Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τι ισχύει με τη συμπληρωματική δίωξη κατά του ΠΑΟ!!


Τι ισχύει με τη συμπληρωματική δίωξη κατά του ΠΑΟ

H κίνηση του Παναθηναϊκού να προσβάλλει το φύλλο αγώνα ταυτίζεται νομικά με την ενέργεια του δικαστή να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη. Χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προάγγελος οποιασδήποτε απόφασης.

Συμπληρωματική δίωξη εναντίον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άσκησε σήμερα το πρωί ο αθλητικός δικαστής της Super League, Σπύρος Καποδίστριας, προτού ξεκινήσει η εκδίκαση για την υπόθεση της Λεωφόρου ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου.

Με τη συγκεκριμένη δίωξη, η οποία βασίστηκε στο άρθρο 21 του ΚΑΠ, ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός κατηγορείται ότι φέρει ευθύνη και για τη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Καποδίστριας «απάντησε» ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στην ένσταση περί ακυρότητας του Φύλλου Αγώνα που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό διότι αν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας δεν έκανε δεκτή την εν λόγω ένσταση, τότε θα παρουσιαζόταν νομικό κενό και δεν θα είχε πού να κατακυρώσει εκ των υστέρων το επίμαχο παιχνίδι.

Πρακτικά, δηλαδή, η κίνηση του Παναθηναϊκού να προσβάλλει το φύλλο αγώνα ταυτίζεται νομικά με την ενέργεια του δικαστή να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη.

Χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προάγγελος οποιασδήποτε απόφασης.

Πάντως, από την πλευρά της «πράσινης» ΠΑΕ τονίστηκε κατά τη σημερινή διαδικασία ότι η συμπληρωματική δίωξη βασίζεται σε λάθος άρθρο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού όσον αφορά τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι. Κάτι που –σύμφωνα με τους «πράσινους»- ξεκαθαρίζεται και από το Φύλλο Αγώνα, όπου δεν αποτυπώνεται πουθενά οποιαδήποτε ευθύνη του ΠΑΟ για το γεγονός ότι το ματς δεν ξεκίνησε ποτέ.

Στο άρθρο 21 γίνεται λόγος για άλλες περιπτώσεις υπαιτιότητας: από το αν έφτασε η αποστολή και πόσοι ποδοσφαιριστές ήταν διαθέσιμοι μέχρι πόσες μπάλες υπήρχαν στο γήπεδο. Εκεί λοιπόν αναφέρονται τεχνικά ζητήματα διεξαγωγής ενός αγώνα και δεν τίθεται πουθενά στο άρθρο 21 το μείζον θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της σωματικής ακεραιότητας!

Είναι σαφές πως αν ο νομοθέτης το έκρινε σκόπιμο θα αναφερόταν σε βαρύτερες περιπτώσεις στο εν λόγω άρθρο. Όμως δεν το κάνει.

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει προθεσμία μέχρι τις 16.00 για να καταθέσει το υπόμνημά της στον κ. Καποδίστρια και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέχρι τις 17.00 για ενδεχόμενη απάντηση στις θέσεις που θα παρουσιάσουν οι «ερυθρόλευκοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: