Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παραμύθια τέλος!!

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα υποβάλλουν την ερχόμενη εβδομάδα έφεση για την μη αδειοδότησή τους από την ΕΠΟ.
Παραμύθια τέλος!
Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Κι εκεί όλες οι μάσκες θα πέσουν. Το παραμύθι τελειώνει. Και ο δράκος του βγαίνει από το κάδρο! Οι άνθρωποι των δύο ιστορικών ομάδων της Αθήνας θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κόσμο τους.
Ο Ανδρέας Δημητρέλος περιέγραψε την κατάσταση της ΑΕΚ στη χθεσινή Γ.Σ. Μέχρι και διάλυση έκανε λόγο. Ανάγλυφη και η εικόνα που έδωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης στην επιστολή του. Αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία και έκανε λόγο για εθελοντική εργασία στην Ένωση.
Ο Στάθης Μπαϊρακτάρης, που εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και ο… Τσάκας της ΑΕΚ!
Η ΑΕΚ έπρεπε να είχε καταβάλει από… προχθές περίπου 4,5 εκ. ευρώ για να επιβιώσει για μερικούς μήνες ακόμα, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Ούτε από τους μετόχους, ούτε από οπουδήποτε αλλού.
Η κίνηση για άμεση έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου μπορεί να βοηθήσει, αλλά αν η αδειοδότηση δεν έρθει, μπορεί και να μείνει στο επίπεδο της ελπίδας.
Στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος είπε για πρώτη φορά το σωστό νούμερο. Ότι δηλαδή, η ομάδα χρειάζεται περίπου 9 εκ. ευρώ για λειτουργήσει.
Να δώσει τα 4,2 εκ. που οφείλει από πέρυσι στους παίκτες, το 1,8 εκ. στην εφορία, περίπου 2 εκ. σε τρίτους και να έχει και μια εγγυητική επιστολή ενόψει της νέας περιόδου.
Η υπόθεση του δανείου φαίνεται να ναυαγεί. Άρα τι απομένει; Το ταμείο του ίδιου του εφοπλιστή και των φίλων του, μαζί με αυτά των Βγενόπουλου και Πολέμη.
Μπορούν να συγκεντρώσουν όλοι μαζί τα 9 εκατομμύρια; Σαφώς και μπορούν. Επιχειρηματίες είναι, απόθεμα έχουν. Θα τα βάλουν όμως;
Αν όχι, ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός Ευρώπης και θα χάσει το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές. Άρα το σχέδιο για το Σωματείο και για την συμμετοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού κινδυνεύει να μείνει στα συρτάρι του Αλαφούζου πριν καν τεθεί σε εφαρμογή.
Γι αυτό σας λέω: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για… δούλεμα. Ή εμφανίζονται τα απαιτούμενα χρήματα την ερχόμενη εβδομάδα και βγαίνει η αδειοδότηση ή ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αρχίζουν να λειτουργούν σε ερασιτεχνικό πλαίσιο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: