Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χάσανε και ησυχάσανε...

Ξέμπλεξε με το Κύπελλο η ΑΕΚ. Αποκλείστηκε από την Καβάλα (0-1 στο ΟΑΚΑ με Ενσαλίβα), γλίτωσε το ραντεβού με Ολυμπιακό και αφοσιώνεται στην επιχείρηση σωτηρία στο πρωτάθλημα. Λέτε να το χάρηκαν;
Άλλη μια μαύρη σελίδα βιώνει στην ιστορία της η ΑΕΚ, η οποία αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας, για το οποίο δεν καιγόταν έτσι και αλλιώς! Η Ένωση ηττήθηκε 1-0 από την Καβάλα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και έμεινε εκτός διοργάνωσης αφού το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ταμαντανί Ενσαλίβα στο 54', ο οποίος δεν πανηγύρισε σεβόμενος την ομάδα που θήτευσε πριν μερικά χρόνια.
Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ κακό από πλευράς ρυθμού και θεάματος. Η ΑΕΚ που παρατάχθηκε και πάλι με τρίτες και τέταρτες επιλογές δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα ενώ συν τοις άλλοις έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Η Καβάλα από την άλλη είχε εύκολη δουλειά αφού ο μόνος παίκτης που μπορούσε να την απειλήσει ήταν ο Γκερέιρο, ο οποίος ήταν ολομόναχος και χωρίς στηρίγματα.
Τη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου είχε η Καβάλα στο 30', όταν ο Αραμπατζής απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μπρατσιάνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν βελτιώθηκε. Η Καβάλα όμως αυτή τη φορά ήταν πιο ουσιαστική και κατάφερε να προηγηθεί στο 54'. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντιέ, ο Αραμπατζής έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον πρώην “κιτρινόμαυρο” Ενσαλίβα να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ.
Η Ένωση έδειχνε να μην μπορεί όχι απλά να αντιδράσει, αλλά ούτε να επιτεθεί, αφού οι παίκτες της έδειχναν αδυναμία στη δημιουργία φάσεων. Όπως καταλαβαίνετε, η ΑΕΚ δεν είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση, αφού ήθελε δύο γκολ για να πάρει το εισιτήριο, ενώ δεν μπορούσε να βάλει ούτε ένα!
Έτσι η Καβάλα πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ πάντως έτσι και αλλιώς ο στόχος της δεν είναι το Κύπελλο αλλά η παραμονή. Οπότε θα επικεντρωθεί στη σωτηρία της...

ΑΕΚ (Λίνεν) Αραμπατζής, Αρκούδας, Μπουγαΐδης (66' Παυλής), Κουτρουμπής, Τσούπρος, Τσουκαλάς, Γροντής, Γκερέιρο, Σταματής (82' Κατσικοκέρης), Λαγός, Τσίτας (75' Παπαδημητρίου).
Καβάλα (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης (64' Πλιάγκας), Χλωρός, Ενσαλίβα, Αναστασόπουλος (73' Οξύζογλου), Μαραγκός, Καλαγκάνης, Ντιέ, Μπρατσιάνι  sportdog gr

Κοντά στα παιδιά η Εθνική!!

Φιλανθρωπική εκδήλωση οργάνωσαν σήμερα η ΕΠΟ και η Εθνική ομάδα Ανδρών, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με σκοπό να βοηθηθούν 13 ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμοί.


Αναλυτικά:

"Το μήνυμα «Το ποδόσφαιρο μοιράζεται την αγάπη» βρήκε ως αποδέκτες τα παιδιά και τους εκπροσώπους από 13 ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς απ? όλη τη χώρα, μέσα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12/2012 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Εθνική Ομάδα Ανδρών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Γιώργος Σαρρής, καθώς επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και συμμετείχαν ενεργά ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βοκολος, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Θοδωρής Παχατουρίδης, ο προπονητής των Γυναικείων Εθνικών Ομάδων, Βαγγέλης Κουτσάκης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μπατσίλας, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών Φάνης Γκέκας, Βασίλης Τοροσίδης, Χάρης Μαυρίας, Ελίνι Δημούτσος και οι διεθνείς παίκτριες Ευαγγελία Στεφανοπούλου, Μαρία Μαυροματίδη, Μαρία Παπακώστα, Ειρήνη Βασιλακοπούλου, Ελένη Κακαμπούκη, Θένια Ζέρβα, Θάλεια Μπαροτσάκη, Μαρία Τράγου, Κατερίνα Δασκαλοπούλου, Χριστιάννα Κιάμου, Τάνια Πάκου, Ελίνα Λιάπη, Δανάη Καλδαρίδου, Κατερίνα Λάγιου, Βάσω Μοσκοφίδου, Δέσποινα Χατζηνικολάου. Διαιτητής σους αγώνες επίδειξης των γυναικείων ομάδων και των παιδιών από τα ιδρύματα ήταν η Ελένη Λαμπαδαρίου, με βοηθούς τις Χρύσα Κουρομπύλια-Παναγιώτα Κουτσουμπού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών να ενισχύσουν οικονομικά τα συγκεκριμένα ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό έργο που έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια με αντίστοιχες ενέργειες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, ανέφερε ενδεικτικά: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, αλλά και σύσσωμου του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιθυμώ να συγχαρώ τους διεθνείς ποδοσφαιριστές για τη νέα πρωτοβουλία που ανέλαβαν. Η απόφασή τους να ενισχύσουν οικονομικά 13 ιδρύματα απ? όλη τη χώρα, αποδεικνύει ότι οι παίκτες δε ζουν σε γυάλα, δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία και πως συνεχίζουν με συνέπεια το φιλανθρωπικό έργο τους. Η Εθνική Ομάδα είναι και σήμερα εδώ, με τη στήριξη της ΕΠΟ, που αισθάνεται υπερήφανη για τους παίκτες. Οχι μόνο για τις επιδόσεις τους στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για τον κοινωνικό ρόλο που έχουν επωμιστεί και εκτελούν στο ακέραιο. Οι διεθνείς απέδειξαν σήμερα ότι «Το ποδόσφαιρο μοιράζεται την αγάπη» απλόχερα. Τους ευχαριστούμε».

Στην εκδήλωση συνέπραξαν και τέσσερις βασικοί χορηγοί της Εθνικής Ομάδας, η ΟΠΑΠ A.E., η Vodafone, η Τράπεζα Πειραιώς και η Amstel, στους οποίους εκχωρήθηκε το δικαίωμα να ενισχυθεί ένα ίδρυμα ή κοινωφελής οργανισμός της επιλογής τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή τους αφενός το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αφετέρου την αφοσίωσή τους στην Εθνική Ομάδα.

Τα ιδρύματα που έλαβαν την οικονομική ενίσχυση των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ανδρών είναι τα ακόλουθα:

Ορφανοτροφείο θηλέων Ιωάννου και Μαριγώς Χατζηκυριακού (επιλογής ΟΠΑΠ)

Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το Εργαστήρι» (επιλογής Amstel)

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας (επιλογής Vodafone)

Ενωση γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Η Ηλιαχτίδα» (επιλογής Τράπεζας Πειραιώς)

Λύρειο παιδικό ίδρυμα «Το ορθόδοξο χωριό»

Κέντρο προστασίας του παιδιού Αττικής «Η Μητέρα»

Ιδρυμα προστασίας απροσάρμοστων παιδιών «Η Θεοτόκος»

Φιλανθρωπικό σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού»

Ιδρυμα «Ασπρες πεταλούδες» (έδρα Βόλος)

Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων «Το σπίτι της Αρσις» (έδρα Θεσσαλονίκη)

Ορφανοτροφείο θηλέων «Η Μέλισσα» (έδρα Θεσσαλονίκη)

Κέντρο ημερήσιας φροντίδας αυτιστικών «Η Μεγαλόχαρη» (έδρα Χανιά)

Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ο Αγιος Παντελεήμων» (έδρα Κάλυμνος)".



πηγή: metrosport.gr
 


Τέλος ο Μπεθέρα!!

Παρελθόν από την ομάδα της Βέροιας αποτελεί ο Σάντος Μπεθέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες αποδεσμεύσεις, χωρίς να έχει επιβαιωθεί τίποτα ακόμη.

"Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την λύση συμβολαίου, κοινή συναινέσει, με τον ποδοσφαιριστή Everton Santos Bezzera", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αγκάνθο: «Τιμή μου να παίζω στον Άρη»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νταβίντ Αγκάνθο του Άρη, που απάντησε σε ερωτίσεις οπαδών της ομάδας, μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ, στο twitter.


Αναλυτικά:

Η ευχή του: "Στην ομάδα ότι καλύτερο για το νέο έτος και να κλείσουμε την χρονιά όλοι μαζί στο γήπεδο την Κυριακή με την πρόκριση. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις ερωτήσεις σας. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος".

Η αδελφή του Νούρια του έκανε ερώτηση για τους οπαδούς του Άρη και απάντησε: "Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα, μας στηρίζουν μέχρι θανάτου. Είναι τιμή για μένα να παίζω στον Άρη".

Για τον Καπετάνο είπε: "Δεν είναι δουλειά μου να κάνω κάποιο σχόλιο, ήταν συμπαίκτης μου πολύ καιρό. Τον θεωρώ πολύ καλό άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Του εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον".

Για το αν και εφόσον πάνε όλα καλά φέτος να κλείσει την καριέρα του στον Άρη και απάντησε: "Θα το ήθελα πολύ αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα".

Για το πόσο εύκολο είναι να σκοράρει στον φετινό Άρη απόντος του κλασικού μπαλαδόρου είπε: "Πλέον ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός και τα πράγματα πάνε καλύτερα και για μένα και για την ομάδα".

Για την πτώση που παρουσιάζει η απόδοσή του κι αν φταίει το ότι έχει χάσει προπονήσεις σχολίασε: "Δεν έχει να κάνει με τις προπονήσεις, εδώ και καιρό παίζω με κάποιες ενοχλήσεις, εάν το έβλεπα καθαρά επαγγελματικά θα έπρεπε να σταματήσω 3-4 βδομάδες και μετά να επανέλθω.

Όμως με όλο τον σεβασμό προς τους συμπαίκτες μου θέλω να είμαι στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Μετά την διακοπή πιστεύω ότι θα επιστρέψω πιο δυνατός".

Για την Θεσσαλονίκη είπε: "Λατρεύω την Θεσσαλονίκη και σε αυτό παίζει ρόλο η συμπεριφορά του κόσμου με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου".

Για τις διαιτησίες που ευνοούν συγκεκριμένες ομάδες τόνισε: "Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τις διαιτησίες, μου αρέσει ο καθαρός αθλητισμός. Αλλά είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει παντού".

Για το μέλλον του στον Άρη υπογράμμισε: "Αυτή την στιγμή δεν ξέρω το μέλλον μου αλλά ελπίζω τις επόμενες μέρες να ξεκαθαριστεί".

Για το τι έφταιξε και άλλαξε ο Άρης τρεις προπονητές στον πρώτο γύρο σημείωσε: "Σε μια άσχημη οικονομική κατάσταση, σε ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά ανταγωνιστικό, εμείς έπρεπε να ανταποκριθούμε με ποδοσφαιριστές ταλαντούχους αλλά χωρίς εμπειρία.

Στην αρχή δεν βοήθησαν και τα αποτελέσματα και ο χρόνος που χρειαζόμασταν για προσαρμογή ήταν ελάχιστος. Όλα αυτά πιστεύω ότι επηρέασαν με τον τρόπο τους στην απομάκρυνση των προπονητών".

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στην Ισπανία και το γνωστό δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο απάντησε: "Ρεάλ Μαδρίτης… και Μέσι… όσο και αν περιμένατε το αντίθετο άλλο η ομάδα που υποστηρίζεις και άλλο η αλήθεια".

Για το αν θα είναι ακόμη καλύτερος στον Β΄ γύρο από ότι στον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος δήλωσε: "H πορεία μου πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη στον δεύτερο γύρο…"

Στην προτροπή οπαδού του Άρη να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα, που παρά τα προβλήματα που έχει, δέχεται την στήριξη των οπαδών της είπε: "Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια στο μέγιστο δυνατό που μας αντιστοιχεί".

Για το ποιος νεαρός ποδοσφαιριστής του Άρη μπορεί να έχει καλύτερη εξέλιξη σημείωσε: "Θεωρώ ότι ο Άρης έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές πάρα πολύ εξελίξιμους. Όπως Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς και στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε το ταλέντο του Καραγιάννη αλλά και ο Παπαστεριανός ο οποίος βρίσκεται σε μια πάρα πολύ καλή ηλικία. Μέσα σε αυτήν την άσχημη συγκυρία για την ομάδα, ο Άρης έχει την ευτυχία να έχει στο ρόστερ πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο".

Τέλος για τον επαναληπτικό αγώνα για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος της Κυριακής με την Καλλιθέα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τόνισε: "Πρέπει να κοιτάμε κάθε θεσμό ξεχωριστά με την σοβαρότητα που πρέπει.

Την Κυριακή θα επιδιώξουμε την νίκη-πρόκριση. Mε σεβασμό στον αντίπαλο πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο".

Κρας τεστ με Πανιώνιο!!

Ο ΠΑΟΚ κάνει μεγάλο αγώνα για να προλάβει όλα τα ανοικτά μέτωπα σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Η σεζόν έκλεισε με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο την χρονιά με το εντυπωσιακό 7-0.

Το ρόστερ θέλει ιδιαίτερη διαχείριση, ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να ανταποκριθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για το λόγο αυτό ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έχει ειδική άδεια, για να ξεκουραστεί και να κάνει την ανάλογη αποθεραπεία.



πηγή: metrosport.gr
 


Επίσκεψη του Άρη σε δημοτικά σχολεία!!

Δύο δημοτικά σχολεία επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας μπάσκετ του Άρη.

Η ανακοίνωση:

"Επίσκεψη σε δύο Δημοτικά σχολεία πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (20/12) αντιπροσωπεία παικτών του ΑΡΗ. Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Ασημακόπουλος, μαζί με τους Σωτήρη Καραποστόλου, Μιχάλη Πελεκάνο, Δημήτρη Βεργίνη, Γιώργο Τσιάρα, Ζήση Σαρικόπουλο, Κώστα Χαρίση και τον φροντιστή της ομάδας, Γιάννη Νικητάκη, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά.

Πρώτος σταθμός για τους αθλητές της ομάδας μας ήταν το σχολείο των Λαγυνών, όπου μοίρασαν μπάλες της ομάδας με υπογραφές όλων των παικτών, λάβαρα, αναμνηστικά και φανέλα με υπογραφές των Ζήση Σαρικόπουλου και Σωτήρη Καραποστόλου. Ο αρχηγός, Αντώνης Ασημακόπουλος, παρουσίασε τους παίκτες του ΑΡΗ και μίλησε στους μικρούς μαθητές για τον Αθλητισμό, τη σωστή διατροφή και για όσα πρέπει ένας μικρός μαθητής και αθλητής να κάνει, προκειμένου να φτάσει ψηλά.

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο του Λαγκαδά, οι παίκτες μας δέχθηκαν ερωτήσεις από τους λιλιπούτειους φίλους του αθλήματος, υπέγραψαν αυτόγραφα, χάρισαν μπάλες και επιδόθηκαν σε διαγωνισμό τριπόντων! Οι μαθητές είπαν τα κάλαντα και δημιούργησαν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Αμφότερες οι Διευθύνσεις των δύο σχολείων, μετά από επιθυμία των μαθητών, ζήτησαν να παρευρεθούν σε κάποιο από τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του ΑΡΗ.

Τέλος, η ομάδα μας βρέθηκε στα Λουτρά Λαγκαδά, όπου ξεναγήθηκε από τον Αντιδήμαρχο, Αστέριο Σισκούδη. Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ενός προβλήματος της τελευταίας στιγμής, όμως, οι αθλητές μας του δώρισαν μία φανέλα του αρχηγού υπογεγραμμένη, ένα λάβαρο του ΑΡΗ και μία μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών. Η επίσκεψη της ομάδας ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση από τον κ. Σισκούδη στο Χριστουγεννιάτικο χωριό «Αγγέλων Πόλις»".

«Τσουχτερά» πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο!!

Υψηλά πρόστιμα επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 15ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ».

Παναχαϊκή: «Υπερήφανη για τα παιδιά της»

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Η ανακοίνωση:

1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι υπερήφανη για τα παιδιά της όπως είμαστε βέβαιοι ότι είναι υπερήφανη όλη η Πάτρα και όλη η Ελλάδα για όλους τους ποδοσφαιριστές μας που οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δίνουμε συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές μας γιατί αυτοί είναι οι αληθινοί νικητές του χτεσινού αγώνα με τον "Ισόβιο Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό" και αυτοί που έπρεπε να παίξουν με τον επόμενο αντίπαλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Εάν ο διαιτητής Δημητρόπουλος του χτεσινού αγώνα δεν απέβαλλε τον Βοσκόπουλο και δεν έκανε τα λάθη που όλος ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός Τύπος ανέδειξαν, την πρόκριση θα την είχε πάρει η Παναχαϊκή.

Όλη η Ελλάδα είδε ποια ποδοσφαιρική ομάδα και ποιους ποδοσφαιριστές έχει στερηθεί η Super League και οι Έλληνες οπαδοί λόγω των όσων έγιναν το καλοκαίρι στους αγώνες μπαράζ.

2) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει αναθέσει σε δικηγόρους να διαπιστώσουν εναντίον ποιών πρέπει να στραφεί από την επιλογή των επικεφαλής της Αστυνομίας να μπουν μέσα στο γήπεδο χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι 2.000 οπαδοί του Ολυμπιακού αφού τα διαφυγόντα κέρδη του αγώνα ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ γιατί όταν έγινε γνωστό ότι η αστυνομία εγκατέστησε τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην σκεπαστή κερκίδα τουλάχιστον 1.000 οπαδοί της Παναχαϊκής σταμάτησαν να αγοράζουν ή επέστρεψαν τα εισιτήρια τους.

3) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή περιμένει να πάρει στα χέρια της το Φύλλο Αγώνος, τις εκθέσεις των παρατηρητών και της Αστυνομίας και να τοποθετηθεί για την χωρίς κανένα σοβαρό λόγο διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Δημητρόπουλο 90 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του.

4) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στα δύο θύματα από μαχαίρι των εγκληματιών οπαδών του Ολυμπιακού που η Αστυνομία επέλεξε να τοποθετήσει δίπλα στους οπαδούς μας. Είμαστε τυχεροί που στην Πάτρα δεν θρηνήσαμε ένα νέο Φιλόπουλο.

5) Η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Πανταζή ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε την νομική μας επιλογή και κήρυξε παράνομο τον ορισμό του αγώνα ΠΑΕ Παναχαϊκή – ΠΑΕ Λάρισα και με δεδομένο ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει καταθέσει εμπρόθεσμη ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ Λάρισα θα κερδίσει δύο ακόμα βαθμούς οι οποίοι θα αφαιρεθούν από την ΠΑΕ Λάρισα, η οποία θα χάσει επίσης άλλους 3 βαθμούς".

Υπέγραψε ο Σολάκης, διαφορά με Ογκουνσότο!!

Έπειτα από έναν χρόνο και τέσσερις μήνες, ο Ηλίας Σολάκης επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο 38χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα έδωσε το «παρών» στην χθεσινή προπόνηση. Ο Σολάκης θα εγκατασταθεί στο Βόλο και θα δουλέψει το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έτσι ώστε με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα να είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους με τον Εργοτέλη στο Βόλο για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος (την 15η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχει ρεπό).

Όσο για τον Μπρέσκα; Συνεχίζει να προπονείται καθημερινά με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε ότι αφορά τον Πάτρικ Ογκουνσότο, το ενδιαφέρον για την απόκτηση του είναι δεδομένο και οι δύο πλευρές ήδη έχουν έρθει σε επαφή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει απόκλιση στο οικονομικό, καθώς οι απαιτήσεις του Νιγηριανού επιθετικού είναι υψηλές. Στα διοικητικά; «Περιμένω πάντα τον όποιο αξιόλογο επενδυτή να συζητήσουμε», λέει χαρακτηριστικά ο Μποτσιβάλης. Σήμερα είναι η γενική συνέλευση της ΠΑΕ, αλλά είναι πιθανό να αναβληθεί. Στα αγωνιστικά, το μοναδικό πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία είναι αυτό του τραυματία Κόλεφ.



πηγή: metrosport.gr
 


«Κλείνει» Άλβες η Επανομή!!

Ο Μιγκέλ Άλβες, που στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Θρασύβουλο, Ιωνικό και Ηρακλή Ψαχνών έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να συμφωνήσει με την Επανομή. Ο Βραζιλιάνος θα πάρει μέρος στις προπονήσεις και αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο θα αποκτηθεί.

Επίσης, η περίπτωση ενός 28χρονου περιφερειακού επιθετικού από τη Λατινική Αμερική, που αγωνιζόταν σε πρωτάθλημα των Βαλκανίων, απασχολεί τους ανθρώπους της Αναγέννησης.

Την ίδια στιγμή, κορυφώνονται οι αναζητήσεις για επιθετικό, που θα καλύψει το κενό του Ογκουνσότο και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρώτος στόχος είναι ένας Έλληνας από τη Σούπερ Λίγκα. Επίσης, γίνονται επαφές με έναν παλιό γνώριμο, που ενδέχεται να επιστρέψει, ενώ δεδομένα θα αποκτηθεί και ένας αριστερός μπακ.

Εξάλλου, πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Λευτέρης Τοπαλίδης, που ζήτησε να λύσει το συμβόλαιό του. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Επανομή θα δώσει δυο φιλικά (πιθανότατα 27 και 30 του μήνα), ενώ σήμερα ξεκινάει προπονήσεις με την ομάδα ο Γκλάμοσακ.



πηγή: metrosport.gr
 


«Ευχάριστη έκπληξη για εμάς η κίνηση Φωτάκη»

Για την κίνηση του Γιώργου Φωτάκη να προσφέρει μέρος του πριμ που εισέπραξε για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, μίλησε ο Γιώργος Μαυρογόνατος, τμήμα ανεύρεσης πόρων της ιατρικής ανθρωπιστικής μη-κυβερνητικής οργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ευχάριστη έκπληξη ο κ.Φωτάκης, αλλά και πολύ καλή η πρωτοβουλία του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ήταν η έκπληξη για εμάς δίνοντας ένα παράδειγμα συλλογικότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ευπαθείς πληθυσμούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Η επαφή με τον Φωτάκη έγινε μέσα από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Είναι μεγάλος ο αριθμός υποστηρικτών από όλους τους χώρους, αλλά ο σημαντικότερος πόρος για εμάς είναι οι απλοί άνθρωποι Ακόμη και μία μικρή βοήθεια είναι σημαντική για εμάς. Όπως καταλαβαίνετε πως εν μέσω κρίσης τα πράγματα είναι δύσκολα. Παρόλα αυτά εμείς προσπαθούμε και έχουμε τη στήριξη».



πηγή: metrosport.gr