Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η επέτειος από το πρώτο ευρωπαϊκό διπλό της ΑΕΚ!!


Η επέτειος από το πρώτο ευρωπαϊκό διπλό της ΑΕΚ

Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια έκανε η ΑΕΚ την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη και προκρινόταν στα προημιτελικά του Κυπελλούχων. Το sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω.

Η ΑΕΚ μπορεί να διανύει την τέταρτη σερί σεζόν της μακριά από τα Κύπελλα Ευρώπη, αλλά αυτό δεν διαγράφει την ιστορία της… Σαν σήμερα, πριν από 47 χρόνια, η «Ένωση» πανηγύριζε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μετά το 0-0 με την Κοπεγχάγη στην Αθήνα, η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» στη Δανία ήταν πολύ δύσκολη για τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλητριών. Όμως με τα γκολ των Σταματιάδη στο 26’ και Παπαϊωάννου στο 80’ η ΑΕΚ πήρε την πρώτη της νίκη εκτός συνόρων μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες από Μονακό ( 7-2 το 1963 για το Πρωταθλητριών), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (3-0 το 1964 για το Κυπελλούχων), Μπράγκα (3-2 το 1966 για το Κυπελλούχων) και Ζενές Ες (3-2 το 1968 για το Πρωταθλητριών).

Η νίκη αυτή χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά, όπου όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σπάρτακ Τρνάβα (1-1, 1-2). Ήταν η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις παρουσίες των «κιτρινόμαυρων» στους οκτώ μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Στάνκοβιτς): Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Μπαλόπουλος, Σταθόπουλος, Βασιλείου, Σκευοφύλαξ, Καραφέσκος, Νικολαΐδης, Σταματιάδης (73’ Συμιγδαλάς), Παπαϊωάννου, Πομώνης (57’ Σεβαστόπουλος).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: