Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟ - Γαλατά 1-3

Με το αριστερό μπήκε ο Παναθηναϊκός στη φάση των ομίλων του Europa League, καθώς ηττήθηκε με 1-3 από τη Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι ήταν ασορτί με το βροχερό καιρό ή και με το βαρύ κλίμα λόγω της τραγωδίας με τους δύο οπαδούς και δεχόμενος δυο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου και ένα... αστείο φάουλ από τον Ελάνο ηττήθηκε δίκαια. Οι αλλαγές του Πετρόπουλου και του Νίνη άλλαξαν τον Παναθηναϊκό προς το καλύτερο, αλλά εκεί που οι πράσινοι πίεζανκαι είχαν τις ευκαιρίες, ήρθε το 0-3 και όλα ουσιαστικά τέλειωσαν. Πέρα από την γκίνια και την αστοχία, η Γαλατά ομολογουμένως ήταν πιο διαβασμένη, εκμεταλλεύτηκε τα "δώρα" των πρασίνων με τις πολύ καλές μονάδες της και φυσικά είναι το ακλονητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Θα δει και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ο Ζίκο

dudu_paok.jpgΟ Ολυμπιακός κι ο Ζίκο συμφώνησαν πριν λίγη ώρα να αναλάβει αμέσως τα καθήκοντά του ο Βραζιλιάνος τεχνικός. Αρχικά υπήρχε ένα ενδεχόμενο να πάει ο Ζίκο στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο και να φέρει την οικογένειά του, ωστόσο από την ΠΑΕ του ζήτησαν να παραμείνει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει αμέσως δουλειά, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος της ομάδας.


Του εξήγησαν του Ζίκο ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει συνεχώς Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή αυτό τον καιρό, με παράλληλες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Βραζιλιάνος τεχνικός αμέσως δέχθηκε το σκεπτικό των ανθρώπων της ΠΑΕ. Ο Ζίκο θα ανέβει και στην Τούμπα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα βρεθεί στον πάγκο η, την εξέδρα, αλλά ίσως το πιο πιθανό είναι να δει το ματς ως φιλοξενούμενος της διοίκησης Ζαγοράκη.

Ετό: «Παράξενο συναίσθημα»

inter_barca_etoo.jpgΤο παιχνίδι της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα ήταν με διαφορά το πιο σπουδαίο από πλευράς ονομάτων της πρώτης αγωνιστικής, όμως ήταν ιδιαίτερο και για τον Σάμουελ Ετό που βρέθηκε απέναντι στην πρώην του ομάδα. Ο Καμερουνέζος φορ περιέγραψε ως περίεργο το συναίσθημα, ωστόσο τόνισε πως μετά από λίγο ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι.

«Ήταν ένα παράξενο συναίσθημα να παίζω απέναντι στην παλιά μου ομάδα γιατί ήμουν μαζί με τους παίκτες για πολύ καιρό. Αλλά φαντάζομαι πως είναι λογικό να αισθάνομαι έτσι. Έπειτα από τρία-τέσσερα λεπτά ήμουν εντάξει και συγκεντρώθηκα στο παιχνίδι το οποίο ήταν πολύ επικίνδυνο καθώς αγωνιζόμασταν απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά το σημαντικό ήταν ότι δεν χάσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά αν υπολογίσουμε πως πήγε το παιχνίδι τότε και ο ένας πόντος είναι καλός», τόνισε ο Ετό που στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην στήριξη των οπαδών της Ίντερ:

«Το να παίζεις σε ένα γεμάτο "Σαν Σίρο" είναι εκπληκτικό. Θα ήταν ωραίο να είχαμε κερδίσει σε ένα τέτοιο γήπεδο μπροστά στους οπαδούς μας, όμως ελπίζω να κερδίσουμε την επόμενη φορά».

Τέλος, μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην του συμπαίκτη, Λιονέλ Μέσι: «Ο Μέσι είναι πραγματικά ένας μεγάλος παίκτης. Δεν ξέρω τι περισσότερο να πω για αυτόν, είναι ο Μαραντόνα της εποχής μας»

Σκοράρει... εκτός ο Ρικέλμε

andrea_estevez21.jpgΗ μη κλήση στην εθνική Αργεντινής δεν έχει επηρεάσει τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε που δεν επιστρέφει στην «αλμπισελέστε» όσο είναι τεχνικός ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τον μέσο της Μπόκα Τζούνιορς δεν τον έχει πάρει από κάτω αφού φέρεται να παίζει μπάλα και... εκτός έδρας στην αγκαλιά της Αντρέα Εστέβεζ αφήνοντας για λίγο τα οικογενειακά καθήκοντα.


andrea_estevez.jpg

Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Σάντος


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Ο Φερνάντο Σάντος δεν έδειξε χθες τις προθέσεις του αναφορικά με το πως σκέφτεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς η προπόνηση στη Σουρωτή περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και ένα οικογενειακό δίτερμα.

Το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό πλησιάζει και ο Πορτογάλος τεχνικός εντείνει τους ρυθμούς των προπονήσεων. Κυρίως όμως εφιστά την προσοχή των παικτών του ώστε να μείνουν συγκεντρωμένοι μόνο στο προσεχές ντέρμπι, αφήνοντας πίσω τα παιχνίδια που προηγήθηκαν.

Ο Λούτσιο Φιλομένο δε συμμετείχε στο χθεσινό οικογενειακό δίτερμα και έμεινε εκτός έχοντας ορισμένες ενοχλήσεις. Για προληπτικούς λόγους ο γιατρός της ομάδας του συνέστησε να κάνει ορισμένες χαλαρές ασκήσεις πριν αποχωρήσει από το γήπεδο.

Ο Σάντος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον πέντε παίκτες. Χτες θεραπεία έκαναν οι τραυματίες Αμπουμπακαρί, Μουν και Βιτόλο, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, οι οποίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους.

Κανένας όμως από αυτούς τους πέντε δε θα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού για το ντέρμπι της Κυριακής. Ο Κοντρέρας πάντως αναμένεται από βδομάδα να αρχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα των προπονήσεων μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και ίσως προλάβει το ματς της μεθεπόμενης Κυριακής (27/9) με τον Ατρόμητο.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει αύριο μετά από το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου μιλώντας τόσο για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσο και για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Εκτός μάχης ο Καναβάρο


Ο Φάμπιο Καναβάρο με τη φανέλα της Γιουβέντους Χωρίς τον Φάμπιο Καναβάρο αναμένεται να παραταχθεί η Γιουβέντους στην αναμέτρηση της 30ης Σεπτεμβρίου με την Μπάγερν Μονάχου στην "Αλιάντς Αρένα" για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό γιατί ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας τραυματίστηκε στον μηρό, στον αγώνα της πρεμιέρας του 1ου ομίλου με την Μπορντό, με αποτέλεσμα, να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

"Είναι προγραμματισμένη μια περίοδος 15-20 ημερών, στη διάρκεια της οποίας θα υποβληθεί σε φυσιοθεραπεία και θα επιστρέψει σταδιακά σε καλή φυσική κατάσταση", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Γηραιά Κυρία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν είναι το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα της Γιουβέντους ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τη Λιβόρνο. Οι "μπιανκονέρι" θέλουν να κάνουν το "4 στα 4", ωστόσο θα πρέπει να τα καταφέρουν χωρίς τους μέσους Τιάγκο και Φελίπε Μέλο, οι οποίοι "κληρονόμησαν" μικροτραυματισμούς στον αγώνα με τους πρωταθλητές Γαλλίας, τον τραυματία Ντιέγκο και τον αρχηγό Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο μηρό.

ΛΑΡΙΣΑ:ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ.

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο Ουζουνίδης τόνισε αρχικά: «Έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και το χαρακτηρίζω έτσι γιατί δεν θα υπάρχει κόσμος στις κερκίδες και είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν μας που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Επειδή έχει τύχει να συμμετέχω σε τέτοια ματς, δεν ξέρεις πως θα πάει το ματς, τι ρυθμό θα έχει, πως θα συμπεριφερθούν οι παίκτες και γι’ αυτό και το χαρακτηρίζω ιδιαίτερο. Από την άλλη, αγωνιστικά και οι δύο ομάδες προέρχονται από μη θετικά αποτελέσματα, θέλουμε και οι δύο πάρα πολύ το παιχνίδι. Ο Ηρακλής θέλει να επιστρέψει στις νίκες, εμείς δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε μέχρι στιγμής και θέλουμε πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη, έτσι ώστε να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο δουλειάς. Το τελευταίο διάστημα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, βλέπω πολύ μεγάλη διάθεση, μεγάλη συγκέντρωση και στις προπονήσεις και μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουν τι θέλω, αλλά και για να γνωριστούν κι αυτοί αγωνιστικά, κι αυτό με κάνει αισιόδοξο και περιμένω όπως και κόντρα στον Ηρακλή, αλλά και κάθε εβδομάδα από δω και στο εξής να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Δεν μπορούμε να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε και είναι γνωστό αυτό, αλλά πιστεύω το καλό μας αγωνιστικό διάστημα να είναι μεγαλύτερο από αυτό της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης στο παιχνίδι μας. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός της περίπτωσης του Αντόνιο Ντε Νίγκρις που είναι φυσιολογικό – και θα το έχουμε κατά διαστήματα από τους παίκτες που δεν έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας – να παρουσιάζουν κάποια κόπωση κατά διαστήματα. Το θετικό είναι ότι οι εξετάσεις που έκανε δεν έδειξαν κάτι το σοβαρό και θα δούμε αν μπορούμε να τον συμπεριλάβουμε στην αποστολή και κατά πόσο μπορούμε να τον υπολογίσουμε για το αυριανό ματς. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι καλά, κάθε μέρα και παρουσιάζονται και καλύτεροι και είναι η αλήθεια ότι αυτό που βλέπω στις προπονήσεις με ικανοποιεί και περισσότερο. Το έχω πει και στο παρελθόν, αλλά το πιστεύω, έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα και όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι ως ομάδα».

Στην συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε σε ερωτήσεις. Αναλυτικά:

Η ομάδα έχει να κερδίσει 11 αγωνιστικές. Αυτό επιφέρει ένα επιπρόσθετοι άγχος στους ποδοσφαιριστές; «Θεωρώ ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το διάστημα, αλλά εφόσον το βλέπετε έτσι θα μπορούσα και εγώ να πω ότι για το πρωτάθλημα σε ένα διάστημα 20 αγωνιστικών έχουμε μόλις δύο ήττες, μία από τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και μία από τον Ολυμπιακό. Όλοι μας ξέρουμε τις ειδικές συνθήκες και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα πλέι οφ και θεωρώ ότι δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ όμως ότι δεν μας γεμίζει άγχος αυτό. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και αυτό που προσωπικά επιζητώ είναι να βλέπω την ομάδα να βελτιώνεται συνέχεια και βλέπω τα παιδιά να προσπαθούν πάρα πολύ και να δουλεύουν καλά. Και έτσι λοιπόν νομίζω ότι δεν θα αργήσουμε να παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε και είναι φυσιολογικό στην παρούσα φάση να μην μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτό που περιμένουμε. Το ξέρω και εγώ, το ξέρουν και οι παίκτες μου και γνωρίζουμε επίσης ότι θα κάνουμε μία δυνατή ομάδα. Το αρνητικό για μας είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας μέσα από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να την αποδεχτούμε και κυρίως να ζήσουμε με αυτή».

Ο Γκαστόν Κάσας πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Πιστεύετε ότι είναι σε θέση να βγάλει ένα ολόκληρο 90λεπτο; «Όχι. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Είναι αρκετά παιδιά που δεν είναι ακόμη έτοιμα για 90λεπτα και γι’ αυτό στο προηγούμενο παιχνίδι μοιράσαμε τον χρόνο σε παίκτες που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Προσπαθούμε να βρούμε και την κατάλληλη χημεία της ομάδας, αλλά και μέσα από τις προπονήσεις με διάφορες αλλαγές σε πρόσωπα θέλουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Μία 11άδα δεν διαμορφώνεται από τους καλύτερους αλλά από αυτούς που θα «δένουν» καλύτερα μεταξύ τους και θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο σύνολο».

Για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, τι φοβόσαστε περισσότερο, τον κακό σας εαυτό ή τον αντίπαλό σας; «Ο Ηρακλής είναι μία πολύ καλή ομάδα και παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι έχοντας προσθέσει στο δυναμικό του πολύ καλούς παίκτες και νεαρούς αλλά και έμπειρους. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και ένας πολύ ικανός αντίπαλος. Ξέρουμε και τα δυνατά του και τα αδύνατά του σημεία, αλλά εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε τα δικά μας προτερήματα. Σε ένα παιχνίδι ποτέ θα ξέρεις τι θα είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα, όπως συνέβη με τον Ατρόμητο, που δεν περιμέναμε ότι θα γύριζε από εμάς το σκορ και το παιχνίδι».

Είστε αποφασισμένος να κάνετε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ματς του προηγούμενου Σαββάτου; «Είναι ακόμη νωρίς να πω κάτι τέτοιο, μιας και έχουμε άλλες δύο προπονήσεις και πολλά μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα για νούμερο αλλαγών».

Βλέπουμε ότι παίκτες που ανήκουν στην ομάδα από πέρυσι να μην βρίσκονται στην καλύτερή τους αγωνιστική κατάσταση. Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Ααράμπ, Μπουκουβάλας. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα; «Για τον καθένα από αυτούς υπάρχει και κάτι διαφορετικό όμως δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά. Ο Βενετίδης και ο Γιαννακόπουλος έχουν χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, ο Μπουκουβάλας έχει «φορτωθεί» πάρα πολύ και ίσως είναι ο πλέον επιβαρυμένος ποδοσφαιριστής μιας και δεν έχει σταματήσει καθόλου να αγωνίζεται σε φιλικά και επίσημα και ο Ααράμπ είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορεί να υπάρχει το ίδιο στάνταρ απόδοσης. Είναι όμως οι δύο τελευταίοι παιδιά που περιμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, ενώ για τους Βενετίδη και Γιαννακόπουλο δεν ανησυχώ καθόλου μιας και ξέρω ότι σύντομα θα έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης και θα μας βοηθήσουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Είναι και άλλα παιδιά όμως που είναι πίσω, αλλά όταν υπάρχουν μία ή δύο αδυναμίες μπορούν να καλυφθούν από το σύνολο, αλλά επειδή σε εμάς στην παρούσα φάση το σύνολο δεν είναι αυτό που θέλουμε, φαίνονται κάπως περισσότερο οι συγκεκριμένες αδυναμίες μας. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αυτό που βλέπω με ικανοποιεί, ξέρω ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Φέτος βλέπουμε ένα διαφορετικό Μετίν. Μήπως επειδή του έχετε αλλάξει θέση; «Δεν το πιστεύω αυτό. Έχει κάνει προετοιμασία μαζί μας, έχει δουλέψει και είναι φυσιολογικό να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Θεωρώ ότι όταν φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο μας θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, των οποίων ένα μικρό κομμάτι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο, αλλά το δεύτερο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης μας έδειξε και τα πραγματικά προβλήματα».

Γιατί η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε να καταρρέει μετά τα πρώτα γκολ που δέχτηκε; «Το συγκεκριμένο πρόβλημα το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές, που θα πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη. Παράλληλα μην ξεχνάτε ότι έχουν έρθει και πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και ακόμη δεν έχουν αφομοιώσει τη φιλοσοφία της ομάδας και τις απαιτήσεις της αλλά αυτό είναι κάτι που θα λυθεί μέσα από τις συζητήσεις αλλά και μέσα από τα παιχνίδια».

Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ακούστηκαν αποδοκιμασίες, για πρώτη φορά από τη στιγμή που είστε προπονητής της ΑΕΛ. «Ήταν απόλυτα φυσιολογικά. Είναι δυνατόν όταν παρουσιάζει αυτήν την εικόνα η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο να είναι ο κόσμος ευχαριστημένος»;

Μετά το ματς με τον Ατρόμητο δεν οριοθετήσατε τον χρόνο που θα είναι έτοιμη η ομάδα. Μήπως μπορείτε να το κάνετε σήμερα; «Όχι, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα φτάσουν στο επίπεδο που θέλω οι ποδοσφαιριστές μου. Υπάρχουν παίκτες που έχουν στα πόδια τους μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας».

Μήπως γι’ αυτό ευθύνεται η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων; «Μα και βέβαια αυτό ευθύνεται. Είναι φανερό πιστεύω. Όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μία ή δύο εβδομάδες προετοιμασίας ξέρουμε όλοι μας που οφείλεται».

Φοβόσαστε μήπως τα αποτελέσματα «πάρουν από κάτω» την ομάδα; «Σίγουρα μιας και δεν θέλουμε στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε να προστεθεί και η πίεση και το άγχος με την αμφισβήτηση στην ομάδα. Όμως πλέον δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να ζήσουμε με αυτά τα δεδομένα και να προσαρμοστούμε σε αυτά και να προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις».

Ο Ηρακλής έδειξε να είναι ευάλωτος στην κόντρα επίθεση. Εκεί θα χτυπήσει η ομάδα το Σάββατο; «Δεν μπορούμε σήμερα να ανοίξουμε τα …χαρτιά μας. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, μία ομάδα που θέλει να δημιουργήσει και δεν βάζει τη σκοπιμότητα στο παιχνίδι της, έχοντας πολύ καλούς παίκτες στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Όλες οι ομάδες θέλουν προσοχή και αν δεν παίξεις καλά δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν».

Στόχο πότε θα οριοθετήσετε για το φετινό πρωτάθλημα; «Μόλις αισθανθώ ότι η ομάδα πλησιάζει σε αυτό που θέλω. Όταν θα μου δείξει μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητές της. Αρχικός μας στόχος ήταν να φτιάξουμε μία νέα ομάδα και να μας δείξει μέσα από το παιχνίδι που μπορούμε να φτάσουμε. Άρα λοιπόν από τη στιγμή που δεν έχουμε δημιουργήσει την ομάδα που θέλουμε δεν μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος είναι κάποιος συγκεκριμένα, απλά θέλουμε να δημιουργήσουμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόμασταν την ομάδα που θέλουμε. Ελπίζω ότι κάθε εβδομάδα θα είμαστε και καλύτεροι».

Είδαμε ότι φέτος έγινε και μία προσπάθεια να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών. «Είναι φυσιολογικό μέσα από τις αλλαγές να αποκτηθούν και παίκτες για τρία και τέσσερα χρόνια και αυτοί πάνω στους οποίους πρέπει να επενδύσει η ΑΕΛ το μέλλον της. Ίσως θα πρέπει αυτά τα παιδιά να τα στηρίξουμε περισσότερο και να τα δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες από κάποιους άλλους παίκτες. Είναι ένα μεγάλο μεταβατικό στάδιο για την ομάδα, και τα προβλήματα που είχαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ότι φυσιολογικά θα ήταν».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΤΑΣΟΦ:ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ!

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο τεχνικός του Ηρακλή, ενόψει του αγώνα με την Λάρισα. O Όλεγκ Προτάσοφ μίλησε με σαφήνεια για το παρών και το μέλλον της ομάδας του. Ουσιατικά αναφέρθηκε στην πορεία που θα πρέπει να διαγράψει στο φετινό πρωτάθλημα.

Αρχικά τόνισε: "Πρέπει τώρα να κοιτάξουμε μπροστά και περιμένουμε το παιχνίδι με την Λάρισα για να πάρουμε τους 3 βαθμούς και να κάνουμε πάλι καλή εμφάνιση. Περιμένουμε πολύ αυτό το παιχνίδι καθώς μετά από μια ήττα πρέπει να επιστρέψεις όσο πιο γρήγορα στις νίκες και να συνεχίσεις την πορεία σου".

Συνεχίζοντας, ο Προτάσοφ ανέφερε επίσης: "Ποδόσφαιρο είναι και όλα τα αποτελέσματα υπάρχουν και ήττες και ισοπαλίες και νίκες, όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα για να μπορέσουμε να βρούμε πάλι τον δρόμο μας. Σίγουρα υπάρχουν και ήττες που δεν πρέπει να μας πάρουν από κάτω, δεν πρέπει να μας καταβάλει αυτό. Μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι παίζουμε σε άδειο γήπεδο αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα είτε με κόσμο είτε χωρίς και το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, είπε :
"Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι κάτι άλλο, είναι προπόνηση. Μόνο στην Ελλάδα είναι αυτή η τιμωρία, εγώ νομίζω ότι αν θέλεις να τιμωρήσεις κάποια ομάδα, τότε μάζεψε τον κόσμο, μάζεψε τα χρήματα και δώστα κάπου αλλού. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος του Ηρακλή είναι ο 12ος παίκτης, μας βοηθάει και τον θέλουμε πάντα κοντά μας".

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ομάδας του, είπε: "Έχουμε 27 παίκτες στην ομάδα αυτή την στιγμή και είναι λογικό κάποιοι να είναι πιο κάτω από κάποιους άλλους. Ειδικά για τον Νταλαμπόνα, πρέπει να πώ ότι είναι σε καλό δρόμο, έχουμε συζητήσαμε μαζί και ο παίκτης προσπαθεί πολύ ενώ μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει, είναι πολύ καλός παίκτης. Ακόμη όμως δεν είναι στην κατάσταση που θέλουμε όλοι μας αλλά και ο ίδιος. Στον αγώνα μάλλον χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές, πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε κάποιες ισορροπίες στο παιχνίδι μας και να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά. Δεν μπορεί να είμαστε πάντα οι ίδιοι, είναι κακό να σε διαβάζει ο αντίπαλος, να σε παρακολουθεί και να ξέρει τι κάνεις. Σίγουρα λοιπόν θέλουμε κάποια φρεσκάδα, κάποια αλλαγή αλλά όπως καταλαβαίνετε πολλές αλλαγές δεν μπορεί να γίνουν στο παιχνίδι".

Μιλώντας για την Λάρισα, ο Ουκρανός τεχνικός είπε τα εξής: "Η Λάρισα είναι πολύ καλή ομάδα , έχει καλούς παίκτες και φαίνεται αυτό στα τελευταία παιχνίδια. Πάντως και ο προπονητής τους θα θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές σε αγωνιστικό επίπεδο. Η Λάρισα θα έρθει σίγουρα για να κερδίσει τον αγώνα και να μπεί στον σωστό δρόμο αλλά εμείς θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας, την ομάδα μας. Δεν πρέπει να περάσει από εδώ καμία ομάδα εύκολα, αν κάποια ομάδα θέλει να περάσει από εδώ και να πάρει αποτέλεσμα πρέπει να μας βρει έτοιμους να τα δώσουμε όλα και ειδικά αυτό το παιχνίδι νομίζω πώς πρέπει να το κερδίσουμε".

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, ο Προτάσοφ τόνισε: "Στο μάτς με την Λάρισα μπορεί να γίνουν από μία μέχρι τρείς αλλαγές στην ενδεκάδα μας, από μία σε κάθε γραμμή, θα δούμε όμως τελικά τι θα γίνει. Στο ματς με την ΑΕΚ ήθελα η ομάδα μου να παίξει πιο επιθετικά, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Δεν το είδα όμως αυτό και χάσαμε τον αγώνα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να παλεύουμε, δεν λέω ότι κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά σταματήσαμε και οφείλουμε τώρα να κάνουμε βήματα προόδου πιο γρήγορα. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι όλα θα πάνε καλά στην ομάδα".

Κλείνοντας, έγινε μια ερώτηση στον Προτάσοφ για την διαιτησία και ο Ουκρανός τεχνικός είπε: "Μην με ρωτάτε για την διαιτησία γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν μιλάω ποτέ για διαιτητές. Πρέπει και αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους όπως και εμείς την δουλειά μας. Θεωρώ όμως ότι ως ομάδα είμαστε μέσα στους στόχους που βάλαμε και μπορεί να τους πετύχουμε στο τέλος".

Κοβαλέφσκι: "Μας άξιζε η τιμωρία"
Ο Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι. "Προσπαθήσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα και να δώσουμε συνέχεια στο αήττητο σερί. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε καλύτερα από εμάς", τόνισε αρχικά ο Πολωνός και σχολίασε και την αποβολή του Σκόκο: "Ήταν πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε κάτι παραπάνω, όταν ο αντίπαλος μας έμεινε με δέκα παίκτες, όμως δεν το εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε. Η κόκκινη μας έβγαλε εκτός ρυθμού".

Ο Πολωνός ερωτηθείς για το πέναλτι του Μπλάνκο, το οποίο απέκρουσε, είπε: "Είναι ρίσκο. Είναι η στιγμή, η συγκυρία. Τόσο ο παίκτης όσο και ο τερματοφύλακας πρέπει να επιλέξουν εκείνη την στιγμή τι θα πρέπει να κάνουν. Πήρα την απόφαση και έπεσα στην σωστή πλευρά".

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την ΑΕΛ και ότι η ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς την βοήθεια των φιλάθλων τους, υπογράμμισε πως "Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τη Λάρισα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για να συνεχίσουμε με καλύτερη ψυχολογία. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να παίζουμε χωρίς κόσμο. Είναι άσχημο και για εμάς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Μας άξιζε η τιμωρία όμως και πρέπει να την αποδεχθούμε".

Τenorio !..Στοίχημα....


Καλησπέρα.

Μία καί μοναδική η επιλογή μου από το σημερινό
πρόγραμμα..με ουέφα αν ασχολειθώ ίσως σε προσωπικό
επίπεδο μιάς και τα θεωρώ πάρα πολύ απρ'οβλετα παιχνίδια.

θα μου πείτε η Γκάις είναι προβλέψημη?
'οσο να πείς τελειώματα των σκανδιναβικών, στην
τελική ευθεία οι ομάδες ψάχνουν βαθμούς είτε
να σωθούν είτε να πάνε ψηλότερα.


Ανάγκη βαθμών-σχετική φόρμα-πρόσφατη παράδοση-και καλά αγωνιστηκά νέα,με ωθούν ώστε να επιλέξω τον άσσο στο ΓΚΑΙΣ-Γκέφλε (1)...

Περιμένει Ψωμά, όχι όμως Κάλατς...


Ο Ψωμάς με αντίπαλο τον Τσέζαρεκ Με στόχο να ζευγαρώσει τις νίκες της στο πρωτάθλημα, υποδέχεται το Σάββατο στο "Ανθή Καραγιάννη" η Καβάλα, τον Ατρόμητο Αθηνών. Ο Γιάννης Παπακώστας που εδώ και δύο μέρες άρχισε να δείχνει τις πρώτες σκέψεις του για τους "11" του Σαββάτου, ξέροντας ότι δε μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Ζέλικο Κάλατς, που βρίσκεται ακόμη στο Μιλάνο, με άδεια την οποία έχει εξασφαλίσει από τη διοίκηση της ΠΑΕ, για να διεκπεραιώσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Το εάν θα βρίσκεται το Σάββατο στο γήπεδο, είναι κάτι που κανείς δεν το γνώριζε την Πέμπτη στην Καβαλιώτικη ΠΑΕ, αφού όπως φαίνεται ο ίδιος μιλά προσωπικά με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Πάντως, έτσι κι' αλλιώς, μετά την εκπληκτική εμφάνιση του Σάρλς Ιτάνζ στο Καραϊσκάκη και μετά από τόσες προπονήσεις που έχασε ο Κάλατς, θα ήταν αδύνατο να χάσει ο Γάλλος τη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Παρά τον πόνο, ο Ψωμάς δείχνει ότι το παλεύει για να προλάβει το μάτς με τον Ατρόμητο. Ουσιαστικά πάντως, την Παρασκευή θα φανεί κατά το πόσο έτοιμος είναι, αν και ο Παπακώστας δείχνει διατεθειμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα δε φαίνεται να έχει σοβαρές αλλαγές, αφού το δίδυμο Ονουάτσι-Ιωάννου με τον Ολυμπιακό πήγε πολύ καλά και δύσκολα θα αλλάξει, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, τόσο ο Σουλτανίδης, όσο και ο Ρινκόν αναμένεται να αγωνιστούν.

Από το Σάββατο το μεσημέρι και μετά, λήγει η προθεσμία της ΠΑΕ Καβάλα, για την πώληση των καρτών διαρκείας. Μετά, θα πωλούνται εισιτήρια μόνο απλά. Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, τα εισιτήρια του αγώνα έχουν καθοριστεί, σε 25 ευρώ, στις θύρες 4 και 5, στα 40 ευρώ, στις θύρες 1 και 2, στα 50 ευρώ, στις θύρες 6 και 8 και στα 100 ευρώ για τη θύρα (VIP). Οι φιλοξενούμενοι θα καθίσουν στη θύρα 10 με τιμή στα 25 ευρώ.

Αλλαγές ετοιμάζει ο Βασιλακάκης


Ο Κώστας Βασιλακάκης Aλλαγές ετοιμάζει στη Δόξα Δράμας ο τεχνικός Κώστας Βασιλακάκης εν όψει της αναμέτρησης με τη Ρόδο μιας και δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στη συνάντηση της πρεμιέρας κόντρα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θέση στο αρχικό σχήμα θα έχουν οι Πακάλτσης, Παρμαξίδης και Τσουκαλάς.

Απόντες από το ματς με τους νησιώτες θα είναι οι Μαχαιρούδης και Αθανασιάδης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

"Εμφύλιος" προ των πυλών στο Βόλο!


Ο Αχιλλέας Μπέος.. Η χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκάλεσε τη... μήνι του Αχιλλέα Μπέου. Το "αφεντικό" των "ερυθρόλευκων" μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ΕΕΑ, με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκανε λόγο για "πραξικόπημα και παρανομίες από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού" με αφορμή τη χορήγηση του πιστοποιητικού στη Νίκη.

Οπως ήταν λογικό, στη Νέα Ιωνία το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα και αναμένεται απάντηση στη διοίκηση του... συμπολίτη Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την προπόνηση στο Πανθεσσαλικό στάδιο, θα απαντήσει στον Αχιλλέα Μπέο με συνέντευξη Τύπου, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες παρότι προ ετών βρέθηκαν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική... στέγη στον Πανιώνιο, πλέον θυμίζουν δύο... ξένους στην ίδια πόλη!

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά το νέο μέτωπο που άνοιξε, αν και η ουσία είναι ότι Ολυμπιακός και Νίκη βρίσκονται ένα βήμα προ ενός ποδοσφαιρικού... εμφυλίου, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά την πόλωση του κλίματος μεταξύ των δύο αντιπάλων του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου: «"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) παρανόμησε ευθέως και προέβη σε χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής σε Π.Α.Ε. με την απίθανη ετικέτα 'υπό αίρεση', αφού δεν έχει μέχρι σήμερα προσκομίσει η εν λόγω Π.Α.Ε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα σύμφωνα με τον Ν. 2757/1999 για τη συμμετοχή της στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Προφανώς η Επιτροπή υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Κουτελιδάκη, τέως Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπάκουσε σε πολιτικές σκοπιμότητες προεκλογικού χαρακτήρα, ασελγώντας έτσι στις πλάτες του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και δείχνοντας στις υπόλοιπες Π.Α.Ε που πληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις του σε Δημόσιο και ΙΚΑ ότι είναι παντελώς ηλίθιες και εκτός πραγματικότητας. Πουθενά δεν αναφέρει ο Ν. 2725/1999 χορήγηση πιστοποιητικού υπό αίρεση. Κατά το παρελθόν δε η ίδια Επιτροπή απέβαλε από τα Πρωταθλήματα ιστορικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Παναχαϊκή, ο Φωστήρας και ο Αθηναϊκός για μικρότερες ύψους οφειλές προς ποδοσφαιριστές και μόνο.

Το πραξικόπημα αυτό δεν θα περάσει έτσι απαρατήρητο και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Μοναδική σωτηρία των μελών της Επιτροπής είναι η παραίτηση από τα καθήκοντά τους, αφού για άλλο λόγο ετάχθησαν και άλλους σκοπούς εξυπηρετούν.

Δύο λέξεις συνοψίζουν το πρωτοφανές ατόπημα τους: Ντροπή και αίσχος για την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που είναι υπερκείμενη Διοικητική Αρχή που τάχα εποπτεύει το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Τέλος καλώ την ΕΠΟ και την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν τις αποφάσεις της Ε.Ε.Α., αφού οι αποφάσεις της είναι διάτρητες, παράνομες και μη στηριζόμενες στο Νόμο. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου και των μελών της Ε.Ε.Α".

Ειπε...............

"Φρανκ, αν πάρεις βαθμούς από εδώ θα σε σκοτώσω!"

Χενκ Τεν Κάτε

(...ο προπονητής του Παναθηναϊκού απαντώντας με χιούμορ σε ερώτηση τι θα πει του Ράικαρντ ενόψει του αγώνα της Πέμπτης)

Ψιθυροι......................

  • Στο "Καραϊσκάκη" βρέθηκε και ο Γιώργος Ανατολάκης. Ο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το ΛΑ.Ο.Σ. κατέβηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα και έδωσε συγχαρητήρια στους πρώην συμπαίκτες του.
  • Με το… τσιγκέλι του έβγαζαν τις απαντήσεις του Φρανκ Ράικαρντ οι δημοσιογράφοι στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αφού ο τεχνικός της Γαλατά απαντούσε μονολεκτικά στις ερωτήσεις τους.
  • "Γκαντέμης" και αυτός ο Σάκης Τσιώλης. Οσο ήταν άνεργος δεν είχε καμία σοβαρή πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Από τότε που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό Βόλου, τι από την Τρίπολη, τι από την Λάρισα, τι από την Ξάνθη χτυπούσε το τηλέφωνο, όμως ο καρδιτσιώτης τεχνικός δεν θέλει να... κρεμάσει τον Μπέο!

Το Europa League είναι εδώ...


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
Αγιαξ - Τιμισοάρα
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αντερλεχτ

2ος όμιλος
Λιλ - Βαλένθια
Τζένοα - Σλάβια Πράγας

3ος όμιλος
Χάποελ Τελ-Αβίβ - Σέλτικ
Ραπίντ Βιέννης - Αμβούργο

4ος όμιλος
Χέρτα - Βένσπιλς
Χέρενβεν - Σπόρτινγκ

5ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Φούλαμ
Βασιλεία - Ρόμα

6ος όμιλος
Παναθηναϊκός - Γαλατάσαράι
Στουρμ Γκρατς - Ντιναμό Βουκουρεστίου

7ος όμιλος
Λάτσιο - Σάλτσμπουργκ
Βιγιαρεάλ - Λέφσκι Σόφιας

8ος όμιλος
Στεάουα Βουκουρεστίου - Σερίφ Τιρασπόλ
Φενέρμπαχτσε - Τβέντε

9ος όμιλος
Μπενφίκα - Μπάτε Μπορίσοφ
Εβερτον - ΑΕΚ

10ος όμιλος
Μπριζ - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Παρτιζάν - Τουλούζ

11ος όμιλος
Σπάρτα Πράγας - Αϊντχόβεν
Κλουζ - Κοπεγχάγη

12ος όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Αούστρια Βιέννης
Νασιονάλ - Βέρντερ Βρέμης

Επέστρεψε στη Βέροια ο Γαϊτάνος!


Ο Στέφανος Γαϊτάνος Πηγαίνοντας κόντρα σε όλα τα... προγνωστικά, ο Στέφανος Γαϊτάνος επέστρεψε τελικά στην τεχνική ηγεσία της Βέροιας, από την οποία είχε παραιτηθεί λίγες ώρες πριν από την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Αναγέννηση Γιαννιτσών επειδή δεν είχε προκύψει συμφωνία με τον Γιώργο Αρβανιτίδη και τη διοίκηση σε οικονομικά θέματα!

Ωστόσο, ο "στρατηγός" φαίνεται ότι τελικά πείστηκε από τους διοικούντες και ήρθε σε νέα συμφωνία μαζί τους. Ετσι, επανέκαμψε στην ομάδα και το πρωί προπόνησε τους παίκτες στο Ταγαροχώρι.

Η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον Γκιγέρμο Φράνκο


Ο Γκιγιέρμο Φράνκο πανηγυρίζει, ενώ πίσω του διακρίνεται ο Καστίγιο Η διοίκηση της Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκιγέρμο Φράνκο. Τα "σφυριά" δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μεξικανού επιθετικού, ωστόσο ο 32χρονος, ο οποίος δεν είχε ομάδα, ύστερα από τη λήξη της συνεργασίας του με τη Βιγιαρεάλ, δήλωσε χαρούμενος για την ευκαιρία που του δίνεται να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην καριέρα μου κι ελπίζω να σημειώσω πολλά γκολ για το σύλλογο αυτή τη σεζόν και στη συνέχεια να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο", τόνισε ο Φράνκο, ο οποίος έχει φορέσει ακόμη τις φανέλες της Σαν Λορέντζο και της Μοντερέι.

Ήταν μέλος της εθνικής Μεξικού στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, ενώ κλήθηκε πριν από λίγο καιρό από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χαβιέρ Αγκίρε, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σκόραρε στο νικηφόρο 3-0 επί της Κόστα Ρίκα.

Στις 19:15 το Ελλάδα-Τουρκία

Οριστικά στις 19:15 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή η Εθνική ομάδα μπάσκετ την αντίστοιχη της Τουρκίας, στον νοκ άουτ προημιτελικό του ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ο άλλος προημιτελικός, Σλοβενία-Κροατία, θα διεξαχθεί, επίσης, στο κλειστό "Σπόντεξ" του Κατοβίτσε στις 22:00.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Επιστρέφει ο Γιαννόπουλος

Στο περσινό πρωτάθλημα ο εν λόγω διαιτητής είχε πρωταγωνιστήσει στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Ο λόγος για τον Γ. Γιαννόπουλο. Ήταν περίπου την ίδια εποχή μάλιστα, αφού ήταν και πάλι στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Καυτανζόγλειο. Ο συγκεκριμένος ρέφερι καταρχήν δεν καταλόγισε κανονικότατο γκολ του Μαρκές, όταν η μπάλα είχε περάσει μισό μέτρο από την εστία του Ρόκα. Παρά τις διαμαρτυρίες το γκολ αυτό ποτέ δεν μέτρησε, αλλά δεν ήταν η μοναδική του παρατυπία. Βέβαια, σε αυτή τη φάση φέρει την πιο μεγάλη ευθύνη ο βοηθός του, που τον παρέσυρε. Δεν ήταν μόνο αυτή η φάση. Στην εξέλιξη του αγώνα ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι, το καταλόγισε ο Γιαννόπουλος, αλλά στην συνέχεια ο βοηθός του Καρατζίκας, τον έπεισε να αποσύρει την απόφαση του. Αυτό έκανε αλλά όπως αποδείχθηκε από την συνέχεια πέταξε λανθασμένα. Τιμωρήθηκε και έμεινε εκτός δράσης για ορισμένες αγωνιστικές. Τώρα επιστρέφει το Καυτανζόγλειο για άλλον έναν αγωνα και αυτό που ελπίζουν στον Ηρακλή είναι να έχει πιο ανοιχτά τα ματιά του και πιο σωστές αποφάσεις. Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι η 13η στην καριέρα του έλληνα ρέφερι στην επαγγελματική κατηγορία. Την σεζόν 2007-08 είχε σφυρίξει την αναμέτρηση Λάρισα-ΠΑΟκ 4-3. Πέρσι ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης ΟΦΗ- Λάρισα 1-2, ενώ όπως προαναφέραμε και στον αγωνα Ηρακλής- Πανθρακικός 1-1, ενώ φέτος ήταν ο διαιτητής του αγωνα ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0. Οι συνεργάτες του θα είναι οι: Βοηθοί: Τάτσης Δ. (Ηπείρου) και Κωστάρας Π.(Αιτ/νίας), Τέταρτος
Διαιτητής: Παππάς Α.(Αθηνών) Παρατηρητής: Σπυρόπουλος Ι. (Φθιώτιδας).Πηγη Μετροσπορ

Ριζώνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Νέτο

Ριζώνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Νέτο

«Το προλαμβάνειν δεν εστί μόνο διοικείν αλλά και θεραπεύειν».
Στον Άρη, σαν καλοί νοικοκυραίοι που είναι ,ξέρουν ότι για να προχωρήσει μια ομάδα σωστά πρέπει να είναι απερίσπαστη και απαλλαγμένη από τα βασικά -τουλάχιστον- προβλήματα.
Πέρα από το οικονομικό και τις πληρωμές που έγιναν πρόσφατα, ένα από τα βασικά θέματα της «κιτρινόμαυρης ατζέντας» ήταν και είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Ντάρτσι Νέτο. Τα δύσκολα, όσον αφορά το οικονομικό και τη χρονική διάρκεια, έχουν ξεπεραστεί. Αυτό που απομένει για να κλείσει το ζήτημα και τυπικά είναι μόνο οι διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Μελετούν τους όρους του συμβολαίου

Μετά την πρώτη συζήτηση, στην οποία κυριάρχησε η θέληση του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη και κατά δεύτερο λόγο η βούληση των υπευθύνων της ΠΑΕ (με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Κόντη που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο για να έρθει ο Βραζιλιάνος στη Θεσσαλονίκη), πήραν σειρά μία -μία οι επιμέρους παράμετροι.
Ουσιαστικότερο ήταν το θέμα των απολαβών για το οποίο έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις μέχρι τελικά να προκύψει η προσυμφωνία. Ο Νέτο έκανε λόγο για ετήσιες απολαβές πάνω από 500.000 ευρώ ενώ ο Άρης αντιπρότεινε ένα ποσόν της τάξης των 300.000 ευρώ για να βρεθεί η χρυσή τομή κάπου στη …μέση .
Αυτό που απασχόλησε λιγότερο ήταν η χρονική διάρκεια γιατί αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στα τρία χρόνια.
Το επόμενο βήμα , έχει πλέον να κάνει με τους όρους του συμβολαίου που είναι πιο επουσιώδεις αλλά εξίσου ενδιαφέροντες.
Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, ο ποδοσφαιριστής θα κληθεί να βάλει την υπογραφή του για να ανακοινωθεί η συμφωνία και επίσημα.

Πετάει ο Ντάρτσι

Όπως ήταν λογικό, εκείνος που πέταξε κυριολεκτικά από τη χαρά του ήταν ο Ντάρτσι Νέτο αφού δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να φύγει από το Κλεάνθης Βικελίδης.
Στο στενό του περιβάλλον ανέφερε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη γι΄ αυτόν και μάλιστα τόνιζε ότι από δώ και πέρα θα παίξει σαφώς πιο απελευθερωμένα και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.
Αυτό που απομένει για τον ίδιο είναι να «τελειώνει» μια και καλή και με το Κοινοτικό διαβατήριο για να ανταποδώσει στον Άρη την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έδειξε και δείχνει καθημερινά για το άτομό του.Πηγη Μερεοσπορ

Αποχώρησε από την προπόνηση ο Φερνάντεζ

fernandes_aris.jpgΟ Ντάριο Φερνάντεζ αποχώρησε από την προπόνηση της Πέμπτης (17/9) βάζοντας σε προβληματισμό τον Ιομάρ Μαζίνιο. Ο Αργεντινός μέσος αποχώρησε από την πρωινή προπόνηση για προληπτικούς λόγους λόγω ενός σφιξίματος που ένιωσε στην γάμπα.


Το ιατρικό επιτελείο του Άρη εξέτασε τον Φερνάντεζ και αποφάσισε πως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική. Ο Μαζίνιο στηρίζει πολλά στην παρουσία ο έμπειρου μέσου ενόψει του αγώνα με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ, μετά και την απουσία του Νάτσο Γκαρσία. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός προσανατολίζεται σε ένα σχήμα 4-2-3-1.

Μικροπροβλήματα αντιμετώπισαν και οι Κάρλος Αράνο και Πίτου Γκαρσία, αλλά ολοκλήρωσαν κανονικά το πρόγραμμα και θα είναι στη διάθεση του Ιομάρ Μαζίνιο, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (14:00).

«Δεν έχουμε να χάσουμε»

bajevic_makos.jpg Ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ φέτος, σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τον πέτυχε και τώρα χωρίς άγχος θα προσεγγίσει τα 6 ματς του γκρουπ, ξεκινώντας από την Εβερτον (απόψε 22.05- ΑΝΤ1) στο Γκούντισον Παρκ. «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, «η ομάδα είναι έτοιμη», συμπλήρωσε ο Μάκος


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μπάγεβιτς.

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Έβερτον;

«Σίγουρα η Έβερτον έχει μια άμυνα από τις καλύτερες στην Αγγλία. Αλλά δεν είναι μόνο η τετράδα της άμυνας. Κάθε παίκτης της Έβερτον μαρκάρει, τρέχει και η ομάδα πρεσάρει. Γενικώς είναι πολύ καλή ομάδα και ας έχει κάποιες απουσίες. Έχει και καλή επίθεση, αλλά η άμυνα είναι το δυνατό σημείο της Έβερτον».

Ποιο είναι το στοιχείο που θα προσπαθήσετε να βγάλετε στο γήπεδο για να πάρετε την νίκη;

«Σκεφτόμαστε και πώς να επικρατήσουμε στο κέντρο και πώς να θωρακήσουμε την άμυνα. Τι θα κάνουμε, αυτό θα το μάθετε αύριο. Έχουμε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Συνήθως στα εκτός έδρας ματς, πρώτο μέλημα είναι η άμυνα. Η ΑΕΚ θα κοιτάξει περισσότερο την άμυνα της ή θα παίξει επιθετικά;

«Ανάλογα. Είναι διαφορετικό να πεις κατι από πριν και να μην γίνει. Ανάλογα πως θα εμφανιστεί και ο αντίπαλος. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε. Δεν θέλουμε πάντως μόνο να παίξουμε αμυντικά».

Σας προβληματίζει η απουσία του Μαιστόροβιτς;

«Ο Γιάχιτς δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Και οι δυο δεν έχουν παίξει μαζί με τον Άλβες. Αλλά δεν έχουμε άλλη λύση».

Πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα αυτό για την συνέχεια;

«Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό για εμάς. Είναι νωρίς να λέμε ακόμα τι θέλουμε και για τι έχουμε ελπίδες».

Θα είστε ικανοποιημένος από την ισοπαλία;

«Θα το δούμε αυτό. Σίγουρα κάθε ένας θα είναι ευχαριστημένος από μια ισοπαλία μέσα στην έδρα της Έβερτον».

Οι αγγλικές ομάδες παίζουν γρήγορα. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για γρήγορο ρυθμό;

«Μην με ρωτάτε για τα δικά μας πλάνα. Είναι σίγουρο πως μπορεί να πάρει γρήγορο ρυθμό το ματς. Αλλά δεν θα πούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί;

«Τίποτα. Μόνο το αποτέλεσμα».

Ένα σχόλιο για το γεγονός πως αύριο στο ματς θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το «μέτρο» με τους δυο επιπλέον βοηθούς.

«Θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί γι αυτό, αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί. Οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση».

Μάκος: «Η ομάδα είναι έτοιμη»
Από την πλευρά των παικτών της ΑΕΚ, αυτός που μίλησε ήταν ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη για αυτό το ματς, αν και παραδέχθηκε ότι ο γρήγορος ρυθμός των αγγλικών ομάδων δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ο νεαρός αμυντικός χαφ τόνισε ότι η Ένωση πλέον πατάει καλύτερα στο γήπεδο ενώ για τον εαυτό του είπε ότι βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Αισθάνεσαι πλέον ότι έχεις δέσει με την ομάδα;

«Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνομαι. Δένομαι με την ομάδα και μέσα από καλά αποτελέσματα, η ομάδα πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Και είμαστε όλοι έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το δύσκολο μήνα με τον Ηρακλή»

Έχετε δοκιμάσει τις νέες μπάλες του Γιουρόπα Λιγκ;

«Τις έχουμε δοκιμάσει μια φορά. Αλλά μας έχουν πει και οι τερματοφύλακες πως στα σουτ είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Είναι καινούργιες μπάλες, πιο ελαφριές, αλλά το πρόβλημα με την προσαρμογή θα το έχει και ο αντίπαλος και όχι μόνο εμείς»

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον γρήγορο ρυθμό μιας αγγλικής ομάδας;

«Η ομάδα είναι έτοιμη, είναι περισσότερο δεμένη και δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι του αντιπάλου. Εμείς θα πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Σίγουρα είναι πρωτόγνωρος για εμάς ο γρήγορος ρυθμός των Άγγλων. Αλλά θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Είναι καλό για εσας το γεγονός πως πάντα όταν οι ελληνικές ομάδες είναι αουτσαίντερ, παίζουν καλύτερα;

«Αυτό είναι καλό. Και φαίνεται και από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Μακάρι να λειτουργήσει και αύριο».

Πολύ... Ντεμπρετσένι!
Σε ό,τι αφορά το κλίμα στους δρόμους του Λίβερπουλ, αυτοί που κυριαρχούν είναι οι οπαδοί της... Ντεμπρετσένι! Είναι πάρα πολλοί οι Ούγγροι και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με τις σημαίες, της μπλούζες και τα συνθήματα τους, ενώ φωτογραφίζονται και με τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι δεν είδαμε πουθενά, ούτε για δείγμα, οπαδούς της Έβερτον. Μένει να φανεί, λοιπόν, την Πέμπτη αν... όντως υπάρχουν οπαδοί αυτής της ομάδας στο Λίβερπουλ και αν εμφανίζονται μόνο τις μέρες των αγώνων.

Νίκη για πολλούς λόγους

katsour_panigiria.jpgΟ Παναθηναϊκός έχει ως κύριο στόχο το πρωτάθλημα αλλά αυτό μένει στην άκρη για λίγο, λόγω της πρεμιέρας του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Γαλατασαράι (20:00, ΑΝΤ1). Οι πράσινοι θέλουν τη νίκη για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι για να την αφιερώσουν στο δύο παιδιά που χάθηκαν στην επιστροφή από την Κομοτηνή. «Πάμε να νικήσουμε», είπε ο Τεν Κάτε στους παίκτες.


Το τριφύλλι θέλει επίσης το τρίποντο για να ξεκινήσει με το δεξί την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στον έκτο όμιλο αλλά και για να πάρει από νωρίς κεφάλι απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει.
Σημαντική ιδιαιτερότητα είναι ότι στο μισό του γηπέδου θα βρίσκεται μια τουρκική ομάδα με τον Παναθηναϊκό να έχει καλή παράδοση κόντρα στους γείτονες. Ιδιαίτερο ματς είναι και για τον Χενκ τεν Κάτε που καλείται να αντιμετωπίσει τον φίλο του και πρώην συνεργάτη του στην Μπαρτσελόνα, Φρανκ Ράικαρντ. Οι δυο Ολλανδοί είχαν ανεβάσει τους Καταλανούς στην κορυφή της Ευρώπης.

Με 4-3-3
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το αποψινό ματς στο ΟΑΚΑ και παρότι πάντα κάνει εκπλήξεις σήμερα δεν φαίνεται ότι θα κάνει... πειράματα. Ο Χενκ τεν Κάτε θα παρατάξει το τριφύλλι με 4-3-3 και τον Μάριο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Ματίας Μπιάρσμιρ με τον Γιόσου Σαριέγκι και θα έχουν στο δεξί άκρο τον Στέργο Μαρίνο και στα αριστερά τον Νίκο Σπυρόπουλο. Μπροστά από τους δύο στόπερ θα βρίσκεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ενώ στα δεξιά του θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης και δεξιά ο Γιώργος Καραγκούνης. Η τριάδα μπροστά θα αποτελείται από τους Σεμπαστιάν Λέτο (αριστερά), Σωτήρη Νίνη ή Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Δηήτρης Σαλπιγγίδης,

«Πάμε να νικήσουμε»
Ο Χενκ τεν Κάτε στην προπόνηση ζήτησε τη νίκη από τους παίκτες του και τοθς επισήμανε για άλλη μια φορά τις αδυναμίες της Γαλατασαράι. Ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού ζήτησε πάσες με την μία ώστε να ανοιχτούν οι Τούρκοι: «Ξέρω για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν διαφορές. Αύριο αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα από τη μέση και μπροστά, που έχει όμως αμυντικά κενά και πρέπει εκεί να χτυπήσουμε. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο. Θέλω να είστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μην κάνετε ούτε ένα λάθος. Πάμε να νικήσουμε. Θέλω να δώσετε όλη την ενέργειά σας. Να ικανοποιήσετε και τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο για να σας δει. Στόχος μας είναι να φθάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Θέλω όλοι να είστε σε ετοιμότητα, γι' αυτό δεν πρόκειται να σας πω την ενδεκάδα. Θα πρέπει να παίζουμε τη μπάλα γρήγορα και με τη μία. Να αλλάζουμε πολλές πάσες μέχρι να τους... ανοίξουμε».
*Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός αγώνας θα γίνει με πέντε διαιτητές με τους επιπλέον δύο να βρίσκονται δίπλα από τις δύο εστίες.

Μύρτσος: «Για λύπηση αυτός ο Ολυμπιακός» j

osfp-alkmaar.jpgΜπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε την Αλκμάαρ, αλλά αυτό καθόλου δεν εντυπωσίασε τον Γιώργο Μύρτσο. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των Πειραιωτών τόνισε ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι για λύπηση και μόνο επειδή φοβήθηκαν οι Ολλανδοί, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο νυν ραδιοφωνικός παραγωγός δεν χαρίστηκε ούτε στον Φερνάντο Σάντος τονίζοντας ότι κάποια στιγμή ο Ζαγοράκης θα διώξει τον Πορτογάλο από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίρτσος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

«Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Ο κόσμος είναι χαλασμένος με τον Σάντος. Η Τούμπα έπαιρνε νταηλίκι τα παιχνίδι. Τώρα, βλέπω έναν Σάντος που αν έρθει 0-0 το παιχνίδι, θα το πανηγυρίσει. Με το “Χ” θα είναι ευχαριστημένοι και οι δύο (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός). Ο κόσμος έχει χαλαστεί με τη συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά σέβεται τον ηγέτη Ζαγοράκη και δεν θέλει να φύγει. Ο Σάντος είναι ξεροκέφαλος! Αν δει τη βιογραφία του Σάντος έχει πάρει ένα πρωτάθλημα με την Πόρτο και ένα Κύπελλο με την ΑΕΚ. Τίποτα άλλο», ανέφερε ο Μύρτσος.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας είπε: «Όταν ο Μουρίνιο πήρε το Champions League έφυγε από την Πορτογαλία και είπε ότι “φεύγω για να δω το πραγματικό ποδόσφαιρο”. Κάποια στιγμή ο Ζαγοράκης θα αναγκαστεί να διώξει τον Σάντος. Αν δεις του μυϊκούς τραυματισμούς, φαίνεται πως έχει γίνει κακή δουλειά. Επίσης, η ομάδα δεν έχει φιλοσοφία. Τώρα βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι η ομάδα παίζει με 4-3-3. Πού είναι οι τρεις επιθετικοί; Ο Σορλέν ή ο Κονσεϊσάο είναι επιθετικοί; Ο μοναδικός επιθετικός είναι ο Μουσλίμοβιτς και όταν θέλει να ρισκάρει βάζει τον Φιλομένο, ενώ μοναδικός υγιής στόπερ που έχει είναι ο Μαλεζάς και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έβαλε τον Σαβίνι, ο οποίος δεν ξέρω από πού ήρθε.».

Τέλος, για τον Ολυμπιακό τόνισε: «Ο Ολυμπιακός δεν παύει να είναι ο Ολυμπιακός. Τον είδα με την Άλκμααρ και τον λυπήθηκα. Τον είχα παίξει διπλό στο στοίχημα! Όταν είδα να κάνει άμυνα πίσω από το κέντρο και τον Ντιόγο πίσω από τη μεσαία γραμμή δεν μου άρεσε. Όταν μιλάμε για άμυνα “γρανίτη” που έδωσε τη νίκη είναι τραγωδία. Το γκολ του ήρθε από έμπνευση του Ζαϊρί και επειδή χ...αν οι Ολλανδοί».

Προβλήματα για ΠΑΟΚ

aboubakari.jpgΠονοκεφαλιάζει ο Φερνάντο Σάντος εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο προπονητής του «δικέφαλου» του Βορρά, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, ο οποίος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο.

Ο πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού υποβλήθηκε σε εξετάσεις υπέρηχου όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημά του και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους εκτιμάται ότι θα γίνει σε πέντε περίπου εβδομάδες.

Στο μεταξύ η πρωινή προπόνηση περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής. Ο Φιλόμενο προπονήθηκε προληπτικά μόνος του λόγω μικροενοχλήσεων στον προσαγωγό. Ο Ίβιτς σε μια πτώση στην προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ισχίο και αποχώρησε, χωρίς η κατάστασή του να προκαλεί ανησυχία και να τίθεται θέμα συμμετοχής του στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Οι Μουν και Βιτόλο ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ενώ οι Σνάουτσνερ και Κοντρέρας προπονήθηκαν μόνοι τους.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 (12.30) στο γήπεδο της Τούμπας, εν όψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

*Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε πως η βράβευση του νικητή του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, Γιώργου Φωτάκη, θα γίνει το Σάββατο 19/9 και ώρα 14.30, στο ΠΑΟΚ Megastore. Η απονομή θα γίνει από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας, Σταύρο Σαράφη.

Αθλητικός Τύπος 17/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΤΙΚΑ.



Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Περήφανος ο Μουρίνιο

Οι οπαδοί της Ιντερ υποδέχθηκαν με σεβασμό τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο Μιλάνο και ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας πως "...οι φίλαθλοί μας είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους". Ο πορτογάλος τεχνικός στο σχόλιό του για το παιχνίδι τόνισε πως και οι δύο ομάδες έκαναν τις ευκαιρίες τους, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Για πρώτο παιχνίδι στο Champions League ο Μουρίνιο θεωρεί πως η Ιντερ τα πήγε καλά. Αλλωστε, σχολίασε πως η Μπάρτσα παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη: "Ηταν το πρώτο παιχνίδι, που είναι πάντα το δυσκολότερο, σε έναν πολύ σκληρό όμιλο. Αλλοι είναι εξαιρετικά εύκολοι, για παράδειγμα υπάρχουν κάποιοι όμιλοι στους οποίους δεν υπάρχουν πρωταθλήτριες ομάδες. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι απλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλα και η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Προφανώς είχαν τις ευκαιρίες τους, όπως και εμείς".

Για τη στάση του κόσμου της Ιντερ απέναντι στον Ιμπραϊμοβιτς ο Μουρίνιο τόνισε: "Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι το Σαν Σίρο καλωσόρισε τον Ιμπρα με σεβασμό. Οι οπαδοί της Ιντερ είναι διαφορετικοί από τους άλλους".

Άσφαιρο το ντέρμπυ

"Ασφαιρες" έμειναν Ιντερ και Μπαρτσελόνα στο πιο σημαντικό αγώνα της βραδιάς, απογοητεύοντας όσους περίμεναν περισσότερο θέαμα. Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε μέσα στο Ανφιλντ κόντρα στην Ντεμπρετσένι, αλλά πήρε τη νίκη με 1-0, ενώ και η Λιόν επικράτησε της Φιορεντίνα με το ίδιο σκορ. Ανετη νίκη της Σεβίλης επί της Ουνιρέα και της Ντιναμό Κιέβου επί της Ρουμπίν Καζάν. Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση της Στουτγκάρδη με τη Ρέιντζερς.

5ος όμιλος

Λίβερπουλ – Ντεμπρετσένι 1-0 (45’Κούιτ)
Παρόλο που η Λίβερπουλ προσπαθούσε να τρυπήσει την άμυνα της Ντεμπρετσένι, όλες οι προσπάθειές της κατέληγαν στο κενό. Η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κούιτ. Ο ολλανδός εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Πόλεκσιτς στο σουτ του Τόρες και έκανε το 1-0.

Λιόν – Φιορεντίνα 1-0 (76’Πιάνιτς)
Χρειάστηκε να περάσουν τριάντα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να καταφέρει η Λιόν να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή. Παρόλο που οι βιόλα έμειναν με παίκτη λιγότερο από τη λήξη του πρώτου μέρους, μετά την αποβολή του Τζιλαρντίνο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 76ο λεπτό χάρη στην προβολή του Πιάνιτς.

6ος όμιλος

Ιντερ – Μπαρτσελόνα 0-0
Απογοήτευσαν Ιντερ και Μπαρτσελόνα που έμειναν στο 0-0, με τους μπλαουγκράνα να είναι θεωρητικά οι κερδισμένοι, αφού πήραν ένα βαθμό μέσα στην καυτή έδρα του Τζουζέπε Μεάτσα. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Σαμουέλ Ετό, δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους παλιούς τους συμπάικτες και οι αποδόσεις τους κινήθηκαν σε ρηχά νερά, όπως και των περισσότερων παικτών σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.


Ντιναμό Κιέβου – Ρουμπίν Καζάν 3-1 (70΄Γιουσούφ, 79’Μαγκράο, 85΄Γκούσεφ- 25’Ντομίνγκεζ)
Η Ρουμπίν Καζάν παρόλο που προηγήθηκε δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό από την Ντιναμό Κιέβου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό με τον Ντομίνγκεζ, αλλά οι ουκρανοί κυνήγησαν την ισοφάριση στην επανάληψη και το γκολ του Γιουσούφ στο 70’ διαμόρφωσε το 1-1. Εννιά λεπτά αργότερα ο Μαγκράο έκανε το 2-1 με κοντινό πλασέ και ο Γκούσεφ στο 85΄ το 3-1, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του Κιέβου.

7ος όμιλος

Στουτγκάρδη – Ρέιντζερς 1-1 (18’Πογκρέμπνιακ)
Η Ρέιντζερς κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Στουτγκάρδη, παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί από το 18΄με τον Πογκρέμπνιακ. Δεν μπόρεσαν όμως να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και ο Μπουγκέρα στο 77ο λεπτό έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι και τον βαθμό στους σκωτσέζους.

Σεβίλη – Ουνιρέα 2-0 (45’Φαμπιάνο, 70’Ρενάτο)
Εύκολο βράδυ είχε η Σεβίλλη μέσα στην έδρα της κόντρα στην Ουνιρέα, παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να μη δεχθούν γκολ. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Φαμπιάνο στο 45ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ και του Ρενάτο στο 70΄με κοντινή κεφαλιά.