Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ιβάν καλύπτει τον Ζαγοράκη

Ενα θέμα που αιωρείται εδώ και δέκα μήνες αναμένεται να κλείσει σήμερα, τουλάχιστον τυπικά.
Στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν περιγράφεται στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως «έγκριση αμοιβών μελών του διοικητικού συμβουλίου». Η συζήτηση αυτή θα αφορά τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν.
Οσον αφορά το παρόν, ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να αμείβονται από τη στιγμή που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν υπήρχε σαν σκέψη στο παρελθόν, αλλά σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου που είχε παραχωρήσει ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως πρόεδρος της ΠΑΕ είχε δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετος με την καταβολή μισθού στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της διοίκησης Πρωτοδικείου.
Τώρα, όμως, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Ολα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, όταν και ο Ζήσης Βρύζας γνωστοποίησε ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει πάρει (με μονογραφή) ποσά από το ταμείο της ΠΑΕ -περίπου 320.000 ευρώ- για τα οποία δεν επισύναψε παραστατικά. Ο Βρύζας ζήτησε από το σώμα της γενικής συνέλευσης να αποφασίσουν για το αν αυτό το ποσό θα έπρεπε να μετατραπεί σε αποζημίωση του Ζαγοράκη για το διάστημα που εκτέλεσε χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι (μικρο)μέτοχοι διά ανατάσεως της χειρός ψήφισαν «όχι» και ο Βρύζας γνωστοποίησε ότι το θέμα θα συζητούνταν εκ νέου στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση. Η ώρα έφτασε και πλέον ο Ιβάν Σαββίδης είναι εκείνος που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στην πρόθεση του μεγαλομετόχου να κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο και να απαλλάξει τον Ζαγοράκη από τον συγκεκριμένο βραχνά.
Στη γενική συνέλευση θα τεθεί προς έγκριση και ο τελευταίος ισολογισμός της εποχής Ζαγοράκη - Βρύζα για τη σεζόν 2011-12. Σε αυτή θα φανεί και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπισε η διοίκηση, που πριν από έναν χρόνο αναγκάστηκε στην άρο άρον παραχώρηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια και την αποδέσμευση του Πάμπλο Κοντρέρας, όπως και στη λύση της συνεργασίας με τον Βίκτορ Βιτόλο, το καλοκαίρι του 2011.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: