Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Όταν ο Μέλμπι πετύχαινε «εκείνη» τη μυθική γκολάρα!! (video)


Όταν ο Μέλμπι πετύχαινε «εκείνη» τη μυθική γκολάρα (video)

Για πολλά χρόνια η φανταστική κούρσα του Γιαν Μέλμπι σε ματς Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ ήταν «εκείνη η γκολάρα» αφού κανένας εκτός των θεατών στο γήπεδο, δεν το είχε δει ποτέ, δίνοντάς της μυθική διάσταση!

Αν συνέβαινε σήμερα, θα υπήρχαν τουλάχιστον 6-7 διαφορετικές λήψεις από τα επίσημα στιγμιότυπα και αμέτρητα βίντεο τραβηγμένα από την κερκίδα. Η φανταστική κούρσα του Γιαν Μέλμπι και το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γιουνάιτεντ θα ανέβαινε στα social media και θα επέτρεπε σε πολλούς χρήστες να βγάλουν όλη την κακομοιριά και τη βλακεία τους σχολιάζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Σίγουρα ορισμένοι θα πλακώνονταν -άγνωστο γιατί- για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, άλλοι για τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου και κάποιοι θα έβρισκαν κάποιο λόγο για να την πουν στον «δημοσιογραφίσκο» ή ΑΡΔάκι που ανέβασε μεν την γκολάρα ενός παίκτη της Λίβερπουλ, αλλά «όταν σας κάρφωνε ο Ρόμπσον δεν ξέρατε να γράψετε τίποτα, πουλημένοι» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, υπήρξε μια εποχή που τα πράγματα δεν ήταν τόσο δεδομένα κι απλά. Η απουσία του διαδικτύου σήμαινε από τη μία πως δεν ήταν εύκολο για τον καθένα να εκφράσει από βολική απόσταση ασφαλείας και ουσιαστικά υπό καθεστώς ανωνυμίας τη χυδαιότητά του, αλλά από την άλλη, σήμαινε επίσης πως κάποια πράγματα έμεναν άγνωστα.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και «εκείνη η γκολάρα του Μέλμπι». Συνέβη στις 26 Νοεμβρίου του 1985 στο «Άνφιλντ» και εξαιτίας μιας ακόμη απεργίας, πράγμα συνηθισμένο στη νεοφιλελεύθερη «Θατσερική» Αγγλία, για χρόνια έμεινε μακριά από τα μάτια του κόσμου. Μέχρι πριν λίγο καιρό το είχαν δει μόνο όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο. Ο καθένας το περιέγραφε όπως το έζησε και δεν άργησε να αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Με το πέρασμα του χρόνου η εξιστόρηση από στόμα σε στόμα μεγάλωνε περισσότερο την απόσταση που κάλυψε ο Δανός μαέστρος ή τους παίκτες που πέρασε πριν κεραυνοβολήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ίσως κάποιοι να ορκίζονταν μέχρι να βρεθεί το φιλμάκι και να αποκατασταθεί η αλήθεια πως ο Μέλμπι ξεκίνησε την κούρσα με την μπάλα στα πόδια από τα αποδυτήρια και ντρίπλαρε όλους τους παίκτες της Μάντσεστερ στο γήπεδο, εκείνους που κάθονταν στον πάγκο και τη μισή Κ-20 που έκανε προπόνηση 45 χιλιόμετρα μακριά.

Ο ίδιος ο Μέλμπι συχνά είχε εκφράσει τον καημό του επειδή δεν μπορούσε να δει αυτό που ο κόσμος θεωρούσε το ομορφότερο γκολ που είχε σημειώσει ποτέ. Τελικά, αποκαλύφθηκαν όλα. Ο τότε τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Ρον Άτκινσον, είχε στήσει μια κάμερα στο κέντρο του γηπέδου προκειμένου να καταγράψει το ματς ώστε να το αναλύσει αργότερα. Το φιλμ δόθηκε στη δημοσιότητα και τα πράγματα επανήλθαν στις φυσιολογικές τους διαστάσεις.

Ακόμη και σήμερα, πολλοί φίλοι της Λίβερπουλ επιλέγουν να μην το δουν, γνωρίζοντας πως ό,τι και να είχε συμβεί στο χορτάρι, δεν θα πλησίαζε στο ελάχιστο εκείνο που είχαν στο μυαλό τους. Εάν δεν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία, κάντε κλικ στο βίντεο που ακολουθεί…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: