Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Χαμηλό κόστος, υψηλή ποιότητα"

Ο Μανέλ Φερέρ μίλησε για την επιστροφή του στον Άρη: "Ξέρουμε τη συνταγή, θέλουμε να φτιάξουμε μία ελκυστική ομάδα".
"Χαμηλό κόστος, υψηλή ποιότητα"
Ενας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να διαβεί σύντομα και πάλι το κατώφλι του «Κλ. Βικελίδης». Ο Μανέλ Φερέρ επιστρέφει στον ΑΡΗ και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας περιόδου, κυρίως στην στελέχωση του ρόστερ.
Το AllAboutARIS επικοινώνησε με τον γνωστό Ισπανό ατζέντη, ο οποίος μας μίλησε για την επαναδραστηριοποίησή του στους «κίτρινους» και τις φιλοδοξίες που έχει. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι με τον ΑΡΗ. Εχω πολλούς φίλους στην ομάδα με τους οποίος μιλάω συχνά και έρχομαι με σκοπό να βοηθήσω από την πλευρά μου για να δημιουργήσουμε κάτι καλό», ήταν τα πρώτα του λόγια.
- Πως φαντάζεστε και τι περιμένετε από τη νέα σας συνεργασία με τον ΑΡΗ αυτή τη φορά;
«Πιστεύω ότι υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές για να έχουμε μία καλή συνεργασία και να κάνουμε το καλύτερο ο καθένας από το πόστο του. Ολοι μαζί να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ να γίνει ανταγωνιστικός. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ΑΡΗΣ. Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή»
- Από την προηγούμενη συνεργασία σας με τον ΑΡΗ έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα. Τι εικόνα έχετε σήμερα;
«Καταρχήν δεν σταμάτησα ποτέ να ενδιαφέρομαι για τον ΑΡΗ. Εχω δεθεί με την ομάδα και με τους ανθρώπους της. Εχω τακτική επικοινωνία με τον Γιάννη Κόντη και μου έχει πει κάποια πράγματα. Θα δούμε τα δεδομένα και βάση αυτών θα πορευτούμε. Θα έρθω σύντομα στη Θεσσαλονίκη για να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να πάρουμε αποφάσεις»
- Θα γνωρίζετε ότι και τα οικονομικά δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά…
«Φυσικά. Είμαι ενήμερος για την κατάσταση στην Ελλάδα γενικότερα και στο ποδόσφαιρο. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να εξυγιανθεί πρώτα οικονομικά κι αυτό είναι πάνω απ’ όλα. Θα γίνουν συνετές κινήσεις. Εξυπνες κινήσεις, θα έλεγα. Όπως για παράδειγμα ήταν οι περιπτώσεις του Κάλβο, του Κόκε, του Παλαθουέλος και άλλων παικτών που είχαν έρθει τότε στον ΑΡΗ. Ξέρουμε τη συνταγή. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε παίκτες χαμηλού κόστους αλλά υψηλής ποιότητας. Αν ξέρεις την αγορά υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και θα κάνουμε το καλύτερο»
- Θα εφαρμόσετε, δηλαδή, το μοντέλο του 2006;
«Δεν θα το αποφασίσω εγώ αυτό. Θα το αποφασίσουμε με τη διοίκηση και τον Γιάννη (Κόντη). Δεν θα το έλεγα όμως. Θα στηριχτούμε και στους έλληνες παίκτες γιατί απ’ ότι ξέρω ο ΑΡΗΣ διαθέτει κάποιους πολύ ταλαντούχους έλληνες παίκτες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί. Νομίζω ότι πρέπει να επενδύσουμε και σ’ αυτούς».
- Φέτος ο ΑΡΗΣ απέτυχε σε όλους τους στόχους του. Τη νέα περίοδο τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος;
«Τέτοιες υποσχέσεις δεν μπορώ να δώσω. Τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή, προτού να έρθω στην Θεσσαλονίκη και να μιλήσω από κοντά με τους ανθρώπους της ομάδας. Πάντως, εγώ φαντάζομαι μία ομάδα που θα αποτελείται από παίκτες φιλόδοξους και με κίνητρο, και που θα παίζει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίκτες που είναι πεινασμένοι για ποδόσφαιρο. Αυτό έχω εγώ στο μυαλό μου. Αν το καταφέρουμε, που πιστεύω ότι μπορούμε, τότε και ο κόσμος θα μένει ικανοποιημένος και θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: