Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

«Δεν έχουμε να χάσουμε»

bajevic_makos.jpg Ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ φέτος, σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τον πέτυχε και τώρα χωρίς άγχος θα προσεγγίσει τα 6 ματς του γκρουπ, ξεκινώντας από την Εβερτον (απόψε 22.05- ΑΝΤ1) στο Γκούντισον Παρκ. «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, «η ομάδα είναι έτοιμη», συμπλήρωσε ο Μάκος


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μπάγεβιτς.

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Έβερτον;

«Σίγουρα η Έβερτον έχει μια άμυνα από τις καλύτερες στην Αγγλία. Αλλά δεν είναι μόνο η τετράδα της άμυνας. Κάθε παίκτης της Έβερτον μαρκάρει, τρέχει και η ομάδα πρεσάρει. Γενικώς είναι πολύ καλή ομάδα και ας έχει κάποιες απουσίες. Έχει και καλή επίθεση, αλλά η άμυνα είναι το δυνατό σημείο της Έβερτον».

Ποιο είναι το στοιχείο που θα προσπαθήσετε να βγάλετε στο γήπεδο για να πάρετε την νίκη;

«Σκεφτόμαστε και πώς να επικρατήσουμε στο κέντρο και πώς να θωρακήσουμε την άμυνα. Τι θα κάνουμε, αυτό θα το μάθετε αύριο. Έχουμε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Συνήθως στα εκτός έδρας ματς, πρώτο μέλημα είναι η άμυνα. Η ΑΕΚ θα κοιτάξει περισσότερο την άμυνα της ή θα παίξει επιθετικά;

«Ανάλογα. Είναι διαφορετικό να πεις κατι από πριν και να μην γίνει. Ανάλογα πως θα εμφανιστεί και ο αντίπαλος. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε. Δεν θέλουμε πάντως μόνο να παίξουμε αμυντικά».

Σας προβληματίζει η απουσία του Μαιστόροβιτς;

«Ο Γιάχιτς δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Και οι δυο δεν έχουν παίξει μαζί με τον Άλβες. Αλλά δεν έχουμε άλλη λύση».

Πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα αυτό για την συνέχεια;

«Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό για εμάς. Είναι νωρίς να λέμε ακόμα τι θέλουμε και για τι έχουμε ελπίδες».

Θα είστε ικανοποιημένος από την ισοπαλία;

«Θα το δούμε αυτό. Σίγουρα κάθε ένας θα είναι ευχαριστημένος από μια ισοπαλία μέσα στην έδρα της Έβερτον».

Οι αγγλικές ομάδες παίζουν γρήγορα. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για γρήγορο ρυθμό;

«Μην με ρωτάτε για τα δικά μας πλάνα. Είναι σίγουρο πως μπορεί να πάρει γρήγορο ρυθμό το ματς. Αλλά δεν θα πούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί;

«Τίποτα. Μόνο το αποτέλεσμα».

Ένα σχόλιο για το γεγονός πως αύριο στο ματς θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το «μέτρο» με τους δυο επιπλέον βοηθούς.

«Θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί γι αυτό, αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί. Οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση».

Μάκος: «Η ομάδα είναι έτοιμη»
Από την πλευρά των παικτών της ΑΕΚ, αυτός που μίλησε ήταν ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη για αυτό το ματς, αν και παραδέχθηκε ότι ο γρήγορος ρυθμός των αγγλικών ομάδων δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ο νεαρός αμυντικός χαφ τόνισε ότι η Ένωση πλέον πατάει καλύτερα στο γήπεδο ενώ για τον εαυτό του είπε ότι βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Αισθάνεσαι πλέον ότι έχεις δέσει με την ομάδα;

«Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνομαι. Δένομαι με την ομάδα και μέσα από καλά αποτελέσματα, η ομάδα πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Και είμαστε όλοι έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το δύσκολο μήνα με τον Ηρακλή»

Έχετε δοκιμάσει τις νέες μπάλες του Γιουρόπα Λιγκ;

«Τις έχουμε δοκιμάσει μια φορά. Αλλά μας έχουν πει και οι τερματοφύλακες πως στα σουτ είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Είναι καινούργιες μπάλες, πιο ελαφριές, αλλά το πρόβλημα με την προσαρμογή θα το έχει και ο αντίπαλος και όχι μόνο εμείς»

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον γρήγορο ρυθμό μιας αγγλικής ομάδας;

«Η ομάδα είναι έτοιμη, είναι περισσότερο δεμένη και δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι του αντιπάλου. Εμείς θα πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Σίγουρα είναι πρωτόγνωρος για εμάς ο γρήγορος ρυθμός των Άγγλων. Αλλά θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Είναι καλό για εσας το γεγονός πως πάντα όταν οι ελληνικές ομάδες είναι αουτσαίντερ, παίζουν καλύτερα;

«Αυτό είναι καλό. Και φαίνεται και από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Μακάρι να λειτουργήσει και αύριο».

Πολύ... Ντεμπρετσένι!
Σε ό,τι αφορά το κλίμα στους δρόμους του Λίβερπουλ, αυτοί που κυριαρχούν είναι οι οπαδοί της... Ντεμπρετσένι! Είναι πάρα πολλοί οι Ούγγροι και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με τις σημαίες, της μπλούζες και τα συνθήματα τους, ενώ φωτογραφίζονται και με τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι δεν είδαμε πουθενά, ούτε για δείγμα, οπαδούς της Έβερτον. Μένει να φανεί, λοιπόν, την Πέμπτη αν... όντως υπάρχουν οπαδοί αυτής της ομάδας στο Λίβερπουλ και αν εμφανίζονται μόνο τις μέρες των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: