Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκη για πολλούς λόγους

katsour_panigiria.jpgΟ Παναθηναϊκός έχει ως κύριο στόχο το πρωτάθλημα αλλά αυτό μένει στην άκρη για λίγο, λόγω της πρεμιέρας του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Γαλατασαράι (20:00, ΑΝΤ1). Οι πράσινοι θέλουν τη νίκη για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι για να την αφιερώσουν στο δύο παιδιά που χάθηκαν στην επιστροφή από την Κομοτηνή. «Πάμε να νικήσουμε», είπε ο Τεν Κάτε στους παίκτες.


Το τριφύλλι θέλει επίσης το τρίποντο για να ξεκινήσει με το δεξί την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στον έκτο όμιλο αλλά και για να πάρει από νωρίς κεφάλι απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει.
Σημαντική ιδιαιτερότητα είναι ότι στο μισό του γηπέδου θα βρίσκεται μια τουρκική ομάδα με τον Παναθηναϊκό να έχει καλή παράδοση κόντρα στους γείτονες. Ιδιαίτερο ματς είναι και για τον Χενκ τεν Κάτε που καλείται να αντιμετωπίσει τον φίλο του και πρώην συνεργάτη του στην Μπαρτσελόνα, Φρανκ Ράικαρντ. Οι δυο Ολλανδοί είχαν ανεβάσει τους Καταλανούς στην κορυφή της Ευρώπης.

Με 4-3-3
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το αποψινό ματς στο ΟΑΚΑ και παρότι πάντα κάνει εκπλήξεις σήμερα δεν φαίνεται ότι θα κάνει... πειράματα. Ο Χενκ τεν Κάτε θα παρατάξει το τριφύλλι με 4-3-3 και τον Μάριο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Ματίας Μπιάρσμιρ με τον Γιόσου Σαριέγκι και θα έχουν στο δεξί άκρο τον Στέργο Μαρίνο και στα αριστερά τον Νίκο Σπυρόπουλο. Μπροστά από τους δύο στόπερ θα βρίσκεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ενώ στα δεξιά του θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης και δεξιά ο Γιώργος Καραγκούνης. Η τριάδα μπροστά θα αποτελείται από τους Σεμπαστιάν Λέτο (αριστερά), Σωτήρη Νίνη ή Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Δηήτρης Σαλπιγγίδης,

«Πάμε να νικήσουμε»
Ο Χενκ τεν Κάτε στην προπόνηση ζήτησε τη νίκη από τους παίκτες του και τοθς επισήμανε για άλλη μια φορά τις αδυναμίες της Γαλατασαράι. Ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού ζήτησε πάσες με την μία ώστε να ανοιχτούν οι Τούρκοι: «Ξέρω για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν διαφορές. Αύριο αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα από τη μέση και μπροστά, που έχει όμως αμυντικά κενά και πρέπει εκεί να χτυπήσουμε. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο. Θέλω να είστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μην κάνετε ούτε ένα λάθος. Πάμε να νικήσουμε. Θέλω να δώσετε όλη την ενέργειά σας. Να ικανοποιήσετε και τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο για να σας δει. Στόχος μας είναι να φθάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Θέλω όλοι να είστε σε ετοιμότητα, γι' αυτό δεν πρόκειται να σας πω την ενδεκάδα. Θα πρέπει να παίζουμε τη μπάλα γρήγορα και με τη μία. Να αλλάζουμε πολλές πάσες μέχρι να τους... ανοίξουμε».
*Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός αγώνας θα γίνει με πέντε διαιτητές με τους επιπλέον δύο να βρίσκονται δίπλα από τις δύο εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: