Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Άσφαιρο το ντέρμπυ

"Ασφαιρες" έμειναν Ιντερ και Μπαρτσελόνα στο πιο σημαντικό αγώνα της βραδιάς, απογοητεύοντας όσους περίμεναν περισσότερο θέαμα. Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε μέσα στο Ανφιλντ κόντρα στην Ντεμπρετσένι, αλλά πήρε τη νίκη με 1-0, ενώ και η Λιόν επικράτησε της Φιορεντίνα με το ίδιο σκορ. Ανετη νίκη της Σεβίλης επί της Ουνιρέα και της Ντιναμό Κιέβου επί της Ρουμπίν Καζάν. Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση της Στουτγκάρδη με τη Ρέιντζερς.

5ος όμιλος

Λίβερπουλ – Ντεμπρετσένι 1-0 (45’Κούιτ)
Παρόλο που η Λίβερπουλ προσπαθούσε να τρυπήσει την άμυνα της Ντεμπρετσένι, όλες οι προσπάθειές της κατέληγαν στο κενό. Η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κούιτ. Ο ολλανδός εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Πόλεκσιτς στο σουτ του Τόρες και έκανε το 1-0.

Λιόν – Φιορεντίνα 1-0 (76’Πιάνιτς)
Χρειάστηκε να περάσουν τριάντα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να καταφέρει η Λιόν να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή. Παρόλο που οι βιόλα έμειναν με παίκτη λιγότερο από τη λήξη του πρώτου μέρους, μετά την αποβολή του Τζιλαρντίνο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 76ο λεπτό χάρη στην προβολή του Πιάνιτς.

6ος όμιλος

Ιντερ – Μπαρτσελόνα 0-0
Απογοήτευσαν Ιντερ και Μπαρτσελόνα που έμειναν στο 0-0, με τους μπλαουγκράνα να είναι θεωρητικά οι κερδισμένοι, αφού πήραν ένα βαθμό μέσα στην καυτή έδρα του Τζουζέπε Μεάτσα. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Σαμουέλ Ετό, δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους παλιούς τους συμπάικτες και οι αποδόσεις τους κινήθηκαν σε ρηχά νερά, όπως και των περισσότερων παικτών σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.


Ντιναμό Κιέβου – Ρουμπίν Καζάν 3-1 (70΄Γιουσούφ, 79’Μαγκράο, 85΄Γκούσεφ- 25’Ντομίνγκεζ)
Η Ρουμπίν Καζάν παρόλο που προηγήθηκε δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό από την Ντιναμό Κιέβου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό με τον Ντομίνγκεζ, αλλά οι ουκρανοί κυνήγησαν την ισοφάριση στην επανάληψη και το γκολ του Γιουσούφ στο 70’ διαμόρφωσε το 1-1. Εννιά λεπτά αργότερα ο Μαγκράο έκανε το 2-1 με κοντινό πλασέ και ο Γκούσεφ στο 85΄ το 3-1, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του Κιέβου.

7ος όμιλος

Στουτγκάρδη – Ρέιντζερς 1-1 (18’Πογκρέμπνιακ)
Η Ρέιντζερς κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Στουτγκάρδη, παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί από το 18΄με τον Πογκρέμπνιακ. Δεν μπόρεσαν όμως να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και ο Μπουγκέρα στο 77ο λεπτό έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι και τον βαθμό στους σκωτσέζους.

Σεβίλη – Ουνιρέα 2-0 (45’Φαμπιάνο, 70’Ρενάτο)
Εύκολο βράδυ είχε η Σεβίλλη μέσα στην έδρα της κόντρα στην Ουνιρέα, παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να μη δεχθούν γκολ. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Φαμπιάνο στο 45ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ και του Ρενάτο στο 70΄με κοντινή κεφαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: