Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δικηγόρος Παναθηναϊκού: «Πρέπει να οριστεί εκ νέου ο αγώνας»


Δικηγόρος Παναθηναϊκού: «Πρέπει να οριστεί εκ νέου ο αγώνας»

Ξεκάθαρος ότι πρέπει να οριστεί εκ νέου η διεξαγωγή του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το γεγονός ότι πρέπει να οριστεί η διεξαγωγή του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό υπερτόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης.

Σύμφωνα με τον νομικό της «πράσινης» ΠΑΕ που ήταν φυσικά στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια της Λεωφόρου, η ματαίωση του αγώνα δεν δικαιολογείται από κανένα άρθρο ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί για το ότι δεν θα ξαναέπεφτε άλλη φωτοβολίδα στο γήπεδο και όχι για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κάρμης στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6, «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για το κλίμα στην εκδίκαση: «Είναι θετικό ότι δεν ανέβηκαν οι τόνοι. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς για ένα ποινικό θέμα για το αν ήταν νόμιμη η απόφαση μη διεξαγωγής του αγώνα»

Για το αν πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός: «Δεν είπα να μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη, αλλά η εκτίμηση του μεγέθους της είναι σε συνάρτηση των δεδομένων που υπήρχαν. Ενδεχομένως από την ανακοίνωση της απόφασης να μην είχαν προκύψει όλα όσα έγιναν μετά. Η απόφαση του διαιτητή δεν βασίζεται σε κάποιο άρθρο. Η Αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το ότι δεν θα έπεφτε άλλη φωτοβολίδα. Κανείς δεν μπορούσε να διασφαλίσει κάτι τέτοιο, ούτε ο ίδιος ο Θεός. Ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι είχε στη διάθεσή του αρκετή αστυνομική δύναμη. Ο διαιτητής έπρεπε να ξεκινήσει το ματς και με το παραμικρό θα μπορούσε να διακόψει το ματς και κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα, αφού ήδη είχαν 20 συστάσεις από τα μεγάφωνα. Με την απόφαση που πήρε ο διαιτητής να μην ξεκινήσει τον αγώνα εξεπλάγησαν όλοι, ακόμα και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ. Μάλιστα, επικαλέστηκα άλλο φύλλο αγώνα με διαιτητή τον κύριο Παππά στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο 1-1 πριν από τρία χρόνια που είχαν πέσει επίσης φωτοβολίδες και είχε διεξαχθεί κανονικά».

Για το τι πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τη δική του θέση: «Έχει νομική βάση η ένσταση του Παναθηναϊκού, γιατί ο διαιτητής δεν αιτιολογεί καταλλήλως και επαρκώς τη ματαίωση του αγώνα. Τη στιγμή που είχαν ηρεμήσει τα πράγματα. Ακόμα και ο Ολυμπιακός υποθέτει ότι αν έβαζε γκολ, ότι θα γίνονταν επεισόδια. Πλέον, πρέπει να οριστεί το ματς και κατά πάσα πιθανότητα με τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού, γιατί σαφώς θα επιβληθούν ποινές. Υπάρχει πειθαρχικός κώδικας που προβλέπει και το τι συμβαίνει στη διακοπή. Το μόνο που προβλέπει μη τέλεση του αγώνα είναι η είσοδος οπαδών μέχρι και μια ώρα πριν από τον αγώνα».

Για τη θέση του Ολυμπιακού περί σκανδάλου στην έκθεση Σιμιτζόγλου: «Όταν υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν μας αρέσουν λέμε για σκάνδαλα. Ήταν σωστή η έκθεση του Σιμιτζόγλου καθώς υπήρξαν επεισόδια χωρίς να διεξάγεται αγώνας. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ένιωσε έκπληξη που δεν έγινε αγώνας. Δεν υπάρχει σχετική δίωξη για αφαίρεση βαθμών. Θα παρανομήσει το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο, αν ενεργήσει πέραν του πλαισίου που έχει στην έκθεσή του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας».

Για το υπόμνημα που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός: «Έχουμε κλείσει τον φάκελο και για αυτό καθυστερήσαμε, καθώς ο Ολυμπιακός κατέθεσε το δικό του υπόμνημα. Είναι κάτι που επιτρέπεται η παρέμβαση τρίτου, αφού και στα επεισόδια στο "Γ. Καραϊσκάκης” με τα αεροβόλα στον κ. Τζόρβα δεν μας είχε επιτραπεί δική μας παρέμβαση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: