Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

"Εμφύλιος" προ των πυλών στο Βόλο!


Ο Αχιλλέας Μπέος.. Η χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκάλεσε τη... μήνι του Αχιλλέα Μπέου. Το "αφεντικό" των "ερυθρόλευκων" μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ΕΕΑ, με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκανε λόγο για "πραξικόπημα και παρανομίες από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού" με αφορμή τη χορήγηση του πιστοποιητικού στη Νίκη.

Οπως ήταν λογικό, στη Νέα Ιωνία το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα και αναμένεται απάντηση στη διοίκηση του... συμπολίτη Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την προπόνηση στο Πανθεσσαλικό στάδιο, θα απαντήσει στον Αχιλλέα Μπέο με συνέντευξη Τύπου, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες παρότι προ ετών βρέθηκαν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική... στέγη στον Πανιώνιο, πλέον θυμίζουν δύο... ξένους στην ίδια πόλη!

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά το νέο μέτωπο που άνοιξε, αν και η ουσία είναι ότι Ολυμπιακός και Νίκη βρίσκονται ένα βήμα προ ενός ποδοσφαιρικού... εμφυλίου, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά την πόλωση του κλίματος μεταξύ των δύο αντιπάλων του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου: «"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) παρανόμησε ευθέως και προέβη σε χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής σε Π.Α.Ε. με την απίθανη ετικέτα 'υπό αίρεση', αφού δεν έχει μέχρι σήμερα προσκομίσει η εν λόγω Π.Α.Ε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα σύμφωνα με τον Ν. 2757/1999 για τη συμμετοχή της στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Προφανώς η Επιτροπή υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Κουτελιδάκη, τέως Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπάκουσε σε πολιτικές σκοπιμότητες προεκλογικού χαρακτήρα, ασελγώντας έτσι στις πλάτες του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και δείχνοντας στις υπόλοιπες Π.Α.Ε που πληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις του σε Δημόσιο και ΙΚΑ ότι είναι παντελώς ηλίθιες και εκτός πραγματικότητας. Πουθενά δεν αναφέρει ο Ν. 2725/1999 χορήγηση πιστοποιητικού υπό αίρεση. Κατά το παρελθόν δε η ίδια Επιτροπή απέβαλε από τα Πρωταθλήματα ιστορικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Παναχαϊκή, ο Φωστήρας και ο Αθηναϊκός για μικρότερες ύψους οφειλές προς ποδοσφαιριστές και μόνο.

Το πραξικόπημα αυτό δεν θα περάσει έτσι απαρατήρητο και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Μοναδική σωτηρία των μελών της Επιτροπής είναι η παραίτηση από τα καθήκοντά τους, αφού για άλλο λόγο ετάχθησαν και άλλους σκοπούς εξυπηρετούν.

Δύο λέξεις συνοψίζουν το πρωτοφανές ατόπημα τους: Ντροπή και αίσχος για την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που είναι υπερκείμενη Διοικητική Αρχή που τάχα εποπτεύει το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Τέλος καλώ την ΕΠΟ και την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν τις αποφάσεις της Ε.Ε.Α., αφού οι αποφάσεις της είναι διάτρητες, παράνομες και μη στηριζόμενες στο Νόμο. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου και των μελών της Ε.Ε.Α".

Δεν υπάρχουν σχόλια: