Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έρχεται... καυτό ΔΣ!!

Η Super League γνωστοποίησε πως την ερχόμενη Δευτέρα (28/5, 15:00) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στα γραφεία της στο οποίο θα τεθούν πολλά και σοβαρά ζητήματα επί τάπητος, όπως η επικύρωση της φετινής βαθμολογίας, οι προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και οι αδειοδοτήσεις.
Έρχεται... καυτό ΔΣ!
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Ενημέρωση περί των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΠΟ σε σχέση με τις υποβληθείσες προτάσεις της Σούπερ Λίγκας περί της τροποποίησης του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.
2. Tεχνικά ζητήματα εφαρμογής της απόφασης της ΕΠΟ αναφορικά με ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που δε θα λάβουν αδειοδότηση.
3. Ενημέρωση και συζήτηση επί οικονομικών θεμάτων του Συνεταιρισμού.
4. Αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σχετικά με την οικονομική επιχορήγηση προς τη Football League.
5. Αίτημα της ΠΑΕ Εργοτέλης σε σχέση με εκτέλεση αποφάσεων του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.
6. Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας και πρωταθλημάτων υποδομής (Κ20 – Κ17), περιόδου 2011 – 2012.
7. Κλήρωση πρωταθλήματος 2012 – 2013.
8. Συζήτηση με εκπροσώπους του Ομίλου Forthnet.
9. Διάφορα.
 

Τα τελευταία πρόστιμα!!

Οι τελευταίες ποινές από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague εκδόθηκαν την Πέμπτη (24/5) καθώς έγιναν γνωστές οι τιμωρίες για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ.
Τα τελευταία πρόστιμα
Στην ΑΕΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
Από την άλλη πλευρά, ο «δικέφαλος του Βορρά» τιμωρήθηκε με 2.500 ευρώ για τον εντός έδρας αγώνα της 6ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο και ο Παναθηναϊκός με 6.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του κόσμου του στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

8 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2004…!

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας. Δυστυχώς, όμως, αποτελούν αδιάψευστο στοιχείο για ένα πράγμα: ότι έχουμε μεγαλώσει ηλικιακά….Συζητώντας, λοιπόν, για το θαύμα της ομάδας του Ρεχάγκελ όλοι μας σκεφτόμαστε ένα πράγμα: «πως πέρασαν τα χρόνια…»
8 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2004…
Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας. Δυστυχώς, όμως, αποτελούν αδιάψευστο στοιχείο για ένα πράγμα: ότι έχουμε μεγαλώσει ηλικιακά….Συζητώντας, λοιπόν, για το θαύμα της ομάδας του Ρεχάγκελ όλοι μας σκεφτόμαστε ένα πράγμα: «πως πέρασαν τα χρόνια…»
Συνήθως, οι άνθρωποι ωριμάζουν μεγαλώνοντας και μαθαίνουν από τα λάθη τους. Όταν, μάλιστα, πετυχαίνουν κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο φροντίζουν να επενδύσουν σε αυτό και να κεφαλαιοποιήσουν την υπερπροσπάθειά που κατέβαλλαν.
Οκτώ χρόνια μετά την ανακήρυξη του Ζαγοράκη σε MVP του Euro, το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει στην εποχή του…4-4-2.
Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στο σύστημα αλλά στα γκολ που δέχτηκε η Εθνική μας στο Mundial 1994 στην Αμερική. Ήταν, βέβαια, αναμενόμενο να «πετάξουμε στα σκουπίδια» την ευκαιρία βελτίωσης του «προϊόντος» με αφορμή την αναπάντεχη επιτυχία του 2004. Είναι, όμως, διαφορετικό πράγμα να προβλέπεις την απαξίωση και διαφορετικό να τη βιώνεις. Οκτώ χρόνια μετά το… «πειρατικό», η Super League συνεχίζει να λειτουργεί με ερασιτεχνικό τρόπο, οι ΠΑΕ είναι υπερχρεωμένες, το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει καταποντιστεί και το ενδιαφέρον του κόσμου έχει μειωθεί. Με πιο απλά λόγια, το προϊόν δεν έχει καμία ελκυστικότητα.
Μοναδική ελπίδα για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος αποτελεί το Euro 2012. Η Εθνική μας οφείλει να «κρύψει κάτω από το χαλάκι» την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και να μας ταξιδέψει στο όνειρο, υπενθυμίζοντάς μας πως οι Έλληνες μπορούν να κάνουν θαύματα μακριά από την Ελλάδα. Αυτό μας λένε όλοι για το site μας, αυτό ευχόμαστε και στην Εθνική μας. Να διαπρέψει στο εξωτερικό, διότι στο εσωτερικό η κατάσταση είναι τόσο νοσηρή που δεν επιτρέπει περιθώρια εξέλιξης…

πηγή: overlap.gr

Μπήκαν τα χρήματα, αρχίζουν οι πληρωμές...!

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν συνεπής στην υπόσχεσή του, τα χρήματα έχουν μπει στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και από αύριο αρχίζουν οι πληρωμές. Σήμερα διαχωρίστηκαν οι υποχρεώσεις και από την Παρασκευή οι παίκτες (κυρίως) θα παίρνουν έναντι των οφειλομένων.
Μπήκαν τα χρήματα, αρχίζουν οι πληρωμές...
Πρέπει να τονιστεί ότι οι παίκτες εξοφλήθηκαν τα περσινά με τα χρήματα της μεταγραφής Βιεϊρίνια τον χειμώνα και τώρα θα πάρουν ποσά που αφορούν την φετινή σεζόν.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι παίκτες είναι πολύ πίσω στις πληρωμές, παρ` όλα αυτά όμως κράτησαν μία καλή στάση, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν όλοι στην ΠΑΕ. Σημαντικό ποσό θα πληρωθεί βέβαια και στην εφορία, ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ.
Πηγή: paok24.gr

Τη Δευτέρα η έφεση, την Τρίτη η εκδίκαση!!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ την τελευταία ημέρα της προθεσμίας θα καταθέσει έφεση στην ΕΠΟ για την αδειοδότηση, ενώ την Τρίτη αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης.
Τη Δευτέρα η έφεση, την Τρίτη η εκδίκαση
Την Τρίτη το βράδυ ανακοινώθηκε οριστικά ότι η ΕΠΟ είναι αρνητική αναφορικά με την αδειοδότηση της ΑΕΚ και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ θα κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για να καταθέσει έφεση όπως έχει δικαίωμα. Μάλιστα, για να κερδίσει (λίγο) χρόνο θα την καταθέσει την τελευταία ημέρα της πενθήμερης διορίας και έτσι την Δευτέρα θα στείλει στην ΕΠΟ όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μια ημέρα μετά, την Τρίτη, αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Μέχρι τότε έχει ελπίδες αν βρει χρήματα να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και έτσι η ΕΠΟ να μην είναι αρνητική στην έκθεση που θα στείλει στην UEFA αναφορικά με την αδειοδότηση. Η ΑΕΚ ψάχνει άμεσα 3-3,5 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να σταθεί «όρθια» και να έχει το δικαίωμα να ελπίζει στην νέα προσπάθεια του Ντέμη μετά τις εκλογές, καθώς και στην δημιουργία μιας κανονικής ομάδας δίχως τις κυρώσεις αν δεν πάρει αδειοδότηση (εκτός Ευρώπης, μεταγραφές και ανανεώσει παικτών μέχρι 22 ετών, τηλεοπτικό συμβόλαιο μειωμένο κατά 20%).
Πηγή: aek365.gr

Ρανιέρι: «Λάθος μου…»

Ρανιέρι: «Λάθος μου…»
Στην παραδοχή πως θα έπρεπε να είχε προσπαθήσει περισσότερο για να κρατήσει τον Τιάγκο Μότα στην Ίντερ προέβη ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μιλώντας στην «Corriere dello Sport». Ο Βραζιλιάνος με ιταλική υπηκοότητα μέσος παραχωρήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν στην αρχή του έτους, προτού ο 61χρονος προπονητής απολυθεί την από τους «νερατζούρι».

«Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν πως συμφώνησα για την παραχώρηση του Τιάγκο Μότα», ανέφερε αρχικά ο Ρωμαίος τεχνικός και μίλησε για τους στόχους της ιταλικής ομάδας εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού:

«Ο Μοράτι μου είπε περισσότερες από μία φορές ότι ήθελες να αποκτήσει τον Κάρλος Τέβες από την Μάντσεστερ Σίτι. Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα προσπαθήσει να φέρω πίσω τον Ματία Ντέστρο».


πηγή: sport-fm.gr

Και ο Φαν Χάαλ για Λάτσιο!!

Και ο Φαν Χάαλ για Λάτσιο
Το όνομα του Λουίς Φαν Χάαλ προστέθηκε στη λίστα των υποψήφιων προπονητών που προορίζονται για την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Gazzetta dello Sport υποστηρίζει ότι ο Ολλανδός τεχνικός είναι άνεργος από τον Απρίλιο του 2011 και είναι πιθανός στόχος των «λατσιάλι».

Οι «μπιανκοσελέστε» βρίσκονται στην αναζήτηση του τεχνικού που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας μετά την παραίτηση του Έντι Ρέγια στο τέλος της σεζόν.

Ο 60χρονος προπονητής, όμως, δεν είναι το μοναδικό «δυνατό» όνομα που συνδέεται με τη συγκεκριμένη θέση, αφού υπάρχουν ο Φατίχ Τερίμ της Γαλατασαράι και ο Ντιντιέ Ντεσάν της Μαρσέιγ.

Ο Τερίμ είχε εργαστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα για τη Φιορεντίνα και την Μίλαν, ενώ ο Ντεσάν ήταν στον πάγκο της «Γιούβε» μετά το σκάνδαλο Calciopoli.

Από την πλευρά του, ο Φαν Χάαλ αναλάβει την Άλκμααρ, τον Άγιαξ, την Μπαρτσελόνα και την εθνική Ολλανδίας.

Από την εγχώρια αγορά υπάρχουν ο Τζιανφράνκο Τζόλα, ο Βάλτερ Ματσάρι της Νάπολι, ο Τζίτζι Ντελ Νέρι, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο της Τσέλσι.


πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στην Μπενφίκα ο Όλα Τζον!!

Κοντά στην Μπενφίκα ο Όλα Τζον
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταγραφής της Μπενφίκα εν όψει της επόμενης σεζόν, αφού προχώρησε στην απόκτηση του Όλα Τζον.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός συμφώνησε για τα επόμενα πέντε χρόνια με τους «αετούς» και ακολούθησε εκείνη του Ούγκο Βιέιρα.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη Λισαβόνα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής και να γίνει μέλος της ομάδας.

Την περσινή σεζόν ο νεαρός εξτρέμ έπαιξε σε 50 αγώνες, έχοντας 9 γκολ και 22 ασίστ στο ενεργητικό του με τη φανέλα της Τβέντε.


πηγή: sport-fm.gr

«Τον ξέραμε από παιδί τον Μοντολίβο»

«Τον ξέραμε από παιδί τον Μοντολίβο»
Στην ηλικία των επτά ετών είχε πέσει ο Ρικάρντο Μοντολίβο στο «μικροσκόπιο» της Μίλαν, όπως αποκάλυψε ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Μετά από είκοσι χρόνια ο διεθνής χαφ είναι ένα βήμα πριν ενταχθεί στο ρόστερ των «ροσονέρι», οι οποίοι θα τον αποκτήσουν ως ελεύθερο (λήγει το συμβόλαιό του) από τη Φιορεντίνα.

«Όταν ο Μοντολίβο ήταν μόλις επτά ετών, είχαμε καταλάβει ότι θα γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Παρόλα αυτά, οι γονείς του είχαν αποφασίσει ότι – κόντρα στη επιθυμία της Μίλαν – να τον εντάξουν στις ακαδημίες της Αταλάντα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου του Μιλάνου.

Στη συνέχεια, ο Γκαλιάνι αποκάλυψε πως η Μίλαν προχώρησαν στην απόκτηση του Ματία Ντε Σκίλιο: «Είχαμε βρεις τον Σκίλιο, όταν ήταν 10 ετών. Πήγαμε στην Κιμιάνο και τον πήραμε για 500 ευρώ. Αυτό εξηγεί πως μπορεί ένας σύλλογος να επενδύσει σε νέους παίκτες και προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


πηγή: sport-fm.gr

«Να τον αποχαιρετίσουν με ένα Κύπελλο»

«Να τον αποχαιρετίσουν με ένα Κύπελλο»
Την αισιοδοξία του πως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο, προκειμένου να χαρίσουν στον προπονητή τους, Πεπ Γκουαρντιόλα, ένα τελευταίο βραβείο, εξέφρασε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, ενόψει του τελικού του «Κόπα Ντελ Ρέι», όπου οι «μπλαουγκράνα» θα αντιμετωπίσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Πιστεύω πως αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες να κατακτήσουν το κύπελλο, ώστε να τον αποχαιρετίσουν με ένα τρόπαιο. Αυτή η ομάδα είναι συναισθηματικά δεμένη και θεωρώ πως αυτό είναι καλό, γιατί το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι πάντα “κρύο”. Μπορείς να το ζήσεις πολύ έντονα και με πολύ συναίσθημα».

Παίκτες όπως οι Zεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Πέδρο, Ισαάκ Κουένκα και ο Κρίστιαν Τέγιο «ανδρώθηκαν» κάτω από την καθοδήγηση του Γκουαρντιόλα. Ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα αναγνωρίζει την αξία του προπονητή και τονίζει πως η εμπιστοσύνη που έδειξε στους παίκτες του δημιούργησε μία ομάδα, η οποία αποτελεί σπουδαία «κληρονομιά».

«Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Γκουαρντιόλα είναι το γεγονός πως οι παίκτες, ακόμα και οι μικρότεροι, νιώθουν ίσοι μεταξύ τους. Άλλωστε πάντα πίστευε στους νέους ποδοσφαιριστές και τους έδινε την ευκαιρία να βοηθήσουν την ομάδα. Φεύγοντας, αφήνει πίσω του μια σπουδαία “κληρονομιά”», ήταν τα λόγια του Θουμπιθαρέτα.


πηγή: sport-fm.gr