Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δυσφορία της Ένωσης Εισαγγελέων για «μεθοδεύσεις» κατά Σιμιτζόγλου


Δυσφορία της Ένωσης Εισαγγελέων για «μεθοδεύσεις» κατά Σιμιτζόγλου

Οι διαρροές του Ολυμπιακού περί δυσαρέσκειας εναντίον του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δικαστικού κόσμου.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος είναι και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ και βρέθηκε στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων» με αφορμή το περιεχόμενο της δίωξης κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα γεγονότα της Λεωφόρου. Δίωξη που οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός θεώρησαν «επιεική».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία της για τις «στοχευμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές, τις «μεθοδεύσεις» και την «αβάσιμη κριτική» στον Τύπο κατά του κ. Σιμιτζόγλου, δείχνοντας την σφοδρή ενόχλησή της για τα μαζικά δημοσιεύματα εναντίον του δικαστικού λειτουργού.

Σημείωσε μάλιστα την ανεξαρτησία από την οποία διέπεται η άσκηση καθηκόντων του κ. Σιμιτζόγλου χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις στοχευμένες –μέσω αναφορών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο– μεθοδεύσεις δημοσιοποίησης αβάσιμης κριτικής σχετικά με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην υπόθεση του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, την 21-11-2015.

Υπογραμμίζεται ότι τα αποτελούμενα από εν ενεργεία εισαγγελείς διωκτικά και πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ καλύπτονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το νόμο, ανεπηρέαστα από εξωγενείς -άσχετους με το δικαστικό έργο τους- παράγοντες.Το έργο τους αυτό επιτελούν με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση του θεσμικού τους ρόλου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: