονότα της Λεωφόρου. Δίωξη που οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός θεώρησαν «επιεική».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία της για τις «στοχευμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές, τις «μεθοδεύσεις» και την «αβάσιμη κριτική» στον Τύπο κατά του κ. Σιμιτζόγλου, δείχνοντας την σφοδρή ενόχλησή της για τα μαζικά δημοσιεύματα εναντίον του δικαστικού λειτουργού.

Σημείωσε μάλιστα την ανεξαρτησία από την οποία διέπεται η άσκηση καθηκόντων του κ. Σιμιτζόγλου χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις στοχευμένες –μέσω αναφορών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο– μεθοδεύσεις δημοσιοποίησης αβάσιμης κριτικής σχετικά με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην υπόθεση του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, την 21-11-2015.

Υπογραμμίζεται ότι τα αποτελούμενα από εν ενεργεία εισαγγελείς διωκτικά και πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ καλύπτονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το νόμο, ανεπηρέαστα από εξωγενείς -άσχετους με το δικαστικό έργο τους- παράγοντες.Το έργο τους αυτό επιτελούν με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση του θεσμικού τους ρόλου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλάθης: «Μπορεί να ξαναδοκιμάσω στο ΝΒΑ»


Καλάθης: «Μπορεί να ξαναδοκιμάσω στο ΝΒΑ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ, αν και τώρα δηλώνει ευτυχής στον Παναθηναϊκό άφησε ο Νικ Καλάθης μιλώντας σε τουρκική ιστοσελίδα. «Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ», τόνισε.

Ο Νικ Καλάθης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στον Παναθηναϊκό, παρότι είναι ευτυχής και… δεσμευμένος.

«Η θητεία μου στο ΝΒΑ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, γιατί στην αρχή δεν έπαιζα πολύ, μετά άρχισα να παίζω και μετά πάλι όχι. Ήταν μια καλή εμπειρία για μένα. Αν η στιγμή είναι κατάλληλη, μπορεί να ξαναπαίξω στο ΝΒΑ. Πάντως τώρα έχω τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ», δήλωσε σε τουρκική ιστοσελίδα.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να επιστρέψει στο «τριφύλλι», απάντησε: «Είχα προτάσεις, αλλά προτίμησα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό γιατί ξέρω καλά την ομάδα. Πλέον έχω περισσότερες ευθύνες εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους και στοχεύουμε στο καλύτερο, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ για να τα καταφέρουμε».

Περιγράφοντας την πρώτη φορά που ήρθε στην Ευρώπη, είπε: «Τα χρόνια στο κολέγιο ήταν όμορφα και είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Μπίλι Ντόνοβαν. Μετά έπαιξα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναν από τους κορυφαίους προπονητής στην ιστορία. Για μένα ήταν ένα σημαντικό βήμα να προσαρμοστώ σε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και ήταν μια καλή ευκαιρία να γίνω καλύτερος. Στην Ευρώπη μαθαίνεις το παιχνίδι τελείως διαφορετικά, είναι πιο αργό και χρειάζεται πιο πολύ μυαλό».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ανέφερε: «Είναι ξεχωριστό να συνεργάζεσαι με τον Διαμαντίδη. Με βοήθησε πολύ στα πρώτα τρία χρόνια μου στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετος στο παρκέ και σε βοηθά. Παίκτες όπως αυτός, ο Γιασικεβίτσιους και ο Μπατίστ σε βοηθούν πολύ να παίξεις σαν πλέι μέικερ».

Τέλος, σε ερώτηση για την προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην Ευρωλίγκα. Ελπίζουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τα προκριματικά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Γουόρεν η Γεσιλγκιρεσούν!!


Ανακοίνωσε Γουόρεν η Γεσιλγκιρεσούν

Λίγες ώρες μετά την αποδέσμευσή του από την ΑΕΚ, ο Κρις Γουόρεν ανακοινώθηκε από τη Γεσιλγκιρεσούν Μπελεντίγεσπορ, που παίζει στην Τουρκία.

Στην Γεσιλγκιρεσούν Μπελεντίγεσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κρις Γουόρεν. Ο Αμερικανός γκαρντ που αποδεσμεύτηκε από την ΑΕΚ επιστρέφει στην Τουρκία, όπου είχε αγωνιστεί και τις δύο προηγούμενες σεζόν με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ.

Η νέα του ομάδα είναι δέκατη στην τουρκική λίγκα με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες.

Ο Γουόρεν έπαιξε σε 14 ματς με την ΑΕΚ έχοντας 7,4 πόντους, 3,8 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ και 1,5 λάθος σε 24,8 λεπτά κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προπόνηση ναι, αποστολή όχι για Τελάντερ!!


Προπόνηση ναι, αποστολή όχι για Τελάντερ

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μετά από τρεις εβδομάδες επέστρεψε ο Ράσμους Τελάντερ, ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή. Τρεις επιστροφές.

Τρία νέα πρόσωπα, τους Ντάνιελ Πράνιτς, Νίκο Καλτσά και Βίκτωρα Κλωναρίδη, έχει η αποστολή που επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη (19:30).

Ο Ράσμους Τελάντερ μπορεί να επέστρεψε σε φουλ ρυθμό προπόνησης μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο δεν κρίθηκε έτοιμος για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αθήνα, μαζί με τους Μλάντεν Πέτριτς και Γενς Βέμερ, που έκαναν θεραπεία.

Η 20μελής αποστολή αποτελείται από τους εξής παίκτες: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Νίνης, Πράνιτς, Εσιέν, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, Μπεργκ και Καλτσάς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γιαννόπουλος για τον μοναδικό Κάρι!!


Ο Γιαννόπουλος για τον μοναδικό Κάρι

Με ένα διαφορετικό -για ακόμα μια φορά- blog ο Χάρης Γιαννόπουλος ασχολείται με το φαινόμενο Στέφεν Κάρι και αναρωτιέται αν οι Γουόριορς μπορούν να καταφέρουν ότι και οι Σπερς.

Για τις απίστευτες ικανότητες του Στέφεν Κάρι και τον τρόπο που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει έγραψε στον blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος συνηθίζει να ασχολείται κάθε βδομάδα με διαφορετικά μπασκετικά θέματα.

Αναλυτικά:

«Όταν κάποιος φαντάζεται τον καλύτερο παίκτη του NBA, συνήθως του έρχεται στο μυαλό ένας αθλητής γυμνασμένος, δυνατός και αν μη τι άλλο ψηλός. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έχει τέτοιο αντίκτυπο (κι ακόμα μεγαλύτερο), μετά τον Άιβερσον, ένας κοντός παίκτης, ο οποίος υστερεί σωματικά.

Ο λόγος φυσικά για τον ένα και μοναδικό Στέφεν Κάρι! Είναι αμέτρητες οι φορές που νομίζεις ότι δεν μπορεί να σουτάρει αλλά πάντα βρίσκει τον ελάχιστο χώρο που χρειάζεται. Οι επιλογές που παίρνει μπορεί να μην είναι όλες καλές, αλλά όταν η μπάλα καταλήγει μέσα στο καλάθι, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις καμία από αυτές. Είχαμε χρόνια να δούμε έναν παίκτη να κυριεύει το πρωτάθλημα μόνο με το ταλέντο του, χωρίς πολλά σωματικά προσόντα, μόνο με το να είναι εύστοχος μέχρι... αηδίας.

Οι Γουόριορς επίσης, πέρυσι ήταν μια από τις ομάδες με τα χειρότερα σουτ (εννοώ μαρκαρισμένα, κακές επιλογές), αλλά μπορεί ένας προπονητής να βάλει χέρι στους παίκτες του όταν αυτοί σουτάρουν με τέτοια ποσοστά; Οι Γουόριορς έχουν αλλάξει το NBA, παίζουν πιο ελεύθερα και κερδίζουν. Προσωπικά, είμαι «φαν» των Ατλάντα Χοκς. Το μπάσκετ που παίζουν οι Γουόριορς όμως είναι πολύ ελκυστικό. Θα καταφέρουν άραγε να αλλάξουν το NBA όπως έκαναν οι Σπερς;




*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα δικαστήρια με Ανοσίκε!!


Στα δικαστήρια με Ανοσίκε

Η ΑΕΚ έλυσε μονομερώς τη συνεργασία της με τον Όου Ντι Ανοσίκε, μετά τη διαφωνία με τους εκπροσώπους του και οι δύο πλευρές θα λύσουν δικαστικώς τις διαφορές τους.

Μετά τον Κρις Γουόρεν, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την αποδέσμευση του Όου Ντι Ανοσίκε. Σε αντίθεση με τον πρώτο, όμως, ο Αμερικανός σέντερ δεν φεύγει φιλικά.

Η λύση του συμβολαίου του έγινε μονομερώς, καθώς η πλευρά του παίκτη πρόβαλε αξιώσεις που ήταν παράλογες.

Οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, με την «Ένωση» να καταγγέλλει και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του παίκτη.

Ο Ανοσίκε είχε απογοητευτικές επιδόσεις στα εννιά ματς που έπαιξε στην ΑΕΚ, μετρώντας 1,6 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 11 λεπτά κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Νίκη με ΠΑΟ, γιατί δεν αρμόζει αυτή η θέση στον Ηρακλή»


Παπαδόπουλος: «Νίκη με ΠΑΟ, γιατί δεν αρμόζει αυτή η θέση στον Ηρακλή»

Την ανάγκη άμεσης συγκομιδής βαθμών, προκειμένου να ανέβει ο Ηρακλής στη βαθμολογία, τόνισε ο Νίκος Παπαδόπουλος μιλώντας στη Nova εν όψει του εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή μετράνε οι βαθμοί, γιατί έχουμε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Δεν αρμόζει στον Ηρακλή να είναι τόσο πίσω στη βαθμολογία. Με τον καινούριο προπονητή δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τι έχει αλλάξει ο Παναθηναϊκός. Το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη, το πάθος και την τακτική. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού για να φτάσουμε στη νίκη. Δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωνόμαστε. Χρειάζεται περισσότερη αυτοπεποίθηση για να βγάλουμε πράγματα στην επίθεση και να σκοράρουμε», τόνισε ο προπονητής του «Γηραιού».

Όλα δείχνουν Ιβάνοβιτς στην Μπουντούτσνοστ!!


Όλα δείχνουν Ιβάνοβιτς στην Μπουντούτσνοστ

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος προπονητής της Μπουντούτσνοστ.

Μετά την για προσωπικούς λόγους παραίτηση του πετυχημένου Ιγκόρ Γιόβοβιτς, η Μπουντούτσνοστ ετοιμάζεται για το «μπαμ» στην τεχνική της ηγεσία.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς φέρεται έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της πρωτοπόρου της Αδριατικής Λίγκας και εκ των αντιπάλων του Άρη στο Eurocup.

Ο 58χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός δεν έχει ομάδα μετά την απόλυσή του πέρσι από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το καλοκαίρι είχε καθίσει στον πάγκο της Βοσνίας για το Ευρωμπάσκετ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε εκτός ο Φυτανίδης!!


Έμεινε εκτός ο Φυτανίδης

Δεν θα ρισκάρει τελικά τη συμμετοχή του Σωκράτη Φυτανίδη ο Τραϊανός Δέλλας στο ματς του Ατρόμητου κόντρα στον Πανθρακικό. Εκτός άλλοι δύο, κανονικά οι Γοδόι, Πίτου Γκαρσία και Ουσέρο.

Χωρίς τον Σωκράτη Φυτανίδη θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Πανθρακικό.

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του, παρότι συμμετείχε κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αύριο μαζί με τους Ούμπιντες και Θεολόγου.

Κανονικά συμπεριλήφθηκαν οι Γοδόι, Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία.

Την αποστολή αποτελούν οι παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Μπρίτο, Μπίτολο, Γκαρσία, Γοδόι, Κιβρακίδης, Κοντοές, Κούρος, Λαζαρίδης, Λε Ταλέκ, Λημνιός, Μαρσελίνιο, Μπάλλας, Μπαστακός, Ναπολεόνι, Μπ. Στόιτσεφ, Μ. Στόιτσεφ, Ουσέρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανστρατιά στην ΑΕΚ!


Πανστρατιά στην ΑΕΚ

Με μοναδική εξαίρεση τον τιμωρημένο Ρόναλντ Βάργκας, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει γεμάτο οπλοστάσιο στην ΑΕΚ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ.

Μετά τη λήξη συναγερμού με τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, η ΑΕΚ συνεχίζει απρόσκοπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα την προετοιμασία της για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (15:00).

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του.

Μένει να φανεί πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο Ουρουγουανός τεχνικός. Η επιμονή στο 4-3-3, αλλά με νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα (Ντίντακ στα αριστερά, πιθανώς Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης) είναι το επικρατέστερο σενάριο, χωρίς όμως ο «Γκας» να διστάσει αν το πλάνο δεν του βγει, να το αλλάξει στην πορεία του ματς, όπως έκανε… δις στον αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Μετά την προπόνηση του Σαββάτου (10:30) θα ανακοινωθεί η αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάκοτα: «Το πρώτο ντέρμπι»


Σάκοτα: «Το πρώτο  ντέρμπι»

Τη σημασία του αγώνα με τον Άρη τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, μιλώντας για τις ομοιότητες των δύο ομάδων.

Το αήττητο της ΑΕΚ στην Basket League δοκιμάζεται απέναντι στον Άρη το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ (17:00). Ο Ντράγκαν Σάκοτα επισήμανε τις δυσκολίες και τη σημασία του αγώνα.

«Είναι γεγονός, ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αγώνα. Πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι ουσιαστικά, με αντίπαλο μια ομάδα, που έχει περίπου τους ίδιους στόχους με μας. Βεβαίως, θα έχουμε πολλά τέτοια ματς στην πορεία μας και θέλω να πιστεύω, ότι θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε, όπως πρέπει για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γνωρίζουμε, ότι ο Άρης είναι μια καλή ομάδα. Είναι καλύτερη από πέρσι. Δοκιμάζεται κι αυτός, όπως και εμείς σε δύο διοργανώσεις. Βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας.

Περιμένουμε να έχουμε για άλλη μια φορά τη βοήθεια του κόσμου μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πετύχουμε το στόχο μας», ανέφερε ο προπονητής της «Ένωσης
».

Παπαντωνίου: «Όλη η Ευρώπη έμαθε τον κόσμο της ΑΕΚ»


Παπαντωνίου: «Όλη η Ευρώπη έμαθε τον κόσμο της ΑΕΚ»

Ενθουσιασμένος από τη συμπαράσταση του κόσμου δήλωσε ο Νώντας Παπαντωνίου καλώντας τους φίλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και για τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη.

Αναλυτικά, ο 26χρονος γκαρντ έγραψε στο blog του στο ESAKE.gr:

«Όπως στις επιτυχίες, έτσι και στις αποτυχίες δεν έχουμε πολλά περιθώρια για σκέψη. Ο αγώνας με τη Γαλατάσαραϊ ήταν πολύ σημαντικός για μας, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας μια αναμέτρηση στο Πρωτάθλημα, από την οποία «εν πολλοίς» εξαρτάται και η πορεία μας. Ξέρουμε, ότι ο Άρης έχει μια καλή ομάδα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Άρη. Αυτό προδίδει και η πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θεωρώ, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, που πάμε. Έχουμε δείξει χαρακτήρα ως ομάδα μέχρι στιγμής κι αποτελεί για μας αυτοσκοπό να διατηρήσουμε το αήττητο και παράλληλα, να ξεφύγουμε από τον αντίπαλό μας στη βαθμολογία.

Να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας, ότι θα κάνουμε και πάλι στο Πρωτάθλημα το καλύτερο δυνατόν. Θα εφαρμόσουμε τα όσα μας πουν οι προπονητές μας. Και με τη δική τους βοήθεια όμως, τη βοήθεια του κόσμου μας, θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος μας ήταν συγκλονιστικός στον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ. Όλη η Ευρώπη είδε ή έμαθε ποιος είναι ο κόσμος μας. Νιώθουμε τυχεροί που ζούμε αυτές τις στιγμές. Και γι’ αυτόν και για την Ιστορία της ομάδας θα πράξουμε τα αυτονόητα
».

Με Λίλα στη Νέα Σμύρνη!


Με Λίλα στη Νέα Σμύρνη

Στο γήπεδο της Νέα Σμύρνης αναμένεται να επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Άντι Λίλα, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το εκτός έδρας ματς κόντρα στον Πανιώνιο. Εκτός ο Μιχαήλ.

Με την προσθήκη του Άντι Λίλα θα ταξιδέψει στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΣ Γιάννινα για το εντός έδρας ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Αλβανός μέσος επέστρεψε απ’ τον τραυματισμό του, με την ΠΑΣ να αρνείται οποιοδήποτε σενάριο θέλει να έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον κόσμο και συμπαίκτες του. Έτσι εντάχθηκε κανονικά στην αποστολή, αντίθετα με τον Μιχαήλ που είναι τιμωρημένος.

Αναλυτικά η αποστολή:
Βελλίδη, Τζημόπουλο, Στρούνα, Κοζορώνη, Τσουκαλά, Ίλιτς, Τσάβες, Ακόστα, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Μανιά, Μπέριο, Περιστερίδη, Καρανίκα, Φόνσι, Σκόνδρα, Λίλα, Φερφελή, Σαπαλίδη, Ηλιάδη. Τη Δευτέρα θα ενσωματωθούν και οι Κολιοφούκας, Μασούρας
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι ισχύει με τη συμπληρωματική δίωξη κατά του ΠΑΟ!!


Τι ισχύει με τη συμπληρωματική δίωξη κατά του ΠΑΟ

H κίνηση του Παναθηναϊκού να προσβάλλει το φύλλο αγώνα ταυτίζεται νομικά με την ενέργεια του δικαστή να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη. Χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προάγγελος οποιασδήποτε απόφασης.

Συμπληρωματική δίωξη εναντίον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άσκησε σήμερα το πρωί ο αθλητικός δικαστής της Super League, Σπύρος Καποδίστριας, προτού ξεκινήσει η εκδίκαση για την υπόθεση της Λεωφόρου ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου.

Με τη συγκεκριμένη δίωξη, η οποία βασίστηκε στο άρθρο 21 του ΚΑΠ, ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός κατηγορείται ότι φέρει ευθύνη και για τη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Καποδίστριας «απάντησε» ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στην ένσταση περί ακυρότητας του Φύλλου Αγώνα που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό διότι αν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας δεν έκανε δεκτή την εν λόγω ένσταση, τότε θα παρουσιαζόταν νομικό κενό και δεν θα είχε πού να κατακυρώσει εκ των υστέρων το επίμαχο παιχνίδι.

Πρακτικά, δηλαδή, η κίνηση του Παναθηναϊκού να προσβάλλει το φύλλο αγώνα ταυτίζεται νομικά με την ενέργεια του δικαστή να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη.

Χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προάγγελος οποιασδήποτε απόφασης.

Πάντως, από την πλευρά της «πράσινης» ΠΑΕ τονίστηκε κατά τη σημερινή διαδικασία ότι η συμπληρωματική δίωξη βασίζεται σε λάθος άρθρο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού όσον αφορά τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι. Κάτι που –σύμφωνα με τους «πράσινους»- ξεκαθαρίζεται και από το Φύλλο Αγώνα, όπου δεν αποτυπώνεται πουθενά οποιαδήποτε ευθύνη του ΠΑΟ για το γεγονός ότι το ματς δεν ξεκίνησε ποτέ.

Στο άρθρο 21 γίνεται λόγος για άλλες περιπτώσεις υπαιτιότητας: από το αν έφτασε η αποστολή και πόσοι ποδοσφαιριστές ήταν διαθέσιμοι μέχρι πόσες μπάλες υπήρχαν στο γήπεδο. Εκεί λοιπόν αναφέρονται τεχνικά ζητήματα διεξαγωγής ενός αγώνα και δεν τίθεται πουθενά στο άρθρο 21 το μείζον θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της σωματικής ακεραιότητας!

Είναι σαφές πως αν ο νομοθέτης το έκρινε σκόπιμο θα αναφερόταν σε βαρύτερες περιπτώσεις στο εν λόγω άρθρο. Όμως δεν το κάνει.

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει προθεσμία μέχρι τις 16.00 για να καταθέσει το υπόμνημά της στον κ. Καποδίστρια και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέχρι τις 17.00 για ενδεχόμενη απάντηση στις θέσεις που θα παρουσιάσουν οι «ερυθρόλευκοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εμπλοκή Νασρί στο σκάνδαλο με Βαλμπουενά!


Εμπλοκή Νασρί στο σκάνδαλο με Βαλμπουενά

Δημοσίευμα της Le Monde εμπλέκει ΚΑΙ τον Σαμίρ Νασρί στην υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά για ένα ροζ βίντεο.

Διαστάσεις, που εμπλέκουν περισσότερα πρόσωπα, παίρνει το σκάνδαλο εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά για ένα ροζ βίντεο.

Μετά τις δηλώσεις του άσου της Λιόν που αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως ο Καρίμ Μπενζεμά είχε ύποπτο ρόλο στην υπόθεση, η Le Monde δημοσιεύει πληροφορίες κατά τις οποίες μπλεγμένος είναι και ο Σαμίρ Νασρί.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να προθυμοποιήθηκε να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαστές και τον ποδοσφαιριστή. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά εφόσον ένας ακόμη Γάλλος διεθνής έχει εμπλοκή στην υπόθεση, το πήγμα για τους «τρικολόρ» θα είναι τεράστιο εν όψει του Euro 2016.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ηρακλής με… λίφτινγκ κόντρα στον Παναθηναϊκό!!


Ηρακλής με… λίφτινγκ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Μεταμορφωμένος θα παραταχθεί ο Ηρακλής στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού η αποστολή που επέλεξε ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει αρκετές εκπλήξεις.

Με απουσίες και δύο επιστροφές θα παραταχθεί ο Ηρακλής στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο σύνολό του, με τρεις ηχηρές απουσίες να υπάρχουν στην αποστολή, αφού εκτός δράσης έμειναν οι Πουρτουλίδης, Κυριακίδης και Μακρής.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Λαζάρ, ο οποίος είναι τραυματίας, καθώς και οι Γιαννίκογλου, Κάσσος και Τσότρας για λόγους τακτικής. Αντίθετα, στη δράση επέστρεψαν οι Χαντί και Καρλίτος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτος στην τελική ευθεία ο Χάμιλτον!!


Πρώτος στην τελική ευθεία ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Δεύτερος ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Να βάλει το θαυμαστικό στη φετινή εξαιρετική του σεζόν θέλει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος, που έχει εξασφαλίσει εδώ και τρεις αγώνες το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του και δεύτερο συνεχές με τη Mercedes, ήταν ο πιο γρήγορος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Δεύτερος ήταν ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, που δεν χάνει τη δεύτερη θέση ΚΑΙ στην τελική κατάταξη της Formula 1, ενώ τρίτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari.

Θα ακολουθήσει ένας ακόμη γύρος ελεύθερων δοκιμών το μεσημέρι, ένας ακόμη το πρωί του Σαββάτου και εν συνεχεία θα γίνουν οι κατατακτήριες, ενώ την Κυριακή στις 15:00 θα αρχίσει το τελευταίο Grand Prix της σεζόν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λάμψη... Red Drops!! (video)


Λάμψη... Red Drops (video)

Θεαματικές ήταν και πάλι οι Red Drops, στο ματς του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.












*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεργίνης: «Έτσι όπως τα κάναμε...»


Βεργίνης: «Έτσι όπως τα κάναμε...»

Μετά την ήττα-σοκ από τον Αρκαδικό, ο Απόλλων Πατρών δεν έχει άλλα περιθώρια από το να πάει στην Κηφισιά το Σάββατο για τη νίκη, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Βεργίνης.

Αναλυτικά, ο γκαρντ των Αχαιών έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Έχοντας στις αποσκευές μας αυτοπεποίθηση, προσήλωση, καθαρό μυαλό και πάνω απ’ όλα ενέργεια ξεκινήσαμε για την Αθήνα, εκεί όπου το Σάββατο δίνουμε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια μας για τη φετινή χρονιά. Παίζουμε κόντρα στην Κηφισιά, και η αλήθεια είναι, ότι έτσι όπως τα κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αρκάδικο δεν έχουμε πολλά περιθώρια για νέο στραβοπάτημα.

Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας, την κακή εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου και σ’ αυτό σίγουρα μας βοηθά το μεταγραφικό «σοκ» που έγινε μέσα στην εβδομάδα. Με δύο νέα πρόσωπα, τον Ντέβον Σάντλερ και τον Κέβιν Ντίλαρντ η ομάδα αλλάζει μέσα στο παρκέ και ευχή πλέον όλων είναι να μπορέσουμε να βρούμε το δρόμο για τις νίκες που θα μας οδηγήσουν στην παραμονή μας. Αν και βρισκόμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική γνωρίζουμε πλέον ότι κάθε ήττα για εμάς είναι διπλή, γι’ αυτό και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Στην Κηφισιά το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ ποιοτική, συγκροτημένη ομάδα και ενισχυμένη σ’ όλες τις θέσεις στην οποία δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα σημείο να επιβάλει το ρυθμό της. Το μοναδικό αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι η νίκη, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι και ξεκινώντας από την άμυνά μας να καταφέρουμε να περιορίσουμε τον αντίπαλο. Ξέρουμε ότι το έργο μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο όμως, όλοι έχουμε δώσει «όρκο τιμής» για τη νίκη, καθώς γνωρίζουμε ότι φοράμε τη φανέλα ενός ιστορικού σωματείου που εκπροσωπεί την Πάτρα στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.

Για τους εαυτούς μας, για τον κόσμο μας, για τη Διοίκησή μας, αλλά και για τον προπονητή μας, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλη «μάχη» και θέλουμε να φύγουμε νικητές από το Ζηρίνειο. Είμαι σίγουρος ότι νέοι και παλιοί παίκτες ενωμένοι σαν μια γροθιά και υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητικού τιμ θα καταφέρουμε την πιο δύσκολη εβδομάδα μας να την κάνουμε χαρούμενη στο φινάλε της.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλλινικίδης: «Θα παλέψουμε όσο… κλισέ και αν ακούγεται!»


Καλλινικίδης: «Θα παλέψουμε όσο… κλισέ και αν ακούγεται!»

Η νίκη επί του Απόλλωνα στην Πάτρα άνοιξε την όρεξη των παικτών του Αρκαδικού και ο Άκης Καλλινικίδης υποσχέθηκε πως η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο και το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Αναλυτικά ο Άκης Καλλινικίδης έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Φίλες και φίλοι για μια ακόμα εβδομάδα είμαστε πιστοί εδώ στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ. Σας έγραφα την περασμένη Παρασκευή, την στιγμή που πηγαίναμε προς Πάτρα, πως η ομάδα μας δεν έχει την διάθεση να «παραδοθεί» σε κανένα παιχνίδι.

Το παιχνίδι στην Περιβόλα το έδειξε αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Κάναμε όσα μας ζήτησε ο προπονητής μας, η αλήθεια είναι πως μας βοήθησε και η τύχη με το ποσοστό ευστοχίας που είχαμε και φύγαμε με το ροζ φύλλο αγώνα από μια έδρα όπου άλλοι θα δυσκολευτούν και κόντρα σε μια ομάδα που φαίνεται πως έχει παρόμοιους στόχους με τους δικούς μας.

Είναι… περασμένες οι μέρες αλλά θέλω και πάλι να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη νίκη μας αυτή. Πολλές φορές, όταν ένας αθλητής λέει πως πάμε να πάρουμε το παιχνίδι ή πως δεν θα υπάρξει ματς που δεν θα παλέψουμε μπορεί να χαρακτηριστεί άνθρωπος των κλισέ ή… γραφικός. Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε. Εμείς, όμως, μέχρι ώρα φροντίζουμε να το δείχνουμε κάθε αγωνιστική.

Πλέον το επόμενο μπασκετικό ραντεβού μας είναι για την Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουμε έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν κάνει την εκκίνηση που όλοι θα περίμεναν και αυτό ενδεχομένως να έχει απογοητεύσει μερίδα του κόσμου του.

Αυτό όμως, θα πρέπει να μας αφήσει παγερά αδιάφορους και το εννοώ αυτό που γράφω. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς και πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε. Και αυτή η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα σκληρής δουλειάς, προσπαθήσαμε σε μεγάλο βαθμό να κατανοήσουμε όσα μας είπε ο προπονητής μας και αν μπορέσουμε για μια ακόμα φορά να τα κάνουμε πράξη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλά για εμάς.

Σίγουρα όμως είναι ένα ματς για το οποίο προετοιμαστήκαμε και θα παλέψουμε γι’ αυτό. Όσο… κλισέ και αν ακούγεται!

Λαρεντζάκης: «Έχουμε πεισμώσει»


Λαρεντζάκης: «Έχουμε πεισμώσει»

Το πείσμα που έχει μείνει στους παίκτες του Κολοσσού μετά την ήττα απ’ το Λαύριο σχολίασε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τονίζοντας πως η απόδοση της ομάδας δεν ταιριάζει μ’ αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα

Για την εμφάνιση του Κολοσσού κόντρα στο Λαύριο και την ήττα που πείσμωσε το σύνολο έγραψε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, υπογραμμίζοντας πως το ματς με τα Τρίκαλα είναι ευκαιρία να αντιστρέψουν την εικόνα.

«Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου.

Αυτή που πέρασε, ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Γνωρίσαμε μία “κακή ήττα” και μάλιστα εντός έδρας από το Λαύριο που είναι μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Δυστυχώς δεν παίξαμε όπως έχουμε συνηθίσει. Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά τις τακτικές του ματς, ήμασταν νωθροί αλλά και πολύ άστοχοι. Το παιχνίδι αυτό το ξεχνάμε και πλέον ανήκει στο παρελθόν για εμάς. Όμως, μας έχει πεισμώσει αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό σε αυτό που έρχεται το Σάββατο κόντρα στα Τρίκαλα.

Το θετικό ήταν πως για άλλη μία εβδομάδα, δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Δουλέψαμε πολύ, ενώ ήρθε και ο Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αρκετά. Εμείς από την πλευρά μας, τον καλωσορίσαμε την Τρίτη, προκειμένου να εγκλιματιστεί γρήγορα, ενώ του εξηγήσαμε τι σημαίνει η οικογένεια του Κολοσσού.

Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Έχουν μία δύσκολη έδρα με θορυβώδες κοινό, ενώ στο ρόστερ τους διαθέτουν πολύ καλούς ξένους παίκτες. Όμως, εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας θα έχουμε μία καλή ευκαιρία να “ρεφάρουμε” για την ήττα του περασμένου Σαββάτου για εμάς, αλλά και για τον κόσμο που πικράναμε.

Τα λέμε την επόμενη φορά, Γιαννούλης
».

«Ομάδα με παίκτες πολεμιστές ο Ολυμπιακός»


«Ομάδα με παίκτες πολεμιστές ο Ολυμπιακός»

Με άκρως κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό ο φόργουορντ/σέντερ των Τρικάλων, Γιώργος Τσιάρας. «Μονόδρομος η νίκη με Κολοσσό», σχολίασε.

Αν και η ομάδα του δεν αντιμετωπίζει σε αυτήν την αγωνιστική τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Τσιάρας που ανήκει στα Τρίκαλα αφιέρωσε αρκετό από τον χώρο στο σημερινό blog του στον ΕΣΑΚΕ για να αναφερθεί στους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα, τόνισε ενόψει της αναμέτρησης με τον Κολοσσό (28/11, 17:00) ότι έχουν ανάγκη οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη να δείξουν περισσότερη προσήλωση στην άμυνα.

Αναλυτικά

Μας έχει λείψει η προσήλωση στην άμυνα
Βλέποντας τον Ολυμπιακό να κάνει αυτές τις σπουδαίες εμφανίσεις χωρίς σημαντικούς του παίκτες, μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο καλοδουλεμένη ομάδα είναι. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης με παίκτες πολεμιστές που θυσιάζουν το «εγώ» τους για το κοινό καλό!

Αυτόν τον χαρακτήρα της σκληρής ομάδας που βασίζεται στην επιθετική άμυνα στην μπάλα και στην αθλητικότητα νομίζω ότι όλοι οι προπονητές προσπαθούν να πετύχουν, αλλά δεν είναι εύκολο.

Μιλώντας τώρα για την ομάδα μου τα Τρίκαλα, νομίζω ότι αυτή η προσήλωση στην άμυνα που μας έδωσε δυο νίκες στα πρώτα παιχνίδια μας έχει λείψει. Στο παιχνίδι με τη Ρόδο που έχουμε μπροστά μας θα πρέπει να είμαστε πολύ πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο.

Η νίκη για μας είναι μονόδρομος, όπως δήλωσε και ο προπονητής μας, και θα κάνουμε τα πάντα για να την πετύχουμε και να χαρούμε μαζί με τον κόσμο μας που πάντα μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε γι αυτό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπλέξιμο με… Siemens στη δίκη του Noor 1!!


Μπλέξιμο με… Siemens στη δίκη του Noor 1

Για την ίδια μέρα και την ίδια ώρα ορίστηκαν οι συνέχειες στις δίκες των υποθέσεων Noor 1 και Siemens.

Μπάχαλο με δύο μεγάλες δίκες. Από λάθος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνέχειες στις δίκες των υποθέσεων Noor 1 και Siemens ορίστηκαν για την ίδια μέρα και την ίδια ώρα.

Λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα (27/11) η υπόθεση των 64 κατηγορουμένων της Siemens, το δικαστήριο διέκοψε την υπόθεση για τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκδικαστεί στη μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Όμως για την ίδια μέρα και ώρα είχε οριστεί στην ίδια αίθουσα η συνέχεια της δίκης του ναρκόπλοιου.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια από τις δύο δίκες θα «μετακινηθεί», αφού δεν είναι δυνατό να γίνουν στην ίδια αίθουσα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Γουόρεν από την ΑΕΚ!!


Τέλος ο Γουόρεν από την ΑΕΚ!

Παρελθόν από την ΑΕΚ κι επίσημα αποτελεί ο Κρις Γουόρεν. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν χωρούσε πλέον στα πλάνα του Ντράγκαν Σάκοτα και μετακομίζει πιθανότατα στην Τουρκία.

Λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Κρις Γουόρεν. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν υπολογιζόταν πλέον από τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτηση των Ντι Τζέι Κούπερ και Μάλκολμ Άρμστεντ.

Έτσι μετά από συζητήσεις κι αφού βρήκε ομάδα (πιθανότατα στην Τουρκία και τη Γεσιλγκιρεσούν), ο 27χρονος άσος συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του, το οποίο για όλη τη χρονιά θα του απέφερε περίπου 280.000 δολάρια.

Ο Γουόρεν έπαιξε σε 14 ματς με την ΑΕΚ έχοντας 7,4 πόντους, 3,8 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ και 1,5 λάθος σε 24,8 λεπτά κατά μέσο όρο.

Πλέον, μετά την αποχώρησή του, η «Ένωση» θα πορευτεί στα τρία τελευταία ματς της πρώτης φάσης του Eurocup με περιορισμένες λύσεις στην περιφέρεια (Παπαντωνίου, Σκραμπ, Κατσίβελης), καθώς Κούπερ και Άρμστεντ θα μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα από τους «32» και μετά, εφόσον έρθει η πρόκριση.
*Πηγή: sport-fm.gr*