Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι αλλαγές, η πίεση και δυο κρίσιμα ματς!!


Οι αλλαγές, η πίεση και δυο κρίσιμα ματς

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον μπασκετικό Άρη.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Στο μπάσκετ, όπως συμβαίνει νομοτελειακά σε όλα τα αθλήματα, υπάρχουν οι καλές και οι κακές βραδιές. Μια τέτοια, κάκιστη είναι η αλήθεια, βραδιά είχε στην Ποντγκόριτσα ο Άρης και για αυτό όχι μόνο ηττήθηκε από την Μπουντούτσνοστ αλλά δεν υπερασπίστηκε και τη διαφορά των 18 πόντων βάζοντας στο κόλπο τους Μαυροβούνιους. Αν ήταν μόνο μια κακή εμφάνιση με δεδομένο ότι οι τέσσερις αμερικανοί που είναι και τα βαρόμετρα του φετινού Άρη ήταν σε άλλο γήπεδο, έχει καλώς.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ήταν όμως η συνολική εικόνα που δεν έπεισε, όπως συνολικά δεν παίζει καλά ο Άρης του κόουτς Πρίφτη το τελευταίο 20ήμερο.

Η καταστροφή ασφαλώς δεν ήρθε, ακόμη και αν οι πάντα ανυπόμονοι φίλοι του Άρης το προεξοφλούν. Ήρθε όμως η κρίσιμη στιγμή που η διοίκηση της ΚΑΕ, ο Νίκος Λάσκαρης και ο μπαρουτοκαπνισμένος Λευτέρης Αρβανίτης, να διαχειριστούν την κατάσταση και ενδεχομένως να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν τόσο με την θεώρηση των πραγμάτων (αυτό κυρίως για τον άμαθο Λάσκαρη) όσο φυσικά και με το ρόστερ. Εκτός από το καρότο υπάρχει και το μαστίγιο… όπου χρειάζεται.

Οι αποφάσεις εν θερμώ και υπό την πίεση του κόσμου που απαιτεί αλλαγές ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Κατανοητή και απόλυτα σεβαστή από όλους τους αρειανούς, η παράλληλη προσπάθεια εξυγίανσης της ΚΑΕ, αφού δίχως την παρουσία του Λάσκαρη, φέτος η προηγούμενη διοίκηση δύσκολα θα έβγαζε τη χρονιά, όμως η ίδια γέννησε προσδοκίες, καλλιέργησε ελπίδα στον κόσμο που βλέπει να διακυβεύεται σοβαρά η 3η θέση στην Ελλάδα.

Όταν ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχει οικονομική δυνατότητα να γίνουν αλλαγές σε μια ομάδα που είναι φανερό ότι έχει μια δυσλειτουργία στον «άσσο» και στο πέντε και δεν γίνονται, δικαιολογημένα ανησυχεί από τη στιγμή που μέσα σε ένα μήνα υπάρχουν παιχνίδια στόχων σε Ελλάδα, Κύπελλο και Eurocup. Λογικά αλλαγές θα γίνουν. Χωρίς όμως βιασύνη αφού απαράβατος όρος του Δημήτρη Πρίφτη, πάνω στον οποίο έχει χτίσει την ομάδα του και φέτος είναι να μην διαταραχτούν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Όσο για τους παίκτες; Τα δυο παιχνίδια με ΑΕΚ και Ούνικς μεσοβδόμαδα είναι μια ιδανική ευκαιρία να σβήσουν τις κακές εντυπώσεις των τελευταίων αγώνων και να δώσουν την ευκαιρία στη διοίκηση, δίχως πίεση, να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται στο ρόστερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: