Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Θρίαμβοι Σαουδαράβων στο AFC Champions League!

Η Αλ Χιλάλ συνέτριψε την Μπανί Γας με 7-1 και η Αλ Ιτιχάντ την Περσέπολις με 3-0 σε μονούς αγώνες για τους «16» του ασιατικού Champions League.
Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Νοτιοκορεάτης στράικερ, Γιου Μπίουνγκ Σου στον θρίαμβο της Αλ Χιλάλ σε βάρος της Μπανί Γας του Φραν Γέστε, ο οποίος μείωσε σε 4-1 με πέναλτι στο 57ο λεπτό. Ο διεθνής Μπίουνγκ Σου άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ στο 23ο λεπτό, ενώ συμπλήρωσε το καρέ με τέρματα στο 38ο, 52ο και 61ο λεπτό.
Ακόμα, ο πρώην μέσος της Μπόλτον, Κρίστιαν Ουίελμσον, πέτυχε το 2-0 στο 25ο λεπτό και το 5-1 στο 59ο. Στο 87ο λεπτό ο Μοχάμεντ Σαλέμ διαμόρφωσε το… 7-1. Επίσης, ο Σαλέ Αλ Μεναλί άφησε την Μπανί Γας με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά δεχόμενος κόκκινη κάρτα στο 88ο της αναμέτρησης.
Στο άλλο ματς της ημέρας, η Αλ Ιτιχάντ από τη Σαουδική Αραβία, όπως και η Αλ Χιλάλ, πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ασίας. Συγκεκριμένα ο Νάιφ Χαζαζί άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 35ο λεπτό και ο Φάουζι Αμπντελγκίνι σημείωσε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 87ο ο Άμπτο Αουτέφ έδωσε διαστάσεις… ασφαλείας στο σκορ προσφέροντας χαρά στους 15,300 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Στα προημιτελικά του AFC Champions League έχουν προκριθεί ήδη η Αλ Αχλί (Σαουδική Αραβία) και Σεπαχάν (Ιράν). Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν οι υπολειπόμενοι αγώνες της φάσης των «16»:
29 Μαΐου
Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ (Αυστραλία)-Ναγκόγια Γκράμπους (Ιαπωνία)
Σέογκναμ Ίλουα Τσούνμα (Νότια Κορέα)-Μπουνιοντκόρ (Ουζμπεκιστάν)
30 Μαΐου
Ουλσάν Χιουντάι (Νότια Κορέα)-Κασίουα Ρεϊσόλ (Ιαπωνία)
Γκουανζού Εβεργκράντε (Κίνα)-Τόκιο (Ιαπωνία)










πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: