Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Λαβωμένα «λιοντάρια»…!

Λαβωμένα «λιοντάρια»…
Οι τραυματισμοί των Γκλεν Τζόνσον και Ντάνι Γουέλμπεκ «πονοκεφαλιάζουν» τον Ρόι Χότζον στην προετοιμασία της εθνικής Αγγλίας για το Euro. Το england365.gr θυμάται όλες τις έκτακτες απώλειες που προέκυψαν στο στρατόπεδο των «τριών λιονταριών», παραμονές των μεγάλων διοργανώσεων.

Ακόμη και… βάσει πιθανοτήτων να το πάρουμε, σχεδόν πάντα θα επαληθεύεται το χειρότερο σενάριο για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή λίγο πριν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός. Η Αγγλία είναι μια από τις ομάδες που γνωρίζουν πολύ καλά από… απρόσμενους τραυματισμούς.

Το england365.gr γύρισε το χρόνο πίσω και «ξυπνάει» μνήμες.

Euro 2000
Τον Μάιο του 2000 κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενόψει του Euro στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας, ο μέσος της Λιντς, Τζέιμι Γουίλκοξ αναγκάζεται να αποκλειστεί από την αποστολή και να υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης του χόνδρου στο γόνατό του. Ο Γουίλκοξ αποτελούσε τον μοναδικό (πλην του Ρόμπι Φάουλερ) αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή της ομάδας, γεγονός που ανάγκασε τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό Κέβιν Κίγκαν, να καλέσει στην θέση του τον νεαρό μπακ της Άστον Βίλα, Γκάρεθ Μπάρι.
 
Παγκόσμιο Κύπελλο 2002
Η ατυχία χτυπά και αυτή την πόρτα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Ο νεαρός, τότε, Στίβεν Τζέραρντ, τραυματίζεται λίγο πριν το τουρνουά και αναγκάζει τον Σβεν Γκόραν Έρικσον να καλέσει στη θέση του τον συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ, Ντάνι Μέρφι. Τα σχέδια του Σουηδού τεχνικού όμως θα αλλάξουν εκ νέου, όταν και ο Μέρφι θα αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. Ο Τρέβορ Σινκλέρ της Γουέστ Χαμ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον…  αντικαταστάτη, «κατάφερε» να μην τραυματιστεί και να πάρει μέρος κανονικά στο τουρνουά.
 
Παγκόσμιο Κύπελλο 2006
Μετά την θέση του αμυντικού και του μέσου, ήταν… ώρα η Αγγλία να στερηθεί των υπηρεσιών και ενός τερματοφύλακα. Ο Ρόμπερτ Γκριν (εκείνο το καλοκαίρι μεταπήδησε από την Νόριτς στην Γουέστ Χαμ) τραυματίζεται στις 26 Μαΐου κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και την θέση του θα καλύψει ο Σκοτ Κάρσον που τότε ανήκε στη Λίβερπουλ και είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Τσάρλτον. Για ακόμη μια φορά η ατυχία έπεσε πάνω στα «λιοντάρια», αφού στις 20 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του τελευταίου παιχνιδιού για την φάση των ομίλων απέναντι στην Σουηδία, ο Μάικλ  Όουεν τραυματίζεται στο πόδι και χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά. Το χτύπημα μάλιστα θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες.
 
Παγκόσμιο Κύπελλο 2010
Για τη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ο άτυχος της υπόθεσης ήταν ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ. Στην πρώτη προπόνηση επί αφρικανικού εδάφους ο Εμίλ Χέσκεϊ προσγειώνεται πάνω στο γόνατο του Φέρντιναντ και αναγκάζει τον Φάμπιο Καπέλο να καλέσει στην θέση του τον αμυντικό της Τότεναμ, Μάικλ Ντόουσον.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: