Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΤΑΣΟΦ:ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ!

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο τεχνικός του Ηρακλή, ενόψει του αγώνα με την Λάρισα. O Όλεγκ Προτάσοφ μίλησε με σαφήνεια για το παρών και το μέλλον της ομάδας του. Ουσιατικά αναφέρθηκε στην πορεία που θα πρέπει να διαγράψει στο φετινό πρωτάθλημα.

Αρχικά τόνισε: "Πρέπει τώρα να κοιτάξουμε μπροστά και περιμένουμε το παιχνίδι με την Λάρισα για να πάρουμε τους 3 βαθμούς και να κάνουμε πάλι καλή εμφάνιση. Περιμένουμε πολύ αυτό το παιχνίδι καθώς μετά από μια ήττα πρέπει να επιστρέψεις όσο πιο γρήγορα στις νίκες και να συνεχίσεις την πορεία σου".

Συνεχίζοντας, ο Προτάσοφ ανέφερε επίσης: "Ποδόσφαιρο είναι και όλα τα αποτελέσματα υπάρχουν και ήττες και ισοπαλίες και νίκες, όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα για να μπορέσουμε να βρούμε πάλι τον δρόμο μας. Σίγουρα υπάρχουν και ήττες που δεν πρέπει να μας πάρουν από κάτω, δεν πρέπει να μας καταβάλει αυτό. Μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι παίζουμε σε άδειο γήπεδο αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα είτε με κόσμο είτε χωρίς και το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, είπε :
"Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι κάτι άλλο, είναι προπόνηση. Μόνο στην Ελλάδα είναι αυτή η τιμωρία, εγώ νομίζω ότι αν θέλεις να τιμωρήσεις κάποια ομάδα, τότε μάζεψε τον κόσμο, μάζεψε τα χρήματα και δώστα κάπου αλλού. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος του Ηρακλή είναι ο 12ος παίκτης, μας βοηθάει και τον θέλουμε πάντα κοντά μας".

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ομάδας του, είπε: "Έχουμε 27 παίκτες στην ομάδα αυτή την στιγμή και είναι λογικό κάποιοι να είναι πιο κάτω από κάποιους άλλους. Ειδικά για τον Νταλαμπόνα, πρέπει να πώ ότι είναι σε καλό δρόμο, έχουμε συζητήσαμε μαζί και ο παίκτης προσπαθεί πολύ ενώ μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει, είναι πολύ καλός παίκτης. Ακόμη όμως δεν είναι στην κατάσταση που θέλουμε όλοι μας αλλά και ο ίδιος. Στον αγώνα μάλλον χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές, πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε κάποιες ισορροπίες στο παιχνίδι μας και να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά. Δεν μπορεί να είμαστε πάντα οι ίδιοι, είναι κακό να σε διαβάζει ο αντίπαλος, να σε παρακολουθεί και να ξέρει τι κάνεις. Σίγουρα λοιπόν θέλουμε κάποια φρεσκάδα, κάποια αλλαγή αλλά όπως καταλαβαίνετε πολλές αλλαγές δεν μπορεί να γίνουν στο παιχνίδι".

Μιλώντας για την Λάρισα, ο Ουκρανός τεχνικός είπε τα εξής: "Η Λάρισα είναι πολύ καλή ομάδα , έχει καλούς παίκτες και φαίνεται αυτό στα τελευταία παιχνίδια. Πάντως και ο προπονητής τους θα θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές σε αγωνιστικό επίπεδο. Η Λάρισα θα έρθει σίγουρα για να κερδίσει τον αγώνα και να μπεί στον σωστό δρόμο αλλά εμείς θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας, την ομάδα μας. Δεν πρέπει να περάσει από εδώ καμία ομάδα εύκολα, αν κάποια ομάδα θέλει να περάσει από εδώ και να πάρει αποτέλεσμα πρέπει να μας βρει έτοιμους να τα δώσουμε όλα και ειδικά αυτό το παιχνίδι νομίζω πώς πρέπει να το κερδίσουμε".

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, ο Προτάσοφ τόνισε: "Στο μάτς με την Λάρισα μπορεί να γίνουν από μία μέχρι τρείς αλλαγές στην ενδεκάδα μας, από μία σε κάθε γραμμή, θα δούμε όμως τελικά τι θα γίνει. Στο ματς με την ΑΕΚ ήθελα η ομάδα μου να παίξει πιο επιθετικά, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Δεν το είδα όμως αυτό και χάσαμε τον αγώνα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να παλεύουμε, δεν λέω ότι κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά σταματήσαμε και οφείλουμε τώρα να κάνουμε βήματα προόδου πιο γρήγορα. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι όλα θα πάνε καλά στην ομάδα".

Κλείνοντας, έγινε μια ερώτηση στον Προτάσοφ για την διαιτησία και ο Ουκρανός τεχνικός είπε: "Μην με ρωτάτε για την διαιτησία γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν μιλάω ποτέ για διαιτητές. Πρέπει και αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους όπως και εμείς την δουλειά μας. Θεωρώ όμως ότι ως ομάδα είμαστε μέσα στους στόχους που βάλαμε και μπορεί να τους πετύχουμε στο τέλος".

Κοβαλέφσκι: "Μας άξιζε η τιμωρία"
Ο Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι. "Προσπαθήσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα και να δώσουμε συνέχεια στο αήττητο σερί. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε καλύτερα από εμάς", τόνισε αρχικά ο Πολωνός και σχολίασε και την αποβολή του Σκόκο: "Ήταν πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε κάτι παραπάνω, όταν ο αντίπαλος μας έμεινε με δέκα παίκτες, όμως δεν το εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε. Η κόκκινη μας έβγαλε εκτός ρυθμού".

Ο Πολωνός ερωτηθείς για το πέναλτι του Μπλάνκο, το οποίο απέκρουσε, είπε: "Είναι ρίσκο. Είναι η στιγμή, η συγκυρία. Τόσο ο παίκτης όσο και ο τερματοφύλακας πρέπει να επιλέξουν εκείνη την στιγμή τι θα πρέπει να κάνουν. Πήρα την απόφαση και έπεσα στην σωστή πλευρά".

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την ΑΕΛ και ότι η ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς την βοήθεια των φιλάθλων τους, υπογράμμισε πως "Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τη Λάρισα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για να συνεχίσουμε με καλύτερη ψυχολογία. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να παίζουμε χωρίς κόσμο. Είναι άσχημο και για εμάς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Μας άξιζε η τιμωρία όμως και πρέπει να την αποδεχθούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: