Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ας μισήσουμε, όσους μας μισούν!!

Μόλις ξύπνησα και διαβάζω εφημερίδες, πηγαίνοντας πρώτα στη Livesport που γράφω εγώ, αλλά κινούμενος αστραπιαία πηγαίνω καπάκι στον Σκόρδα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ας μισήσουμε, όσους μας μισούν
Τελευταία νομίζω πως κάνει ένα σημαντικό εμπορικό λάθος. Είναι τόση η «τρέλα του» να γράψει για την εταιρία που πήρε τον Άρη της καρδιάς μας που τα βάζει όλα στη πρώτη σελίδα. Πολλές φορές αναρωτιέμαι μήπως είναι κρυφο – ΠΑΟΚτσάκι, αλλά σήμερα είχε χτύπημα στη πρώτη σελίδα για το ανύπαρκτο θέμα της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ.
Κάνουν τα πάντα όλοι για να μπορέσουν να πείσουν πως ο ΠΑΟΚ δεν κινήθηκε τόσο έξυπνα και τόσο τεχνοκρατικά που πήρε άδεια κόντρα στην εισήγηση του Δημητρίου και κόντρα στις … προβλέψεις των τύπων που έβγαζαν τις διαρροές.
Πιστεύω πως μας μισούν, όχι τόσο γιατί τους προκαλούμε τόσο ακραία συναισθήματα, αλλά γιατί τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να νομίζουν πως μπορούν να μας μισήσουν χωρίς να έχουν κόστος.
Το κακό στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι πως οι εχθροί μπορούν να αλλοιώνουν την προσπάθεια που γίνεται, αλλά το ότι αυτό ενισχύεται από ψήγματα που έχουμε μέσα στη δική μας νοοτροπία.
«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον Βρύζα» μου έλεγε ένας φίλος της προάλλες, λες και ο Βρύζας τον πήρε τηλέφωνο και του την ζήτησε.
Στο μυαλό μας έχουμε πρώτα το να κρίνουμε, παρά το να βοηθήσουμε.
Κάποιος θα μου πει «και τι μπορούμε να κάνουμε ρε Σταύρο»; Η απάντηση στο μυαλό μου είναι απλή. Να μην αφήνουμε αυτούς που μας μισούν να το κάνουν με άνεση. Να έχουν στο μυαλό τους πως το να μισείς τον ΠΑΟΚ είναι κάτι που έχει σίγουρα κόστος.
Εντάξει, σε περιπτώσεις σαν του Σκόρδα, το αφήνεις γιατί είναι μία από τις βασικές δέκα διασκεδαστικές στιγμές σε περίοδο κρίσης. Πολλές φορές κλαίω που έχω την ίδια ώρα εκπομπή και το κινητό μου δεν έχει ραδιόφωνο για να βάλω το ακουστικό στο ένα αυτί.
Όμως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, καριέρες χτίζονται μέσα από το μένος συγκεκριμένων ανθρώπων για τον ΠΑΟΚ.
Είναι αυτή η δημοκρατία που έχουμε σα νοοτροπία. Δεν μπορούμε να φιμώσουμε κανέναν. Σίγουρα δεν είναι σωστό να φιμώνεις κανένας όταν οι κανόνες των ΜΜΕ είναι ξεκάθαροι και υπάρχουν δείγματα σεβασμού προς τον σύλλογο ακόμη και από αυτούς που κρίνουν σκληρά.
Εδώ όμως, μιλάμε για ένα μπουρδέλο όπου ο καθένας λέει και γράφει ότι γουστάρει και δεν έχει κανένα κόστος. Ήρθε η ώρα να διαχωρίσουμε το ποιος λειτουργεί με σεβασμό και ποιος όχι. Ζούμε την εποχή του «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και ο πόλεμος για την επιβίωση του καθένα, οδηγεί σε φθορά των ανταγωνιστών. Και εμείς δε φθείρουμε κανέναν.
Εδώ εμφανίζεται κανανάρχης που έχει το θράσος να μιλάει για λαϊκές βάσεις, που ζητάει δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και που έχει ξεκάθαρη γραμμή στο κανάλι του να σκίζει τον ΠΑΟΚ.
Το ίδιο κανάλι, αν το πάρουμε και κοινωνικά το θέμα, είναι η ναυαρχίδα του εκφοβισμού της γιαγιάς στον καναπέ δείχνοντας περισσότερο Σόιμπλε απ ότι τα εγχώρια πολιτικά γίδια.
Είναι μία νοοτροπία που πρέπει και εμείς να μισήσουμε, αφού μας επηρεάζει σε όλο το φάσμα της ζωής μας.
Πολλοί θα μπούνε στη λογική του «γιατί δεν κάνει κάτι η ΠΑΕ»; Ναι, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, αλλά αυτό που δίνει δύναμη σε έξι παιδιά που βρίσκονται μέσα αυτή τη στιγμή, είναι η αίσθηση πως από πίσω υπάρχει στρατός. Βλέπει κανένας πουθενά καμιά μεραρχία;
Σήμερα οι αντίπαλοι βλέπουν το καλό παιδί Βρύζα που είναι του χεριού τους. Ο Βρύζας μπορεί να παραμείνει και θα παραμείνει καλό παιδί, αλλά θα πρέπει να έχει τη δύναμη που του δίνει ο κόσμος της ομάδας για να μην είναι κανενός του χεριού.
Έχει αναρωτηθεί κανένας τι σόι άμυνες έχουμε σαν σύλλογος ή σαν κοινωνία; Το σαν σύλλογος, αν παρατηρήσετε πως λειτουργούμε θα διαπιστώσετε σε βάθος χρόνου πως μόνο καλό δεν κάνουμε στην ομάδα. Μισιόμαστε εσωτερικά.
Αφήνουμε τους πάντες να αλωνίζουν, δίνουμε λόγο σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν ανήκουν στην οικογένεια και δεν φοβούνται να λειτουργήσουν εναντίον μας.
Με λίγα λόγια όσο έχουμε αυτή τη νοοτροπία εσωστρέφειας, τόσο αβοήθητο θα αφήνουμε τον ΠΑΟΚ.
Μετά από τέσσερα χρόνια σφαγών, μετά από εκατοντάδες ψευδή δημοσιεύματα, μετά από δεκάδες στημένες διαρροές, μετά από τόσα και τόσα, καιρός είναι να αλλάξουμε ρότα.
Εκτός κι αν βολευόμαστε σε μία λογική ελαχίστων απαιτήσεων από την ομάδα. Τότε, πάω πάσο.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: